Alles over Mývatn Nature Baths
Mývatn Nature Baths De Blue Lagoon van de ongebaande paden in Noord-IJsland

Alles over Mývatn Nature Baths

Mývatn Nature Baths is een warmwaterbron in het noorden van IJsland. Een echte must do tijdens je vakantie. Waar de meeste reizigers voor zo'n turkoois gekleurd warm bad naar de bekende Blue Lagoon gaan, bezoeken de avonturiers die het echte IJsland willen ontdekken de Mývatn Nature Baths. Tijdens je reis door IJsland met Voigt Travel bezoek je gegarandeerd deze rustigere warmwaterbron. Benieuwd naar Mývatn Nature Baths, waar het ligt en wat je er kunt doen? Je ontdekt het in dit artikel.
 

 

 

Wat is Mývatn Nature Baths?

Mývatn Nature Baths zijn thermale baden die in 2004 in de vulkanische regio van Mývatn zijn gebouwd. De IJslandse naam Jarðböðin við Mývatn betekent letterlijk 'natuurbaden van Mývatn' en dankt zijn betekenis aan de manier waarop de baden opgewarmd worden: met geothermische warmte, afkomstig uit de aarde en opgewekt bij de Bjarnaflag Power Station. Deze warmte ontstaat door de vulkanische activiteit in de regio. Niet alleen dit bad wordt ermee opgewarmd; ook vele huishoudens in IJsland. Een super duurzame én planeetvriendelijke energiebron dus.

Mývatn Nature Baths is geen natuurlijke warmwaterbron. Het is ontwikkeld door mensen. Maar het water en de warmte die gebruikt worden zijn dat wel. In het water zit een hoge hoeveelheid mineralen en zwavel. Door deze natuurlijke samenstelling ontstaan er geen ongewenste bacteriën in het water en zijn chemische ontsmettingsmiddelen niet nodig.
Gezonde effecten Nature Baths 
Een paar uur badderen in de Mývatn Nature Baths heeft positieve effecten op je huid en je gezondheid. Zwavel schijnt ademhalingsproblemen te verminderen en wordt door mensen met astma of andere luchtwegproblemen als een verademing gezien. De mineralen in het water gaan ten slotte diverse huidproblemen tegen. Mensen met hardnekkige acne, psoriasis of kinderzeer ervaren dat hun klachten verminderen en in sommige gevallen zelfs verdwijnen.

Uitzicht Myvatn Nature Baths 

Wat kun je doen in Mývatn Nature Baths?

Of je nu 's ochtendsvroeg of 's avondslaat gaat: je kunt je makkelijk uren vermaken in Mývatn Nature Baths. Mývatn Nature Baths is geopend tot 23:00 uur en daarom het perfecte eindstation van je dag. Van eind mei t/m begin augustus is het bijna 24 uur licht in IJsland en dus kun je hier 's avonds ook genieten van de prachtige omgeving. Dat doen de meeste IJslanders ook. Maar overdag naar Mývatn Nature Baths gaan is net zo leuk.

Trek gekregen? Dan loop je gewoon in je badjas naar het bijbehorende Kaffi Kvika. Hier serveren ze regionale gerechten, zoals vulkanisch rye brood (brood dat in de grond wordt gebakken), verse zalmforel, heerlijke taarten en goede warme koppen soep.
Restaurant Myvatn Nature Baths 
Heb je je buik rondgegeten? Dan spring je gewoon weer het water in. Naast de rondgevormde blauwe lagoon beschikt Mývatn Nature Baths ook over een extra heet dompelbad. Het water van de lagoon is ongeveer 36 tot 40 graden Celsius. Maar in dit badje steken de temperaturen hoog boven je lichamelijke gemiddelde uit. Durf jij dat aan?

Naast een super groot warmwaterbad, en een extra heet dompelbad, heeft Mývatn Nature Baths ook twee stoomcabines. Deze stoomcabines zijn precies op twee geothermische plekken gebouwd. De sulfaatvrije stoom die uit deze plekken komen, rijzen regelrecht de stoomcabines in. De temperatuur in de stoomcabine is ongeveer 50 graden Celsius is en de luchtvochtigheid 100%. Als je genoeg opgewarmd bent in deze natuurlijke stoomcabine, kun je afkoelen oner de outdoordouche.
Stoomcabine geothermische warmte myvatn 
Zin gekregen om iets te drinken? Dat kan bij de bar! De poolbar is bereikbaar vanuit de lagoon. Hier schenken ze lokale pilseners, witbieren en Pale Ales. Je kunt er ook een glas wijn of een verfrissend glas frisdrank krijgen. In de lagoon zijn diverse inhammetjes waar je, met uitzicht op de omgeving, kunt genieten van je drankje. 

Last but not least kun je je ook opfrissen, omkleden en schoon boenen bij Mývatn Nature Baths. Er zijn namelijk afgeschermde kleedhokjes en openbare douches. De douches zijn voorzien van organische en milieuvriendelijke shampoos en douchegellen. Het is belangrijk dat je deze gebruikt, want deze producten beschadigen de samenstelling van het water niet. Je hoeft ten slotte ook niet voor je eigen handdoek en badjas te zorgen, want deze krijg je bij de receptie. Daar ontvang je ook een muntje welke je in het slot van de kluis kunt stoppen.

Bar Myvatn Nature Baths 

Waar ligt Mývatn Nature Baths eigenlijk?

Mývatn Nature Baths ligt in de regio Mývatn in het noorden van IJsland, op 89 kilometer afstand van Akureyri en 473 kilometer afstand van Reykjavík. Deze warmwaterbron wordt omringd door buitenaards landschap. Vanuit de baden en de stoomcabine kijk je uit op de zwarte lavavelden, metershoge vulkanen en stomende geothermische power stations. 's Zomers profiteer je hier van de (laat) ondergaande zon en vanaf begin september maak je hier 's avonds kans om het noorderlicht te zien. Mývatn Nature Baths en de omgeving is in de wintermaanden ook een sprookje om te bezoeken.

Myvatn Nature Baths boven 

Mývatn Nature Baths bezoeken

Bij vrijwel iedere rondreis van Voigt Travel bezoek je Mývatn Nature Baths. Bij sommige reizen is de entree inbegrepen, zoals bij de Noord-IJsland Relax fly & drive. Wil je een reis boeken waar Mývatn Nature Baths niet is inbegrepen? Dan betaal je 5500 IJslandse Kronen per persoon als entree. Dat is ongeveer € 36.