PRINT PAGINA

Noordkaap Exclusief

Totaalbelevenis bij gastvrije Finnen en Noren en 2 nachten op de Noordkaap

Dag 1

Dag 1 Alvast een voorproefje op het Pure Noorden

Je trekt de voordeur achter je dicht en de vakantie kan beginnen! Op je gemak rijd je richting Travemünde in Noord-Duitsland. De check-in in de haven is pas 's avonds, dus je hebt nog alle tijd om een bezoek te brengen aan de interessante Hanzestad Lübeck, op nog geen half uur rijden van de haven. Het is een aanrader om er ook een hapje te gaan eten, want de binnenstad kent talloze café's en restaurants. Na het inschepen is er misschien nog tijd voor een hapje of drankje aan boord en dan ga je naar je hut. Het schip vertrekt heel vroeg in de ochtend, terwijl je lekker ligt te slapen. Je overnacht aan boord.
Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km - ca. 5,5 uur

Dag 2

Dag 2 Passage over de oostzee

Een volle dag om te genieten van de prachtige vergezichten over de Oostzee. Heerlijk ontspannen leg je ongemerkt een enorme afstand af naar het noorden van Europa, waar je rondreis begint. Je overnacht weer aan boord.
Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Dag 3

Dag 3 Welkom in Finland!

Vroeg in de ochtend kom je in Helsinki aan. Na ontscheping heb je alle tijd om een kijkje te nemen in deze bruisende hoofdstad, want je gaat pas 's avonds aan boord van de autoslaaptrein. Geniet van deze kosmopolitische stad aan het water waar de culturen van oost en west bij elkaar komen. Bezoek de statige witte Domkerk (de Tuomiokirkko in het Fins), de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenki en het museum voor moderne kunst Kiasma. De zomer wordt hier uitbundig gevierd en het lijkt wel of iedereen nog eens extra geniet van het flaneren langs de Esplanad. Er zijn trendy restaurants, gezellige terrasssen en heel veel straattheater! Vol van nieuwe indrukken ga je op de autoslaaptrein naar Rovaniemi. Op naar de hoofdstad van Lapland! Je overnacht in de autoslaaptrein.
Duur treinreis: ca. 12 uur

Dag 4

Dag 4 Naar Isakki Village

Vroeg in de ochtend kom je aan in Rovaniemi. Deze eerste dag van je rondreis in Noord-Scandinavië rijd je dwars door uitgestrekte bossen en via kraakheldere meren naar het uiterste oosten. Je zult zeker rendieren tegenkomen op de weg. Je verblijft 3 nachten in de historische Papin Talo Lodge. Wat een heerlijke eerste avond in Finland! Geniet van het huiselijke gevoel en de Middernachtzon vanuit de serre. Overnachting in Ruka.
Rijafstand Rovaniemi - Ruka: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 De Historie van Isakki Village

Huomenta - goedemorgen! Je zult in deze droge, zuivere lucht vast heerlijk geslapen hebben. Vraag Hanna naar de bijzondere verhalen die schuil gaan achter deze plek. Iisakki Village is namelijk een reproductie van van het centrum van het oude dorpje Rajala, aan de Russische kant van de grens. Want totdat de Russen een groot gedeelte van Oost-Finland annexeerden, was Finland ca. 20% groter in oppervlakte. Op diverse locaties in Karelie en Lapland zijn er replica's van dorpjes of gebouwen gebouwd, die aan de Russische kant van de grens compleet verlaten zijn. Veel ruimte en natuur, weinig mensen, maar een hele rijke historie! Pak vandaag ook gerust de SUP-board of kano die aan de Rukajärvi op je liggen te wachten. Of boek een excursie berenspotten en ga met een wildernisgids naar een schuilhut om de bruine beer, golden eagle en misschien zelfs de veelvraat te aanschouwen. Overnachting in Ruka.

Dag 6

Dag 6 Oulanka National Park

Een bezoek aan dit schitterende Nationale Park mag eigenlijk niet ontbreken aan je reis. Volg de Kiutaköngäs stroomversnellingen en de rode kliffen. Huur een mountainbike of loop de langere Köngään Keino route (ca. 8km) langs de Merenoja rivier. Een hele fijne dag in een wonderlijke omgeving. Overnachting in Ruka.

Dag 7

Dag 7 Luosto

Na het laatste ontbijtbuffet is het helaas weer tijd om Papin Talo te verlaten. Er staat echter weer een heel mooi ander verblijf te wachten: de romantische Silver Pine Cabin in Luosto! Opgetrokken uit hele boomstammen met de luxe van een privé sauna en open haard, gelegen in de natuur van National Park Pyhä-Luosto. Overnachting in Luosto.
Rijafstand Ruka - Luosto: ca. 195 km | ca. 2,5 uur

Dag 8

Dag 8 Bezoek de amethistmijn op de Lampivaara

Geniet van het ontbijtbuffet in Hotel Luostotunturi. Vandaag staat een bezoek aan de amethistmijn op de planning. Het bezoek begint met een wandeling naar de top van de Lampivaara. Hier vind je gegarandeerd een mooie paarse geluksteen, maar alleen al vanwege het uitzicht vanaf de top is deze wandeling al de moeite waard! Overnachting in Luosto.

Dag 9

Dag 9 Naar het meest noordelijke plekje van de EU

Vaarwel heerlijke bedden in de Silver Pine Cabin. Je reist vandaag verder naar de meest noordelijke plek van Finland, en daarmee ook de EU: Nuorgam. Een prachtige rit, waarbij je de vegetatie ziet veranderen. Taiga bossen worden struiken, je ziet mossen en heel veel rendieren. Stop zeker om te picknicken bij het Inari meer of om het Sami Siida museum te bezoeken. Marjatta en Raimo heten je welkom in Nuorgam. De sauna in het hoofdgebouw is al warm en uit de keuken komen heerlijke geuren je tegemoet. Bel je even van te voren om een diner te reserveren? Je verblijft hier de komende 3 nachten in een appartement.
Rijafstand Luosto - Nuorgam: ca. 410 km | ca. 5 uur

Dag 10

Dag 10 Een heerlijke dag op de Toendra

Lekker wakker worden aan de oever van de Teno rivier. Trek er na het ontbijt op uit om te genieten van pure arctische wildernis. Je hoort de vogels fluiten en inhaleert de zuiverste lucht van Europa. Neem een lege waterfles mee en vul deze in de heuvelriviertjes. Of ga met een gids op pad en eet bij een vuur een wildernislunch terwijl je luistert naar prachtige verhalen over de historie van deze regio. Ga je na het avondeten met een traditionele rivierboot de Teno rivier op onder de Middernachtzon? Overnachting in Nuorgam.

Dag 11

Dag 11 Naar de Barentszee en Kirkenes

Na het ontbijt heb je nog een volle dag in deze spectaculaire omgeving. Pak je auto en rij naar de Barentszee, of rij door naar het stadje Kirkenes, het meest oostelijke plaatsje in Noorwegen. Ook kun je vanuit Nuorgam gaan zalmvissen in de Teno rivier.

Dag 12

Dag 12 Dit is het einde, de Noordkaap!

Op naar één van de hoogtepunten van de reis: de Noordkaap! Je maakt een geweldige rit langs het Porsangerfjord en met een beetje geluk zie je er potvissen en bruinvissen zwemmen. Neem gerust de tijd voor deze route,  want de zon gaat niet onder. Je hebt alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar je vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, kom je er nu snel via de Noordkaaptunnel (6.8 km lang en 212 m diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Dat wordt een feestje vannacht, want uiteraard bezoek je vanavond de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode Middernachtzon. Je overnacht nabij Honningsvåg.
Rijafstand Nuorgam - Noordkaap: ca. 400 km | ca. 5,5 uur

Dag 13

Dag 13 Papegaaiduikers, zeearenden

Je mag de magie van deze plek nog even vast houden en blijft een volle dag op het eiland Magerøya. Breng ook een bezoek aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als je wilt kun je met een gids op stap om een vogelsafari maken.

Dag 14

Dag 14 Naar de bergen van Alta

Vandaag is het tijd om het volgende pareltje op te zoeken: Gargia Fjellstue bij Alta. Je reist over de Finnmark hoogvlakte tot je bij de Altafjord aankomt. Bezoek de rotstekeningen bij Alta, maar wacht niet te lang om door te rijden, de bergen in. Sølvi en Arnt verwachten je namelijk al in hun guesthouse, waar je gegarandeerd gaat genieten van de rijke historie van dit oude handelshuis voor Sami en Noren. Elke dag hebben ze een heerlijk gerecht op het menu staan. En ze doen niets liever dan je vertellen welke prachtige wandelingen je in de omgeving kunt maken. Toe aan ontspanning? De hottub mag je voor een avond gebruiken! Overnachting in Gargia.
Rijafstand Noordkaap - Gargia: ca. 235 km | ca. 3,5 uur

Dag 15

Dag 15 Het hoogteplateau en Sautso canyon

Een must-do wanneer je in Gargia verblijft: volg de weg tot je het hoogteplateau bereikt. Wat een schitterend uitzicht op de beroemde Finnmark toendra plateau! Vervolg de wandeling tot u bij de Sautso canyon aankomt, of loop naar de Orrvos waterval. Overnachting in Gargia.

Dag 16

Dag 16 Via Kautokeino terug naar Finland

Na het ontbijt en het afscheid van Sølvi staat er een mooie route door de outback van Europa op het programma. Een reis die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Ruige natuur, onderbroken door Sami nederzettingen. Lunchen in Kautokeino of picknicken aan een riviertje. Je bent hier helemaal weg van de wereld. Slapen doet je vanavond in Torassieppi, waar een kamer in de bossen bij de rendierfarm in gesererveerd. Overnachting in Torassieppi.
Rijafstand Gargia - Torassieppi: ca. 310 km | ca. 4 uur

Dag 17

Dag 17 Door West-Lapland naar Rovaniemi

In het hoofdgebouw van Torassieppi staat het ontbijt voor je klaar. Je hebt alle tijd om vandaag om terug te reizen naar Rovaniemi, want de trein vertrekt halverwege de avond. Geef je Lapland nog een spectaculair afscheid met een raftingexcursie op de Muonio rivier bij Harriniva? Het is leuker en comfortabeler dan je misschien zou denken. Of neem nog de tijd om Rovaniemi te bekijken en het Arktikum museum bezoeken. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland en er is een prachtige expositie over het noorderlicht. Ook kun je lekker gaan wandelen in het heuvelgebied rondom Rovaniemi of picknicken aan de rivier. Bekijk hier alle tips voor Rovaniemi. In de avond ga je weer op de autoslaaptrein terug naar Helsinki. Je overnacht in de autoslaaptrein.
Rijafstand Torassieppi - Rovaniemi: ca. 215 km | ca. 3 uur

Dag 18

Dag 18 Genieten in Helsinki

Uitgerust kom je zo'n 1.000 km later opnieuw in Helsinki aan. Vandaag heb je nog wat extra tijd om van de stad te genieten. Wist je dat je de boot kunt nemen naar de historische vesting Suomenlinna, gebouwd op 4 eilanden voor de kust? Je kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Je gaat vandaag aan boord voor je Oostzeepassage naar Noord-Duitsland.

Dag 19

Dag 19 Passage over de oostzee

Vandaag kun je genieten van weer een heerlijke ontspannen reis. Geen files, geen vermoeidheid achter het stuur, het schip doet het werk voor je! Heerlijk aan dek en starend over de Oostzee met een kopje koffie adem je de frisse zeelucht in en geniet je na van je rondreis door Finland en Lapland. Wat heb je veel gezien en beleefd! Je neemt vast veel vakantieverhalen mee terug! Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor je een stop-over-hotel gereserveerd zodat je de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.
Vaarduur Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Dag 20

Dag 20 Home sweet home

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keer je weer huiswaarts. Je zal nog lang blijven terugdenken aan je prachtige reis door Scandinavië.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur