Noordkaap Exclusief

De unieke combinatie van wisselende landschappen en kleinschalige, knusse lodges maakt deze reis onderscheidend. Reis met je eigen auto langs prachtige locaties: aan de Russische grens, de toendra, bij de Noordkaap en de ruige fjorden. Dankzij de unieke boot-trein combinatie, ben je zonder veel kilometers gereden te hebben op de poolcirkel.

De 20-daagse Noordkaap rondreis in het kort
Vanuit het Noord-Duitse Travemünde vaar je met de Finnlines ferry naar Helsinki. De auto gaat gratis mee en er is een comfortabele binnen- of buitenhut voor je gereserveerd. De autoslaaptrein brengt je in één nacht van Helsinki naar Lapland, waar je verder reist naar de Russische grens. Voor 3 nachten verblijf je in een kamer in het priesterhuis Papin Talo. Een geweldige uitvalsbasis om rond middernacht beren te spotten, wandelingen te maken in het Oulanka Nationaal Park of te genieten van de sauna. Een stoere fatbiketocht zit alvast voor je inbegrepen in de reis. In Inari verblijf je 2 nachten in een prachtige lodge aan het enorme Inari-meer. Op het randje van Finland heten Marjatta en Raimo je van harte welkom voor een verblijf van 3 nachten op de toendra in Nuorgam en maak je een rivierboottocht precies op de grens van Noorwegen en Finland. Na een schitterende tocht door de Finnmark hoogvlakte kom je aan bij de Noordkaap. Voigt Travel heeft de entree alvast geregeld! De volgende dag reis je door naar het volgende indrukwekkende hoofdstuk: Gargia Lodge. De eigenaren Sølvi en Arnt hebben de hottub al opgewarmd, en in het oude Sami handelshuis eet je 'wat de pot schaft'. Via de rendierfarm van Torassieppi in West-Lapland reis je naar Loma-Vietonen, waar Tuija al op je staat te wachten voor een ontspannen verblijf van 2 nachten. Op de laatste dag rijd je naar Rovaniemi waar je halverwege de avond rij je de auto weer op de autoslaaptrein en vaar je de volgende dag vanuit Helsinki weer terug naar Duitsland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten aan boord van Finnlines (heenreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Lapland op basis van logies
 • 3 nachten in een lodge in Ruka op basis van van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Inari op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in een guesthouse in Nuorgam op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een guesthouse in Gargia op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Meltosjärvi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een couchette in de autoslaaptrein naar Helsinki op basis van logies
 • ​​1 nacht aan boord van Finnlines (terugreis) op basis van logies
 • 1 nacht in een stopover hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Voucher van De Zwerfkei t.w.v. €40 per boeking. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.
 • Gratis je personenauto mee aan boord (max. hoogte 2,04 meter / max. lengte 5,05 meter)
 • In Ruka: gratis gebruik van SUP board of kano
 • In Gargia: gratis eenmaal gebruik hottub
 • In Meltosjärvi: gratis gebruik van fiets, roeiboot of kano

Highlights

 • Bossen en meren
 • Toendra van Nuorgam
 • Oulanka National Park
 • Fatbiketocht in Ruka
 • Rivierboottocht in Nuorgam
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Sautso Canyon
 • Pallas-Yllästunturi National Park
 • Kleinschalige verblijven
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Eigen auto
 • 20 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - september
 • Incl. ferry overtocht en slaaptrein
 • Entree Noordkaap en bezoek amenthistmijn
lisette-k-noordkaap

Lisette Hartman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Wildernis Hotel Inari

Verblijf in Nuorgam Lodge

Verblijf in Scandic Hotel Honningsvåg

Verblijf in Gargia Lodge

Verblijf in Torassieppi Lodge

Verblijf in Loma-Vietonen Lodge

Verblijf op de autoslaaptrein

Verblijf op Finnlines schip

Een ervaring om nooit te vergeten

Noordkaap Exclusief

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om de dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Trave...

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten, want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar je hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Je overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km - ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg ...

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar je rondreis begint. Je overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen i...

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad, want je gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. De stad ligt aan het water en kent een bijzondere mix van Russische en Scandinavische invloeden. Je kunt er goed winkelen, heerlijk eten en je bezoekt natuurlijk de verschillende highlights. Bezoek bijvoorbeeld de statige witte Domkerk, de Russish-orthodoxe kerk Uspenki en de kleurige vismarkt Kaupatori. Ben je een liefhebber van moderne kunst? Bezoek dan zeker ook Kiasma. In de avond stap je vol nieuwe indrukken op de autoslaaptrein naar Lapland. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar Iisakki Village

Vroeg in de ochtend kom je aan in Lapland. Deze eerste dag van je rondreis in Noord-Scandinavië...

Vroeg in de ochtend kom je aan in Lapland. Deze eerste dag van je rondreis in Noord-Scandinavië rijd je dwars door uitgestrekte bossen en via kraakheldere meren naar het uiterste oosten. Je zult zeker rendieren tegenkomen op de weg. Je verblijft 3 nachten in de historische Papin Talo Lodge. Wat een heerlijke eerste avond in Finland! Geniet van het huiselijke gevoel en de Middernachtzon vanuit de serre. Overnachting in Ruka.
Rijafstand treinstation- Ruka: maximaal 361 km | ca. 4,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist) 
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De Historie van Iisakki Village

Goedemorgen! Je zult vast heerlijk geslapen hebben. Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor je klaar e...

Goedemorgen! Je zult vast heerlijk geslapen hebben. Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor je klaar en wandel daarna vooral door Iisakki Village om de huizen te bewonderen. Iisakki Village is namelijk een reproductie van het centrum van het oude dorpje Rajala, wat tegenwoordig aan de Russische kant van de grens ligt. Wil je meer weten over de historie? Vraag het vooral aan eigenaresse Hanna!  Pak vandaag ook gerust de SUP-board of kano die aan de Rukajärvi op je liggen te wachten. Of boek een excursie berenspotten en ga met een wildernisgids naar een schuilhut om de bruine beer, golden eagle en misschien zelfs de veelvraat te aanschouwen. Overnachting in Ruka. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Oulanka Nationaal Park

Een bezoek aan het schitterende Oulanka Nationaal Park mag zeker niet ontbreken aan je reis. Vanaf h...

Een bezoek aan het schitterende Oulanka Nationaal Park mag zeker niet ontbreken aan je reis. Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse wandelroutes variërend van 1 kmtot zelfs wel 82 km, dat is de bekende berenroute. Een aanrader is de kleine berenroute, in het Fins Pieni Karhunkierros. Deze wandelroute van ca. 8 km brengt je langs een oude molen aan een snelstromende rivier en biedt werkelijk prachtige uitzichten. Een hele fijne dag in een wonderlijke omgeving. Overnachting in Ruka. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Sami cultuur in Inari

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer...

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer een heel mooi ander verblijf te wachten: Wildernis Hotel Inari. Het hotel is in 'blokhuttenstijl' gebouwd en prachtig gelegen aan het Inari-meer. Inari wordt ook wel het hart van de Sami cultuur genoemd, je vind er diverse authentieke souvenirwinkels met handgemaakte artikelen en natuurlijk het Sami Siida museum waar je een kijkje neemt in het leven van de Sami. Zeker een bezoek waard! 
Rijafstand Ruka - Inari: ca. 410 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Wandel door de Lapse wildernis

Trek jij vandaag wederom de wandelschoenen aan? Inari ligt vlakbij Lemmenjoki Nationaal Park, het gr...

Trek jij vandaag wederom de wandelschoenen aan? Inari ligt vlakbij Lemmenjoki Nationaal Park, het grootste wildernisgebied van Europa! In het park staat de legendarische Lemmenjoki rivier centraal, veel wandelroutes lopen dan ook langs deze rivier. Pak voordat je op pad gaat een aantal Finse Makara's (worstjes) in, er zijn diverse kampvuurplaatsen te vinden onderweg om lekker een worstje boven het vuur te grillen. Overnachting in Wildernis Hotel Inari.  Toon minder

Toon meer

Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU

Vandaag laat je Inari achter je en reis je door naar de meest noordelijke plek van Finland, en daarm...

Vandaag laat je Inari achter je en reis je door naar de meest noordelijke plek van Finland, en daarmee ook de Europese Unie: Nuorgam. Een prachtige rit, waarbij je de vegetatie ziet veranderen. Taiga bossen worden struiken, je ziet mossen en heel veel rendieren. Marjatta en Raimo heten je welkom in Nuorgam. De sauna in het hoofdgebouw is al warm en uit de keuken komen heerlijke geuren je tegemoet. Bel je even van te voren om een diner te reserveren? Je verblijft hier de komende 3 nachten in een appartement.
Rijafstand Inari - Nuorgam: ca. 171 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra

Wakker worden van het geluid van de snelstromende rivier, dat is alles wat je hoort. Trek er na het ...

Wakker worden van het geluid van de snelstromende rivier, dat is alles wat je hoort. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten van pure arctische wildernis. Je hoort de vogels fluiten en inhaleert de zuiverste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee en vul deze in de heuvelriviertjes. Na het avondeten ga je met een gids in de rivierboot de Teno rivier op onder de Middernachtzon, terwijl je luistert naar prachtige verhalen over de historie van deze regio. Overnachting in Nuorgam. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Bugøynes in Noorwegen

Na het ontbijt heb je nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak je auto en verken het on...

Na het ontbijt heb je nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak je auto en verken het ongerepte schiereiland Varanger, bekend vanwege het brede scala aan zeldzame vogels of rijd Bugøynes. Dit vissersdorpje ligt op het puntje van een kaap en direct aan de zee. Doordat het dorp omringt wordt door water, voelt het bijna exotisch aan.  Toon minder

Toon meer

Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!

Op naar één van de hoogtepunten van de reis: de Noordkaap! Je maakt een geweldige rit ...

Op naar één van de hoogtepunten van de reis: de Noordkaap! Je maakt een geweldige rit langs het Porsangerfjord en met een beetje geluk zie je er potvissen en bruinvissen zwemmen. Neem gerust de tijd voor deze route,  want de zon gaat niet onder. Je hebt alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar je vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, kom je er nu snel via de Noordkaaptunnel (6.8 km lang en 212 m diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Dat wordt een feestje vannacht, want uiteraard bezoek je vanavond de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode Middernachtzon. Je overnacht nabij Honningsvåg.
Rijafstand Nuorgam - Noordkaap: ca. 400 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden

Je mag de magie van deze plek nog even vast houden en blijft een volle dag op het eiland Mager&oslas...

Je mag de magie van deze plek nog even vast houden en blijft een volle dag op het eiland Magerøya. Breng ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als je wilt kun je met een gids op stap om een vogelsafari maken. Toon minder

Toon meer

Dag 14 Naar de bergen van Alta

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Je reist over ...

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Je reist over de Finnmark hoogvlakte tot je bij de Altafjord aankomt. Bezoek de rotstekeningen bij Alta, maar wacht niet te lang om door te rijden, de bergen in. Sølvi en Arnt verwachten je namelijk al in hun guesthouse, waar je gegarandeerd gaat genieten van de rijke historie van dit oude handelshuis voor Sami en Noren. Elke dag hebben ze een heerlijk gerecht op het menu staan. En ze doen niets liever dan je vertellen welke prachtige wandelingen je in de omgeving kunt maken. Toe aan ontspanning? De hottub mag je voor een avond gebruiken! Overnachting in Gargia.
Rijafstand Noordkaap - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Een must-do wanneer je in Gargia verblijft: volg de weg tot je het hoogteplateau bereikt. Wat een sc...

Een must-do wanneer je in Gargia verblijft: volg de weg tot je het hoogteplateau bereikt. Wat een schitterend uitzicht op de beroemde Finnmark toendra plateau! Vervolg de wandeling tot u bij de Sautso canyon aankomt, of loop naar de Orrvos waterval. Overnachting in Gargia. Toon minder

Toon meer

Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa ...

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa op het programma. Een reis die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Lunchen in Kautokeino of picknicken aan een riviertje. Je bent hier helemaal weg van de wereld. Slapen doet je vanavond in Torassieppi, waar een kamer in de bossen bij de rendierfarm in gesererveerd. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia - Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Je hebt alle tijd om vandaag om ...

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Je hebt alle tijd om vandaag om terug te reizen naar Rovaniemi, want de trein vertrekt halverwege de avond. Geef je Lapland nog een spectaculair afscheid met een raftingexcursie op de Muonio rivier bij Harriniva? Het is leuker en comfortabeler dan je misschien zou denken. Of neem nog de tijd om Rovaniemi te bekijken en het Arktikum museum bezoeken. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Ook kun je lekker gaan wandelen in het heuvelgebied rondom Rovaniemi of picknicken aan de rivier. Bekijk hier alle tips voor Rovaniemi. In de avond ga je weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust kom je zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heb je nog wat extra tijd ...

Uitgerust kom je zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heb je nog wat extra tijd om van de stad te genieten. Wist je dat je de boot kunt nemen naar de historische vesting Suomenlinna, gebouwd op 4 eilanden voor de kust? Je kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Je gaat vandaag aan boord voor je Oostzeepassage naar Noord-Duitsland. Toon minder

Toon meer

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter...

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je! Heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van je rondreis door Finland en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt vast veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor je een stop-over-hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lan...

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lang blijven terugdenken aan je prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden
Dag 2 Passage over de oostzee
Dag 3 Welkom in Finland!
Dag 4 Naar Iisakki Village
Dag 5 De Historie van Iisakki Village
Dag 6 Oulanka Nationaal Park
Dag 7 Sami cultuur in Inari
Dag 8 Wandel door de Lapse wildernis
Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU
Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra
Dag 11 Bugøynes in Noorwegen
Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!
Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden
Dag 14 Naar de bergen van Alta
Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon
Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland
Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi
Dag 18 Genieten in Helsinki
Dag 19 Passage over de oostzee
Dag 20 Home sweet home
Sluit dag tot dag

Reisuitbreiding

huskysafari

Helsinki

De Finse hoofdstad: een levendige stad die je niet mag overslaan

Blijf nog wat langer in Finland om de hoofdstad Helsinki te bezoeken. Deze gezellige stad is ongeëvenaard als het gaat om kunst en cultuur. Je vindt hier symfonieorkesten en nationale opera evenals bekende musea zoals het Nationaal museum Finland en Kiasma museum van hedendaagse kunst. Voor de cultuur en historie liefhebbers kan een bezoek aan de Dom van Helsinki niet ontbreken. Breng tevens een bezoek aan de Oespenski kathedraal en Suomenlinna vesting en maak je verblijf in Finland onvergetelijk!
 

De reisuitbreiding naar Helsinki in het kort

Je overnacht in het Solo Sokos Helsinki hotel, gelegen midden in het centrum van Helsinki. Elke ochtend staat er een Scandinavisch ontbijt voor je klaar! Je bent al vlakbij alle hoogtepunten van Helsinki, dus ga lopend op pad om deze bijzondere stad te ontdekken. 
 

Hoogtepunten

- Finse kunst, cultuur en historie
- Het Nationaal museum van Finland
- Het Kiasma museum
- De Dom van Helsinki
- Oespenski kathedraal
- Suomenlinna vesting
 

Verblijf

Je verblijft in het Solo Sokos Helsinki op basis van logies & ontbijt

Sfeer
Solo Sokos Helsinki is gelegen in het hart van de stad Helsinki. Het is een modern stadshotel dat beschikt over zeer smaakvol ingerichte en ruime 2-persoonskamers met heerlijke bedden. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, houten vloeren, koffie- en theefaciliteiten en/of een minibar en beschikken over een badkamer met douche en toilet. De moderne inrichting en de centrale ligging zorgen voor een super comfortabel verblijf in dit hotel.
 

Ligging
Dit hotel ligt in het centrum van Helsinki, net om de hoek van de winkelcentra Galleria Esplanadi en Kluuvi. Het centraal station ligt op slechts 400 meter afstand. Ook de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein en het Ateneum Kunstmuseum, waar Finse kunst wordt tentoongesteld, liggen op 2 minuten loopafstand. 
 

Faciliteiten
Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd en bij het Italiaans geïnspireerde bijbehorende restaurant geniet je van een heerlijke pizza of pasta. Het zonnige zomerterras is de ideale plek om onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje het stadsleven te bewonderen. Mocht je jezelf lekker in de watten willen leggen, maak dan gebruik van de roomservice. 

Parkeren in Helsinki
Door de centrale ligging van het Solo Sokos Hotel Helsinki, biedt het hotel geen eigen parkeergelegenheid aan. Gelukkig zijn er een tal van parkeergarage's in het centrum van Helsinki waar je de auto kunt parkeren tegen vergoeding. 

 • helsinki-zomer-tuomio
 • helsinki-zomer-standbeeld
 • helsinki-zomer-uitrusten
 • Solo-sokos-helsinki-buitenkant
 • Solo-sokos-helsinki-twin-room
 • Solo-sokos-helsinki-badkamer
 • Solo-sokos-helsinki-restaurant

Excursies

Maak jouw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor jou geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien noodzakelijk)
 • ​Volledige uitrusting (indien noodzakelijk)

header-excursies-miekoj%c3%a4rvi

Excursies Meltosjärvi

excursies-ontdek-de-verborgen-parels%20(1)

Excursie 'ontdek de verborgen parels'

Met de fiets of de auto ga je het bos in. Via een prachtig bospad kom je aan bij het startpunt van de wandeling. Je wandelt naar de top van de heuvel 'Raakonvaara', vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het Miekojärvi meer. Vervolgens bezoek je een prachtige verborgen parel, een meer met een wit zandstrand waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen. Bij het kampvuur geniet je van een warme lunch. Na terugkomst kun je gebruik maken van de al voorverwarmde sauna.

 • Prijs: € 90 per volwassene en € 45 per kind
 • Duur: ca 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inclusief lunch
excursie-natuurlijke-vitamines

Op zoek naar de natuurlijke vitamines van het bos

Vandaag ga je in de Finse bossen op zoek naar natuurlijke vitamines - paddenstoelen of bessen, afhankelijk van de periode. De gids vertelt je waar je op moet letten, welke soorten geplukt mogen worden en wat voor eten hiermee bereid kan worden. Vervolgens ga je je eigen vondst bereiden of verwerken in een product.

 • Prijs: € 90,00 per persoon
 • Duur: ca 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Juli-augustus
ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Beren spotten in het wild

In de middle of nowhere van Fins Lapland ligt een hut verscholen van waaruit je uitzicht hebt op het bos en het moeras. Na een korte instructie loop je met een wildernisgids naar deze hut toe waar je samen de rest van de avond spendeert. Met een klein beetje geluk zie je vanavond beren! Naast beren (99% kans) kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden.

 • Prijs: € 155 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot eind augustus. Beschikbaar op donderdag om 16:30 uur
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 85 per persoon | € 50 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Minimale leeftijd is 5 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 9:30 uur
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • N.B. De minimale leeftijd is 18 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 14:00 uur
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP boarden

Duurzame keuze Voigt Travel Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van het SUP-en (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op het board. Na het paddling ga je naar de sauna voor een stretching oefening: saunayoga! In totaal ben je ongeveer 1,5 uur kwijt aan het SUP-en en 1 uur aan de sauna.

 • Prijs: € 94 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op woensdag en zaterdag om 15 uur
nuorgam-zomer-excursies

Excursies Nuorgam

nuorgam-zomer-hiking

Hiking trip met camp lunch

Ga mee met een wildernisgids voor een 'relaxing hiking trip'. Loop naar de hoogste punten van het Nuorgam heuvelgebied en genieten van de Arctische natuur. De lunch wordt bereid bij het open vuur. Ondertussen vertelt de gids verhalen over de leefwijze en natuur in dit bijzondere gebied.

 • Prijs: € 98 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
husky-wandelen-nuorgam

Wandelen met husky's

Maak samen met een gids en husky's een mooie wandeling door de toendra naar een prachtige uitkijkpunt. Onderweg leer je alles over husky’s, de huskyhouderij en hun verschillende persoonlijkheden. Tijdens de wandeling geniet je van een kop koffie of thee.

 • Prijs: € 80 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
nuorgam-husky-wagon

Huskytocht per wagon

Voor de wagen gespannen en vol energie staan de husky’s klaar om de natuur in te rennen. Tijdens deze tocht geniet je van de stilte en de mooie omgeving samen met de husky’s. Na de tocht leer je meer over husky’s en is het mogelijk om een lokale sierradenwinkel te bezoeken, waar ze o.a. handgemaakte Sami sieraden verkopen. De ideale gelegenheid om een leuk souvenir te kopen!

 • Prijs: € 140 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B. Voor deze excursie geldt een temperatuur van maximaal van 14 graden Celsius.
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

sightseeing-per-atv-excursie-thumb%20

Sightseeing per ATV: ontdek Honningsvåg

Het verkennen van de Arctische natuur met ATV's is een snelle en gemakkelijke manier om de drukte in het stadscentrum of op de Noordkaap te vermijden. Terwijl u de Honningsvåg-berg oprijdt, kun je genieten van het fantastische uitzicht op verschillende gebieden op Magerøya. Bij aankomst krijgt u de benodigde veiligheidsuitrusting toegewezen voordat een ervaren gids je op een duidelijke en eenvoudige manier uitlegt hoe je ATV's moet gebruiken. Het is nu tijd om aan een mini-avontuur te beginnen. Let op: deze excursie is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: Donderdagen € 135 per volwassene en zondagen € 180 per volwassene
 • Duur: ca 1.5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord
noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 219,00 per volwassene, kinderen tot 12 jaar € 110,00
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
alta-excursies

Excursies Alta

alta-kanoen

Kano dagtocht inclusief lunch

Een dagtocht per kano over de Alta rivier is een must voor iedereen die iets geweldigs wil ervaren! De Alta rivier staat voornamelijk bekend vanwege de zalm, maar onderweg kom je met geluk ook zeearenden, andere vogels of zelf een eland tegen. Aan de waterkant wordt gestopt voor een heerlijke lunch.

 • Prijs: Prijs: € 139,00 per volwassene
 • Duur: ca. 4,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
alta-mountainbikes

Mountainbike tocht in de Alta vallei

In de Alta Vallei zijn tal van prachtige fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze mountainbike tocht, onder begeleiding van een ervaren, lokale gids maak je kennis met de natuur van de Finnmark. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie of thee bij open vuur. Deze excursie is mogelijk met een reguliere mountainbike of een E-mountainbike.

 • Prijs: Prijs: € 100,00 per volwassene. E-mountainbike € 120,00 per volwassene
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Glød Explorer

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2914 reviews