Reizen naar Ruka

Reizen naar Ruka

In de zomer naar dé outdoor plek van Fins Lapland

ruka reis

Verhoog je adrenaline in Ruka!

"Voor veel liefhebbers van avontuurlijke reizen in Scandinavië staat met stip bovenaan het Finse Ruka! Dit adrenaline verhogende plaatsje in het oosten van Fins Lapland biedt mogelijkheden in de buitenlucht voor iedereen. Wil je raften? Geen probleem, er zijn tal van wildwaterrivieren in de nabije omgeving. Liever van alle rust genieten op het water? Ga kanoën over één van de vele meren. Door de modder scheuren? Pak de buggy! Aan het einde van de dag krijg je honger. Daarom kun je in Ruka ook nog eens helemaal los gaan met de heerlijkste Finse gerechten, volledig klaargemaakt naar traditionele recept. Ga bijvoorbeeld uit eten in de gezellige dorpskern van Ruka of neem deel aan een wildfood tour bij Isokenkaïsten Klubi. Na het diner wordt de sauna voor je opgewarmd en kom je helemaal tot rust met berkentakken en paddenstoelenmaskers. Door de middernachtzon kun je tot laat in de uurtjes afkoelen in het naastgelegen meer.

Niet alleen kun je in Ruka genieten van de middernachtzon; Ruka is ook de perfecte bestemming om te genieten van het noorderlicht. In de herfstperiode, de ruska, doemt de kans op dat je oog-in-oog staat met het magische noorderlicht. Om optimaal te kunnen genieten van dit fenomeen, lig je het liefst de hele nacht op je rug naar de lucht te staren. Misschien een beetje koud? Gelukkig kan het ook warm. Boek een nacht (of meer!) in en glassvilla bij Papin Talo Lodge en geniet door het glazen dak de hele nacht van de met sterren bezaaide hemel - en eventueel het noorderlicht!"

Ruka reizen boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar Ruka. Zowel reizen met eigen vervoer, als fly & drive rondreizen, waarbij je gebruik maakt van een rechtstreekse vlucht vanaf Rotterdam naar Rovaniemi (in Fins Lapland). Bekijk al onze prachtige reizen waarbij de Ruka is inbegrepen.

Bekijk hieronder onze rondreizen naar Ruka.
 

 • Actieve reis 8 dagen
  Ruka Middernachtzon avontuur ruka fly & bike
 • Fly & drive22 dagen
  Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive noordkaap vakantie
 • Actieve reis 8 dagen
  Ruska en noorderlichtavontuur Ruka reis ruska nazomer finland
 • Fly & drive 15 dagen
  Op koers naar de Noordkaap fly & drive noordkaap rondreis finland
 • Fly & drive 8 dagen
  Fins Lapland puur natuur fly & drive ruka outdoor vakantie finland
 • Bungalow 8 dagen
  Vakantiehuis Ruka ruka vakantiehuis

Doen in Ruka

Als je naar Ruka gaat, kun je er verzekerd van zijn dat je grootse avonturen gaat beleven. Zowel de rustzoekers als de adrenaline seekers komen aan hun trekken. We noemen een aantal hoogtepunten die je in Ruka kunt beleven:

Meer tips:
- Raften op wildwaterrivieren
- SUP-pen op de brede meren
- Voedsel plukken in het wild
- Paardrijden in de Finse bossen

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel