Boerderij verblijf IJsland
Boerderij verblijf IJsland Alles over een verblijf op een boerderij in IJsland

Boerderij verblijf IJsland

Wil jij IJsland ontdekken en verblijven onder de locals? Kies dan voor unieke farm stays, waarbij je het echte IJslandse boerenleven ervaart. Op elke boerderij word je warm ontvangen door de eigenaren. Ze nemen je graag mee in hun leven op de boerderij! 

Unieke verblijven op een boerderij in IJsland

Voigt Travel heeft een unieke farm stay reis in IJsland voor je samengesteld. Je vliegt op Akureyri, waar je huurauto al op je staat te wachten. Je reist vervolgens naar verschillende boerderijen in o.a. Vatsnes, de omgeving van Hella nabij de Golden Circle en het indrukwekkende Vatnajökull National Park. Vervolgens is het tijd voor de ongerepte oostfjorden en het geothermische gebied rondom Mývatn. Geloof ons maar: na twee weken geleefd te hebben als een echte IJslander wil je eigenlijk niet meer terug naar de drukke Nederlandse leefstijl.
 

Boerderij verblijf in IJsland 

Boerderij verblijf in Hótel Lækur

Hótel Lækur is een gerenoveerde oude stal dat nu is voorzien van gemakken van een modern, kleinschalig hotel! De boerderij wordt gerund door een boerenfamilie. Sturla en Sif heten je bij aankomst van harte welkom! De boerderij ligt op een uur rijden van de Golden Circle. Vlakbij vind je de bekende watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss en je hebt uitzicht op de vulkanen Hekla en Eyjafjallajökull!
 

Boerderij verblijf in Hotel Smyrlabjörg

Smyrlabjörg is een boerderij waar schapen, IJslandse paarden, honden en kippen rondlopen. Het hotel is gelegen langs de bekende ringweg 1, tussen het Jökulsárlón gletsjermeer en het vissersdorpje Höfn in. Net buiten de boerderij bevindt zich het magische landschap van Vatnajökull National Park, het grootste nationale park van West-Europa! 
 

Boerderij verblijf in IJsland 

Boerderij verblijf in Bragðavellir Cottages

De Bragðavellir Cottages zijn gelegen op een serene locatie met adembenemend uitzicht. Het is een kleinschalig familiebedrijf met 7 huisjes gelegen op het platteland van Oost-IJsland. De boerderij Bragðavellir naast de huisjes geeft de accommodatie het echte landelijke gevoel. Op de boerderij staan dieren zoals paarden, schapen, kippen, eenden en honden. Met geluk is er zelfs de mogelijkheid dat je een wild rendier spot! Bragðavellir is omgeven door bergen die gevormd zijn door gletsjers.

Verblijf in Álfheimar Country Hotel

Geen echte boerderij, wel een lokaal verblijf: het Álfheimar Country Hotel is gelegen in het vissersdorp Borgarfjörður Eystri met ongeveer 130 inwoners. Je komt hier dus thuis tussen de echte IJslanders. De eigenaar Arngrímur en zijn vrouw Þórey heten je welkom. Arngrímur is zelf opgegroeid in het kleine vissersdorp en vertelt je graag alles over de omgeving en het leven in een klein vissersdorp. Hij maakt je verblijf onvergetelijk. In de nabijgelegen haven komen elk jaar de papegaaiduikers. Van een afstand van 2 meter kan je deze indrukwekkende vogels bewonderen!

Boerderij verblijf in Vogafjós Farm Resort

Dit unieke verblijf aan het Mývatn meer geeft je een kijkje in het boerenleven van IJsland. Met het vee in de stallen naast de ingang word je compleet meegenomen in het lokale leven. Loop vooral even de stallen in om de koeien en schapen te knuffelen. Ook leuk: tijdens je diner in het welbekende goede restaurant kun je zien hoe de koeien gemolken worden!
 

Boerderij verblijf in IJsland 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel