Slow Down activiteiten in de Nationale Parken van Noord-Europa
Slow DownIn de Nationale Parken van het Pure Noorden

Slow Down activiteiten in de Nationale Parken van Noord-Europa

Wat kun je allemaal doen in de Nationale Parken van Noord-Europa? In ieder geval hiken, want het noorden van Europa is een hikeparadijs. Maar je kunt je hoofd op meerdere manieren leegmaken. Yoga op Finse heuvels met uitzicht over taiga bossen, picknicken in de valleien van de Schotse Hooglanden of snorkelen tussen twee aardplaten in IJsland. Op deze pagina vind je inspiratie voor Slow Down-activiteiten in de mooiste Nationale Parken van Noord-Europa. Geniet ervan!
 

Slow Down in Scandinavië

Vissen in Hardangervidda National Park, Zuid-Noorwegen

Vissen in Noorwegen is, zoals de Noorwegen zelf zeggen, een levensstijl. Je neemt de tijd voor je hengel, voor de omgeving en de vis aan je haak. In Nationaal Park Hardangervidda bevindt zich de grootste binnenlandse visgemeenschap van Noorwegen. Onder andere Geilo en Uvdal zijn goede plekken voor succesvolle viservaringen. In de meren en rivieren in deze regio kun je forel, trekzalm, elrits en marene vangen. 
 

Kanoën door Sarek National Park, Zweeds Lapland

Versmelten met de natuur doe je al peddelend in een kano. Het ruige Sarek National Park leent zich hier perfect voor. Dit ongerepte natuurgebied kent tal van waterstroompjes en meren. Proef van de stilte, ruik de schone lucht en laat al je zintuigen hun werk doen. Onderweg strijk je neer voor een fika bij een verwarmend kampvuur, compleet met kaneelbroodjes, kampvuurkoffie en bessensap. 

kanoen sarek 

Yoga in Oulanka National Park, Fins Lapland

Boven op de fjells van Oulanka National Park, tegen de Russische grens aan, kom je helemaal tot rust tijdens een 1,5 uur durende yogasessie. Haal diep adem, zoek je balans en geniet van het uitzicht waar deze regio je mee verwent. De frisse boslucht zorgt er hoe dan ook voor dat je dieper in je positie weet te komen en de oorverdovende stilte maakt je savasana optimaal.
 

Hiken met husky's in Riissintunturi National Park, Fins Lapland

Hoewel je bij deze belevenis verre van 'slow' gaat, zorgen de husky's er wél voor dat je rustig wordt. Die vrolijk kwispelende viervoeters nemen je helemaal mee in het moment. Je hoort vogels fluiten, bladeren knisperen en de honden hijgen. Loop je te langzaam of wil je wandelmaatje een sprintje trekken? Dan draait 'ie verwachtingsvol z'n kop naar je om. Laat je door hun hun enthousiasme meenemen naar de mooiste plekken van dit Nationale Park. 

Hiken met husky's 


 

Slow Down in IJsland

Snorkelen in de Silfra kloof in Þhingvellir National Park

Je vraagt je misschien af of dit avontuur wel thuishoort op een 'slow down'-pagina, maar snorkelen tussen twee tektonische aardplaten, in water dat 2°C warm is, is super relaxt. Er valt namelijk zo veel te zien in de tijd dat je hier ronddobbert, dat je wel langzaam wil doen. Koud krijg je het niet: je hebt in de één uur durende voorbereiding een super warme dry suite met waterdichte handschoenen aangekregen. Het enige wat in aanraking komt met het koude water is je gezicht. Breng die daarom af en toe omhoog zodat 'ie kan opwarmen in het stralende zonnetje. Waarschijnlijk doe je dit hooguit twee keer, want het helderblauwe water en de gekleurde stenen langs de aardplaten lokken je om je hoofd in het water te houden. 
 

Kajakken over het Jökulsárlón gletsjermeer in Vatnajökull National Park

Dit mystiek-ogend gletsjermeer is niet alleen mooi vanaf de kade. Al varend tussen de metershoge ijsblokken door geniet je des te meer van de kracht die de natuur hier laat zien. Voordat je van wal gaat, legt een ervaren wildernisgids je uit hoe het werkt en wat je moet doen. Eigenlijk is het heel eenvoudig: neem de tijd, peddel rustig door en kijk om je heen en geniet van het blauwgekleurde landschap en de zeehonden die nieuwsgierig voorbij zwemmen. 

jokulsarlon kayakken ijsland 


 

Slow Down in Schotland

Bezoek één van de kastelen in Cairngorms National Park

In Cairngorms National Park ligt een aantal prachtige kastelen verscholen: van diep verscholen in de bossen tot stralend zichtbaar op een groene heuvel. Bezoek het spierwitte Blair Castle, het sprookjeskasteel Balmoral Castle, het ridderlijke Braemar Castle of het afgelegen Corgaff Castle. Struin door de kasteeltuinen heen, ontdek de rijkversierde kamers en waan je even terug in de tijd. 
 

Ga het water op in Loch Lomond & The Trossachs National Park

In het hart van National Park Loch Lomond & The Trossachs ligt het Loch Lomond meer. Dit kraakheldere en hemelsbrede meer is de ideale locatie voor een middagje varen. Of je nou gaat voor een boottocht met een gemotoriseerd voertuig of kiest voor een kano die je zelf in beweging brengt: genieten wordt het sowieso. Na afloop kun je nog wat Schotse specialiteiten shoppen in het aan het meer gelegen Loch Lomond Shores. 
 

varen loch lomond schotland 


 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Smaken de activiteiten in deze nationale parken naar meer?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Voigt Travel! Je krijgt dan iedere twee weken een mail vol reisinspiratie en aanbiedingen over het Pure Noorden en de Nationale Parken in je inbox. Voor je het weet wandel je zelf met een husky door de bossen of dobber je zelf in een kayak op een kraakhelder meer.
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel