Nationale Parken

Nationale Parken

Van Finland, Zweden, Noorwegen, Schotland en IJsland

ruka reis
 

Bezoek de mooiste Nationale Parken van Noord-Europa

In het noorden van Europa bezoek je de mooiste nationale parken. Dit deel van Europa is rijk aan schitterende natuur. Er bestaan een hoop natuurgebieden waar je bomen, planten en dieren tegenkomt die je niet op andere plekken ziet. Deze gebieden worden beschermd door de regering en worden omgedoopt tot National Park. Omdat het zo mooi is, zijn deze gebieden toch begaanbaar voor mensen.

Voigt Travel brengt je graag naar uitzonderlijke plekken waar je de werkelijke aard van de bestemming kunt ontdekken. De Nationale Parken van Scandinavië, IJsland en Schotland zijn van die plekken. Op deze pagina hebben we per bestemming alle Nationale Parken op een rijtje gezet. Dan weet je precies waar je moet zijn voor die uitzonderlijke plekken. Vergeet niet (met respect!) te genieten van de natuur. Veel plezier!

Bekijk de Nationale Parken van Noord-Europa per bestemming

Naar welke bestemming in Noord-Europa ga jij? Bekijk hieronder alle Nationale Parken van het Pure Noorden op een rij.

 

 • Finland nationale parken Finland
 • Zweden nationale parken Zweden
 • Noorwegen nationale parken Noorwegen
 •  
  Schotland nationale parken Schotland
 •  
  IJsland nationale parken IJsland
 

Wat kun je doen in de Nationale Parken van Noord-Europa?

Leuk zo'n Nationaal Park, maar wat kun je er allemaal in doen? Je kunt enorm veel doen in de uitgestrekte wildernis vol biodiversiteit, riviertjes, uitzichtpunten en bergen. Of je nou van de adrenaline en actie bent of van de stilte en het rustig aan doen: voor iedereen is wat wils. Klik op je favoriete outdoorstijl en ontdek welke activiteiten je waar kunt doen.
 

 •  
  Go Wildnationale parken Schotland
 •  
  Slow Downnationale parken IJsland

Meer ontdekken over de Nationale Parken in Noord-Europa??

Naast een overzicht van alle nationale parken in Noord-Europa, en pagina's over wat je in die nationale parken kunt doen, is er nog veel meer te zien en te lezen over deze prachtige natuurgebieden. We hebben bijvoorbeeld de Noord-Europese alternatieven gegeven van wereldwijd beroemde nationale parken. En onze reisspecialisten delen ook graag hun favoriete nationale park met jou. Klik op de button voor meer plezier!
 

 •  
  De favorieten van de reisspecialistenFavorieten reisspecialisten Voigt Travel
 •  
  Alternatieven voor wereldberoemde parkenNoord-Europese alternatieven voor wereldberoemde nationale parken

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel