Blue Lagoon in IJsland
Blue Lagoon De bekendste heetwaterbron van IJsland

Blue Lagoon in IJsland

De Blue Lagoon is één van de bekendste bezienswaardigheden van IJsland. Wat de Eiffeltoren voor Parijs is, is de Blue Lagoon voor IJsland. Deze warmwaterbron ligt 47 km ten zuiden van Reykjavík en trekt jaarlijks meer toeristen dan het totaal aantal inwoners van IJsland.
 


Bekendste warmwaterbron van IJsland

De Blue Lagoon is een warmwaterbron dat gelegen is in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water van de Blue Lagoon is rijk aan mineralen, silicaten en blauwvieren. Deze blauwvieren zorgen samen met de mossen voor de melkachtige blauwgroene kleur. De witte stoom, die uit het bad omhoog rijst, is het resultaat van de hoge gevoelstemperatuur. Het water heeft een temperatuur van 39 graden Celsius en wordt voor een groot deel kunstmatig opgewarmd door de nabijgelegen geothermische Svartsengi elektriciteitscentrale.

Door de aanwezige silicamodder en de duizenden mineralen in de Blue Lagoon schijnt het water een zuiverende en geneeskrachtige werking te hebben. Voornamelijk mensen met huidaandoeningen en -ziektes, zoals psoariasis, zweren er bij. De werking wordt extra versterkt door de 2,5% hoeveelheid zout in het water.

Blue Lagoon 

Blue Lagoon bezoeken

De Blue Lagoon is het hele jaar door open. Vanuit het hele land is de warmwaterbron goed te bereiken. Naast het geothermische bad is een aangelegd wellnesscentrum onderdeel van de Blue Lagoon. In dit wellnesscentrum worden massages van 30 of 60 minuten (€ 60 tot € 95) aangeboden. Daarnaast vind je hier kluisjes, omkleedhokjes en douches. Aan de buitenkant van het centrum bevindt zich een souvenirswinkel en restaurant. Vanuit het restaurant heb je uitzicht op het heet stomende ijsblauwe meer.

Blue Lagoon bezoeken 

Mývatn Nature Baths: Alternatief voor Blue Lagoon

Wil je de drukke toeristenstroom mijden maar wel een heetwaterbron in IJsland bezoeken? Ga dan naar het in Noord-IJsland gelegen Mývatn Nature Baths. Deze natuurlijke heetwaterbronnen zijn een stuk rustiger en hebben een net zo geneeskrachtige en helende werking als de Blue Lagoon. Misschien zelfs wel een betere, want deze baden worden niet overspoeld door toeristen. Mývatn trekt jaarlijks 7 keer minder bezoekers dan de Blue Lagoon. En dat terwijl de baden een net zo blauwe kleur hebben, gemiddeld 38 graden Celsius warm zijn en behoren tot een indrukwekkend vulkanisch gebied.

Blue LagoonPrijs entree Blue Lagoon vs. prijs entree Mývatn Nature Baths

De prijs voor de Blue Lagoon en Mývatn Nature Baths ligt dichtbij elkaar. Entree voor de Blue Lagoon is vanaf € 59 per persoon. Voor toegang tot de warmwaterbronnen van Mývatn betaal je rond de € 42, afhankelijk van hoe de wisselkoers staat. Een kaartje kopen kan online via de websites. Je kunt ook een bezoek aan de Blue Lagoon of Mývatn Nature Baths bijboeken als excursie tijdens je Voigt Travel rondreis door IJsland.

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel