Noordkaap Exclusief

Totaalbelevenis bij gastvrije Finnen en Noren en 2 nachten op de Noordkaap

noordkaap-exclusief-eigen-auto-header

Noordkaap Exclusief

Beleef een opeenvolging van prachtige locaties, aan de Russische grens, de toendra, bij de Noordkaap en de fjorden. Deze reis onderscheid zich door de kleinschaligheid van de lodges en guesthouses in Ruka, Nuorgam, Gargia en Torassieppi, en het feit dat u maar liefst 2 nachten bij de Noordkaap zult verblijven! Dankzij de unieke boot-trein combinatie, bent u zonder veel kilometers gereden te hebben op de poolcirkel.

Uw 20-daagse Noordkaap rondreis in het kort
Vanuit het Noord-Duitse Travemünde vaart u met de Finnlines ferry naar Helsinki. Uw auto gaat gratis mee en er is een comfortabele binnen- of buitenhut voor u gereserveerd. De autoslaaptrein brengt u in één nacht van Helsinki naar Rovaniemi, waar u verder reist naar de Russische grens. Voor 3 nachten is er een kamer gereserveerd in het priesterhuis Papin Talo. Een geweldige uitvalsbasis om rond middernacht beren te spotten, wandelingen te maken in het Oulanka Nationaal Park of te genieten van saunayoga. In Luosto verblijft u 2 nachten in traditionele kelo-bungalows en op het randje van Finland heten Marjatta en Raimo u van welkom voor een 3 nachten verblijf op de toendra in Nuorgam. Na een schitterende tocht over de Finnmark hoogvlakte komt u aan bij de Noordkaap. Voigt Travel heeft de entree alvast geregeld! Na 2 nachten reist u door naar het volgende indrukwekkende hoofdstuk: Gargia Fjellstue. De eigenaren Sølvi en Arnt hebben de hottub al opgewarmd, en in het oude Sami handelshuis eet u 'wat de pot schaft'. Via de rendierfarm van Torassieppi in West-Lapland komt u weer aan in Rovaniemi. Halverwege de avond rijdt u uw auto weer op de autoslaaptrein en vaart u de volgende dag vanuit Helsinki weer terug naar Duitsland.

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Rovaniemi op basis van logies
 • 3 nachten in een lodge in Ruka op basis van van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een bungalow in Luosto op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een guesthouse in Nuorgam op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • ​​1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis uw personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)
 • In Ruka: gratis gebruik van SUP board of kano
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub

Highlights

 • Bossen en meren
 • Toendra van Nuorgam
 • Oulanka National Park
 • Pallas-Yllästunturi National Park
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Sautso Canyon
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
 • Entree Noordkaap en bezoek amenthistmijn
lisette-k-noordkaap

Lisette Kloosterman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noordkaap Exclusief

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden

U trekt de voordeur achter u dicht en de vakantie kan beginnen! Op uw gemak rijdt u richting Travem&...

U trekt de voordeur achter u dicht en de vakantie kan beginnen! Op uw gemak rijdt u richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus u heeft nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan gaat u naar uw hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl u lekker ligt te slapen. U overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km - ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar uw rondreis begint. U overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen ...

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad want u gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Geniet van deze kosmopolitische stad aan het water waar de culturen van oost en west bij elkaar komen. Bezoek de statige witte Domkerk (de Tuomiokirkko in het Fins), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenki en het museum voor moderne kunst Kiasma. De zomer wordt hier uitbundig gevierd en het lijkt wel of iedereen nog eens extra geniet van het flaneren langs de Esplanad. Er zijn trendy restaurants, gezellige terrasssen en heel veel straattheater! Vol van nieuwe indrukken gaat u op de autoslaaptrein naar Rovaniemi. Op naar de hoofdstad van Lapland! U overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar Isakki Village

Vroeg in de ochtend komt u aan in Rovaniemi. Deze eerste dag van uw rondreis in Noord-Scandinavi&eum...

Vroeg in de ochtend komt u aan in Rovaniemi. Deze eerste dag van uw rondreis in Noord-Scandinavië rijdt u dwars door uitgestrekte bossen en via kraakheldere meren naar het uiterste oosten. U zult zeker rendieren tegenkomen op de weg. U verblijft 3 nachten in de historische Papin Talo Lodge. Wat een heerlijke eerste avond in Finland! Geniet van het huiselijke gevoel en de Middernachtzon vanuit de serre. Overnachting in Ruka.
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 195 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De Historie van Isakki Village

Huomenta - goedemorgen! U zult in deze droge, zuivere lucht vast heerlijk geslapen hebben. Vraag Han...

Huomenta - goedemorgen! U zult in deze droge, zuivere lucht vast heerlijk geslapen hebben. Vraag Hanna naar de bijzondere verhalen die schuil gaan achter deze plek. Iisakki Village is namelijk een reproductie van van het centrum van het oude dorpje Rajala, aan de Russische kant van de grens. Want totdat de Russen een groot gedeelte van Oost-Finland annexeerden, was Finland ca. 20% groter in oppervlakte. Op diverse locaties in Karelie en Lapland zijn er replica's van dorpjes of gebouwen gebouwd, die aan de Russische kant van de grens compleet verlaten zijn. Veel ruimte en natuur, weinig mensen, maar een hele rijke historie! Pak vandaag ook gerust de SUP-board of kano die aan de Rukajärvi op u liggen te wachten. Of boek een excursie berenspotten en ga met een wildernisgids naar een schuilhut om de bruine beer, golden eagle en misschien zelfs de veelvraat te aanschouwen. Overnachting in Ruka. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Oulanka National Park

Een bezoek aan dit schitterende Nationale Park mag eigenlijk niet ontbreken aan uw reis. Volg de Kiu...

Een bezoek aan dit schitterende Nationale Park mag eigenlijk niet ontbreken aan uw reis. Volg de Kiutaköngäs stroomversnellingen en de rode kliffen. Huur een mountainbike of loop de langere Köngään Keino route (ca. 8km) langs de Merenoja rivier. Een hele fijne dag in een wonderlijke omgeving. Overnachting in Ruka. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer...

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer een heel mooi ander verblijf te wachten: de romantische Silver Pine Cabin in Luosto! Opgetrokken uit hele boomstammen met de luxe van een privé sauna en open haard, gelegen in de natuur van National Park Pyhä-Luosto. Overnachting in Luosto.
Rijafstand Ruka - Luosto: ca. 195 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Bezoek de amethystmijn op de Lampivaara

Geniet van het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Vandaag staat een bezoek aan de amenthistmijn o...

Geniet van het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Vandaag staat een bezoek aan de amenthistmijn op de planning. Het bezoek begint met een wandeling naar de top van de Lampivaara. Hier vindt u gegarandeerd een mooie paarse geluksteen, maar alleen al vanwege het uitzicht vanaf de top is deze wandeling al de moeite waard! Overnachting in Luosto. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU

Vaarwel heerlijke bedden in de Silver Pine Cabin. U reist vandaag verder naar de meest noordelijke p...

Vaarwel heerlijke bedden in de Silver Pine Cabin. U reist vandaag verder naar de meest noordelijke plek van Finland, en daarmee ook de EU: Nuorgam. Een prachtige rit, waarbij u de vegetatie ziet veranderen. Taiga bosen worden struiken, mossen en heel veel rendieren. Stop zeker om te picknicken bij het Inari meer of om het Sami Siida museum te bezoeken. Marjatta en Raimo heten u welkom in Nuorgam. De sauna in het hoofdgebouw is al warm en uit de keuken komen heerlijke geuren u tegemoet. Belt u even van te voren om een diner te reserveren? U verblijft hier de komende 3 nachten in een appartement.
Rijafstand Luosto - Nuorgam: ca. 410 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra

Lekker wakker worden aan de over van de Teno rivier. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten va...

