Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

Met deze reis doe je wat de Finnen ook graag doen: de natuur in, als de natuur prachtige herfstkleuren krijgt. Ruska is het Finse woord voor herfstkleuren. Deze herfstkleuren verschijnen vanaf eind augustus in rap tempo in de Finse natuur. Mossen en bessenstruikjes kleuren dieprood en de berken worden helemaal geel. Deze kleurrijke, magische periode is ook erg geliefd onder de Finnen zelf. Zij reizen vanuit het zuiden van Finland naar het noorden om de herfst te ervaren en de nationale parken in te trekken. En wist je dat het noorderlicht vanaf eind augustus al zichtbaar is? Zodra de nachten langer worden kun je dit dansende natuurfenomeen al aan de hemel zien! Bij je reis zitten diverse excursies in de nationale parken rondom Ruka inbegrepen. Als klapper op de vuurpijl verblijf je één nacht in een bijzondere glasvilla. Met geluk kun je hier vanuit je bed het noorderlicht aanschouwen!

De 8-daagse Finland reis in het kort
Met een rechtstreekse vlucht van Transavia vlieg je in de ochtend vanaf Rotterdam The Hague airport naar de hoofdstad van Fins Lapland: Rovaniemi. Nadat je je bagage hebt opgehaald, haal je de huurauto op en dan naar Ruka! Je verblijft in een lodge in Iisakki Village, nagebouwd van een oud klein Russisch dorp net over de grens van Fins Lapland, herkenbaar door haar prachtige rode huizen. De lodge ligt direct aan het meer Rukajärvi en is vanwege de rustige plek de ultieme locatie om in de avonden te gaan noorderlichtjagen. Gedurende de week ga je wandelen in Oulanka nationaal park, fatbiken in de avond en kanoën in Iisakki nationaal park. Tijdens je verblijf kan je gebruik maken van kano’s, mountainbikes en SUP-planken. Aan het eind van de week laat je het kleurrijke Lapland achter je en reis je met een voldaan gevoel weer terug naar Nederland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 6 nachten in Papin Talo Lodge op basis van halfpension
 • 1 nacht in Iisakki Glass Village op basis van halfpension

Extra's bij je reis
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Wandelen in Oulanka nationaal park (3 uur)
 • Fatbiken in de avond (3 uur)
 • Kanoën rond Iisakki (2-3 uur)
 • Gebruik van de sauna
 • Overnachting in een glasvilla
 • Noorderlicht spotten
 • Gratis gebruik van roeiboten, kano's en SUP-planken
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Augustus - september
 • Incl. vlucht en huurauto
 • Uitgebreid excursieprogramma
sarah-w-noord-europa

Sarah Weijs

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Iisakki Glass Village

Een ervaring om nooit te vergeten

Ruska en noorderlichtavontuur Ruka

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. De beschrijving van dag tot dag is een indicatie. Afhankelijk van omstandigheden kan het programma ter plaatse gewijzigd worden.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland!

Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlieg je met een vlucht van Transavia naar Rovaniemi, in Lapland. ...

Vanaf Rotterdam The Hague Airport vlieg je met een vlucht van Transavia naar Rovaniemi, in Lapland. Nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de huurauto voor je klaar. Je rijdt door prachtige bossen en geniet gelijk al van de intense herfstkleuren. Wie weet spot jij de eerste rendieren onderweg al? Je verblijft deze week in Iisakki Village, nagebouwd van een oud klein Russisch dorp wat vroeger bij Finland hoorde. De sfeer is er ontspannen en dat merk je gelijk. Het diner wordt geserveerd in restaurant Iisakkin Talo en bestaat uit voornamelijk lokale producten. Ga je vandaag gelijk al op pad met de kano of SUP plank die voor je klaar ligt?
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wandelen in Oulanka

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Met een...

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijtbuffet is het tijd om je wandelschoenen aan te trekken. Met een gids trek je door het Oulanka Nationaal Park waar je kennis maakt met de Lapse natuur. De route is ongeveer 5 kilometer lang. Luister onderweg naar de boeiende verhalen die de gids te vertellen heeft. Houd jij na het heerlijke diner de noorderlichtvoorspellingen in de gaten? Wie weet vang je vanavond een glimp van dit bijzondere natuurfenomeen!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Mountainbiken en sauna

Maak het programma van vandaag wat actiever. Vraag om een mountainbike en rijd zo de bossen in. Onde...

Maak het programma van vandaag wat actiever. Vraag om een mountainbike en rijd zo de bossen in. Onderweg kom je langs kraakheldere meertjes, de uitzichten zijn werkelijk prachtig. Na deze actieve fietstocht is het heerlijk ontspannen in de sauna, en kun je afkoelen in het meer. Vergeet ook niet de jacuzzi die buiten staat; wie weet zie jij zelfs het dansende groene licht wel vanuit de jacuzzi.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Kanoën bij Iisakki

Kanoën bij Iisakki is een heerlijke ervaring. In een rustig tempo peddel je over het water...

Kanoën bij Iisakki is een heerlijke ervaring. In een rustig tempo peddel je over het water, terwijl je om je heen kijkt en al het mooie natuurschoon in je opneemt. Houd ook je ogen open voor rendieren, die liggen vaak langs de waterkant. 
 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Fatbiken met noorderlicht?

In de ochtend staat het ontbijt voor je klaar en de rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak...

In de ochtend staat het ontbijt voor je klaar en de rest van de dag heb je ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld gratis gebruik van de mountainbikes, kano’s of SUP-planken of kies voor een optionele activiteit. Bij de receptie informeren ze je graag over de mogelijkheden. Na het diner ga je met een gids op de fatbike de natuur in! De gids zal meer vertellen over de omgeving, en met wat geluk zie je het noorderlicht aan de hemel dansen!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Ontspannen floaten

Vandaag staat er een ontspannen dag op het programma. Kies wat je gaat ondernemen. Een bijzondere bi...

Vandaag staat er een ontspannen dag op het programma. Kies wat je gaat ondernemen. Een bijzondere bij te boeken activiteit is het riverfloaten. Met een speciaal pak aan dat je warm en droog houdt drijf je door de rivier en geniet je van de prachtige herfstkleuren om je heen. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Nachtje in een glasvilla

Kom je vandaag lekker tot rust bij de lodge of kies je voor een optionele activiteit? Aan jou de keu...

Kom je vandaag lekker tot rust bij de lodge of kies je voor een optionele activiteit? Aan jou de keuze! Trek er met de auto op uit om de omgeving iets beter te verkennen. De natuur rondom de lodge zelf is ook erg mooi. Vanavond overnacht je in een bijzondere glasvilla. De villa heeft een glazen dak waardoor je met geluk het noorderlicht vanuit je bed kunt zien!
 
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van Lapland

De laatste dag van de mooie reis is aangebroken. Met een voldaan gevoel rijd je na het ontbijt terug...

De laatste dag van de mooie reis is aangebroken. Met een voldaan gevoel rijd je na het ontbijt terug naar de luchthaven Rovaniemi. Met een koffer vol herinneringen stap je in het vliegtuig terug naar Nederland.
Rijafstand Ruka - Rovaniemi: ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland!
Dag 2 Wandelen in Oulanka
Dag 3 Mountainbiken en sauna
Dag 4 Kanoën bij Iisakki
Dag 5 Fatbiken met noorderlicht?
Dag 6 Ontspannen floaten
Dag 7 Nachtje in een glasvilla
Dag 8 Afscheid nemen van Lapland
Sluit dag tot dag

Excursies

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt na aankomst bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen. De beschrijving van dag tot dag is daarom een indicatie. Afhankelijk van omstandigheden kan het programma ter plaatse gewijzigd worden.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Kleurrijke reis
  15 dagen, v.a. € 2.545 p.p.

  Nazomer in Noord-Scandinavië fly & drive

  Nazomer in Noord-Scandinavië fly & drive
 • Noorderlicht spotten
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.595 p.p.

  Noorderlicht break fly & drive

  Noorderlicht break fly & drive