Nationale parken in Zweeds Lapland
Nationale parken in Zweden Alle nationale parken in Zweden op een rij

Nationale parken in Zweeds Lapland

In Zweeds Lapland liggen tal van nationale parken. Beschermde natuurgebieden waar je het ongerepte wildernisgevoel kunt ervaren. Op deze pagina vind je een lijst met alle nationale parken van Zweden. Hier kun je ’s zomers uren zoet zijn met wandel- of hiketochten. Vlieg in de zomer met Voigt Travel naar Skellefteå, trek je wandelschoenen aan en gaan!
 


 

Abisko National Park
Abisko National Park bestaat uit 7000 hectare land vol met ruige besneeuwde bergtoppen, kronkelende rivieren en het Torneträsk meer. In dit nationale park kun je uren zoet zijn. Verdwaal tussen de met vogels bezaaide bomen of beklim mount Njullá. Dwars door het park loopt de Kungsleden: het koningspad. Dit wandelpad leid je langs de mooiste natuurfenomenen.
 

Sarek National Park
Tweehonderd meter hoge bergen en bijna 100 fletsjers: Sarek National Park is een nationaal park vol ongerepte natuur in Lapland. De wateren stromen wild, de valleien zijn diep en de geschiedenis gaat ver. Eeuwenlang leefden de Sami hier hand-in-hand met de natuur en dat zie je terug in de vorm van traditionele dorpen en monumenten.
 

Badjelánnda National Park
Dit nationale park in het noordwesten van Zweden wordt gekenmerkt door hoge open vlaktes en grote diepe meren. Een groot contrast met het nabijgelegen Sarek National Park. Badjelánnda National Park beschikt over kleurrijke bloemen en tal van vogelsoorten. Het is het grootste nationale park van Zweden en staat ook nog eens op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Badjelannda National Park Zweeds Lapland 

Stuor Muorkke National Park
Direct tegen de grens van Noorwegen aan ligt het nationale park Stuor Muorkke. Imposante bergruggen, diepe valleien en hoge keivelden beslaan dit prachtige natuurgebied. Het Akka-massief, een bergketen in dit nationale park, wordt ook wel de ‘Queen of Lapland’ genoemd. Deze bergketen speelde een grote rol in de Zweedse kinderfilm-klassieker Nils Holgersson’s wonderbare reis. Elanden komen hier trouwens in veelvoud voor.
 

Muttos National Park
In het midden van Zweeds Lapland, tussen Kiruna en Skelleftea in, ligt Muttos National Park. Hier tref je eeuwenoude bossen vol dennenbomen, watervallen en diepe landkloven aan. Diep in de bossen kun je zelfs overblijfselen van 100 jaar oude nederzettingen ontdekken. Dit nationale park maakt deel uit van het grootste beboste natuurgebied van Zweden. Het is een perfect gebied voor avontuurlijke hikes, vanwege de grote vlaktes. Bovendien zijn er wandelroutes uitgestippeld waar langs simpele trekkingshutten staan om in te overnachten. Hier kun je wolven, lynxen en veelvraten tegenkomen.

Muttos National Park Zweeds Lapland 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Smaken de nationale parken van Zweden naar meer?

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Voigt Travel. Je krijgt dan iedere twee weken een mail vol reisinspiratie en aanbiedingen over het Pure Noorden en de Nationale Parken in je inbox.