Lekker wakker worden aan de over van de Teno rivier. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten van pure arctische wildernis. U hoort de vogels fluiten en inhaleert de zuiverste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee en vul deze in de heuvelriviertjes. Of ga met een gids op pad en eet bij een vuur een wildernislunch terwijl u luistert naar prachtige verhalen over de historie van deze regio. Na het avondeten nog met een traditionele rivierboot de Teno rivier op onder de Middernachtzon? Overnachting in Nuorgam. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Naar de Barentszee en Kirkenes

Na het ontbijt heeft u nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak uw auto en rij naar de ...

Na het ontbijt heeft u nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak uw auto en rij naar de Barentszee, of rij door naar het stadje Kirkenes, het meest oostelijke plaatsje in Noorwegen. Ook kunt u vanuit Nuorgam gaan zalmvissen in de Teno rivier. Toon minder

Toon meer

Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!

Op naar één van de hoogtepunten van uw reis: de Noordkaap. U maakt een geweldige rit l...

Op naar één van de hoogtepunten van uw reis: de Noordkaap. U maakt een geweldige rit langs het Porsangerfjord en met een beetje geluk ziet u er potvissen en bruinvissen zwemmen. Een prachtige route op weg naar hét hoogtepunt van deze reis: de Noordkaap. Neem gerust de tijd voor deze route, de zon gaat niet onder en u heeft alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar u vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, rijdt u nu snel via de Noordkaaptunnel (6.8 km lang en 212 m diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Dat wordt een feestje vannacht, want uiteraard bezoekt u vanavond de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode Middernachtzon. U overnacht nabij Honningsvåg.
Rijafstand Nuorgam - Noordkaap: ca. 400 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden

We houden de magie van deze plek nog even vast en blijven nog een volle dag op het eiland Mager&osla...

We houden de magie van deze plek nog even vast en blijven nog een volle dag op het eiland Magerøya. Breng ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als u wilt kunt u met een gids op stap om een vogelsafari maken. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Naar de bergen van Alta

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. U reist over d...

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. U reist over de Finnmark hoogvlakte tot u bij de Altafjord aankomt. Bezoek de rotstekeningen bij Alta, maar wacht niet te lang om door te rijden de bergen in. Sølvi en Arnt verwachten u namelijk al in hun guesthouse, waar u gegarandeerd gaat genieten van de rijke historie van dit oude handelshuis voor Sami en Noren. Elke dag hebben ze een heerlijk gerecht op het menu staan. En ze doen niets liever dan u vertellen welke prachtige wandelingen u in de omgeving kunt maken. Toe aan ontspanning? De hottub mag u voor een avond gebruiken! Overnachting in Gargia.
Rijafstand Noordkaap - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Een must-do wanneer u in Gargia verblijft: volg de weg tot u het hoogteplateau bereikt. Wat een schi...

Een must-do wanneer u in Gargia verblijft: volg de weg tot u het hoogteplateau bereikt. Wat een schitterend uitzicht op de beroemde Finnmark toendra plateau! Vervolg de wandeling tot u bij de Sautso canyon aankomt, of loop naar de watervallen. Overnachting in Gargia. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa ...

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa op het programma. Een reis die u zeker een keer gemaakt moet hebben. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Lunchen in Kautokeino of picknicken aan een riviertje. U bent hier helemaal weg van de wereld. Slapen doet u vanavond in Torassieppi, waar een kamer in de bossen bij de rendierfarm in gesererveerd. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia - Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. U heeft alle tijd om vandaag om t...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor u klaar. U heeft alle tijd om vandaag om terug te reizen naar Rovaniemi, want de trein vertrekt halverwege de avond. Geeft u Lapland nog een spectaculair afscheid met een raftingexcursie op de Muonio rivier bij Harriniva? Het is leuker en comfortabeler dan u misschien zou denken. Of neem nog de tijd om Rovaniemi te bekijken en het Arktikum museum bezoeken. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Ook kunt u lekker gaan wandelen in het heuvelgebied rondom Rovaniemi of picknicken aan de rivier. Bekijk hier alle tips voor Rovaniemi. In de avond gaat u weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. U overnacht in de autoslaaptrein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust komt u zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heeft u nog wat extra tijd...

Uitgerust komt u zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heeft u nog wat extra tijd om van de stad te genieten. Wist u dat u de boot kunt nemen naar de historische vesting Suomenlinna, gebouwd op 4 eilanden voor de kust? U kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. U gaat vandaag aan boord voor uw Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter...

Vandaag kunt u genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor u! Het is vast heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie ademt u de frisse zeelucht in en geniet u na van uw rondreis door Finland en Lapland. Wat heeft u veel gezien en beleefd! U neemt heel veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een stop-over-hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u weer huiswaarts. U zal nog lang blijven terugdenken aan uw prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden
Dag 2 Passage over de oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Naar Isakki Village
Dag 5 De Historie van Isakki Village
Dag 6 Oulanka National Park
Dag 7 Luosto
Dag 8 Bezoek de amethystmijn op de Lampivaara
Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU
Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra
Dag 11 Naar de Barentszee en Kirkenes
Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!
Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden
Dag 14 Naar de bergen van Alta
Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon
Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland
Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Silver Pine Cabins

Verblijf in Nuorgam Lodge

Verblijf in Scandic Hotel Noordkaap

Verblijf in Gargia Fjellstue

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf op Finnlines schip

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die u niet mag overslaan

U kunt u reis in Scandinavië verlengen met een (langer) verblijf in de stad Helsinki. De stad staat bekend om kunst en cultuur. Breng een bezoek aan de bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasa museum. Naast de interessante musea is een bezoek aan het Senaatsplein en de helderwitte Domkerk de moeite waard. Als u meerdere nachten in Helsinki verblijft is het een aanrader om een dagje de oversteek te maken naar de indrukwekkende stad Tallin in Estland, gelegen op 2 uur varen vanaf Helsinki.
 

Uw reisuitbreiding Helsinki in het kort

U overnacht in het Radison Blu Espoo hotel, gelegen op een kwartier van het centrum van Helsinki. Bij het hotel is gratis parkeergelegenheid en op 650 meter vindt u een metrohalte waar elke 10 minuten een metro vertrekt naar het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er voor u een uitgebreid Scandinavisch ontbijt voor u klaar. Het hotel is gelegen aan de baai van Laajalahti, van de buitenkant ziet het er als een doorsnee Fins hotel aan, maar als u binnenkomt wordt u verrast door de knusse ambiance. U kunt gebruikmaken van WiFi en van het binnenzwembad.
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

U verblijft:
- In het Radisson Blu Espoo hotel op basis van logies & ontbijt.
 

Sfeer
Het is een elegant stadshotel dat beschikt over moderne en zeer smaakvol ingerichte 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting, de heerlijke traagschuimmatrassen en de keuze uit verschillende kussens en dekbedden zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Op een rustige locatie aan de kust van de Finse Golf in Espoo, de voorstad van Helsinki. Met de nieuwe metroverbinding vanaf de halte Aalto-universiteit bent u binnen 10 minuten in hart van Helsinki. De luchthaven van Helsinki en de haven waar de Finnlines aankomt en vertrekt, liggen op ca. 30 minuten rijden.
 

Faciliteiten
De toegang tot het zwembad en de sauna's is gratis, net als het gebruik van WiFi. In het restaurant eet u visgerechten en er is een speciale selectie van hapjes met een Californische twist. Het restaurant heeft een zonneterras met uitzicht op de zee. In de knusse lobbybar kunt u 's avonds ontspannen genieten van een drankje. Uw kamer is voorzien van twinbedden, koffie- en theefaciliteiten en tv en u beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid, direct bij het hotel. Er bevindt zich een volledig uitgeruste fitnessruimte naast het hotel.
 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • radisson-blu-hotel-espoo-luchtfoto
 • radisson-blu-espoo-kamer
 • radisson-blu-espoo-zwembad
 • radisson-blu-hotel-espoo-fietsverhuur

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • ​Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

ruka-zomer-excursies

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Berenspotten bij de Russische grens

Het programma start met een transfer van 1 uur naar de Russische grens. Samen met uw gids zoekt u schuilhut op, zodat de dieren u niet zullen zien of ruiken. Naast beren kunt u in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden. De gids heeft heerlijke picknick snacks meegenomen. Voor middernacht keert u met de gids terug naar de auto en reist u onder de Middernachtzon terug naar Ruka. De kans dat u een beer heeft gezien is 99%!

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf begin juni. Uitgevoerd door Ruka Safaris (17:00 uur)
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijft u langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet u van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 44 per persoon | € 24 per kind 5 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (10:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Schiet door de meest uitdagende stroomversnellingen in de Kitka canyon en zie de machtige Jyrävä waterval vanaf de oever. Vanaf de Jyrävä waterval volgt u een route van ca. 1,5 km terug naar de auto. U moet minimaal 18 jaar oud zijn en over een goede fysieke conditie beschikken.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen (Russische grens)

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä, aan de Russische grens. In dit 7 uur durende programma geniet u ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 82 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-offroad-rzr-rally

RZR Buggy safari

Daag u zelf uit met dit spannende avontuur per RZR Buggy. De gids zal de groep begeleiden over de routes door het bos naar mooie uitzichtpunten. Dé manier om de wildernis van Finland te ontdekken. Let op: de bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs.

 • Prijs: € 69 per persoon (2 personen per buggy) | € 40 euro per kind 5 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag € 25. ​Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-10km

Kanotrip in Oulanka National Park (10 km)

Een onvergetelijke safari in een Indian kano, midden in het prachtige landschap vanaf de rivier Oulanka. De route is goed te doen voor beginners, doordat er geen stroomversnellingen zijn. Op het einde van de kortere safari geniet u van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 71 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-24km

Kanotrip in Oulanka National Park (24 km)

De langere versie van de kanotocht door Oulanka National Park. Tijdens deze excursie krijgt u sandwiches aangeboden. Op het einde van de safari geniet u van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 139 per persoon | € 83 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP fitness

Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van de SUP (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op de board. Na een uur paddling gaat u naar de sauna voor een 30 minuten durende stretching oefening: saunayoga!

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (16:30 uur). Minimum leeftijd 12 jaar
ruka-zomer-ontdekkingstocht-finse-bos

Finse ontdekkingstocht

Tijdens deze excursie leert u de traditionele Finse lifestyle beter kennen. Finnen zijn gewend om uit de natuur te eten en deze kennis delen ze graag met u. Afhankelijk van het seizoen gaat u met de gids vissen of bessen plukken in het bos (bessenseizoen is van juli tot en met augustus). Uiteraard kunt u uw vangst bereiden boven een kampvuur en proeven hoe het smaakt. Verser kan bijna niet!

 • Prijs: € 49 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safari's (15:00 uur)
muonio-zomer-excursies

Excursies Muonio

muonio-wandelen-rendieren

Wandelen met rendieren

Onder begeleiding van een gids maakt u op de rendierboerderij van Torassieppi kennis met de rendieren en maakt u een kleine wandeling door de bossen. Onderweg stopt u voor een lekker kopje koffie.

 • Prijs: € 65 per persoon
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen
muonio-aurora-kampvuur

Aurora kampvuur

Na een informatieve workshop gaat u met een gids op zoek naar het noorderlicht. Als u geluk heeft ziet u het noorderlicht aan de hemel dansen! Tijdens de 'jacht' worden Finse pannenkoeken geserveerd bij het kampvuur. Let op: deze excursie wordt aangeboden vanaf 28 augustus.

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 22:00 uur
muonio-rivier-raften

Rivier raften

Een raft avontuur van ca. 6 km voor de hele familie langs de grensrivier Muonio. U komt onderweg in totaal vier stroomversnellingen tegen in zowel Finland als Zweden! Na het raften geniet u van kop koffie/thee bij het kampvuur. Deze excursie wordt aangeboden vanuit Harriniva.

 • Prijs: € 45 per persoon | € 25 per kind
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 4 personen. Vertrek om 11:00 en 15:00 uur
muonio-kanotocht-torassieppi

Kanotocht in Torassieppi

Met een Canadese kano gaat u vanuit Torassieppi samen met een gids op pad om de Finse meren te ontdekken. Geniet van de stilte en de meeste frisse lucht ter wereld! Onderweg maakt u een stop voor een koffiepauze.

 • Prijs: € 50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Vertrek om 14:00
nuorgam-zomer-excursies

Excursies Nuorgam

nuorgam-zomer-rivierboot

Rivierboot tocht

Een tocht die u eigenlijk móet beleven in Lapland: een tocht per rivierboot. Zoals veel Sami nog steeds door de wildernis reizen. Op de machtige Teno rivier stapt u met de gids in een traditionele rivierboot voor een mooie tocht van ca. 10km naar de Alaköngäs waterval. Bij terugkomst praat u onder de Middernachtzon nog even na bij een open vuur in een Kota met koffie, thee en een kleine snack.

 • Prijs: € 48 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
nuorgam-zomer-barentszzee

Visit Arctic Ocean programma

U wordt meegenomen voor een trip naar het dorpje Nesseby, aan Barentszzee; een traditioneel vissersdorp in het Varangerfjord, Noord-Noorwegen. U ziet en leert over de lokale culturen en geniet van de machtige Barentszzee. U bezoekt ook het Varanger Sami museum.

 • Prijs: € 108 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Nuorgamin Lomakeskus
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 174,40 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
hurtigruten-zomer-passage

Passage per Hurtigruten

Vanaf Honningsvåg kunt u een passage op de Hurtigruten boot reserveren. Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem. Het is daardoor mogelijk dat het tarief op uw afvaart iets hoger uitvalt dan het tarief hier aangegeven. 

hurtigruten-zomer-passage1

Hurtigruten: Honningsvåg - Hammerfest

Beleef een 5 uur durende passage van Honningsvåg naar de meest noordelijke stad ter wereld: Hammerfest. De auto neemt u mee aan boord. Vanaf Hammerfest rijdt u verder naar uw bestemming.

 • Prijs: € 112,50 per persoon (incl. auto)
 • Duur: ca. 5 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)
hurtigruten-zomer-noordkaap

Hurtigruten: Honningsvåg - Oksfjord

Beleef een 9 uur durende passage van Honningsvåg naar het kleine vissersdorpje Oksfjord, nabij Alta. De auto neemt u mee aan boord. Vanaf Oksfjord rijdt u verder naar uw bestemming.

 • Prijs: € 149,50 per persoon (incl. auto)
 • Duur: ca. 9 uur
 • NB: Uitgevoerd door Hurtigruten (vertrek om 05:45 uur)

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Bucketlist reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.895 p.p.

  Noordkaap, Lofoten en Lapland

  noordkaap-lofoten-lapland-eigen-auto-thumb
 • Merengebied en Lapland
  17 dagen, eigen auto, v.a. € 1.390 p.p.

  Duizend meren en Lapland

  duizend-meren-lapland-eigen-auto-thumb
 • Eilandenreis
  21 dagen, eigen auto, v.a. € 2.195 p.p.

  Arctische eilanden en Lapland

  arctische-eilanden-lapland-thumb
 • Zuid-Finland
  11 dagen, eigen auto, v.a. € 895 p.p.

  Åland eilanden en Helsinki

  aland-eilanden-helsinki-thumb
 • Het dak van Europa
  14 dagen, eigen auto, v.a. € 1.295 p.p.

  Lapland, Finnmark en Noordkaap

  lapland-finnmark-noordkaap-eigen-auto-thumb
 • Nationale Parken reis
  20 dagen, eigen auto, v.a. € 1.695 p.p.

  Hiking the Arctic

  hiking-arctic-eigen-auto-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Auto gratis mee Uw personenauto gaat gratis mee aan boord
finnlines-auto-aan-boord
Privé hut Comfortabele hut met douche/wc tijdens de overtocht
finnlines-buitenhut
Stop-over hotel Het stop-over hotel in Lübeck is inbegrepen
lubeck-stopover-hotel