Noordkaap Exclusief

Totaalbelevenis bij gastvrije Finnen en Noren en 2 nachten op de Noordkaap

noordkaap-exclusief-eigen-auto-header

Noordkaap Exclusief

Beleef een opeenvolging van prachtige locaties, aan de Russische grens, de toendra, bij de Noordkaap en de fjorden. Deze reis onderscheidt zich door de kleinschaligheid van de lodges en guesthouses in Ruka, Nuorgam, Gargia en Torassieppi, en het feit dat je maar liefst 2 nachten bij de Noordkaap zult verblijven! Dankzij de unieke boot-trein combinatie, ben je zonder veel kilometers gereden te hebben op de poolcirkel.

De 20-daagse Noordkaap rondreis in het kort
Vanuit het Noord-Duitse Travemünde vaar je met de Finnlines ferry naar Helsinki. De auto gaat gratis mee en er is een comfortabele binnen- of buitenhut voor je gereserveerd. De autoslaaptrein brengt je in één nacht van Helsinki naar Rovaniemi, waar je verder reist naar de Russische grens. Voor 3 nachten verblijf je in een kamer in het priesterhuis Papin Talo. Een geweldige uitvalsbasis om rond middernacht beren te spotten, wandelingen te maken in het Oulanka Nationaal Park of te genieten van de sauna. In Luosto verblijf je 2 nachten in traditionele kelo-bungalows. Op het randje van Finland heten Marjatta en Raimo je van welkom voor een 3 nachten verblijf op de toendra in Nuorgam. Na een schitterende tocht over de Finnmark hoogvlakte kom je aan bij de Noordkaap. Voigt Travel heeft de entree alvast geregeld! Na 2 nachten reis je door naar het volgende indrukwekkende hoofdstuk: Gargia Fjellstue. De eigenaren Sølvi en Arnt hebben de hottub al opgewarmd, en in het oude Sami handelshuis eet je 'wat de pot schaft'. Via de rendierfarm van Torassieppi in West-Lapland kom je weer aan in Rovaniemi. Halverwege de avond rij je de auto weer op de autoslaaptrein en vaar je de volgende dag vanuit Helsinki weer terug naar Duitsland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 3 nachten in een lodge in Ruka op basis van van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een guesthouse in Nuorgam op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • ​​1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis je personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)
 • In Ruka: gratis gebruik van SUP board of kano
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub

Highlights

 • Bossen en meren
 • Toendra van Nuorgam
 • Oulanka National Park
 • Pallas-Yllästunturi National Park
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Sautso Canyon
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
 • Entree Noordkaap en bezoek amenthistmijn
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noordkaap Exclusief

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Trave...

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten, want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar je hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Je overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km - ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg ...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar je rondreis begint. Je overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen i...

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad, want je gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Geniet van deze kosmopolitische stad aan het water waar de culturen van oost en west bij elkaar komen. Bezoek de statige witte Domkerk (de Tuomiokirkko in het Fins), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenki en het museum voor moderne kunst Kiasma. De zomer wordt hier uitbundig gevierd en het lijkt wel of iedereen nog eens extra geniet van het flaneren langs de Esplanad. Er zijn trendy restaurants, gezellige terrasssen en heel veel straattheater! Vol van nieuwe indrukken ga je op de autoslaaptrein naar Rovaniemi. Op naar de hoofdstad van Lapland! Je overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar Isakki Village

Vroeg in de ochtend kom je aan in Rovaniemi. Deze eerste dag van je rondreis in Noord-Scandinavi&eum...

Vroeg in de ochtend kom je aan in Rovaniemi. Deze eerste dag van je rondreis in Noord-Scandinavië rijd je dwars door uitgestrekte bossen en via kraakheldere meren naar het uiterste oosten. Je zult zeker rendieren tegenkomen op de weg. Je verblijft 3 nachten in de historische Papin Talo Lodge. Wat een heerlijke eerste avond in Finland! Geniet van het huiselijke gevoel en de Middernachtzon vanuit de serre. Overnachting in Ruka.
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 195 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De Historie van Isakki Village

Huomenta - goedemorgen! Je zult in deze droge, zuivere lucht vast heerlijk geslapen hebben. Vraag Ha...

Huomenta - goedemorgen! Je zult in deze droge, zuivere lucht vast heerlijk geslapen hebben. Vraag Hanna naar de bijzondere verhalen die schuil gaan achter deze plek. Iisakki Village is namelijk een reproductie van van het centrum van het oude dorpje Rajala, aan de Russische kant van de grens. Want totdat de Russen een groot gedeelte van Oost-Finland annexeerden, was Finland ca. 20% groter in oppervlakte. Op diverse locaties in Karelie en Lapland zijn er replica's van dorpjes of gebouwen gebouwd, die aan de Russische kant van de grens compleet verlaten zijn. Veel ruimte en natuur, weinig mensen, maar een hele rijke historie! Pak vandaag ook gerust de SUP-board of kano die aan de Rukajärvi op je liggen te wachten. Of boek een excursie berenspotten en ga met een wildernisgids naar een schuilhut om de bruine beer, golden eagle en misschien zelfs de veelvraat te aanschouwen. Overnachting in Ruka. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Oulanka National Park

Een bezoek aan dit schitterende Nationale Park mag eigenlijk niet ontbreken aan je reis. Volg de Kiu...

Een bezoek aan dit schitterende Nationale Park mag eigenlijk niet ontbreken aan je reis. Volg de Kiutaköngäs stroomversnellingen en de rode kliffen. Huur een mountainbike of loop de langere Köngään Keino route (ca. 8km) langs de Merenoja rivier. Een hele fijne dag in een wonderlijke omgeving. Overnachting in Ruka. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer...

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer een heel mooi ander verblijf te wachten: de romantische Silver Pine Cabin in Luosto! Opgetrokken uit hele boomstammen met de luxe van een privé sauna en open haard, gelegen in de natuur van National Park Pyhä-Luosto. Overnachting in Luosto.
Rijafstand Ruka - Luosto: ca. 195 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara

Geniet van het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Vandaag staat een bezoek aan de amethistmijn op...

Geniet van het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Vandaag staat een bezoek aan de amethistmijn op de planning. Het bezoek begint met een wandeling naar de top van de Lampivaara. Hier vind je gegarandeerd een mooie paarse geluksteen, maar alleen al vanwege het uitzicht vanaf de top is deze wandeling al de moeite waard! Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU

Vaarwel heerlijke bedden in de Silver Pine Cabin. Je reist vandaag verder naar de meest noordelijke ...

Vaarwel heerlijke bedden in de Silver Pine Cabin. Je reist vandaag verder naar de meest noordelijke plek van Finland, en daarmee ook de EU: Nuorgam. Een prachtige rit, waarbij je de vegetatie ziet veranderen. Taiga bossen worden struiken, je ziet mossen en heel veel rendieren. Stop zeker om te picknicken bij het Inari meer of om het Sami Siida museum te bezoeken. Marjatta en Raimo heten je welkom in Nuorgam. De sauna in het hoofdgebouw is al warm en uit de keuken komen heerlijke geuren je tegemoet. Bel je even van te voren om een diner te reserveren? Je verblijft hier de komende 3 nachten in een appartement.
Rijafstand Luosto - Nuorgam: ca. 410 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra

Lekker wakker worden aan de oever van de Teno rivier. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten v...

Lekker wakker worden aan de oever van de Teno rivier. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten van pure arctische wildernis. Je hoort de vogels fluiten en inhaleert de zuiverste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee en vul deze in de heuvelriviertjes. Of ga met een gids op pad en eet bij een vuur een wildernislunch terwijl je luistert naar prachtige verhalen over de historie van deze regio. Ga je na het avondeten met een traditionele rivierboot de Teno rivier op onder de Middernachtzon? Overnachting in Nuorgam. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Naar de Barentszee en Kirkenes

Na het ontbijt heb je nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak je auto en rij naar de B...

Na het ontbijt heb je nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak je auto en rij naar de Barentszee, of rij door naar het stadje Kirkenes, het meest oostelijke plaatsje in Noorwegen. Ook kun je vanuit Nuorgam gaan zalmvissen in de Teno rivier. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!

Op naar één van de hoogtepunten van de reis: de Noordkaap! Je maakt een geweldige rit ...

Op naar één van de hoogtepunten van de reis: de Noordkaap! Je maakt een geweldige rit langs het Porsangerfjord en met een beetje geluk zie je er potvissen en bruinvissen zwemmen. Neem gerust de tijd voor deze route,  want de zon gaat niet onder. Je hebt alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar je vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, kom je er nu snel via de Noordkaaptunnel (6.8 km lang en 212 m diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Dat wordt een feestje vannacht, want uiteraard bezoek je vanavond de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode Middernachtzon. Je overnacht nabij Honningsvåg.
Rijafstand Nuorgam - Noordkaap: ca. 400 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden

Je mag de magie van deze plek nog even vast houden en blijft een volle dag op het eiland Mager&oslas...

Je mag de magie van deze plek nog even vast houden en blijft een volle dag op het eiland Magerøya. Breng ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als je wilt kun je met een gids op stap om een vogelsafari maken. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Naar de bergen van Alta

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Je reist over ...

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Je reist over de Finnmark hoogvlakte tot je bij de Altafjord aankomt. Bezoek de rotstekeningen bij Alta, maar wacht niet te lang om door te rijden, de bergen in. Sølvi en Arnt verwachten je namelijk al in hun guesthouse, waar je gegarandeerd gaat genieten van de rijke historie van dit oude handelshuis voor Sami en Noren. Elke dag hebben ze een heerlijk gerecht op het menu staan. En ze doen niets liever dan je vertellen welke prachtige wandelingen je in de omgeving kunt maken. Toe aan ontspanning? De hottub mag je voor een avond gebruiken! Overnachting in Gargia.
Rijafstand Noordkaap - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Een must-do wanneer je in Gargia verblijft: volg de weg tot je het hoogteplateau bereikt. Wat een sc...

Een must-do wanneer je in Gargia verblijft: volg de weg tot je het hoogteplateau bereikt. Wat een schitterend uitzicht op de beroemde Finnmark toendra plateau! Vervolg de wandeling tot u bij de Sautso canyon aankomt, of loop naar de Orrvos waterval. Overnachting in Gargia. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa ...

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa op het programma. Een reis die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Lunchen in Kautokeino of picknicken aan een riviertje. Je bent hier helemaal weg van de wereld. Slapen doet je vanavond in Torassieppi, waar een kamer in de bossen bij de rendierfarm in gesererveerd. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia - Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Je hebt alle tijd om vandaag om ...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Je hebt alle tijd om vandaag om terug te reizen naar Rovaniemi, want de trein vertrekt halverwege de avond. Geef je Lapland nog een spectaculair afscheid met een raftingexcursie op de Muonio rivier bij Harriniva? Het is leuker en comfortabeler dan je misschien zou denken. Of neem nog de tijd om Rovaniemi te bekijken en het Arktikum museum bezoeken. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Ook kun je lekker gaan wandelen in het heuvelgebied rondom Rovaniemi of picknicken aan de rivier. Bekijk hier alle tips voor Rovaniemi. In de avond ga je weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust kom je zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heb je nog wat extra tijd ...

Uitgerust kom je zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heb je nog wat extra tijd om van de stad te genieten. Wist je dat je de boot kunt nemen naar de historische vesting Suomenlinna, gebouwd op 4 eilanden voor de kust? Je kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Je gaat vandaag aan boord voor je Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter...

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je! Heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van je rondreis door Finland en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt vast veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor je een stop-over-hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lan...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lang blijven terugdenken aan je prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden
Dag 2 Passage over de oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Naar Isakki Village
Dag 5 De Historie van Isakki Village
Dag 6 Oulanka National Park
Dag 7 Luosto
Dag 8 Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara
Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU
Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra
Dag 11 Naar de Barentszee en Kirkenes
Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!
Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden
Dag 14 Naar de bergen van Alta
Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon
Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland
Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Nuorgam Lodge

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Je kunt de reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als je meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

De reisuitbreiding Helsinki in het kort

Je overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vindt u een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor je klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti, van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel aan, maar als u binnenkomt wordt je verrast door de knusse ambiance. Je kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Het hotel is gelegen op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit ben je binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet je visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kun je 's avonds ontspannen genieten van een drankje. De kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en je beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak jouw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor jou geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • ​Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

ruka-zomer-excursies

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Berenspotten bij de Russische grens

Het beren spotten programma start met een transfer van 1 uur naar de Russische grens. Samen met de gids zoek je schuilhut op, zodat de dieren je niet zullen zien of ruiken. Naast beren kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden. De gids heeft heerlijke picknick snacks meegenomen. Voor middernacht keer je met de gids terug naar de auto en reis je onder de Middernachtzon terug naar Ruka. De kans dat je een beer hebt gezien is 99%!

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot half september. Uitgevoerd door Ruka Safaris (17:00 uur)
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 44 per persoon | € 24 per kind 5 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (10:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Schiet door de meest uitdagende stroomversnellingen in de Kitka canyon en zie de machtige Jyrävä waterval vanaf de oever. Vanaf de Jyrävä waterval volg je een route van ca. 1,5 km terug naar de auto. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn en over een goede fysieke conditie beschikken.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen (Russische grens)

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä, aan de Russische grens. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 82 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-offroad-rzr-rally

RZR Buggy safari

Daag jezelf uit met dit spannende avontuur per RZR Buggy. De gids zal de groep begeleiden over de routes door het bos naar mooie uitzichtpunten. Dé manier om de wildernis van Finland en Ruka te ontdekken. Let op: de bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs.

 • Prijs: € 69 per persoon (2 personen per buggy) | € 40 euro per kind 5 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag € 25. ​Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-10km

Kanotrip in Oulanka National Park (10 km)

Een onvergetelijke safari in een Indian kano, midden in het prachtige landschap vanaf de rivier Oulanka. De route is goed te doen voor beginners, doordat er geen stroomversnellingen zijn. Op het einde van de kortere safari geniet je van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 71 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-24km

Kanotrip in Oulanka National Park (24 km)

De langere versie van de kanotocht door Oulanka National Park. Tijdens deze excursie krijg je sandwiches aangeboden. Op het einde van de safari geniet je van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 139 per persoon | € 83 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-ontdekkingstocht-finse-bos

Finse ontdekkingstocht

Tijdens deze excursie leer je de traditionele Finse lifestyle beter kennen. Finnen zijn gewend om uit de natuur te eten en deze kennis delen ze graag met je. Afhankelijk van het seizoen ga je met de gids vissen of bessen plukken in het bos (bessenseizoen is van juli tot en met augustus). Uiteraard kun je de vangst bereiden boven een kampvuur en proeven hoe het smaakt. Verser kan bijna niet!

 • Prijs: € 49 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safari's (15:00 uur)
muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren(1)

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maak je op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maak je een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stop je voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop ga je met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als je geluk hebt zie je het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 24 augustus.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 22:00 uur
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. Je komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet je van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano ga je vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maak je een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00
nuorgam-zomer-excursies

Excursies Nuorgam

nuorgam-zomer-rivierboot

Rivierboot tocht

Een tocht die je eigenlijk móet beleven in Lapland: een tocht per rivierboot. Zoals veel Sami nog steeds door de wildernis reizen. Op de machtige Teno rivier stap je met de gids in een traditionele rivierboot voor een mooie tocht van ca. 10 km naar de Alaköngäs waterval. Bij terugkomst praat je onder de Middernachtzon nog even na bij een open vuur in een Kota met koffie, thee en een kleine snack. (Let op: deze excursie is alleen ter plaatste te boeken)

 • Prijs: € 55 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
nuorgam-zomer-barentszzee

Visit Arctic Ocean programma

Je wordt meegenomen voor een trip naar het dorpje Nesseby, aan Barentszzee; een traditioneel vissersdorp in het Varangerfjord, Noord-Noorwegen. Je ziet en leert over de lokale culturen en geniet van de machtige Barentszzee. Je bezoekt ook het Varanger Sami museum.

 • Prijs: € 145 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
nuorgam-king-crab

King Crab in de fjorden vangen

Tijdens deze avontuurlijke excursie ga je op zoek naar het grootste schelpdier van de Atlantische oceaan: de Arctische koningskrab! De excursie start vanaf Nesseby fishing village, waar je kennismaakt met de kapitein. Hij neemt je mee naar de fjorden voor het vangen van de king crab, maar je hebt ook kans om kabeljauw, schelvis en heilbot aan de haak te slaan. De kapitein serveert tot slot de vangst van de dag aan boord.

 • Prijs: € 245 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur (let op: geen transfer inbegrepen)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
husky-wandelen-nuorgam

Wandelen met husky's

Tijdens deze excursie maak een mooie wandeling waarbij je samen met de gids en de husky’s naar een prachtige uitkijkpunt loopt. Je hoort alles over de husky’s en hun verschillende persoonlijkheden. Daarnaast kom je te weten hoe speciaal het is om een huskyhouderij te houden en hoor je alles wat er te weten valt over de huskyraces. Tijdens de wandeling geniet je van een kop koffie of thee. (Let op: deze excursie is alleen ter plaatse te boeken)

 • Prijs: € 135 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur (incl. heen- en terugreis)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
nuorgam-husky-wagon

Huskytocht per wagon

Voor de wagen gespannen en vol energie staan de husky’s klaar om de natuur in te rennen. Tijdens deze tocht geniet je van de stilte en de mooie omgeving samen met de husky’s. Na de tocht leer je meer over husky’s en kun je zelfs met ze op de foto! Als afsluiter is het mogelijk om een lokale sierradenwinkel te bezoeken, waar ze o.a. handgemaakte Sami sieraden verkopen. De ideale gelegenheid om een leuk souvenir te kopen! (Let op: deze excursie is alleen ter plaatse te boeken)

 • Prijs: € 135 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur (incl. heen- en terugreis)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 176,50 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 165 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord
hurtigruten-zomer-passage

Passage per Hurtigruten

Vanaf Honningsvåg kun je een passage op de Hurtigruten boot reserveren. Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem. Het is daardoor mogelijk dat het tarief op de afvaart iets hoger uitvalt dan het tarief hier aangegeven. 

hurtigruten-zomer-passage1

Hurtigruten: Honningsvåg - Hammerfest

Beleef een 5 uur durende passage van Honningsvåg naar de meest noordelijke stad ter wereld: Hammerfest. De auto neem je mee aan boord. Vanaf Hammerfest rij je verder naar je bestemming.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 5 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)
hurtigruten-zomer-noordkaap

Hurtigruten: Honningsvåg - Oksfjord

Beleef een 9 uur durende passage van Honningsvåg naar het kleine vissersdorpje Oksfjord, nabij Alta. De auto neem je mee aan boord. Vanaf Oksfjord rij je verder naar je bestemming.

 • Prijs: n.n.b.
 • Duur: ca. 9 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Bucketlist reis 2020 boekbaar
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.795 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland 2020 boekbaar
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Zuid-Finland 2020 boekbaar
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 795 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-helsinki-eigen-auto-header-thumb
 • Het dak van Europa 2020 boekbaar
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb
 • De mooiste fjorden 2020 boekbaar
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Het beste van Fjord Noorwegen

  beste-fjord-noorwegen-thumb
 • Zuid-Noorwegen 2020 boekbaar
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.875 p.p.

  Noorse fjorden en hoogvlaktes

  noorse-fjorden-hoogvlaktes-thumb
 • Luxe reis door de fjorden 2020 boekbaar
  15 dagen, eigen auto, v.a. € 1.995 p.p.

  Van Preikestølen tot Geirangerfjord

  van-preikestolen-tot-geirangerfjord-thumb
 • Eilandenreis 2020 boekbaar
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.295 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Een personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel