PRINT PAGINA

Noord-IJsland Relax fly & drive

Rustige en relaxte rondreis in het noorden van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar de kleine noordelijke luchthaven Akureyri. Bij aankomst staat de huurauto voor je klaar, zodat je direct op pad kan. Een mooie route staat op het programma van vandaag. Je rijdt langs het fjord naar Siglufjörður. Op de toppen van de fjorden kan hier en daar nog wat sneeuw liggen. In de eerste helft van de 20e eeuw stond Siglufjörður bekend als belangrijke vissersplaats voor de haringvisserij. Helaas zijn de grote haringscholen verdwenen, maar gelukkig kan je alles hierover terugvinden in het haringmuseum. Je overnacht de komende twee nachten in Síglo Hótel, gelegen aan de haven. Geniet de eerste avond van de de infrarood sauna en de outdoor hottub met uitzicht op het water. Overnachting in Síglo Hótel.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Siglufjörður: ca. 80 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Ontdek het schiereiland

Ontdek het schiereiland

Heerlijk wakker worden met uitzicht op het water. Na het ontbijt is het tijd om het schiereiland verder te ontdekken. De oostelijke kant heb je gisteren al gezien, vandaag is het tijd voor de westzijde. Onderweg kan je genieten van prachtige uitzichten. Maak zeker een stop ten zuiden van Hofsós. Hier vind je de indrukwekkende basaltformatie Studlaberg, die je kunt bereiken na een korte wandeling. Rijd daarna door naar Glaumbær waar je ‘The Glaumbær farm’ kan bezoeken. Deze oude boerderij is uit turf gemaakt en dient tegenwoordig als museum. Wanneer je de oostelijke kant van het schiereiland terugrijdt, kun je ook nog een tussenstop maken bij de ‘beer spa’. Een bad dat gevuld is met jong bier. Na het bad kun je het best een aantal uur niet douchen om het extreme actieve effect op de huid te ervaren. Na deze unieke ervaring, rijd je op je gemak terug naar Siglufjörður. Overnachting in Síglo Hótel.
 

Dag 3

Dag 3 Op naar Húsavík

Op naar Húsavík

Na het ontbijt is het tijd om deze prachtige plaats te verlaten, maar niet getreurd, want van het volgende verblijf zal je ook genieten. Via Akureyri reis je naar Húsavík. Wil je op een unieke plek lunchen? Maak dan een stop bij Kaffi Kú, gelegen op 10 minuten van Akureyri. Hier kan je direct naast de koeien lunchen. Met een goed gevulde maag reis je door richting het noorden. Vergeet onderweg niet te stoppen bij Goðafoss, deze indrukwekkende waterval is 30 meter breed en 12 meter hoog. De komende twee nachten verblijf je in het vissersdorp Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Siglufjörður – Húsavík: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
 

Dag 4

Dag 4 Walvissen spotten

Walvissen spotten

Húsavík staat bekend als ‘walvishoofdstad’ van IJsland, er zijn maar liefst 24 verschillende soorten walvissen in deze omgeving. Als je een optionele walvistocht bijboekt heb je 99% kans om een walvis te spotten. Naast walvissen heb je ook een grote kans om dolfijnen te spotten. Een mooie aanvulling op de walvissafari is een bezoek aan het walvismuseum, gelegen in het centrum van Húsavík. Overnachting in Fosshotel Húsavík.

Dag 5

Dag 5 Diamond Circle

Diamond Circle

Iedereen kent vast wel de Golden Circle in het zuiden van IJsland, maar in het noorden is de indrukwekkende Diamond Circle. Vandaag rijd je de oostelijke zijde op weg naar het volgende verblijf. De eerste stop is Ásbyrgi (godenburcht). Dit is een indrukwekkend lange V-vormige kloof met steile rotswanden tot wel 100 meter hoog. Deze kloof staat ook wel bekend als de hoefafdruk van Sleipnir, het achtbenige paard van Vikinggod Ódin, die volgens de verhalen gestruikeld is en met een hoef neer kwam op Noord-IJsland. Nadat je naar het uitzichtpunt bent gelopen, is het tijd om door te rijden richting de waterval Dettifoss. Deze immense waterval is maar liefst 100 meter breed. Vanaf de waterval Dettifoss heb je de mogelijkheid om stroomopwaarts naar de waterval Selfoss te wandelen. De wandeling duurt ongeveer 15 minuten. Een andere nabijgelegen waterval is Hafragilsfoss, deze ligt op een uur lopen vanaf Dettifoss, of indien je een 4x4 auto hebt, kan je via een kleine hobbelige weg de waterval bereiken. Na de watervallen rijd je door naar het sfeervolle Fosshotel Mývatn, gelegen bij Myvatn meer. Overnachting in Foshotel Mývatn.
Rijafstand Húsavík – Myvatn: ca. 150 km | ca. 2,5 uur (via bovenstaande route)

Dag 6

Dag 6 Ontdek Mývatn

Ontdek Mývatn

Ontdek vandaag Mývatn met vele hoogtepunten. Ideaal aan Mývatn is dat je rondom het meer kunt rijden, zodat je niet tweemaal dezelfde weg rijdt. Wanneer je de route met de klok meerijdt, is de eerste stopplaats Vindbelgjarfjall. De berg is 529 meter hoog en het is mogelijk om naar de top te lopen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het gehele Mývatn meer. Na deze inspanning is het tijd om door te rijden naar Hverir, de plaats om kokende modderpoelen en zwavelbronnen van dichtbij te bewonderen. Via voetpaden loop je langs de modderpoelen en kan je de zwavel goed ruiken. Op maar weinig plaatsen ter wereld kan je dit unieke natuurverschijnsel bekijken. Na deze actieve middag is het tijd voor een goede lunch. Een aanrader is een lunch bij Vogafjos farm. Met een goed gevulde maag staat de beklimming van de krater Hverfell op het programma. Vanaf deze plek kijk je vanaf de andere kant op Mývatn meer. Als laatste hoogtepunt staat Dimmuborgir (donkere burcht) op het programma. Hier loop je tussen de grillige gevormde lavarotsen door! In de rotsformaties zijn allemaal figuren te herkennen. Een van de bekendste rotsformaties is ‘het gat’. Overnachting in Fosshotel Mývatn.

Dag 7

Dag 7 Mývatn Nature Baths

Mývatn Nature Baths

De laatste volle dag in IJsland en nog zoveel mogelijke dingen om te doen. Rondom Mývatn zijn diverse wandelingen, vraag bij de receptie na welke wandeling bij uw wensen past. Een andere tip is om de optionele excursie naar Askja of de grot Lofthellir bij te boeken. Op deze laatste dag hebben wij ook een reservering gemaakt bij Mývatn Nature Baths. Je kan zelf kiezen of je hier overdag of in de avond naartoe gaat. Mývatn Nature Bath is prachtig gelegen, midden in de natuur. Het bad zit vol natuurlijke mineralen die positief effect hebben op huidproblemen en astma. Wist je dat de IJslanders het Nature bath ook regelmatig bezoeken om even te relaxen en bij te praten met vrienden onder genot van een biertje. Een betere afsluiting van het verblijf in IJsland is er niet. Overnachting in Fosshotel Mývatn.

Dag 8

Dag 8 Afscheid van IJsland

Afscheid van IJsland

Helaas zit de reis naar IJsland er alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Akureyri. Hier lever je de huurauto in en stap je in het vliegtuig op weg naar Rotterdam The Hague Airport. Over deze onvergetelijke reis zal je nog lang napraten.
Rijafstand Mývatn – luchthaven Akureyri: ca. 85 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: