Wellness in Noord-IJsland fly & drive

Rondreis langs de warmwaterbronnen in het noorden van IJsland

wellness-noord-ijsland-flydrive-header

Wellness in Noord-IJsland fly & drive

Wil je de schoonheid van Noord-IJsland op een relaxte wijze ervaren, dan is dit een uitgelezen kans. Noord-IJsland staat bekend om het Mývatn meer, krachtige watervallen, lavavelden en een indrukwekkende kustlijn. Naast de prachtige landschappen waar je niet uitgekeken raakt, biedt IJsland ook veel mogelijkheden voor ontspanning na een actieve dag. Deze reis is een unieke combinatie van mooie bestemmingen en genieten van natuurlijke warmwaterbronnen en andere spa mogelijkheden.

De 8-daagse IJsland rondreis in het kort
Vanuit Rotterdam The Hague Airport vlieg je rechtstreeks naar de luchthaven van Akureyri, gelegen in het noorden van IJsland. De huurauto staat voor je klaar en de reis gaat direct van start langs het prachtige fjord richting het visserplaatsje Siglufjörður, gelegen in het uiterste puntje van Noord-IJsland. De eerste twee nachten verblijf je in het uitstekende Síglo Hótel, gelegen aan het water. Na aankomst kan je direct genieten van de hottub met uitzicht op de haven. De volgende dag ontdek je de omgeving, voordat je eind van de dag een heus bier bad kan nemen. Na twee nachten in Siglufjörður reis je verder naar de volgende vissersplaats Húsavík. Húsavík staat bekend om de walvissafari's en heeft zichzelf uitgeroepen tot ‘walvishoofdstad’ van Europa. Na een mooie dag kan je genieten van een bad bij GeoSea, dat verwarmd is door de natuurlijk bron. De entree is al voor je verzorgd. Vanuit Húsavík reis je verder om de laatste drie dagen bij Mývatn te verblijven. Je raakt niet uitgekeken op de magische lavavelden, rotsformaties en borrelende warmtebronnen. De laatste dag sluit je in stijl af met een bezoek aan Mývatn Nature Baths.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in Síglo Hótel op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Fosshotel Húsavík op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Hótel Láxa op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van IJsland
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Warmwaterbronnen
 • Walvissen
 • Bier spa
 • Mývatn
 • Watervallen
 • Uitstekende hotels
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Mei - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
marloes-m-ijsland

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Wellness in Noord-IJsland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar de kleine...

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar de kleine noordelijke luchthaven Akureyri. Bij aankomst staat de huurauto voor je klaar, waardoor je direct op pad kan. Een mooie route staat voor vandaag op het programma. Je rijdt langs het fjord naar Siglufjörður. Op de toppen van de fjorden kan hier en daar nog wat sneeuw liggen. In de eerste helft van de 20e eeuw stond Siglufjörður bekend als belangrijke vissersplaats voor de haringvisserij. Helaas zijn de grote haringscholen verdwenen, maar gelukkig kan je alles hierover terugvinden in het haringmuseum. Je overnacht komende twee nachten in Síglo Hótel, gelegen aan de haven. Geniet de eerste avond van de de infrarood sauna en de outdoor hottub met uitzicht op het water. Overnachting in Síglo Hótel.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Ontdek het schiereiland

Heerlijk wakker worden met uitzicht op het water. Na het ontbijt is het tijd om het schiereiland ver...

Heerlijk wakker worden met uitzicht op het water. Na het ontbijt is het tijd om het schiereiland verder te ontdekken. De oostelijke kant heb je gisteren al gezien, vandaag is het tijd voor de westzijde. Onderweg kan je genieten van prachtige uitzichten. Maak zeker een stop ten zuiden van Hofsós. Hier vind je de indrukwekkende basaltformatie Studlaberg, die je kan bereiken met een korte wandeling. Rij daarna door naar Glaumbær waar je ‘The Glaumbær farm’ kan bezoeken. Deze oude boerderij is uit turf gemaakt en dient tegenwoordig als museum. Wanneer je de oostelijke kant van het schiereiland terugrijdt, hebben wij een reservering gemaakt bij de ‘beer spa’. Een bad is gevuld met jong bier, na het bad kan je het best een aantal uren niet douchen om het extreme actieve effect op de huid te ervaren. Na deze unieke ervaring, rijd je op je gemak terug naar Siglufjörður. Overnachting in Síglo Hótel.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Op naar Húsavík

Na het ontbijt is het tijd om deze prachtige plaats te verlaten, maar niet getreurd, want van het vo...

Na het ontbijt is het tijd om deze prachtige plaats te verlaten, maar niet getreurd, want van het volgende verblijf zal je ook genieten. Via Akureyri reis je naar Húsavík. Wil je op een unieke plek lunchen? Maak dan een stop bij Kaffi Kú, gelegen op 10 minuten van Akureyri. Hier kan je direct naast de koeien lunchen. Met een goed gevulde maag reis je door richting het noorden. Vergeet onderweg niet te stoppen bij Goðafoss, deze indrukwekkende waterval is 30 meter breed en 12 meter hoog. De komende twee nachten verblijf je in het vissersdorp Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Siglufjörður – Húsavík: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Walvissen spotten en relaxen

Húsavík staat bekend als ‘walvishoofdstad’ van IJsland, er zijn maar liefs...

Húsavík staat bekend als ‘walvishoofdstad’ van IJsland, er zijn maar liefst 24 verschillende soorten walvissen in deze omgeving. Als je een optionele walvistocht bijboekt heb je 99% om een walvis te spotten. Naast walvissen heb je ook een grote kans om dolfijnen te spotten. Een mooi aanvulling op de walvissafari is een bezoek aan het walvismuseum, gelegen in het centrum van Húsavík. Eind van de dag kan je genieten in GeoSea. De entree hebben wij al voor jullie verzorgd. Bij dit heerlijke bad, gevuld met warm water uit de bron, heb je prachtig uitzicht over de baai. Overnachting in Fosshotel Húsavík. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Diamond Circle

Iedereen kent vast wel de Golden Circle in het zuiden van IJsland, maar in het noorden is de indrukw...

Iedereen kent vast wel de Golden Circle in het zuiden van IJsland, maar in het noorden is de indrukwekkende Diamond Circle. Vandaag rijd je de oostelijke zijde op weg naar het volgende verblijf. De eerste stop is Ásbyrgi (godenburcht). Dit is een indrukwekkend lange V-vormige kloof met steile rotswanden tot wel 100 meter hoog. Deze kloof staat ook wel bekend als de hoefafdruk van Sleipnir, het achtbenige paard van Vikinggod Ódin, die volgens de verhalen gestruikeld is en met een hoef neer kwam op Noord-IJsland. Nadat je naar het uitzichtpunt bent gelopen is het tijd om door te rijden richting de waterval Dettifoss. Deze immense waterval is maar liefst 100 meter breed. Vanaf de waterval Dettifoss heb je de mogelijkheid om stroomopwaarts naar de waterval Selfoss te wandelen. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten. Een andere nabijgelegen waterval is Hafragilsfoss, deze ligt op een uur lopen vanaf Dettifoss, of indien je een 4x4 auto hebt, kan je via een kleine hobbelige weg de waterval bereiken. Na de watervallen rijd je door naar het sfeervolle Hótel Láxa, gelegen bij Myvatn meer. Overnachting in Hótel Láxa.
Rijafstand Húsavík – Myvatn: ca. 150 km | ca. 2,5 uur (via bovenstaande route)
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Ontdek Mývatn

Ontdek vandaag Mývatn met vele hoogtepunten. Ideaal aan Mývatn is dat je rondom het me...

Ontdek vandaag Mývatn met vele hoogtepunten. Ideaal aan Mývatn is dat je rondom het meer kan rijden, zodat je niet tweemaal dezelfde weg rijd. Wanneer je de route met de klok mee rijdt, is de eerste stopplaats Vindbelgjarfjall. De berg is 529 meter hoog en het is mogelijk om naar de top te lopen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het gehele Mývatn meer. Na deze inspanning is het tijd om door te rijden naar Hverir, de plaats om kokende modderpoelen en zwavelbronnen van dichtbij te bewonderen. Via voetpaden loop je langs de modderpoelen en kan je de zwavel goed ruiken. Op maar weinig plaatsen op de wereld kan je dit unieke natuurverschijnsel bekijken. Na deze actieve middag is het tijd voor een goede lunch. Een aanrader is een lunch bij Vogafjos farm. Met een goed gevulde maag, staat de beklimming van de krater Hverfell op het programma. Vanaf deze plek, kijk je vanaf de andere kant op Mývatn meer. Als laatste hoogtepunt staat Dimmuborgir (donkere burcht) op het programma. Hier loop je tussen de grillige gevormde lavarotsen door! In de rotsformaties zijn allemaal figuren te herkennen. Een van de bekendste rotsformaties is ‘het gat’. Overnachting in Hótel Láxa. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Mývatn Nature Bath

De laatste volle dag in IJsland en nog zoveel mogelijke dingen om te doen. Rondom Mývatn zijn...

De laatste volle dag in IJsland en nog zoveel mogelijke dingen om te doen. Rondom Mývatn zijn diverse wandelingen, vraag bij de receptie na welke wandeling bij uw wensen past. Een andere tip is om de optionele excursie naar Askja of de grot Lofthellir bij te boeken. Op deze laatste dag hebben wij ook een reservering gemaakt bij Mývatn Nature Bath. Je kan zelf kiezen of je hier overdag of in de avond naartoe gaat. Mývatn Nature Bath is prachtig gelegen, midden in de natuur. Het bad is vol natuurlijke mineralen die positief effect hebben op huidproblemen en astma. Wist je dat de IJslanders het Nature bath ook regelmatig bezoeken om even te relaxen en bij te praten met vrienden onder genot van een biertje. Een betere afsluiting van het verblijf in IJsland is er niet. Overnachting in Hótel Láxa. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid van IJsland

Helaas zit de reis naar IJsland er alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Ak...

Helaas zit de reis naar IJsland er alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Akureyri. Hier lever je de huurauto in en stap je in het vliegtuig op weg naar Rotterdam The Hague Airport. Over deze onvergetelijke reis zal je nog lang napraten.
Rijafstand Mývatn – luchthaven Akureyri: ca. 85 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland!
Dag 2 Ontdek het schiereiland
Dag 3 Op naar Húsavík
Dag 4 Walvissen spotten en relaxen
Dag 5 Diamond Circle
Dag 6 Ontdek Mývatn
Dag 7 Mývatn Nature Bath
Dag 8 Afscheid van IJsland
Sluit dag tot dag

Verblijf in Sigló Hótel

Verblijf in Fosshotel Húsavík

Verblijf in Hótel Laxá

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

ijsland-zomer-excursies-inbegrepen

IJsland excursies (inbegrepen)

myvatn-nature-bath

Entree Mývatn Nature Baths (inbegrepen)

Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel onder in één van de baden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 °C en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het zeer goed voor de huid. Geniet samen met de locals van een drankje. Voor de IJslanders is dit namelijk écht een dagje uit. Ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden en kom geheel tot rust.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
ijsland-bezoek-geo-sea

Bezoek de GeoSea Geothermal Sea Baths (inbegrepen)

Geniet van een prachtig uitzicht op de baai van Skjálfandi, drijvend in de geothermische baden van GeoSea Geothermal Sea Baths, in de buurt van Húsavík. Het zeewater heeft een ideale temperatuur van 38 - 39 graden en is rijk aan mineralen. Een paar uren badderen in dit water heeft een helende werking op de huid en is ideaal om helemaal te ontspannen. De spa trekt zijn water uit twee boorgaten in Húsavíkurhöfdi en heeft 6 zwembaden met verschillende temperaturen. Door de ingebouwde zwembadbar hoef je zelfs het water niet uit om te genieten van een drankje!

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag | Locatie: Húsavík
ijsland-bier-spa-akureyri

Bezoek de bier spa (inbegrepen)

Altijd al willen badderen in bier? Dat kan! Neem een bad gevuld met water, hop en gist en ervaar de helende werking van dit bijzondere bad. Na 25 minuten baden in jong bier en levend biergist kun je heerlijk relaxen in de ontspanningsruimte. Neem vooral geen douche na dit bad! Het bierbad reinigt de huid en heeft een positief effect op de gezondheid en werkt het best als het niet meteen wordt afgespoeld. Er is geen leeftijdsgrens voor het bad, het water zelf bevat namelijk geen alcohol. Mocht je toch een biertje willen drinken, een paar badkuipen hebben een biertap! (minimaal 20 jaar of ouder).

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
 • NB: Inclusief handdoek, badjas en kluisje | Locatie: tussen Dalvik en Hauganes
ijsland-zomer-excursies

IJsland excursies

husavik-whale-museum

Bezoek het Húsavík Whale Museum

Húsavík is een van de béste plekken om walvissen te spotten. Geen wonder dat je hier dan ook het walvismuseum kan bezoeken. Hier leer je meer over alle soort walvissen die voor de kusten van IJsland leven. Bovendien kun je een levensgroot imposant skelet van een walvis bewonderen. Het museum is rijk aan geschiedenis en fotogalerijen van deze prachtige zeezoogdieren. Dit museum is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. Alle informatie in het museum is in het Engels.

 • Prijs: € 15,20 per persoon
 • Duur: 1 dag
walvissen-spotten-eiken-boot

Walvissen spotten vanaf een traditionele eikenboot

Húsavík is dé walvishoofdstad van IJsland. Stap hier op de traditionele IJslandse eikenboot en ga op zoek naar de walvissen. Tijdens de tour kun je deze zeezoogdieren van dichtbij bewonderen, maar ook dolfijnen zwemmen vaak met de boot mee. De gids vertelt aan boord van alles wat je over walvissen moet weten en er is alle tijd om de dieren mooi op de foto te zetten. Tot slot geniet je van een kleina, een traditioneel IJslands gebakje, met een kop warme chocomelk.

 • Prijs: € 79 per persoon | € 33,42 per kind 7 t/m 15 jaar | Kinderen t/m 6 jaar gratis
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gids, warme overall, warme chocomelk, iets lekkers en indien nodig regenkleding | Locatie: Husavik
whale-rib-boat

Walvissafari en papegaaiduikers spotten per RIB-boot

Durf je het aan om verder op zee te gaan? Ga dan aan boord van de RIB-boot van Gentle Giants. Vanuit Húsavík verlaat je de baai om op zoek te gaan naar de grotere walvissen. Onderweg stop je bij ‘Puffin Island’, waar je duizenden papegaaiduikers kunt aanschouwen. De gids vertelt graag meer over de walvissen en de papegaaiduikers. Daarnaast krijg je een kleine verrassing van een lokale wijnmaker. Dit is een excursie voor de avontuurlijke walvisspotter. Deze excursie wordt niet aangeraden voor kinderen onder de 7 jaar en voor mensen met hart- of rugproblemen.

 • Prijs: € 144 per persoon | € 97,82 per kind 7 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Inclusief gids, een warme veiligheidsoverall en een kleine verrassing van de lokale wijnboer| Locatie: Húsavík
ijsland-vlieg-over-diamond-circle

Vlieg over de Diamond Circle

Verken de Diamond Circle vanuit een heel bijzonder perspectief: de lucht! Vlieg over het landschap waar de bekende serie Game of Thrones is gefilmd en bewonder de waterval Godafoss en het Mývatn meer, met haar geothermische verschijnselen. Vanuit Krafla vlieg je over het Vatnajökull National Park, waar je de 44 meter hoge waterval Dettifoss in een smalle kloof ziet duiken. Je vervolgt de route over diepe kloven, lavavelden en de Troll Peninsula gebergte. Bij het afdalen is er zelfs een kleine kans op walvissen te spotten!

 • Prijs: € 319 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • NB: Inclusief drankje en entree voor het Icelandic Aviation Museum | Locatie: Akureyri
ijsland-vlucht-over-askja

Vlucht over de hooglanden van Askja

Stijg op en aanschouw de prachtige waterval Godafoss, onderweg naar de hooglanden. Hier zie je de de berg Herdubeid, de zogeheten Queen of the Icelandic desert, omringd door lavavelden. Nabij de berg maak je een tussenstop voor iets lekkers en kun je het uitzicht vanuit een ander perspectief bewonderen. De landingsbaan is hier in 1960 door NASA gebouwd. De reden voor de komst van deze landingsbaan was om astronauten, die hier maanlandingen oefenden, te voorzien van benodigde apparatuur. Na het opstijgen zie je de warmwaterbronnen van Askja opdoemen en vlieg je door naar de gletsjer Vatnajokull, wat zoiets als water gletsjer betekent. Geniet tijdens het laatste deel van de vlucht van het uitzicht op de lava woestijn en het lavaveld Holuhraun.

 • Prijs: € 395 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief drankje en entree voor het Icelandic Aviation Museum | Locatie : Akureyri
ijsland-vlieg-naar-grimsey-eilanden

Vlieg naar de Grímsey eilanden en stap over de poolcirkel

Vanaf de luchthaven Akureyri vlieg je 30 minuten richting het noorden, naar Grímsey Island. Op dit eiland vind je één authentiek IJslands vissersdorp, waar ongeveer 100 IJslanders wonen. Verder staat het eiland vooral bekend om de vele papegaaiduikers en ander wildlife. Onderweg naar het eiland heb je zelfs kans om walvissen te zien zwemmen! In ongeveer een uur verken je de natuur en proef je een typisch IJslandse lekkernij, bereidt door de lokale bewoners. Daarnaast krijg je wanneer je de poolcirkel overstapt een speciale badge! Vervolgens vlieg je terug naar Akureyri Airport, waar je opnieuw geniet van het prachtige uitzicht vanuit de lucht.

 • Prijs: € 410 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • NB: Inclusief gids tijdens de wandeling, arctische proeverij en certificaat | Locatie: Akureyri
ijsland-ontmoeting-ijslandse-paarden

Maak kennis met de IJslandse paarden

Tijdens deze tocht ga je samen met de eigenaren van Polár Hestar te paard de omgeving verkennen. Onderweg stop je voor huisgemaakte cake en koffie- en thee. De tocht is zowel geschikt voor mensen die nog nooit paard hebben gereden, als voor de meer ervaren paardrijder.

 • Prijs: € 45 per persoon | € 37,50 per kind 11-18 jaar | € 22,50 per kind 0-10 jaar
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief koffie, thee en iets lekkers onderweg | Locatie: half uur rijden van Akureyri
ijsland-paardrijden-polar-hestar

Paardrijden bij Pólar Hestar (halve dagtocht)

Tijdens deze tocht ga je 3 uur op pad met de eigenaren van Pólar Hestar om te paard de omgeving te bewonderen. Onderweg stop je een aantal keer en is er tijd voor koffie en thee en de huisgemaakte cake van Juliane. De tocht is zowel geschikt voor mensen die al enige ervaring hebben met paardrijden als voor de meer ervaren paardrijder.

 • Prijs: € 106 per persoon | € 98,43 per kind 11-18 jaar | € 53 per kind 0-10 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Inclusief koffie, thee en iets lekkers onderweg | Locatie: half uur rijden van Akureyri
ijsland-dagtocht-paarden

Dagtocht met de IJslandse paarden

Voor de ervaren paardrijder kun je ook een dag op pad met de IJslandse paarden. Samen met de eigenaren van Pólar Hestar zie je meer van deze mooie omgeving. Onderweg stop je voor een lunch, en voor koffie en thee met iets lekkers.

 • Prijs: € 136 per persoon | € 128,45 per kind 11-18 jaar
 • Duur: ca. 5 uur en 30 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Inclusief koffie, thee, iets lekkers onderweg en lunch. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar. | Locatie: half uur rijden vanuit Akureyri
ijsland-ontdek-ijsgrot-loftheller

Ontdek de ijsgrot Lofthellir

De ijsgrot Lofthellir heeft ongelofelijke ijsformaties. Sommige zijn zelfs al honderden jaren oud. Met de veiligheidsuitrusting aan hike je door het lava landschap richting de ijs grot. De route voert je langs ruige wegen en geologische hoogtepunten. Zo zie je de vulkaan Mt. Hverfjall en de kraterrij van Lúdentarborgir. Voordat je de grot betreedt vertelt de gids je alles over de geschiedenis en de wetenschap. De grot zat vroeger bijvoorbeeld vol met magma. Eenmaal binnen bewonder je de natuurlijke ijssculpturen. Je hoort de druppels van het plafond neerkomen op het ijs, hét ultieme grot geluid. Ga buiten je comfortzone en bekijk deze bijzondere ijsgrot van binnen. Niet geschikt voor jonge kinderen, mensen met claustrofobie of mensen met een slechte conditie. Tijdens de excursie kruip je een klein stuk, maar de vuistregel hierbij is: als je je goed voelt in een lift, dan zit je goed. Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 151 per persoon | € 75,62 per kind 8-12 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • NB: Inclusief gids, materiaal om de grot te verkennen (helm, hoofdlamp en laarzen met ijzeren studs)| Locatie: Myvatn
ijsland-avontuurlijke-tocht-superjeep-askja-holuhraun

Avontuurlijke tocht met Super Jeep naar Askja & Holuhraun

De Super Jeep is de ideale manier om door IJsland te rijden, want het is comfortabel en veilig. Daarnaast is de rit in de jeep naar de vulkaan Askja en de lavavelden van Holuhraun toe een excursie op zich. Tijdens de rit stop je waar je maar wilt terwijl de gids je alles vertelt over het landschap. Na een stuk rijden hike je naar het Askja-meer. Waan je op een andere planeet en aanschouw de wildernis en de adembenemende zoetwaterbronnen. Kun je een geheim bewaren? Het verhaal gaat de ronde dat er een draak in de kloof woont! Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 301 per persoon | € 168,10 per kind 6-15 jaar
 • Duur: ca. 12-13 uur
 • NB: Inclusief gids en lunch (boekbaar vanaf 12 juni 2019) | Locatie: Myvatn
ijsland-2-daagse-tocht-gletsjers-vulkanen

2-daagse tocht naar de gletsjers en vulkanen van IJsland

Voor de échte avonturier die IJslands op zijn puurst wil ervaren is dit de ideale excursie. Met de gids ga je twee dagen op pad en overnacht je in een berghut. Je vertrekt vanaf het Mývatn meer en rijdt richting de wildernis van de Hooglanden. Je bent omringd door lavavelden en een oase van water en ongelooflijke flora. Het voelt alsof je op een andere planeet bent geland. Je bezoekt de Askja vulkaan, omringd door het maanachtige landschap. Je kunt hier zelfs een duik nemen in het warme water van de Víti Crater. Voordat je naar de berghut wandelt bezoek je het Holuhraun Lava-veld. De volgende ochtend verlaat je de berghut en wandel je door het Kverkfjöll-gebied. Je kunt hier het contrast tussen vuur en ijs heel goed voelen. De reis naar de onontdekte paden is een reis an sich en een onvergetelijke ervaring. Neem zelf warme kleding, een waterdichte jas en broek, zonnebril, zonnebrand en goede wandelschoenen mee.

 • Prijs: € 805,60 per persoon | € 444,60 per kind 6-15 jaar
 • Duur: 2 dagen
 • NB: Inclusief slaapzak, eten en drinken, super jeep, gids en overnachting in een berghut | Locatie: Myvatn
ijsland-vogels-spotten-vogelrots-skoruvik

Vogels spotten op de vogelrots van Skoruvík

Tijdens de excursie bezoek je de vogelrots Skoruvík en de ruïnes van het ooit welvarende vissersdorp Skálar, helemaal gelegen tot aan de vuurtoren van Fontur. Vanaf een uitkijkplatform krijg je een unieke inkijk in de broedplaatsen van de zeevogelkolonies. Wanneer je vervolgens door Skálar rijdt, lijkt het alsof je terug gaat in de tijd. Waar 50 jaar geleden de IJslanders nog woonden, grazen nu de schapen in de groene weide. Mirjam, de eigenaresse vertelt je alles wat je wilt weten over deze bijzondere omgeving.

 • Prijs: € 181 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur
 • Locatie: Vanuit Ytra-Lon
ijsland-vogels-spotten-vogelklif-stori-karl

Vogels spotten bij de vogelklif Stóri Karl

Bezoek samen met Mirjam, de eigenaresse van de Ytra Lón Farm Lodge, de vogelrots Skoruvík. In de lente leggen de zeevogels in deze kliffen hun eieren. Het schiereiland Langanes heeft de twee na grootste Jan-van-Gent-broedplaats ter wereld. De zeevogelkolonies die je hier kunt spotten zijn spectaculair! Vanaf een uitkijkplatform, wat zich 10 meter uitstrekt heb je een goed uitzicht op de klif. Hier zie je diverse vogels in hun natuurlijk habitat. Rij door Skálar, een vissersdorpje wat 50 jaar geleden verlaten is door haar bewoners. Aanschouw de ruïnes, de grazende schapen en waan je in een andere tijd.

 • Prijs: € 136 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Locatie: vanuit Ytra-Lon
ijsland-vogelklif-stori-karl

De vogelklif Stóri Karl

Ben je een vogelliefhebber? Mirjam, de eigenaresse van de Ytra Lón Farm Lodge neemt je graag mee om de IJslandse zeevogels te spotten! Tijdens de excursie verken het schiereiland Langanes. Je ziet hier onder andere steltlopers, (paarse) strandlopers, steenlopers en Dunlins. Ook de drieteenmeeuwen zijn er in overvloed. In de kliffen wonen vele zeevogelkolonies en is een unieke ervaring om te zien. Vanaf het uitkijkpunt kijk je uit op de Stóri Karl klif, wat een indrukwekkend uitzicht geeft op alle vogels die hier leven.

 • Prijs: € 105 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Locatie: Vanuit Ytra-Lon
ijsland-raften-noord-ijsland

Raften in Noord-IJsland

Altijd al eens willen raften? Vanaf het startpunt in Varmahlíð ga je op weg naar de rivier. Stap in de boot en peddel over de rivier. Het raften kan beginnen! Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Onderweg geniet je van een kop warme chocolademelk en iets lekkers. Wie wil deze rivierwildernis van IJsland nou niet ontdekken? Aangeraden wordt om warme kleding onder de wetsuit te dragen (denk aan thermo ondergoed, fleece vest, wollen sokken). Daarnaast is het handig om droge kleding mee te nemen om na de excursie aan te doen.

 • Prijs: € 113 per persoon | € 75,92 per kind 6-12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief raft-uitrusting, gekwalificeerde gids, transfers startpunt-rivier, snack onderweg (geschikt vanaf 6 jaar) | Locatie: Akureyri

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Stad en natuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.495 p.p.

  Diamond en Golden Circle fly & drive

  diamond-golden-circle-flydrive-thumb
 • Mis niets
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.595 p.p.

  De ronde van IJsland fly & drive

  ronde-van-ijsland-flydrive-thumb
 • Korte kampeerreis
  8 dagen, kampeerreis, v.a. € 845 p.p.

  Kampeer Express IJsland

  kampeer-express-ijsland-thumb
 • Korte rondreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Week IJsland fly & drive

  week-ijsland-flydrive-thumb
 • Alle highlights
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Het beste van Noord-IJsland fly & drive

  beste-van-noord-ijsland-flydrive-thumb
 • Lange kampeerreis
  15 dagen, kampeerreis, v.a. € 1.145 p.p.

  Kampeer Avontuur IJsland

  kampeer-avontuur-ijsland-thumb
 • Korte roadtrip
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.495 p.p.

  Wonderen van IJsland fly & drive

  wonderen-van-ijsland-flydrive-thumb
 • Relaxte rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.695 p.p.

  IJsland compleet fly & drive

  ijsland-compleet-flydrive-thumb
 • Complete rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.695 p.p.

  360 graden IJsland fly & drive

  360-graden-ijsland-flydrive-thumb
 • Luxe hotels
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  IJsland Deluxe fly & drive

  ijsland-deluxe-flydrive-thumb
 • Oost-IJsland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Onontdekt IJsland fly & drive

  onontdekt-ijsland-flydrive-thumb
 • Speciale rondreis
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Middernachtzon Special IJsland fly & drive

  middernachton-special-ijsland-flydrive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Noord-IJsland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief huurauto Onbeperkt aantal km's en minimaal Volkswagen Polo
huurauto-volkswagen-polo