Middernachtzonreis Noord-IJsland

De Middernachtzonreis Noord-IJsland is een reis met ontelbaar veel uitdagingen voor de fotografen onder ons, en simpelweg voor eenieder die op een avontuurlijke manier wil genieten van de wonderbaarlijke natuur in Noord- en Oost-IJsland. Wij kijken er naar uit om juist tijdens deze intense periode naar Noord-IJsland af te reizen. Het is half juni. IJsland staat in bloei. De sneeuw trekt zich terug naar de toppen van de bergen en de meren zijn ijsvrij. Duizenden vogels komen naar het noorden van IJsland om te broeden en foerageren. Het ondiepe en voedselrijke meer van Mývatn is daar wereldberoemd om. 23 uur per dag is de zon je reisgenoot; alleen tussen half 1 en half 2 pakt de zon haar rust. Je beleeft prachtige activiteiten op verschillende locaties, exclusief voor ons georganiseerd. En het enthousiasme en de deskundigheid van “Arcticans Guide” Yoni Proost*  zorgt er voor dat je het maximale uit het prachtige Noord-IJsland gaat halen. Alles is voor je geregeld, van rechtstreekse vluchten, transfers, begeleiding, accommodaties en activiteiten. 

Jouw 8-daagse IJsland reis in het kort
Je vliegt 13 juni 2022 vroeg in de ochtend rechtstreeks van Rotterdam naar de kleine luchthaven Akureyri in Noord-IJsland. De eerste 3 nachten slaap je in het Sél hotel in Mývatn, nabij de pseudokraters met uitzicht op het meer. Een perfecte plek dus om op wandelafstand de vogelsoorten vast te leggen en reflecties in het water. Vanuit Mývatn bekijken we alle geologische parels, zoals Dimmuborgir, Hofði en de Hverír modderpoelen. We bezoeken de Goðafoss en Dettifoss watervallen, gaan op walvisexcursie vanuit Húsavík en we ontspannen in de Nature Bath. Ook maken we een exclusief georganiseerde avondtour met superjeeps naar de Aldeyjarfoss. We verplaatsen ons vervolgens naar de Oostkust en verblijven 2 nachten in Borgarfjörður, tussen de vele duizenden papegaaiduikers. De laatste 2 nachten verblijven we in Möðrudalur in het ‘binnenland’. Vanuit deze bijzondere locatie maken we op de laatste volle dag een lange dagtocht met superjeeps naar de Askja vulkaan in het hart van IJsland. Met een rechtstreekse vlucht vliegen we weer terug naar Rotterdam.

In principe wordt deze reis begeleidt door Yoni Proost, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een 2-persoonskamer in Sél Hotel Mývatn op basis van volpension
 • 2 nachten in een 2-persoonskamer in Borgarfjörður Eystri op basis van volpension
 • 2 nachten in een 2-persoonskamer in Möðrudalur op basis van volpension
 • Gedurende de week zijn er 7 lunches inbegrepen, variërend van picknick lunches tot een uitgebreidere lunch.
 

Highlights

 • Duizenden broedende en foeragerende vogels in Mývatn
 • Bezoek Dimmuborgir rotsformaties, Hverír modderpoelen en andere geologische wonderen bij Mývatn.
 • Dettifoss en Goðafoss waterval
 • Walvissen spotten vanuit Húsavík (ca. 3 uur)
 • Nature Bath Mývatn
 • Superjeep avondexcursie naar Aldeyjarfoss waterval (ca. 5 uur)
 • Wandelingen naar Papegaaiduiker kolonies vanuit Borgarfjörður
 • “Town walk en natuur hike” vanuit Borgarfjörður
 • Superjeep dagexcursie door de outback en lavavelden naar Askja vulkaan (ca. 12-13 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • volpension
 • Juni
 • Incl. activiteiten
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
yoni-proost-winter

Yoni Proost

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Verblijf in Álfheimar Country Hotel

Verblijf in Fjalladýrð Bókanir

Een ervaring om nooit te vergeten

Middernachtzonreis Noord-IJsland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Directe vlucht naar Noord-IJsland

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí,...

Vroeg in de ochtend vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar de kleine luchthaven Akureyrí, in Noord-IJsland. Je wordt verwelkomd door Arcticans Guide Yoni Proost, die de gehele week met jou en de medereizigers de wonderen van Noord-IJsland gaat ontdekken onder de middernachtzon. Per transferbus reizen we eerst naar de watervallen van Goðafoss, en vervolgens door naar één van de meest bijzondere locaties op IJsland: Mývatn. Mývatn is een meer in het noordoosten van IJsland, omringd door vulkanen, modderpoelen, geothermische warmtebronnen, pseudokraters, lavavelden en fotogenieke lavarotsformaties. De komende 3 nachten zul je hier verblijven. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn, één van de eerste hotels in deze regio, gerund door gepassioneerde locals. We genieten van een smakelijke lunch in het Sél Hotel. Na de lunch bezoeken we het Bird museum. We zullen genieten van het dinerbuffet in het hotel restaurant.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 90 km | ca. 2 uur incl. bezoek Goðafoss waterval
Je overnacht in het Sél Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 2 De Diamond Circle (en walvissen)

Vandaag gaan we op avontuur! Met de bus reizen we via Hverír modderpoelen en de Dettifoss wat...

Vandaag gaan we op avontuur! Met de bus reizen we via Hverír modderpoelen en de Dettifoss waterval richting Húsavík, waar we met een traditionele boot de zee op gaan om walvissen en zeevogels te spotten. Dineren doen we in Gamli Húsavík. Halverwege de avond ontspannen we de spieren en geest in het Nature Bath. Aan het einde van de avond zijn we weer terug in het hotel. Het hotel is gelegen aan de zuidkant van het meer tussen enkele pseudokraters, en biedt een goede uitvalsbasis om ’s avonds en ‘s ochtends de vele vogels te observeren. Het is afhankelijk van het weer een aanrader om juist in de late avond de pseudokraters opzoeken. Want als de avond dan eindelijk valt, dan is Noord-IJsland op haar mooist. Neem je verrekijker zeker mee.
Je overnacht in het Sél Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Mývatn en Aldeyjarfoss

Deze dag starten we langzaam. We wandelen door de pseudokraters en fotograferen de vogels. Ook plann...

Deze dag starten we langzaam. We wandelen door de pseudokraters en fotograferen de vogels. Ook plannen we nog een bezoek aan de Dimmuborgír lavaformaties en kunnen de fanatiekelingen de Hverfjell kegelkrater beklimmen, voor een spectaculair uitzicht. Lunchen doen we in het Vogafjós Farm Restaurant, en dineren doen we in Sél Hotel. Na het diner gaan we met superjeeps naar de Aldeyjarfoss waterval, om deze prachtige waterval te kunnen vastleggen onder de middernachtzon, op het moment dat het licht op z’n mooist is.
Je overnacht in het Sél Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar de papegaaiduikers aan de oostkust

We verlaten Mývatn en reizen via de Krafla lavavelden naar de Oostkust. In Borgarfjör&et...

We verlaten Mývatn en reizen via de Krafla lavavelden naar de Oostkust. In Borgarfjörður verblijven we de aankomende 2 nachten. Na het diner in Álfheimar neemt de lokale gids ons mee naar een papegaaiduikers kolonie, op rijafstand van Borgarfjörður. De “puffins” zijn niet het gehele jaar te zien. Ze bevinden zich op de oceaan en komen alleen aan land om hun eieren te leggen, uit te broeden en hun kuikens groot te brengen totdat ze uitvliegen. Dit gebeurt de hele zomer; daarom duurt het seizoen om papegaaiduikers te spotten in IJsland van juni tot augustus. We benaderen de dieren op een verantwoorde manier.
Rijafstand luchthaven Mývatn – Borgarfjörður Eystri: ca. 220 km | ca. 4 uur incl. stop onderweg
Je overnacht in het Álfheimar Country Hotel
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Dag in en nabij Borgarfjörður

We maken ons op voor een prachtige dag in de natuur aan de Oostkust. De lokale gids neemt ons mee na...

We maken ons op voor een prachtige dag in de natuur aan de Oostkust. De lokale gids neemt ons mee naar de kust voor een lichte hike met veel tijd en ruimte voor fotografie. Lunchen doen we tijdens de town-walk in het dorpje. We dineren in Álfheimar.
Je overnachting in het Álfheimar Country Hotel
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Naar het hoogland van Möðrudalur

Aan het einde van de ochtend verlaten we het oosten en verplaatsen ons naar het hoogland van Mö...

Aan het einde van de ochtend verlaten we het oosten en verplaatsen ons naar het hoogland van Möðrudalur. De laatste twee nachten overnacht je in het hoogstgelegen dorpje van IJsland. Dineren doen we op ons overnachtingsadres.
Rijafstand luchthaven Borgarfjörður Eystri - Modrudalur: ca. 149 km | ca. 3 uur incl. stop onderweg.
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Superjeep tour naar de Askja Highlands

Halverwege de ochtend worden we met superjeeps door onze vrienden van Geotravel opgehaald voor een s...

Halverwege de ochtend worden we met superjeeps door onze vrienden van Geotravel opgehaald voor een spectaculaire dagtocht naar de Askja vulkaan. Met professionele gidsen ga je in super jeeps op pad de wildernis in. Met de jeeps doorwaden we rivieren, racen we over lavazand en manoeuvreren we ons over de vlijmscherpe lavagesteente. Het lijkt alsof je je op een ander planeet bevindt. Op verschillende plekken wordt er gewandeld, zoals naar Askja Víti. Maar we nemen zeker ook onze tijd om de ongelooflijke atmosfeer van de Askja caldera te absorberen. Als het even meezit gaan we onze tocht zelfs voortzetten naar het Holuhraun-lavaveld, op de uiterwaarden tussen de Vatnajökull-gletsjer en het Askja-calderagebergte. Het veranderlijke IJslandse weer én de onnavolgbare landschappen zullen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Duur superjeeptocht naar Askja: ca. 12-13 uur. Let op dat dat deze dagexcursie als inspannend ervaren kan worden
Je overnacht in het Fjalladýrð Bókanir Hotel
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Vroeg in de ochtend rijden we naar Akureyri airport voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederlan...

Vroeg in de ochtend rijden we naar Akureyri airport voor de rechtstreekse vlucht terug naar Nederland.
Rijafstand Modrudalur – Luchthaven Akureyri: ca. 154 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Directe vlucht naar Noord-IJsland
Dag 2 De Diamond Circle (en walvissen)
Dag 3 Mývatn en Aldeyjarfoss
Dag 4 Naar de papegaaiduikers aan de oostkust
Dag 5 Dag in en nabij Borgarfjörður
Dag 6 Naar het hoogland van Möðrudalur
Dag 7 Superjeep tour naar de Askja Highlands
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Unieke combinatie Noorderlichtreis Groenland & IJsland
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 4.085 p.p.

  Noorderlichtreis Groenland & IJsland

  noorderlichtreis-groenland-ijsland-thumb