Alles over Oulanka National Park
Oulanka National Park Zomer in Oulanka: hiking trails, hangbruggen en wildlife

Alles over Oulanka National Park

Het Finse Oulanka National Park is één van de bekendste nationale parken van Finland. Het park staat bekend om de prachtige hike & bike trails, de wilde rivieren, metershoge hangbruggen, sfeervolle kampvuurplekken en super schone lucht. Oulanka National Park ligt precies tussen Ruka en Salla in en is daarom makkelijk bereikbaar. Lees verder en ontdek wat je in dit prachtige natuurgebied kunt doen.
 

Oulanka dam stroomversnelling 

Oulanka ligt deels in de provincie Oulu en deels in Fins Lapland, vlakbij de poolcirkel. Aan de rechterkant grenst Oulanka aan het Russische Paanajarvi National Park. Het park is 270 km² groot. Oulanka werd oorspronkelijk bewoond door de Sami. Aan het einde van de 17e eeuw maakten de Finnen hun intrede.
 

Oulanka rivier 

Het park staat bekend om haar ongerepte wildernis, veelzijdige flora en fauna en mooie plekken om te kamperen. Oulanka is rijk aan prachtige uitkijkpunten, zoals de Oulankakloof en de Ristikallio, tal van stroomversnellingen en watervallen in de rivier de Oulankajoki en diverse hangbruggen. Eentje daarvan passeert de bekende Taivalköngäs stroomversnelling. In Oulanka National Park leven veel vlindersoorten, ruim honderd vogelsoorten en alle grote zoogdieren van Finland, zoals de beer, lynx, veelvraat en eland. Al het moois in dit natuurgebied kun je op verschillende manieren ontdekken.
 

Oulanka National Park uitkijkpunten 

Oulanka National Park wordt zowel door buitenlandse reizigers als door Finse reizigers bezocht. De inkomsten die uit het toerisme voortkomen worden gebruikt om de natuur te beschermen. Er is een biologisch instituut, goed onderhouden blokhutten om in te eten en te slapen, traditioneel beheerde weilanden waar rendieren grazen en er zijn goede wandelpaden.
 

Oulanka National Park hiken 


 

Hiken in Oulanka National Park

Het park heeft twee bekende hike trails: de kleine berenroute en de grote berenroute. De kleine berenroute (Pieni Karhunkierros) is twaalf kilometer lang en de grote berenroute (karhunkierros) is tachtig kilometer lang. Deze laatste wordt vaak in vier tot tien dagen gelopen. Er zijn ook kleine routes, zoals de Rytisuo en Hiidenlampi trails. Deze zijn vijf kilometer lang. Alle routes kunnen het hele jaar door bewandeld worden. Vanaf september heb je de kans om het noorderlicht in Oulanka National Park te spotten.

Oulanka National Park kampvuren 

Mountainbiken in Oulanka National Park

Je kunt Oulanka ook met de mountainbike verkennen. Houd er rekening mee dat sommige stukken over water zijn. Je steekt het water met je fiets over via een hangbrug of een aantal houten planken. Soms kan het pad ongelijk zijn vanwege uitstekende boomstammen en rotsen.

Oulanka National Park mountainbiken 

Raften en kanoën in Oulanka National Park

Dwars door Oulanka National Park stroomt de Oulankajoki. Deze rivier heeft tal van vertakkingen waar wilde stroomverstellingen afwisselen met ruige watervallen. Het is het ideale decor voor een kano- of rafttocht. Wil je raften in Oulanka? Dan ben je in Ruka aan het juiste adres. Hier word je door Ruka Safaris naar een raft startpunt, gebaseerd op het niveau van jouw conditie of kennis, gebracht. Kanoën en kajakken kun je het beste doen vanuit Salla. Je vaart vanuit een rustige baai langs een aantal stroomversnellingen naar een hut in de wildernis waar je heerlijk kunt kampvuren, eten en drinken.

Abisko National Park raften 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel