Nationale parken in Schotland
Nationale parken in SchotlandAlle nationale parken in Schotland op een rij

Nationale parken in Schotland

In Schotland liggen twee parels van nationale parken. Beschermde natuurgebieden waar je het ongerepte wildernisgevoel kunt ervaren. Hier kun je uren zoet zijn met wandel- of hiketochten. Vlieg met Voigt Travel naar Edinburgh of Inverness of stap met je eigen auto op de ferry vanuit IJmuiden, trek je wandelschoenen aan en gaan!
 


 

Cairngorms National Park
Precies tussen Inverness, Aberdeen en Perth in, in de Schotse Hooglanden, ligt Nationaal Park Cairngorms. Het park is 4528 km² groot en wordt gevormd door hoge bergtoppen en hooglanden. De naam heeft het park te danken aan de berg Cairn Gorms waar 's winters geskied kan worden. Dat kan ook op de Ben Macdui, welke met een hoogte van 1309 meter de hoogste bergtop van dit gebied is. Naast bergen en dalen heb je in Cairngorms National Park ook diverse rivieren. De rivieren Dee, Spey en Avon vinden hier zelfs hun bron. Vanuit het nabijgelegen Aviemore, Braemar, Kingussie of Tomintoul kun je mooie hikes of (mountain)biketochten door Cairngorms maken. 

Cairngorms National Park 

Loch Lomond and The Trossachs National Park
Dit nationale park ligt in het zuidwesten van Schotland en is het allereerste nationale park van het land. Loch Lomond and The Trossachs National Park is 1865 km² groot en omvat, zoals de naam doet vermoeden, het Loch Lomond meer en de Trossachs: een bosrijk gebied met talloze heuvels. Naast mooie hikes door de Trossachs, langs de glinsterende lochs en de golvende heuvels, kun je op Loch Lomond heerlijk varen. Stap in een zeilbootje, in een kano of ga mee op een minicruise. 
 

Loch Lomond Trossachs National Park 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel