Alles over de Beer Spa in IJsland
Beer Spa Badderen in een bad van bier in Noord-IJsland

Alles over de Beer Spa in IJsland

In het noorden van IJsland kun je iets doen wat je niet elke dag op de planning hebt staan: badderen in een bad vol bier! In het kleine IJslandse dorpje Árskógssandur langs de Arctic Coast Way vind je de Beer Spa en daar kun je een half uur weken in een bad vol hop, gist en heerlijk warm water. Ondertussen kun je ook nog een biertje tappen. Benieuwd hoe zo'n baddersessie er aan toe gaat, wat je nog meer in de Beer Spa kunt doen en waarom een bezoekje aan de Beer Spa gezond is? Lees snel verder!

 

 

Wat is de Beer Spa en waarom zou je badderen in een bad vol bier?

Een bezoek aan de Beer Spa is als een complete behandeling waarbij je goed tot rust komt. De Beer Spa bestaat namelijk uit meer dan alleen een bierbad. Maar je komt natuurlijk wel voor deze speciale ervaring.  Bierbad
Voordat je in het bierbad stapt, kun je je omkleden en schoon douchen. Je mag je zwemkleding dragen maar kunt er ook voor kiezen om naakt te gaan. Er zijn in totaal zeven bierbaden. Ieder bierbad reserveer je voor een half uur. Terwijl je heerlijk onderdompelt in het warme water vol hop, gist en bier reinigt het bier je huid en geeft het je haar een energieke boost. Je haar wordt er glanzend en volumeus van. Er wordt zelfs aangeraden om je haar 24 uur niet te wassen, omdat het effect dan optimaal is. Ondertussen geniet je van een vers en lokaal gebrouwen Kaldí biertje.

Infrarood sauna Outdoor sauna

Na het bad ga je naar de relaxkamer. Hier worden je benen gemasseerd en krijg je een zalfje waarmee je jezelf kunt insmeren. Nadat je een half uur bijgekomen bent van het warme bad, heb je weer alle vrijheid. Je kunt je spieren losmaken in de infraroodsauna. Of ga in de barrelsauna die buiten staat. Je kunt ook in de hot tub stappen en genieten van het uitzicht over het fjord.

Gezonde effecten Nature Baths 

Proef lokaal bier bij de Kaldí bierbrouwerij

Heb je genoeg gebadderd in de Beer Spa? Sluit dan je dag af in de naastgelegen Kaldí bierbrouwerij. Hier vertelt een bierbrouwer je alles over de verschillende bieren die hier gemaakt worden. Deze bieren worden zowel in de Beer Spa als op diverse plekken in IJsland geschonken.

Bierproeverij Beer Spa 

De Beer Spa bezoeken

Wil je de Beer Spa bezoeken? Kies dan voor één van onze rondreizen door Noord-IJsland. Bij sommige reizen is de entree inbegrepen, zoals bij de Noord-IJsland Relax fly & drive