Wildlife Avontuur

In Finland zijn veel dieren te zien die u niet in Nederland kunt vinden. Bij deze reis zult u al rendieren, huskyhonden, beren en wie weet ook veelvraten, lynxen en wolven zien. Naast deze indrukwekkende dieren heeft u ook genoeg tijd om de natuur in te trekken, wie weet wat u tijdens uw eigen wandelingen nog tegen komt.

Uw 8-daagse Finland reis in het kort
Vanaf de luchthaven Rotterdam The Hague Airport vliegt u rechtstreeks naar Rovaniemi, gelegen op de poolcirkel in Finland. Bij aankomst staat uw huurauto voor u klaar en reist u naar uw eerste accommodatie, Vuokatti. Tijdens uw verblijf bij Vuokatti brengt u een bezoek aan de huskyfarm en gaat u wild spotten tijdens uw overnachting in een wildernishut. Tijdens deze tocht heeft u kans om beren, wolven, veelvraten en arenden te zien! Na 4 overnachtingen reist u noordwaarts richting de mooie lodge Isokenkäisten Klubi. Hier wordt u hartelijk verwelkomt. De locatie aan het water is ideaal voor een goed vakantiegevoel. Na de eerste nacht in de lodge gaat u de volgende middag mee op een safari om beren te spotten. De laatste dag gaat u naar de lokale rendierfarm om de rendieren van dichtbij te bewonderen. 

Verzorging
U verblijft:

 • 3 nachten in bungalow in Vuokatinmaa met privé sauna en douche en toilet, op basis van logies
 • 1 nacht in een wildernishut met toilet, op basis van halfpension
 • 3 nachten in een tweepersoonskamer in Isokenkaisten Klubi met douche en toilet, op basis van halfpension


Extra's bij uw reis

 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Persoonlijke wandeltips en -routes geschreven door Henk Filippo
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon

Highlights

 • Berenroute
 • Nationaal park Hossa
 • Russische grens
 • Kainuu natuurcentrum
 • Nationaal park Oulanka
 • Beren, lynxen, veelvraten en wolven
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies / halfpension
 • Juni - augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
iris-m-noord-europa

Iris Mooij

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Vuokatinmaa bungalows

Verblijf in Isokenkäisten Klubi Lodge

Een ervaring om nooit te vergeten

Wildlife Avontuur fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die u van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder bent u in Noord-Europa vrij om uw dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Lapland

Uw reis begint bij de luchthaven van Rotterdam The Hague Airport. In de ochtend vliegt u naar Rovani...

Uw reis begint bij de luchthaven van Rotterdam The Hague Airport. In de ochtend vliegt u naar Rovaniemi, gelegen in Finland. Uw huurauto staat al voor u klaar zodat u direct op pad kunt. Een mooie route door de bossen staat op de planning op weg naar Vuokatti. Maak onderweg een stop bij Ranua Zoo. In deze dierentuin hebben ze voornamelijk arctische dieren en kunt u onder andere ook ijsberen zien! Overnachting Vuokatti bungalow.
Rijafstand luchthaven Rovaniemi – Vuokatti: ca. 340 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Naar de husky’s

Vandaag staat een bezoek aan de lokale huskyfarm op het programma. Bij aankomst hoort u ze al enthou...

Vandaag staat een bezoek aan de lokale huskyfarm op het programma. Bij aankomst hoort u ze al enthousiast blaffen. De gids kan u alles vertellen over het leven van de honden en hoe de honden getraind worden. In de winter worden de husky’s gebruikt voor sledetochten. Tijdens uw bezoek is er ook vaak tijd om te knuffelen met de puppies. Ze leren de honden al snel na de geboorte wennen aan omgang met mensen. De middag heeft u vrij te besteden. Stook de sauna alvast op om te genieten van deze Finse hobby. Overnachting Vuokatti bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 3 De omgeving van Vuokatti ontdekken

De regio van Vuokatti is omringd door meerdere meren. Bij uw accommodatie kunt u een roei- of motorb...

De regio van Vuokatti is omringd door meerdere meren. Bij uw accommodatie kunt u een roei- of motorboot huren. Neem voor onderweg een picknicklunch en iets te drinken mee. Leg aan bij een van de vele kleine eilandjes. Houdt u meer van wandelen? Ook hiervoor is de omgeving perfect, vraag bij de receptie naar de mogelijkheden. Overnachting Vuokatti bungalow. Toon minder

Toon meer

Dag 4 Beren, wolven en veelvraten spotten

Vandaag is een speciale dag. Eind van de middag rijdt u op eigen gelegenheid naar de regio Boreal Wi...

Vandaag is een speciale dag. Eind van de middag rijdt u op eigen gelegenheid naar de regio Boreal Wildlife Center, gelegen aan de Russische grens. Deze regio staat bekend om de diversiteit aan wildlife. Voordat u naar de wildernishut gaat, krijgt u eerst een vroeg diner. Na het diner gaat u naar een afgelegen hut. Vanuit de hut kijkt u uit op de natuur waar vaak wildlife wordt gespot. Houdt u van fotografie, neem dan zeker uw camera mee. Er zijn in de wand van de hut speciale ‘gaten’ waardoor u uw lens van uw camera kunt doen, zodat u prachtige foto’s krijgt zonder weerkaatsing van een raam. De gehele nacht blijft u in deze hut. In de hut zijn stapelbedden aanwezig als u een aantal uren wilt slapen. De meeste reizigers raken niet uitgekeken en blijven de hele nacht wakker. Overnachting in een wildernishut.
Rijafstand Vuokatti – wildernisovernachting: ca. 125 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Welkom in Isokenkäisten Klubi

Na een korte nacht staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt gaat u op pad naar uw volgende acc...

Na een korte nacht staat het ontbijt voor u klaar. Na het ontbijt gaat u op pad naar uw volgende accommodatie. Onderweg kunt u nog een stop maken in Nationaal park Hossa om een mooie wandeling door de prachtige natuur te maken. Eind van de dag komt u aan bij de lodge Isokenkäisten Klubi. Door de huiselijke sfeer voelt u zich direct thuis. Vanavond verzorgen de zussen Katja en Sirpa een heerlijke maaltijd voor u. Overnachting in Isokenkäisten Klubi lodge.
Rijafstand wildernisovernachting – Isokenkäisten Klubi: ca. 310 km | ca. 4,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Nooit genoeg van beren

Geniet deze ochtend van het verzorgde ontbijt. De ochtend heeft u vrij te besteden voordat u in de m...

Geniet deze ochtend van het verzorgde ontbijt. De ochtend heeft u vrij te besteden voordat u in de middag naar een schuilhut gaat om beren te spotten. In deze regio heeft u vooral kans om beren te zien en met wat geluk ook arenden. Voor middernacht keert u terug naar uw lodge voor de overnachting. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar de rendierfarm

Na een goede nachtrust staat vandaag een bezoek aan de rendierfarm op het programma. Rendieren ziet ...

Na een goede nachtrust staat vandaag een bezoek aan de rendierfarm op het programma. Rendieren ziet u overal onderweg, maar de rendieren hebben altijd een eigenaar. Alle verhalen over het leven van de rendieren, maar ook van de eigenaar hoort u tijdens uw bezoek aan de rendierfarm. Een prachtige excursie om uw laatste dag in Lapland mee af te sluiten. Vanavond staat er nog een lekker afsluitend diner op u te wachten. Overnachting in Isokenkäisten Klubi Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Helaas zit uw reis er vandaag alweer op. In de ochtend rijdt u naar de luchthaven van Rovaniemi waar...

Helaas zit uw reis er vandaag alweer op. In de ochtend rijdt u naar de luchthaven van Rovaniemi waar u vandaan met een rechtstreekse vlucht terugvliegt naar Rotterdam The Hague Airport. Nog lang zult u terugdenken aan deze indrukwekkende reis.
Rijafstand Isokenkäisten Klubi – luchthaven Rovaniemi: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Lapland
Dag 2 Naar de husky’s
Dag 3 De omgeving van Vuokatti ontdekken
Dag 4 Beren, wolven en veelvraten spotten
Dag 5 Welkom in Isokenkäisten Klubi
Dag 6 Nooit genoeg van beren
Dag 7 Naar de rendierfarm
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

vuokatti-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Vuokatti (inbegrepen)

vuokatti-husky-arena

Bezoek aan de husky arena (inbegrepen)

Ontmoet de vriendelijke honden! De gids geeft u een rondleiding over het terrein van de huskyfarm. U hoort alles over de verschillende eigenschappen van de honden, hoe ze worden getraind en welke verzorging ze krijgen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: uitgevoerd door Vuokatti Safaris
kuusamo-zomer-excursies-inbegrepen

Excursies Kuusamo (inbegrepen)

ikk-bezoek-rendierfarm

Bezoek aan rendierfarm in Oost-Lapland (inbegrepen)

Welkom op de rendierfarm. Samen met een gids voorziet u de rendieren van een heerlijke zomerse snack. Zo dicht bent u nog niet eerder bij de rendieren geweest. De gids verteld u alles over het leven van een rendierhouder en natuurlijk heeft u ook tijd om foto’s te maken. Bij de farm is ook een kleine winkel met souvenirs van rendieren.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 uur
ikk-berenspotten-middernachtzon

Berenspotten in de middernachtzon (inbegrepen)

U rijdt eerst met uw eigen auto naar het meetingpoint van de safari (ca. 10 min) waar een gids u al verwacht. Na de instructies loopt u (stil!) met de groep naar de schuilhut, vanwaar de dieren u niet zullen zien of ruiken. Met een klein beetje geluk ziet u vanavond het grootste beest van de toendra! Naast beren kunt u in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden. Voor middernacht keert u met de gids terug naar de auto. U dient uw eigen drankjes en snacks mee te nemen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 5 uur

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Eindeloze dagen Boekbaar 2021
  8 dagen, v.a. € 1.545 p.p.

  Middernachtzon avontuur Ruka

  header-middernachtzon-avontuur-ruka-thumb
 • Onvergetelijk avontuur Boekbaar 2021
  8 dagen, v.a. € 1.825 p.p.

  Lapland fly & bike

  lapland-fly-bike-header-thumb
 • Zweeds Lapland
  8 dagen, actief, v.a. € 1.845 p.p.

  Actiefweek Zweeds Lapland

  actiefweek-zweeds-lapland-header-thumb
 • Voor vrijbuiters
  15 dagen, kampeerreis, v.a. € 1.150 p.p.

  Kampeer Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb
 • Ultieme vrijheid
  8 dagen, kampeerreis, v.a. € 900 p.p.

  Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

  kampeer-express-noord-noorwegen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie