Mountainbiken en fatbiken in Noord-Europa
Mountainbiken en fatbiken Alles over mountain- en fatbiken in Noord-Scandinavië

Mountainbiken en fatbiken in Noord-Europa

Cliché of niet: veel bewoners van de Lage Landen willen op reis graag per fiets de omgeving verkennen. Scandinavië heeft diverse prachtige fietsregio’s en mountainbikeroutes. Op sommige plekken kun je ook een fatbike huren. Zet je schrap voor een avontuurlijke rit door de ongerepte natuur van Fjord Noorwegen, Fins of Zweeds Lapland!
 

 

Mountainbiken in Finland

Salla
Salla heeft goede wegen waar veilig op gefietst kan worden. Zo is er een route van het Salla Reindeerpark naar Salla centrum; een route van 17 kilometer. Via het bos rijd je van de ene hotspot naar de ander. Je kunt er ook voor kiezen om met je fiets de heuvels in te gaan. Met verschillende kleuren zijn er verschillende fietsroutes gemarkeerd die je over niet-geasfalteerde wegen door bossen langs moerassen en meren leiden.

De fietspaden van Salla beoordelen? Boek de Vakantiehuis Lapland Fly & Drive.

Iso Syöte
Onderaan de heuvel van Iso Syöte ligt het Iso Syöte National Park. In dit park zijn, net als in Salla, verschillende routes afgezet met behulp van gekleurde stippen. Je kunt kiezen voor een korte route van 9 kilometer, of een lange route van 21 kilometer. De routes zijn allebei avontuurlijk en uitdagend: soms moet je over een smal houten plankje een kabbelend riviertje passeren. Soms daal je ook af via traptreden van boomwortels richting een kleurrijk moerasgebied.

De bossen van Iso Syöte per fiets ontdekken? Ga voor de Noordkaap Exclusief Fly & Drive.

Mountainbiken in Fins Lapland 

Saimaameer
Ontdek het grootste merengebied van Europa op de fiets! Rondom het Saimaameer kun je uit verschillende fietsroutes kiezen om het gebied de verkennen. Wat deze regio zo speciaal maakt is dat natuur en geschiedenis dicht bij elkaar komen. Zo kom je in een route langs het kasteel, rij je door dicht beboste gebieden en bezoek je omliggende dorpjes.

Fietsen door Zuid-Finland? Kies voor de Fantastisch FinlandMountainbiken in Zuid-Finland 

Mountainbiken in Zweeds Lapland

Svansele
In het Zweedse Svansele kun je samen met gids Thorbjörn Holmlund door de ruige natuur fatbiken. Tijdens de tocht vertelt hij je alles over de wildernis van Zweeds Lapland. Als afsluiter maakt hij een lekker Laps diner in de openlucht voor je klaar, bestaande uit verse stukjes rendiervlees en andere ingrediënten in het bos. Van te voren meer weten over de omgeving? Breng een bezoek aan het Wilderness Centre.

Wil je mountainbiken in Svansele? Boek de Scandinavië Compleet Fly & Drive.

Ammarnäs
In het afgelegen Zweedse dorpje Ammarnäs, vlakbij de grens met Noorwegen, kun je spannende fietstochten maken. Je fietst door rivierbeddingen, over niet geasfalteerde bospaadjes, zo de bergen in. Passeer watervallen, ontdek mooie uitzichtpunten, spot wildlife en geniet van een fika!

Mountainbiken in de wildernis van Ammarnäs? Ga dan voor de Arctische eilandenreis Fly & Drive.

Sorsele
In Sorsele kun je fatbikes huren. Onder het genot van een motortje ontdek je razendsnel én ontspannen de prachtige ongerepte omgeving van dit dorpje. Naast diepgroene bossen en ruige berglandschappen tref je hier ook een aantal strandjes aan. Je kunt zelf een fatbike huren of deelnemen aan een Sorsele Fatbike Tour.

Wil je fatbiken in Sorsele? Kies voor de Onontdekt Zweden Fly & Drive.

Mountainbiken in Zweeds Lapland 

Mountainbiken in Fjord Noorwegen

Geirangerfjord
Over ongebaande paden, langs metershoge bergen, rijd je over wilde bergruggen. Mountainbiken rondom het Geirangerfjord is prachtig. De fietsroutes in dit gebied gaan van hoge toppen naar steile afdalingen. Het is een fietstocht voor gevorderde mountainbikers, want je komt steile punten tegen.

De hoge toppen en steile afdalingen rondom het Geirangerfjord ervaren? Bekijk de Van Preikestølen tot Geirangerfjord eigen auto-rondreis.

Trollstigen
De Trollstigen is een prachtige weg om met de fiets op te rijden. Via 11 haarspeldbochten loopt de Trollstigen door een schilderachtig berglandschap van Stigrøra richting Åndalsnes. Een fietstocht over de Trollstigen leid je via rotswanden naar prachtige uitzichtpunten vanwaar je uitkijk hebt over het weelderige landschap.

Fietsen over de trollstigen? Je komt er met de Het Beste van Fjord Noorwegen eigen auto-rondreis

Atlanterhavsveien
Fietsen over één van de mooiste routes ter wereld: dat kan op de Atlanterhavsveien. Deze ‘Atlantische weg’ loopt van Bud naar Kårvåg en is 36 kilometer lang. Via bruggen en dammen passeer je eiland na eiland waardoor je dus vlak langs de zee rijdt. Volgens de Noren is deze weg het ‘bouwwerk van de eeuw’ en volgens The Guardian zelfs één van de mooiste routes ter wereld.

De Atlantic Route op de fiets trotseren? Boek de Noorse Fjorden en Hoogvlaktes eigen auto-rondreis.

Mountainbiken in Noorwegen 

Wil je ook mountainbiken in Noord-Europa? Bekijk onze reizen of neem voor specifieke informatie contact op met onze reisspecialisten.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel