Overnachten in IJsland met adembenemend uitzicht
Overnachten met uitzicht

Overnachten in IJsland met adembenemend uitzicht

Overdag kijk je je ogen uit in dit prachtige land. Maar dat kan 's avonds ook! Slaap in een hotel of lodge met uitzicht vanuit je bed op de oceaan, de bergen of pikzwarte lavavelden. We hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

 

Sigló Hótel | Siglufjörður | Noord-IJsland

Sigló Hótel ligt in het vissersdorpje Siglufjörður in het noorden van IJsland. Wanneer je dit schilderachtige plaatsje binnenrijdt, zie je dit hotel al aan het fjord schitteren. De buitenkant van het gebouw is geelgekleurd en dat past goed in de stijl van de andere gebouwen en huizen van Siglufjörður. Vanuit je kamer, het restaurant en de hot tub heb je prachig uitzicht. Aan de ene kant op het open water in het fjord en aan de andere kant op de metershoge bergen.

hotel siglohoel siglo restaurant

Slapen in Sigló Hótel 

Je slaapt er tijdens de volgende reizen:
Noord-IJsland Relax fly & drive
De ronde van IJsland fly & drive
IJsland Maximaal fly & drive
360 graden IJsland fly & drive
Westfjorden en Snaefelsness fly & drive

 

Fosshotel Mývatn | Mývatn | Noord-IJsland

Fosshotel Mývatn, dat in juli 2017 zijn deuren opende, is ontworpen door awardwinning architecten en gebouwd met alleen maar milieuvriendelijke materialen. De laagbouw, het larikshout en gras op de daken zorgt voor een perfecte harmonie met de omringende natuur van Mývatn. Het hotel heeft een buitenaardse ligging en wordt omringd door zwarte lavavalleien, gestolde magmarotsen en biedt uitzicht op het oogverblindende Mývatn-meer.

fosshotel Myvatn

 

Slapen in Fosshotel Mývatn? 
Je slaapt er tijdens de volgende reizen:
Wonderen van IJsland fly & drive
Diamond & Golden Circle fly & drive
Noord-IJsland Relax fly & drive
4x4 Extreme wereld van watervallen fly & drive
IJsland Compleet fly & drive

 

Hotel Láxa | Mývatn | Noord-IJsland

Hotel Láxa is een modern en sfeervol ingericht hotel, gebouwd in 2014. Je waant je in luxe terwijl je geniet van het indrukwekkende uitzicht door de grote ramen vanuit het restaurant, de lobby en de bar. Bij de receptie word je warm ontvangen en adviseren zij je graag over wat er te doen is in de omgeving. Hotel Láxa heeft een duidelijk duurzaamheidsbeleid. Ze proberen zo weinig mogelijk afval te produceren. Zo geven ze de overblijfselen uit de keuken aan de kippen en de varkens.

laxa

Slapen in Hotel Láxa?
Je kunt dit hotel selecteren tijdens een zelfsamengestelde reis in onze zelfsamenstelmodule.
 ​

Bungalow met hot tub | Akureyri | Noord-IJsland

Een heerlijke en rustige plek in Akureyri met uitzicht op het fjord en de steile bergmuur aan de overkant van de stad. Deze moderne studio's hebben een eigen veranda en... hot tub!

saeluhussaeluhus hot tub

Slapen in de bungalow van Saeluhús?
Je slaapt er tijdens de volgende reizen:
Zomeravontuur Noord-IJsland fly & drive
Familiereis IJsland fly & drive
IJsland Maximaal fly & drive

 

Fosshotel Eastfjords | Fáskrúðsfjörður | Oost-IJsland

Slapen in een historisch pand uit de 19e eeuw dat oorspronkelijk gebouwd werd voor Fransen vissers. Fosshotel Eastfjords werd in 2008 opgetuigd in dit sfeervolle huis aan de kust. In 2016 ontving het hotel een European Heritage Awards van de Europese Commissie en Europa Nostra. Vanuit je kamer heb je een prachtig uitzicht over het fjord. 

eastfjords

&n bsp; ​

Slapen in Fosshotel Eastfjords? Je slaapt er tijdens de volgende rondreizen:
Wonderen van IJsland fly & drive
IJsland Compleet fly & drive
 

Fosshotel Glacier Lagoon | Jökulsarlön | Zuid-IJsland

Fosshotel Glacier Lagoon ligt precies tussen Skaftafell National Park en het Jökulsárlón ijsmeer in, twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland. Vanuit je moderne kamer, de lobby en het restaurant heb je door de grote ramen uitzicht op de bergen of de oceaan. 

glacier lagoon

  ​

Slapen in Fosshotel Glacier Lagoon?
Je slaapt in dit hotel tijdens de volgende reizen:
360 graden IJsland fly & drive
IJsland Compleet fly & drive
De ronde van IJsland fly & drive

Fosshotel Vatnajökull | Vatnajökull| Zuid-IJsland

Het uitzicht vanuit de kamers en het restaurant is panoramisch en werkelijk prachtig! Je kijkt letterlijk op de gletsjertong van de bekendste én grootste gletsjer van IJsland: Vatnajökull. Niet ver van dit hotel vandaan ligt het gletsjermeer Jökulsarlon en je bent vanaf hier ook zo in het vissersdorpje Höfn of een van de (minder bekende) zwarte stranden. 

vatnajokull fosshotel

Slapen in Fosshotel Vatnajökull?
Je slaapt in dit hotel tijdens de volgende reizen:
Land van vuur en ijs fly & drive

 

Hótel Skaftafell | Skaftafell National Park | Zuid-IJsland

Dit familiehotel ligt in Skaftafell National Park en biedt uitzicht op de hoogste berg van IJsland: Hvannadalshnjukur. En dat is nog niet alles. Vanuit Hótel Skaftafell heb je ook uitzicht op de Vatnajökull gletsjer. Op korte loopafstand vind je de startpunten van de wandelroutes naar de Svartifoss en de gletsjertongen.nbsp;

hótel Skaftafell

Slapen in Hótel Skaftafell?
Je slaapt in dit hotel wanneer je een zelfsamengestelde reis door IJsland maakt. Dit doe je in onze zelfsamenstelmodule.

Hotel Vik | Vik í Myrdal | Zuid-IJsland

Hótel Vík is een charmant hotel met een moderne inrichting en is zo ontworpen dat het de omgeving weerspiegelt. Vanuit het hotel is het uitzicht uniek: de golven van de Atlantische Oceaan die op het zwarte strand klappen op een van werelds mooiste stranden en de vogels op de kliffen. 

hotel vik

Slapen in Hotel Vik?
Je slaapt in dit hotel tijdens de volgende reizen:
IJsland maximaal fly & drive
De ronde van IJsland fly & drive

Icelandair Hotel Hamar | Borgarnes | West-IJsland

Icelandair Hotel Hamar ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Reykjavik, in de buurt van het prachtige schilderachtige stadje Borgarnes. Het hotel is de perfecte uitvalsbasis om het schiereiland Snæfellsnes te verkennen, wat ook wel ‘klein IJsland’ wordt genoemd. Na een geluksmakende dag in de natuur sluit je die af in de hot tub onder de middernachtzon, met uitzicht op de bergen eromheen. 

hotel hamar

Slapen in Icelandair Hotel Hamar?
Je slaapt in dit hotel tijdens de volgende reizen:
IJsland maximaal fly & drive
4x4 Extreme wereld van watervallen fly & drive

Hótel Ísafjörður Torg | Ísafjörður | West-IJsland

Dit kleinschalige hotel is gelegen in het centrum van Ísafjörður op het Silfurtorg plein. Vanuit je kamer en het restaurant heb je een panoramisch uitzicht over het fjord en de omliggende bergen. 

hotel Isafjordur Torg

hotel isafjordur Torg restaurant

Slapen in Hótel Ísafjörður Torg?
Je slaapt in dit hotel tijdens de volgende reizen:
Westfjorden fly & drive

Meer bijzondere overnachtingen

Heb je na het zien van deze bijzondere overnachtingen in IJsland nog vragen? Wil je bijvoorbeeld weten of je je droomreis kunt aanvullen met een spannende nacht? Neem dan contact op met de reisspecialisten van Voigt Travel.