Wellness IJsland
Wellness IJsland Alles over wellness in IJsland

Wellness IJsland

De vele stomende geisers, vulkanen en warmwaterbronnen maken IJsland een broeinest van geothermische activiteit. In het hele land zijn deze warmwaterbronnen ingezet voor het plezier van de mensen en de spa- en wellness mogelijkheden in IJsland zijn dan ook eindeloos!

Wat is wellness?

Veel mensen zijn op zoek naar plekken op de wereld waar ze hun geest, lichaam en ziel kunnen voeden. Het begrip wellness is lastig te beschrijven, maar officieel betekent het ’t nastreven van een goede gezondheid. Zoek je zowel geluk als gezondheid? IJsland is je  bestemming! IJslanders zijn één van de gelukkigste mensen op aarde en dat komt niet zomaar. Hoe meer warmwaterbronnen je bezoekt en tijd spendeert in de natuur van IJsland, hoe meer je overtuigd zal raken dat de opmerkelijke tevredenheid van IJslanders onlosmakelijk verbonden is met deze ervaringen. Het land neemt geestelijke gezondheid heel serieus: het is een van de weinige landen met een eigen Minister van Gezondheid!

IJsland is een land dat de natuur, het buitenleven en gezonde sociale activiteiten omarmt en dit maakt het een van 's werelds meest populaire bestemmingen voor degenen die willen ontspannen en zich beter willen voelen. 

Geosea in IJsland 

Warmwaterbronnen in IJsland

IJsland heeft meer dan 100 warmwaterbronnen en zwembaden verspreid over het hele land! Bijna elke stad in IJsland, hoe klein ook, heeft een zwembad of natuurlijke hotspring met warm, brongevoed water. De meest bekende plekken zijn de beroemde Blue Lagoon, bekend om zijn neonblauwe minerale rijke water, de natuurlijke Secret Lagoon die tot diep in de avond geopend is, en de Mývatn Nature Baths Lagoon in het noorden van IJsland dat bekend staat als de rustige Blue Lagoon.

Natuurlijke warmwaterbronnen hebben tal van voordelen voor de gezondheid. Daarnaast is het niet mogelijk om je telefoon mee te nemen (verplicht offline!) en deze outdoor ervaringen brengen je dicht bij de natuur, vaak met een spectaculair uitzicht. 

Myvatn Nature Baths in IJsland 

Wellness in Noord-IJsland: Fly & Drive

Voigt Travel heeft een unieke wellness IJsland reis voor je samengesteld. Wil je de schoonheid van Noord-IJsland op een relaxte wijze ervaren, dan is dit je kans! Noord-IJsland staat bekend om het Mývatn meer, krachtige watervallen, lavavelden en een indrukwekkende kustlijn. Deze wellness reis is een unieke combinatie van mooie bestemmingen en genieten van natuurlijke warmwaterbronnen en andere spa mogelijkheden.

Je vliegt op Akureyri, gelegen in het noorden van IJsland. De huurauto staat voor je klaar en de reis gaat direct van start naar het vissersplaatsje Siglufjörður in het uiterste puntje van Noord-IJsland. De eerste nachten slaap je in het Síglo Hótel, gelegen aan het water. Je kunt hier genieten van de hottub met uitzicht op de haven! De volgende dag ontdek je de omgeving en eindig je met een heus bier bad. Vervolgens reis je verder naar Húsavík, bekend om de walvissafari's! Na een mooie dag kan je genieten van het GeoSea infinity zwembad. De laatste drie dagen spendeer je rondom Mývatn, waar je niet uitgekeken raakt op de magische lavavelden, rotsformaties, borrelende warmtebronnen en geniet van Mývatn Nature Baths!

Bierbad in IJsland 

 

 

 
 

Unieke wellnessbelevenissen in IJsland

  • Mývatn Nature Baths myvatn nature baths
  • Blue Lagoon blue lagoon
  • Beer Spa beer spa

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel