PRINT PAGINA

Noordkaap Exclusief

Totaalbelevenis bij gastvrije Finnen en Noren en 2 nachten op de Noordkaap

Dag 1

Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten, want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar je hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Je overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km - ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar je rondreis begint. Je overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad, want je gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. De stad ligt aan het water en kent een bijzondere mix van Russische en Scandinavische invloeden. Je kunt er goed winkelen, heerlijk eten en je bezoekt natuurlijk de verschillende highlights. Bezoek bijvoorbeeld de statige witte Domkerk, de Russish-orthodoxe kerk Uspenki en de kleurige vismarkt Kaupatori. Ben je een liefhebber van moderne kunst? Bezoek dan zeker ook Kiasma. In de avond stap je vol nieuwe indrukken op de autoslaaptrein naar Lapland. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur

Dag 4

Dag 4 Naar Iisakki Village

Vroeg in de ochtend kom je aan in Lapland. Deze eerste dag van je rondreis in Noord-Scandinavië rijd je dwars door uitgestrekte bossen en via kraakheldere meren naar het uiterste oosten. Je zult zeker rendieren tegenkomen op de weg. Je verblijft 3 nachten in de historische Papin Talo Lodge. Wat een heerlijke eerste avond in Finland! Geniet van het huiselijke gevoel en de Middernachtzon vanuit de serre. Overnachting in Ruka.
Rijafstand treinstation- Ruka: maximaal 361 km | ca. 4,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist) 

Dag 5

Dag 5 De Historie van Iisakki Village

Goedemorgen! Je zult vast heerlijk geslapen hebben. Een heerlijk ontbijtbuffet staat voor je klaar en wandel daarna vooral door Iisakki Village om de huizen te bewonderen. Iisakki Village is namelijk een reproductie van het centrum van het oude dorpje Rajala, wat tegenwoordig aan de Russische kant van de grens ligt. Wil je meer weten over de historie? Vraag het vooral aan eigenaresse Hanna!  Pak vandaag ook gerust de SUP-board of kano die aan de Rukajärvi op je liggen te wachten. Of boek een excursie berenspotten en ga met een wildernisgids naar een schuilhut om de bruine beer, golden eagle en misschien zelfs de veelvraat te aanschouwen. Overnachting in Ruka.

Dag 6

Dag 6 Oulanka Nationaal Park

Een bezoek aan het schitterende Oulanka Nationaal Park mag zeker niet ontbreken aan je reis. Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse wandelroutes variërend van 1 kmtot zelfs wel 82 km, dat is de bekende berenroute. Een aanrader is de kleine berenroute, in het Fins Pieni Karhunkierros. Deze wandelroute van ca. 8 km brengt je langs een oude molen aan een snelstromende rivier en biedt werkelijk prachtige uitzichten. Een hele fijne dag in een wonderlijke omgeving. Overnachting in Ruka.

Dag 7

Dag 7 Sami cultuur in Inari

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer een heel mooi ander verblijf te wachten: Wildernis Hotel Inari. Het hotel is in 'blokhuttenstijl' gebouwd en prachtig gelegen aan het Inari-meer. Inari wordt ook wel het hart van de Sami cultuur genoemd, je vind er diverse authentieke souvenirwinkels met handgemaakte artikelen en natuurlijk het Sami Siida museum waar je een kijkje neemt in het leven van de Sami. Zeker een bezoek waard! 
Rijafstand Ruka - Inari: ca. 410 km | ca. 5 uur

Dag 8

Dag 8 Wandel door de Lapse wildernis

Trek jij vandaag wederom de wandelschoenen aan? Inari ligt vlakbij Lemmenjoki Nationaal Park, het grootste wildernisgebied van Europa! In het park staat de legendarische Lemmenjoki rivier centraal, veel wandelroutes lopen dan ook langs deze rivier. Pak voordat je op pad gaat een aantal Finse Makara's (worstjes) in, er zijn diverse kampvuurplaatsen te vinden onderweg om lekker een worstje boven het vuur te grillen. Overnachting in Wildernis Hotel Inari. 

Dag 9

Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU

Vandaag laat je Inari achter je en reis je door naar de meest noordelijke plek van Finland, en daarmee ook de Europese Unie: Nuorgam. Een prachtige rit, waarbij je de vegetatie ziet veranderen. Taiga bossen worden struiken, je ziet mossen en heel veel rendieren. Marjatta en Raimo heten je welkom in Nuorgam. De sauna in het hoofdgebouw is al warm en uit de keuken komen heerlijke geuren je tegemoet. Bel je even van te voren om een diner te reserveren? Je verblijft hier de komende 3 nachten in een appartement.
Rijafstand Inari - Nuorgam: ca. 171 km | ca. 2 uur

Dag 10

Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra

Wakker worden van het geluid van de snelstromende rivier, dat is alles wat je hoort. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten van pure arctische wildernis. Je hoort de vogels fluiten en inhaleert de zuiverste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee en vul deze in de heuvelriviertjes. Na het avondeten ga je met een gids in de rivierboot de Teno rivier op onder de Middernachtzon, terwijl je luistert naar prachtige verhalen over de historie van deze regio. Overnachting in Nuorgam.

Dag 11

Dag 11 Bugøynes in Noorwegen

Na het ontbijt heb je nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak je auto en verken het ongerepte schiereiland Varanger, bekend vanwege het brede scala aan zeldzame vogels of rijd Bugøynes. Dit vissersdorpje ligt op het puntje van een kaap en direct aan de zee. Doordat het dorp omringt wordt door water, voelt het bijna exotisch aan. 

Dag 12

Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!

Op naar één van de hoogtepunten van de reis: de Noordkaap! Je maakt een geweldige rit langs het Porsangerfjord en met een beetje geluk zie je er potvissen en bruinvissen zwemmen. Neem gerust de tijd voor deze route,  want de zon gaat niet onder. Je hebt alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar je vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, kom je er nu snel via de Noordkaaptunnel (6.8 km lang en 212 m diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Dat wordt een feestje vannacht, want uiteraard bezoek je vanavond de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode Middernachtzon. Je overnacht nabij Honningsvåg.
Rijafstand Nuorgam - Noordkaap: ca. 400 km | ca. 5,5 uur

Dag 13

Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden

Je mag de magie van deze plek nog even vast houden en blijft een volle dag op het eiland Magerøya. Breng ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als je wilt kun je met een gids op stap om een vogelsafari maken.

Dag 14

Dag 14 Naar de bergen van Alta

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Je reist over de Finnmark hoogvlakte tot je bij de Altafjord aankomt. Bezoek de rotstekeningen bij Alta, maar wacht niet te lang om door te rijden, de bergen in. Sølvi en Arnt verwachten je namelijk al in hun guesthouse, waar je gegarandeerd gaat genieten van de rijke historie van dit oude handelshuis voor Sami en Noren. Elke dag hebben ze een heerlijk gerecht op het menu staan. En ze doen niets liever dan je vertellen welke prachtige wandelingen je in de omgeving kunt maken. Toe aan ontspanning? De hottub mag je voor een avond gebruiken! Overnachting in Gargia.
Rijafstand Noordkaap - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur

Dag 15

Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Een must-do wanneer je in Gargia verblijft: volg de weg tot je het hoogteplateau bereikt. Wat een schitterend uitzicht op de beroemde Finnmark toendra plateau! Vervolg de wandeling tot u bij de Sautso canyon aankomt, of loop naar de Orrvos waterval. Overnachting in Gargia.

Dag 16

Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa op het programma. Een reis die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Lunchen in Kautokeino of picknicken aan een riviertje. Je bent hier helemaal weg van de wereld. Slapen doet je vanavond in Torassieppi, waar een kamer in de bossen bij de rendierfarm in gesererveerd. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia - Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur

Dag 17

Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Je hebt alle tijd om vandaag om terug te reizen naar Rovaniemi, want de trein vertrekt halverwege de avond. Geef je Lapland nog een spectaculair afscheid met een raftingexcursie op de Muonio rivier bij Harriniva? Het is leuker en comfortabeler dan je misschien zou denken. Of neem nog de tijd om Rovaniemi te bekijken en het Arktikum museum bezoeken. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Ook kun je lekker gaan wandelen in het heuvelgebied rondom Rovaniemi of picknicken aan de rivier. Bekijk hier alle tips voor Rovaniemi. In de avond ga je weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 3 uur

Dag 18

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust kom je zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heb je nog wat extra tijd om van de stad te genieten. Wist je dat je de boot kunt nemen naar de historische vesting Suomenlinna, gebouwd op 4 eilanden voor de kust? Je kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Je gaat vandaag aan boord voor je Oostzeepassage naar Noord-Duitsland.

Dag 19

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je! Heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van je rondreis door Finland en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt vast veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor je een stop-over-hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 20

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lang blijven terugdenken aan je prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur