Middernachtzonreis Noord-IJsland

Het is half juni. IJsland staat in bloei, overal zie je de paarse gloed van de bloeiende lupines. De sneeuw trekt zich terug naar de toppen van de bergen en de meren zijn ijsvrij. Duizenden vogels komen naar het noorden van IJsland om te broeden en foerageren. Het ondiepe en voedselrijke meer van Mývatn is daar wereldberoemd om. 23 uur per dag is de zon je reisgenoot; alleen tussen half 1 en half 2 pakt de zon haar rust. Wij kijken er naar uit om juist tijdens deze intense periode naar Noord-IJsland af te reizen. Elke dag leggen we onze focus op de uren van zonsondergang en -opgang. Het zijn de meest spannende uren om de vogelsoorten te observeren, op avontuur te gaan in de outback en walvissen en papegaaiduikers te zien. En dat in een fascinerende schemering van de middernachtzon. Vanuit Mývatn en Siglofjörður beleven we prachtige activiteiten, exclusief voor jou georganiseerd. En het enthousiasme en de deskundigheid van onze gids Ruben Weytjens zorgt er voor dat je het maximale uit het prachtige Noord-IJsland gaat halen. Alles is voor je geregeld, van rechtstreekse vluchten, transfers, begeleiding en accommodaties tot activiteiten. Een prachtige reis voor iedereen die van ongerepte natuur houdt.

De 8-daagse IJsland groepsreis in het kort
Je vliegt 15 juni 2020 vroeg in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam-The Hague Airport naar de kleine luchthaven Akureyri, in het relatief rustige Noord-IJsland. Hier ontmoet je reisleider Ruben Weytjens en de medereizigers. Met een transferbus reis je tijdens de eerste etappe direct door het filmdecor van Noord-IJsland. Bij het Mývatn meer checken we in bij het Sel Hotel en geniet je van een IJslandse soeplunch. Later in de middag laat je je onderdompelen in de Mývatn Nature Bath, de geothermische pool en tegenhanger van de wereldberoemde – maar ook zeer drukke – Blue Lagoon nabij Reykjavík. Het hotel is perfect gelegen om direct de eerste avond al vogels te observeren aan de zuidkant van het Mývatn meer. Op dag 2 beleven we een volle dag rondom het meer, met een 2-gangen lunch bij de koeienstal van Vógafjos, zie je de Dimmuborgír rotsformaties, de modderpoelen en kraters, én gaan we laat in de avond het observeren van vogels combineren met een bezoek aan het Birdmuseum. Op dag 3 starten we de dag weer wat later en vertrekken we halverwege de middag voor een 12 a 13 uur durende tocht naar de Askja vulkaan. Terwijl de zon zakt rijden we door de grootste woestijn van Europa. Gedurende de tocht geniet je van een picnic dinner en toasten we op de vulkaan. Op dag 4 verlaten we in de avond Mývatn via de Krafla lavavelden en de fotogenieke Dettifoss waterval, zodat we na middernacht aankomen in Hotel Skúlagarður. De volgende dag reis je verder naar Hauganes voor een speciaal avondprogramma incl. diner, tour door de kleine visfabriek en ontspanning in de hottub aan zee. Laat in de avond start de middernachtzon walvistocht. Twee nachten slaap je in het chique Siglo Hotel en heb je een vrije dag. Op de één na laatste dag (langste dag van het jaar) varen we naar het kleine eilandje Grímsey, bekend om de duizenden papegaaiduikers. De laatste nacht slapen we in Akureyrí, voordat we op maandag 22 juni weer rechtstreeks naar Rotterdam terugvliegen.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in Sel Hotel Mývatn op basis van halfpension en 3 lunches
 • 1 nacht in Hotel Skúlagarður op basis van halfpension
 • 2 nachten in Sigló Hótel op basis van halfpension
 • 1 nacht in Hotel Kjarnalundur op basis van halfpension


Extra's bij je reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Highlights

 • Duizenden broedende en foeragerende vogels in Mývatn
 • Bezoek Krafla lavavelden en Dimmuborgir rotsformaties
 • Nature Baths Mývatn
 • Unieke activiteiten rond middernachtzon
 • Super Jeep avond- en nachtexcursie naar Askja vulkaan
 • Dettifoss waterval in de avonduren
 • Haringhoofdstad Siglufjörður
 • Avondprogramma in Hauganes met diner, rondleiding visfabriek en hot tubs
 • Walvisexcursie bij Hauganes met privé boot rond middernacht
 • Dagexcursie naar de papegaaiduikers op Grímsey eiland, incl. rondleiding en lunch
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Juni
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
ruben-weytjens-noord-europa

Ruben Weytjens

Reisleider

Op de kaart

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Verblijf in Hotel Skúlagarður

Verblijf in Siglo Hotel

Verblijf in Hótel Kjarnalundur

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzonreis Noord-IJsland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Rechtstreeks naar Noord-IJsland

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí,...

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí, in Noord-IJsland. Je wordt verwelkomd door reisleider Ruben Weytjens, die de gehele week met jou en de medereizigers de wonderen van Noord-IJsland gaat ontdekken onder de middernachtzon. Per transferbus reizen we eerst naar de watervallen van Goðafoss, en vervolgens door naar één van de meest bijzondere locaties op IJsland: Mývatn. Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland, omringd door vulkanen, modderpoelen, geothermische warmtebronnen, pseudokraters, lavavelden en fotogenieke lavarotsformaties. De komende 3 nachten zul je hier verblijven. Na de soeplunch gaan we de ontspanning opzoeken in het geothermisch verwarmde Nature Bath. Deze baden zijn te vergelijken met de wereldberoemde Blue Lagoon in het zuiden, maar minder druk bezocht en minstens zo mooi. Geniet in de lagune en het bassin van een watertemperatuur van 36 - 40 °C vol mineralen.
Je overnacht in Sel Hotel Mývatn, één van de eerste hotels in deze regio, gerund door gepassioneerde locals. We zullen genieten van het dinerbuffet in het restaurant. Het hotel is gelegen aan de zuidkant van het meer tussen enkele pseudokraters, en biedt een goede uitvalsbasis om in de avond de vele vogels te observeren. Afhankelijk van het weer zullen we daarom juist in de late avond de pseudokraters opzoeken. Want als de avond dan eindelijk valt, dan is Noord-IJsland op haar mooist. Neem je verrekijker zeker mee. 
Duur bezoek Nature Baths: ca. 2 uur
Rijafstand luchthaven Akureyri – Myvatn: ca. 90 km | ca. 2 uur (incl. bezoek Goðafoss waterval)
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op avontuur in Mývatn

Door de lange dag gisteren zul je wellicht wat hebben uitgeslapen. Aan het einde van de ochtend word...

Door de lange dag gisteren zul je wellicht wat hebben uitgeslapen. Aan het einde van de ochtend worden we door een zeer deskundige lokale gids opgehaald om per bus diverse plekken rondom het meer te ontdekken. Zoals de rotsformaties van Dummiborgír, de borrelende modderpoelen, etc. Op de boerderij van Vógafjos geniet je van een heerlijke 2-gangen lunch, met uitzicht op de melk- en koeienstal. Dineren doen we weer in het Sel Hotel, maar halverwege de avond zetten we onze tour voort naar de westkant van het meer, waar we de vogels wat dichter kunnen benaderen. Dit combineren met een bezoek aan het Birdmuseum, speciaal voor ons zo laat op de avond geopend. Rond middernacht zijn we weer terug in het hotel. 
Duur dagprogramma: ca. 10 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Askja vulkaan per Super Jeep

Weer lekker laat ontbijten. Je hebt een paar vrije uren. Maak een heerlijke wandeling bij het meer, ...

Weer lekker laat ontbijten. Je hebt een paar vrije uren. Maak een heerlijke wandeling bij het meer, of misschien durf je het aan om een rondvlucht boven Mývatn te maken? (Ter plaatse te reserveren).  Halverwege de middag starten we met een hele bijzondere belevenis, een speciaal voor ons georganiseerde avond- en nachtexcursie naar de legendarische Askja vulkaan. Met professionele gidsen ga je in spectaculaire Super Jeeps op pad de wildernis in. Met de jeeps doorwaden we rivieren, racen we over lavazand en manoeuvreren we ons over de vlijmscherpe lavagesteente. Het lijkt alsof je je op een ander planeet bevindt. Op verschillende plekken wordt er gewandeld, zoals naar de krater van Víti. Maar we nemen zeker ook onze tijd om de ongelooflijke atmosfeer van de Askja caldera te absorberen. Als het even meezit gaan we onze tocht zelfs voortzetten naar het Holuhraun-lavaveld, op de uiterwaarden tussen de Vatnajökull-gletsjer en het Askja-calderagebergte. Wanneer de klok de nacht aantikt zijn we één van de weinigen in dit gebied. De subtiele kleurschakeringen, het veranderlijke IJslandse weer én de onnavolgbare landschappen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Ook zullen we diverse unieke vogelsoorten zien. Halverwege de nacht – wanneer de zon alweer schijnt - arriveren we weer bij het hotel in Mývatn. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Krafla en Dettifoss

Je hebt misschien je slaap nodig, na de late aankomst afgelopen nacht. Misschien pik je nog net het ...

Je hebt misschien je slaap nodig, na de late aankomst afgelopen nacht. Misschien pik je nog net het ontbijt mee, anders ga je gewoon direct over tot het lunchbuffet dat voor jou – na uitchecken – klaarstaat. We hebben nog wat laatste vrije uren in Mývatn en ook het dinerbuffet slaan we niet over. Vroeg in de avond is het dan toch tijd om Mývatn te verlaten. De bus staat klaar en met een lokale gids rijden we naar de lavavelden van Krafla. Wederom een zeer fotogenieke locatie voor een lange wandeling. Daarna zetten we koers richting de meest krachtige waterval van Europa, de Dettifoss. Een prachtige tocht door de outback. De zon is al een stuk lager gaan staan, wat hopelijk voor een prachtige fotogeniek moment gaat zorgen bij de waterval. Dettifoss is 44 meter hoog en 100 meter breed en is onderdeel van een lange gletsjerrivierkloof. Rond middernacht vervolgen we onze reis naar de volgende overnachtingslocatie, Hotel Skúlagarður. Een ‘pasta-to-go’ is inbegrepen tijdens deze lange avondexcursie. 
Duur bezoek Krafla lavavelden: ca. 1,5-2 uur 
Duur bezoek Dettifoss waterval: ca. 1 uur
Rijafstand Mývatn – Skúlagarður: ca. 130 km | ca. 6 uur (incl. excursie Krafla lavavelden en Dettifoss waterval)
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Akureyri, Hauganes, walvissen en Siglufjörður

Tot ziens lieve gastheer en -dame van Hotel Skúlagarður, een voormalig schoolgebouw, tot ...

Tot ziens lieve gastheer en -dame van Hotel Skúlagarður, een voormalig schoolgebouw, tot klein hotel omgebouwd. Misschien heb je na het late ontbijtbuffet nog even gekeken bij het nabijgelegen meer. Aan het begin van de middag reizen we per transfer naar Akureyri voor wat vrije tijd in de ‘grootste’ stad van Noord-IJsland (ca. 15.000 inwoners). Rond zessen arriveer je in Hauganes, een klein kustdorpje ten noorden van Akureyri. Elvar verwelkomt ons in zijn Baccalá restaurant met een verrukkelijk diner, en neemt ons aansluitend mee voor een ontspannen en humoristische tour door zijn visfabriek. De hottubs bij de zee zijn door de aardwarmte lekker warm. Aan het einde van de avond start een wederom exclusieve middernachtzonexcursie. Met een privé boot ga je op zoek naar de walvissen en andere zeezoogdieren. Wat zou het geweldig zijn om de staart van de bultrug te kunnen fotograferen tegen het schemerlicht van de de middernachtzon! Aan het begin van de nacht reizen we verder naar Siglufjörður, waar je de komende 2 nachten de beschikking hebt over een  het chique Siglo Hotel 
Duur bezoek Hauganes: ca. 4,5 uur 
Duur walvisexcursie: ca. 3 uur
Rijafstand Skúlagarður – Hauganes: ca. 160 km | ca. 4 uur (incl. 2 uur stadsbezoek Akureyri)
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Terug naar het normale dagritme - dagje Siglufjörður

Heerlijk wakker worden in dit levendige vissersdorpje. Vandaag is een dag voor de absolute ontspanni...

Heerlijk wakker worden in dit levendige vissersdorpje. Vandaag is een dag voor de absolute ontspanning. De invulling is volledig aan jou. We doen alvast een paar suggesties: het walvismuseum, de bierbrouwerij Segull, de gratis hottub bij het hotel of de sauna? Kies je eigen locatie om te lunchen, zoals in het kleurrijke en altijd gezellig Hannes Boy. Geniet in het restaurant van een verrukkelijk 3-gangen diner. Je overnacht in het Siglo Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar de poolcirkel en papegaaiduikers op Grimsey

Na het uitgebreide ontbijtbuffet reis je naar het vissersplaatsje Dalvík. Hier ligt de ferry ...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet reis je naar het vissersplaatsje Dalvík. Hier ligt de ferry te wachten om ons rond 09:00 naar het eilandje Grimsey te varen, 30 km ten noorden van IJsland. Rond het middaguur komen we aan op het eilandje dat bekend staat om de vele duizenden papegaaiduiker die hier op de kliffen broeden. Ook is Grimsey de enige plek op IJsland waar je de poolcirkel kunt oversteken. Er wonen ca. 35 mensen op dit bijzondere eilandje. Gids Halla zal ons opwachten in de haven en ons meenemen naar een restaurantje waar een 2-gangen lunch met lokale gerechten ons goed zal doen smaken. Daarna zal Halla  een rondleiding verzorgen over het eiland. Je zult zeker wat vrije tijd hebben om ook zelf rond te slenteren en te proberen om één van s’werelds meest fotogenieke vogels op de foto te zetten. Aan het einde van middag varen we weer terug naar Dalvík. We rijden direct door naar Hauganes, waar Elvar ons wederom opwacht in zijn Baccalá restaurant voor een 3-gangen diner. Een mooie plek en moment om nog eens met elkaar terug te blikken op deze onvergetelijke week. Per transferbus rijden we naar Akureyrí voor een overnachting in het Kjarnalundur hotel. 
Duur Grimsey dagexcursie: ca. 11 uur (incl. 6 uur varen)
Rijafstand Siglufjörður – Dalvik: ca. 35 km | ca. 35 min
Rijafstand Dalvik – Akureyri: ca. 48 km | ca. 50 min
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Geniet van het ontbijtbuffet in uw hotel. Vroeg in de ochtend rij je per transferbus naar luchthaven...

Geniet van het ontbijtbuffet in uw hotel. Vroeg in de ochtend rij je per transferbus naar luchthaven Akureyri. Met een koffer vol ervaringen vlieg je met een rechtstreekse vlucht weer terug naar Nederland.
Rijafstand Hotel Kjarnalundur – Luchthaven Akureyri: ca. 2 km | ca. 4 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Rechtstreeks naar Noord-IJsland
Dag 2 Op avontuur in Mývatn
Dag 3 Askja vulkaan per Super Jeep
Dag 4 Krafla en Dettifoss
Dag 5 Akureyri, Hauganes, walvissen en Siglufjörður
Dag 6 Terug naar het normale dagritme - dagje Siglufjörður
Dag 7 Naar de poolcirkel en papegaaiduikers op Grimsey
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • highlights met Nederlandse reisleider
  8 dagen, v.a. € 2.895 p.p.

  Puur & Compleet IJsland

  puur-en-compleet-ijsland-geiser-thumb
 • IJslandse wildernis
  8 dagen, kampeerreis, v.a. € 2.395 p.p.

  Highland Adventure

  highland-adventure-ijsland-header-thumb
 • 5 dagen wandelen
  8 dagen, v.a. € 1.745 p.p.

  Wandelweek Oost-IJsland

  wandelweek-oost-ijsland-header-thumb
 • Unieke combinatie Gegarandeerd vertrek
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 4.085 p.p.

  Noorderlichtreis Groenland & IJsland

  noorderlichtreis-groenland-ijsland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Noord-IJsland
vliegen-transavia-scandinavie