Mountainbiken in IJsland
Mountainbiken in IJsland Alles over mountainbiken IJsland

Mountainbiken in IJsland

IJsland is het land van de vier elementen en de plek bij uitstek voor de avontuurlijke reizigers onder ons. Ben jij fervent mountainbike liefhebber en ben je benieuwd naar mogelijkheden om te mountainbiken in IJsland?  

Mountainbiken in IJsland in de zomer

In de zomer is IJsland vol avonturen en dit is dan ook het seizoen bij uitstek om te gaan mountainbiken. Bij Voigt Travel begint je reis in Noord-IJsland: sla de drukte in het zuiden van IJsland over en ga op avontuur in een gebied waar nog weinig anderen zijn geweest! Je kunt ervoor kiezen om IJsland helemaal te doorkruisen op je mountainbike, of een aantal toffe mountainbike dagtrails inplannen op je rondreis door IJsland. Er is namelijk nog meer te doen in IJsland dan de prachtige uitgestrekte valleien te ontdekken op twee wielen. Parkeer je mountainbike eens en dompel je onder in een warmwaterbron, wandel naar een vulkaankrater, verken de ijsgrot van Lofthellir, maak adembenemende hikes door de vulkanische wildernis van de Askja Highlands, bewonder de imposante watervallen, ga op papegaaiduikersafari of sta oog in oog met de meest indrukwekkende dieren van IJsland: de walvissen!

mountainbiken in ijsland 

Mountainbiketrails in IJsland

In heel IJsland poppen er steeds meer speciale mountainbike trails op! Met de eindeloze zomerdagen, buitenaardse landschappen en veel singletracks om te volgen is IJsland de ideale plek om te mountainbiken. Geografisch gezien is IJsland vrij divers: rijd je liever door de laaggelegen vlaktes rond de zuidwestkust, durf je het aan om langs de diepe fjorden rond het noorden te fietsen of trotseer je de bergachtige, onbewoonde Hooglanden? Bijna 70% van alle andere wegen in IJsland zijn onverhard, dus er is geen tekort aan on-dirt touring met je mountainbike. De kustvlaktes zijn relatief vlak, er zijn dus toegankelijke trails voor iedereen!

Mountainbike trails in IJsland 

Mountainbiken in IJsland met Voigt Travel

Voigt Travel heeft goede contacten met lokale bedrijven en we kunnen veel avontuurlijke activiteiten, zoals het huren van een mountainbike, vooraf voor je regelen! Bij de actieve alles-in-één avontuurlijke reizen in IJsland heeft Voigt Travel verschillende programma's samengesteld waarbij alles uit een IJslande reis wordt gehaald. Een avontuurlijke reis door IJsland is de ideale kennismaking met het land van vuur en ijs. Naast de inbegrepen rechtstreekse vlucht naar Noord-IJsland, zijn tal van excursies inbegrepen en is het mogelijk om extra excursies bij te boeken.

Je verblijft tijdens de reis in uitstekende accommodaties, waarbij minimaal logies & ontbijt is inbegrepen. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Van een weekendje tot een complete week vol avonturen: alles is mogelijk. Bij onze reizen is er altijd ruimte voor eigen invulling en een mooi aanbod van bijzondere excursies en activiteiten waar je aan kunt deelnemen.