Excursies in IJsland
Excursies in IJsland Alles over excursies in IJsland

Excursies in IJsland

IJsland is het land van de vier elementen: ijs, vuur, aarde en wind. Het is een ruig land met mystieke natuurtaferelen die je nergens anders vindt. Verken als een ware ontdekkingsreiziger een gebied waar nog weinig anderen zijn geweest: Noord-IJsland! Er zijn hier talloze bijzondere natuurfenomenen te zien en ontzettend veel unieke excursies te boeken. Er wachten vulkanen, gletsjers, lagunes en fjorden op je en je hebt kans om walvissen en papegaaiduikers te spotten: de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers!  

Excursies IJsland

Je reis naar IJsland met Voigt Travel begint in het noorden van IJsland. Spot walvissen vanuit Húsavík, verken de uitgestrekte valleien op de rug van een paard, bezoek een warmwaterbron in Mývatn, verken de ijsgrot van Lofthellir, maak adembenemende hikes door de vulkanische wildernis van de Askja Highlands en sta oog in oog met de grootste en meest indrukwekkende watervallen van IJsland. Of je nu in de zomer of winter IJsland bezoekt: er is genoeg te doen. Alle IJsland reizen bij Voigt Travel zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto of camper. Bij elke reis is er een ruim aanbod van bijzondere excursies en activiteiten waar je aan kunt deelnemen.
 

Asbyrki kloof in IJsland 

Mývatn

Mývatn is een 4,5 meter helder diep meer in Noord-IJsland. Het meer maakt deel uit van een zeer actief vulkanisch gebied en ligt op de Mid-Atlantische Rug. Op veel plekken zie je de zwavelrook uit de grond komen. Niet alleen het meer ontstond door de vulkaanuitbarstingen, ook geothermale bronnen, lavavelden, kratermeren en pseudokraters kwamen tevoorschijn door het ruige natuurgeweld. Mývatn en omgeving leent zich perfect voor hike-, fiets en kanotochten en er zijn dan ook talloze excursies te boeken. Bekende natuurbezienswaardigheden rondom Mývatn zij de lavaformaties van Dimmuborgir, de pseudokrater van Skútustaðir, de grotten van Reykjahlið, het solfatarenveld bij Hverir, het actieve gebied bij de Kraflavulkaan, de tafelberg Búrfell, de stomende zwavelbronnen van Namaskarð en de explosiekrater Hverfell. Na een actieve dag eindig je in de Mývatn Nature Baths, het rustige alternatief voor de bekende Blue Lagoon.

Dimmurborgir 

Dettifoss, Gullfoss en Asbyrgi

Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa. Via een 100 meter brede rotswand stort 193 m³ water per seconde 44 meter naar beneden. Je kunt de waterval zowel van boven als van beneden bewonderen. Gullfoss is 32 meter hoog en stort via rotsmuren diepe ravijnen naar beneden. Vlakbij de Dettifoss waterval ligt de hoefvormige kloof Asbyrgi: een prachtige 3,5 kilometer lange kloof met een breedte van 1,1 kilometer! 


Dettifoss in IJsland 

Walvissen en papegaaiduikers spotten

In IJsland kun je walvissen en papegaaiduikers spotten door mee te gaan met een excursie! Húsavík is de walvisstad van IJsland. Hier heb je verreweg de meeste kans op het zien van walvissen, maar er zijn ook excursies vanuit Akureyri te boeken. Ook is er een excursie naar Drangey Island te boeken, het papegaaiduikerparadijs! 
 

Walvisspotten in IJsland 

IJsgrotten

Ieder jaar maakt de natuur van IJsland nieuwe ijsgrotten aan. In het binnenland van IJsland bevriest het smeltwater van de gletsjers en dat zorgt voor ijsgrotten in verschillende maten en vormen. Er zijn ook ijsgrotten die al eeuwenlang bestaan. Een daarvan is de Lofthellir Ice Cave, te bezoeken met een 4x4 jeepexcursie! Je maakt bij aankomst een hike door de sneeuw naar de diepe ijsgrot: een onvergetelijke ervaring. 
 

IJsgrot in IJsland 

Kleinschalig skiën en sneeuwscooteren over kratervelden

Rondom het Mývatn meer zijn diverse sneeuwscootertrails uitgestippeld langs onder andere de de Dimmuborgir lavavelden en de Pseudo kraters! Ook skiën, snowboarden en langlaufen in IJsland is wintersporten 2.0: extreem en kleinschalig. De meeste skigebieden bevinden zich rondom Akureyri in Noord-IJsland.
 

Skiën in IJsland 

Het noorderlicht

Vanaf eind augustus heb je kans om het noorderlicht te bewonderen, nergens in IJsland zo mooi als in Noord-IJsland! Er zijn speciale noorderlicht excursies te boeken.
 

noorderlicht in IJsland 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel