Winteravontuur Tromsø en Senja

Helaas, deze reis is niet meer boekbaar. Wil je wel op de hoogte blijven van de beschikbaarheid, dan kun je hier klikken om een vrijblijvende voorreservering aan te maken voor 2024.
 

Combineer de meest noordelijke stad van Noorwegen met het magisch eiland Senja. Tromsø ligt nagenoeg op 70° noorderbreedte, net als Alaska en Siberië. Het eiland Senja wordt door de Noren zelf 'Noorwegen in het klein' genoemd. Hier vind je namelijk al het natuurschoon waar Noorwegen om bekend staat. Het eiland bezit diepe fjorden, indrukwekkende bergen en mooie baaien met helderblauw water. Als het donker is reflecteer het noorderlicht in dit water. Een schitterend schouwspel! Tijdens je verblijf op Senja zijn maar liefst drie excursies inbegrepen en deze worden allemaal uitgevoerd in kleine groepen met maximaal 8 personen.

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een 2-persoonskamer in Scandic Ishavshotel op basis van logies en ontbijt
 • 4 nachten in een 2-persoonskamer of een 'big cabin'' (2- kamerappartement met vide) in Mefjord Brygge op Senja op basis van volpension
 

Transfers

 • Transfertijd luchthaven Tromsø – Scandic Ishavshotel v.v. ca. 15 minuten.
 • Transfertijd Scandic Ishavshotel  – Mefjord Brygge: expressboot van haven Tromsø naar Lysnes (niet inbegrepen ca. € 35 p.p. enkele reis, ca. 65 minuten) en aansluitend transfer naar Mefjord Brygge (inbegrepen, ca. 1 uur)
 • Transfertijd Mefjord Brygge - Scandic Ishavshotel  Tromsø: transfer van Mefjord Brygge naar haven Finnsnes (inbegrepen, ca. 1 uur) en aansluitend per boot naar de haven van Tromsø. Het type boot dat je neemt is afhankelijk van de vertrekdatum  (niet inbegrepen, variërend van 1 uur tot ca. 2 uur en 45 minuten) 

Highlights

 • Incl. 3 excursies met kleine groepen (max. 8 personen)
 • 4 nachten verblijf op magisch Senja incl. volpension
 • Incl. Noorderlichtsafari, arctische boottocht en sneeuwschoentocht
 • Vele optionele excursies mogelijk
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 8 dagen
 • 7x ontbijt, 4x lunch en 4x diner
 • Februari - maart
 • Incl. vluchten en transfers
 • Incl. 3 excursies
karlijn-v-velse-noorwegen-winter

Karlijn van Velse

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Scandic Ishavshotel Tromsø

Verblijf in Mefjord Brygge

Een ervaring om nooit te vergeten

Winteravontuur Tromsø en Senja

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noors-Lapland

Vanaf Düsseldorf vertrek je naar Tromsø in Noors-Lapland. Tromsø is de grootste s...

Vanaf Düsseldorf vertrek je naar Tromsø in Noors-Lapland. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel, een echte studentenstad, gelegen op een eiland. Deze moderne stad in het noordpoolgebied biedt zowel cultuur als natuur. Hier vind je allerlei activiteiten zoals een aquarium, verschillende musea en een bruisend stadsleven. Als je aan het einde van de ochtend hier aankomt, staat de gids al op je te wachten. Per transfer word je in ca. 15 minuten naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg vertelt de gids alles wat je moet weten over deze bijzondere stad. 's Avonds heb je de keuze uit tientallen restaurants in het centrum van de stad, met een keuze van traditioneel Noors tot internationale keukens. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Tromsø

Vandaag heb je alle vrijheid om de dag geheel naar eigen keuze in te vullen. Misschien heb je vooraf...

Vandaag heb je alle vrijheid om de dag geheel naar eigen keuze in te vullen. Misschien heb je vooraf al een excursie geboekt zoals een sneeuwscootertocht, een rit met een rendierslee of een prachtige fjordcruise? Het bruisende Tromsø biedt meer dan voldoende vertier. Ga met de Fjellheisen kabelbaan naar de 421 meter hoge top van de Storsteinen berg. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving. Op de heen- of terugweg kun je even binnen gaan kijken in de bijzondere Arctische kathedraal, gebouwd in een driehoeksvorm en dankzij de bijzondere raampartijen heeft het binnen een schitterende lichtinval. Ook 's avonds is het in Tromsø opvallend levendig en trendy, met veel bars en goede restaurants. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Per boot naar Senja

Vandaag laat je Tromsø achter je en ga je per expressboot naar een totaal andere omgeving. He...

Vandaag laat je Tromsø achter je en ga je per expressboot naar een totaal andere omgeving. Het eiland Senja is adembenemend mooi en biedt werkelijk alles waar je aan denkt bij Noorwegen. Vanaf de haven word je opgehaald en naar Mefjordvær gereden, een lokaal dorpje met het centraal gelegen Mefjord Brygge, waar je de komende 4 nachten zult verblijven. Tijdens deze rit kun je het natuurschoon op Senja direct al bewonderen. Mefjord Brygge ligt aan het fjord en hiervandaan heb je een schitterend zicht op de ruige bergen. Na een heerlijk diner in de avond ontmoet je ook de lokale gids en zal hij je alles vertellen over het programma en de activiteiten de komende dagen. Sommige onderdelen in het programma kunnen op andere dagen plaatsvinden dan beschreven, in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.


 
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Noorderlicht in Mefjordvær

Na een heerlijk ontbijt kun je te voet het dorp gaan verkennen en de gidsen vertellen je graag wat d...

Na een heerlijk ontbijt kun je te voet het dorp gaan verkennen en de gidsen vertellen je graag wat de mooie plekjes zijn in de omgeving. Geniet 's middags van een heerlijke lunch en daarna kun je ontspannen relaxen in de sauna en de hottub. 's Avonds staat de Noorderlicht safari op het programma! Eerst krijg je een informatieve lezing over het fenomeen het Noorderlicht en over de wildlife op Senja en daarna ga je me de gids naar de beste plekken om het Noorderlicht te aanschouwen. Omdat er op Senja zo weinig luchtvervuiling is, is het één van de beste plekken om hier het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, te zien! Een onvergetelijk schouwspel. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Het water op in Mefjord

Na een heerlijk ontbijt gaan je per boot de fjordenkust verkennen, je gaat op zoek naar zeearenden e...

Na een heerlijk ontbijt gaan je per boot de fjordenkust verkennen, je gaat op zoek naar zeearenden en zeehonden en je gaat we zien hoe indrukwekkend de fjorden zijn vanaf het water. Aan boord is er voldoende ruimte binnen en buiten en je krijgt de beschikking over warme pakken met drijfvermogen. Van de boottocht heb je vast trek gekregen dus je kunt genieten van een lekkere lunch als je weer aan wal bent. Daarna heb je een vrije middag die je naar eigen wens kunt invullen.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Sneeuwschoenwandelen

Vandaag ga je op sneeuwschoenen, een soort tennisrackets die je onder je schoenen bindt, een mooie w...

Vandaag ga je op sneeuwschoenen, een soort tennisrackets die je onder je schoenen bindt, een mooie wandeling maken door de imposante natuur. In het begin is het even onwennig maar binnen een mum van tijd heb je niet eens meer door dat je ze hebt ondergebonden. Het leuke van het wandelen op sneeuwschoenen is dat je op plekken in de natuur komt waar je zonder sneeuwschoenen niet zomaar zou kunnen komen.

 
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar Tromsø

Na het ontbijt wordt je naar de haven gebracht van Finnsnes waar je aan boord stapt van een boot die...

Na het ontbijt wordt je naar de haven gebracht van Finnsnes waar je aan boord stapt van een boot die je weer naar Tromsø brengt. Geniet weer van het prachtige landschap terwijl je door de fjorden vaart. Na aankomst check je weer in bij het Scandic Isjavshotel dat direct aan de haven ligt. Geniet optimaal van de middag in Tromsø en neem, als je dat nog niet gedaan hebt, de kabelbaan Fjellheisen omhoog om het mooie uitzicht vanaf de top te bewonderen. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid van Noorwegen

Vandaag is het helaas tijd voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Je camera staat ongetwijfeld vo...

Vandaag is het helaas tijd voor de terugvlucht naar Düsseldorf. Je camera staat ongetwijfeld vol met de meest prachtige beelden en je zult herinneringen hebben die je nooit meer vergeet. De kans is heel groot dat je Noorwegen voor altijd in je hart hebt gesloten! Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noors-Lapland
Dag 2 Tromsø
Dag 3 Per boot naar Senja
Dag 4 Noorderlicht in Mefjordvær
Dag 5 Het water op in Mefjord
Dag 6 Sneeuwschoenwandelen
Dag 7 Naar Tromsø
Dag 8 Afscheid van Noorwegen
Sluit dag tot dag

Excursies

Boek al je excursies vooraf
In Tromsø en op Senja kun je aan een groot aantal unieke activiteiten deelnemen. Voigt Travel heeft 3 excursies op Senja voor je geregeld, maar het kan niet anders of je wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

noorse-sneeuwscootersafaris

Noorse sneeuwscootersafari’s

tromso-sneeuwscooter-lyngen-alpen

Sneeuwscootersafari naar de Lyngen Alpen

Na een mooie bustransfer van ruim 1 uur zie je de Lyngen Alpen al voor je opdoemen. De Lyngen Alpen zijn één van de meest in het oog springende wildernisgebieden van Noord-Noorwegen. Deze opwindende sneeuwscooter expeditie (ca. 60-90 minuten op de sneeuwscooter) brengt je langs de indrukwekkende fjorden. Je volgt de contouren van de bergketens en het pad wordt gedurende de tocht steeds spannender. Aan het einde van de tocht staat er een heerlijke vissoep voor je klaar (vegetarische optie op aanvraag). Vertrek om 08:30 uur vanaf Radisson Blu Hotel Tromsø. Bij deze excursie zijn altijd 2 personen/sneeuwscooter. Alleen rijden is niet mogelijk.

 • Prijs: € 237,00 per persoon (periode 15.12-07.01 & 01.02-10.03) en € 218,00 (periode 01.12-14.12, 08.01-31.01 & 11.03-31.03) | Kinderprijs op aanvraag.
 • Duur: ca. 7 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen per sneeuwscooter | Niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar | Niet geschikt voor mindervaliden
noorwegen-ontmoet-de-sami-excursie-header

Ontmoet de Sami

tromso-rendieren-voeren-sami-cultuur

Rendieren voeren en de Sami geschiedenis

Ben jij benieuwd naar de oorspronkelijke bewoners van Noord-Noorwegen: de Sami? Tijdens deze excursie leer je alles over de Sami cultuur, geschiedenis en hun rendieren. Je wordt opgehaald bij het Radisson Blu Hotel in het centrum van Tromsø per bus met gids, na circa 30 minuten kom je aan bij de rendierfarm met ca. 200 rendieren. Aangekomen bij het kamp help je mee met de dagelijkse verzorging en het voeren van de rendieren. De rendieren zijn dol enthousiast, niet schuw en eten graag uit jouw hand. Naderhand kun je je lekker opwarmen bij een kampvuur in een "lavvu" (traditionele Sami tent), waar de herder je onder het genot van een warm drankje luistert naar de verhalen van de Sami.

 • Prijs: € 132,00 per persoon | € 66,50 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B Niet geschikt voor mindervaliden.
tromso-rit-rendierslee-sami

Rit met rendierslee en Sami cultuur

Wil jij net als de kerstman een ritje maken op een slee getrokken door een rendier? Dan kan je hier je hart ophalen. Na een mooie rit van ca. 30 minuten kom je aan bij de rendierfarm met ca. 200 rendieren. Een Sami neemt je mee op de slee die wordt voortgetrokken door een rendier. De sledes zijn aan elkaar vastgebonden zodat de rendieren elkaar volgen. De Sami gebruikte de sledes vaak voor transport voor goederen. Na de slee-rit van ca. 30 minuten neemt een Sami je mee naar de llavu waar je kan opwarmen bij het kampvuur onder het genot van een traditionele Sami maaltijd (bidos), terwijl je luistert naar de verhalen van de Sami en hun volkszang 'de joik', welke per persoon verschillend is.

 • Prijs: € 161,00 per persoon | € 147,25 per kind 13 t/m 17 jaar | € 80,75 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B Niet geschikt voor mindervaliden.
noorwegen-boottochten-excursie-header

Boottochten in Noorwegen

tromso-fjord-wildlife-cruise

Arctische fjordcruise Tromsø

Met een hybride catamaran vaar je een schitterende route door de fjorden, waarbij de gidsen uitkijken naar wildlife zoals zeehonden, dolfijnen en zee adelaren. En met heel veel geluk zelfs een walvis... Vanuit de grote ramen van het schip kijk je prachtig uit over de omgeving. Binnen vind je comfortabele zitplaatsen, een bar en toiletten, maar uiteraard kun je ook buiten op het dek staan. Het onderwater leven wordt in beeld gebracht met behulp van een unieke onderwaterdrone! Ook bezoek je een lokaal vissersdorp en hoor je alles over de lokale vistradities. Vervolgens mag je de lokale vis zelf proeven onder het genot van een lokaal Noors drankje. Tijdens de boottocht zal een gids je uitgebreid informatie geven over het rijke onderwaterleven.

 • Prijs: € 132,00 per persoon | € 113,05 per kind 12 t/m 16 jaar | € 94,05 per kind 3 t/m 11 jaar | kinderen jonger dan 3 jaar zijn gratis
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B Deze excursie is mogelijk vanaf 1 februari 2024 | Warme maaltijd te bestellen voor €13,80
noorwegen-sportief-excursie-header

Sportieve excursies

tromso-sneeuwschoenwandelen-2uur

Sneeuwschoenwandeling met gids (2 uur)

Wandel door de sneeuw in een bos vol berken en sparren. Heb je nog nooit eerder een sneeuwschoenwandeling gemaakt of reis je met kinderen (vanaf 8 jaar)? Dan is deze 2 uur durende tocht ideaal voor een eerste kennismaking met sneeuwschoenwandelen. Na een korte transfer van circa tien minuten krijg je een korte instructie van de gids. De wandeling gaat over een vlak en licht hellend terrein en tijdens de wandeling wordt regelmatig een pauze gehouden om de prachtige omgeving in je op te nemen. Geniet van een warm drankje en proef een ‘lefse’, een Noorse lokale snack. Omdat het weer snel kan veranderen in Noord-Noorwegen, raden wij je aan om warme en winddichte kleding te dragen. Het is mogelijk om ter plaatse extra kleding en schoenen huren.

 • Prijs: € 94,50 per persoon | € 66,00 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar | Niet geschikt voor mindervaliden | Winterlaarzen te huur voor €7,15
tromso-sneeuwschoenwandelen-5uur

Sneeuwschoenwandeling met gids (5 uur)

Loop met sneeuwschoenen door het heuvelachtige landschap van Kvaløya, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen en de fjord. Deze sneeuwschoenwandeling is geschikt voor de ervaren (sneeuwschoen)wandelaar. Er geldt een minimum leeftijd van 12 jaar voor deze 5 uur durende tocht. Het avontuur begint met een rit van ca. 40 minuten naar een mooie plek in de natuur. Na een korte instructie over het gebruik van de sneeuwschoenen begin je langzaam door het woud te wandelen. De gids stopt regelmatig om wat te vertellen en zodat je de prachtige omgeving vol met berken en sparren in je op kan nemen. Onderweg maak je een stop voor een warme drank en een ‘lefse’, een traditioneel Noorse snack, te eten. Omdat het weer snel kan veranderen in Noord-Noorwegen, raden wij je aan om warme en winddichte kleding te dragen.

 • Prijs: € 123,00 per persoon | Winterlaarzen te huur voor €7,15
 • Duur: ca. 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B Niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar | Niet geschikt voor mindervaliden of mensen met een hartaandoening
noorwegen-excursie-meer-winterbelevenissen-header

Meer Noorse winterbelevenissen

tromso-best-kept-secret-ijsvissen

Best kept secret: ijsvissen

Maak kennis met een ontspannen hobby van de Noren, ijsvissen. Na een mooie reis van circa een uur kom je aan in een verborgen vallei, die nog weinig toeristen hebben ontdekt. Met een ijsboor en vismateriaal zoek je een plek op het bevroren meer, waar je een gat maakt en het vissen kan beginnen. Je neemt plaats op een rendierhuid en zult ervaren hoe isolerend dit werkt, hier komt geen enkele kou doorheen. Je zult merken dat dit totaal anders is dan het vissen wat je kent. Mocht je niets vangen, dan heb je een prachtig stukje Noorwegen mogen verkennen.

 • Prijs: € 160,50 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (incl. transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf 15 januari 2024 | Niet geschikt voor kinderen jonger dan 8 jaar | Niet geschikt voor mindervaliden of mensen met een hartaandoening.
tromso-icedome

Panoramische tour en Ice Dome

Je vertrekt vanaf Tromsø met een transfer naar Camp Tamok, gelegen in het binnenland van Noorwegen tussen de bergen. De panoramische route daarheen is prachtig en je zult zeker genieten van het uitzicht. De Ice Dome is gemaakt van ijs en sneeuw en versierd met prachtige ijssculpturen. Alle ijssculpturen zijn met de hand gemaakt. Bij aankomst in de Ice Dome ontvang je een ijskoud drankje en krijg je meer informatie over de Ice Dome. Na de rondleiding heb je nog even tijd voor de kleine kudde rendieren bij de Ice Dome. Vervolgens word je weer teruggebracht naar Tromsø.

 • Prijs: € 95,50 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (waarvan transfer ca. 3 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Norwegian Travel Company
tromso-excursies

Tromsø excursies

tromso-noorderlicht-safari

Noorderlichtsafari Tromsø

Wanneer de zon onder is begint de échte lichtshow in Tromsø. Ga met een gids op pad om op het noorderlicht te jagen. Een uur voor vertrek wordt bepaald wat de meest gunstige locatie zal zijn. Rond 18:30 rijdt u in een speciale bus met gids naar een basecamp ergens in de fjorden. Een tent of hut zorgt voor de nodige beschutting en u kunt zich hier warmen bij het vuur. Er zijn ook toiletten. Lokale noorderlichtjagers vertellen u verhalen over het noorderlicht. Voor warme koffie/thee/chocolademelk en een snack wordt gezorgd. Bovendien krijgt u ook nog een kop heerlijk warme soep. In het basecamp kunt u gratis gebruik maken van winteroveralls en kunt u een statief gebruiken voor de mooiste foto's met uw eigen camera. Tijdens de informatiebijeenkomst in uw hotel hoort u op welke dag deze safari is gepland. Vertrek vanaf het Radisson Blu Hotel.

 • Prijs: € 151,00 per persoon | € 132,10 per kind 12 t/m 16 jaar | € 80,75 per kind 3 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 5-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-husky-safari

Huskysafari Tromsø

Deze spannende huskysafari vindt buiten Tromsø plaats: 90 minuten rijden vanaf het stadscentrum in een prachtige vallei. Op deze locatie bevindt zich een kleine husky boerderij met ongeveer 145 uitstekend getrainde en goed verzorgde husky's. Bij aankomst staan de honden je al op te wachten en zij willen niets liever dan samen met jou op pad te gaan door de sneeuw en de wildernis. Na een uitleg over de honden, de sleeën en hoe je met de honden om dient te gaan, word je ingedeeld in een team (2 personen per team), voordat je met de groep de koude, heldere lucht in gaat. In het begin zullen de honden veel blaffen, maar gaandeweg zal het steeds stiller worden en hoor je behalve hun ademhaling enkel de sneeuw onder de sleeën. Wanneer je terugkomt op de boerderij, heb je er een paar vrienden voor het leven bij gekregen. In totaal duurt de rit met de husky’s ongeveer 60-90 minuten. Koffie/thee/chocolademelk en warme soep zijn inbegrepen. Vertrek vanaf Radisson Blu Hotel.

 • Prijs: € 205,00 per persoon (2 personen/slede) | € 176,60 per kind 12 t/m 16 jaar
 • Duur: ca. 7 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
senja-excursies

Senja excursies

senja-huskysafari-mefjord

Huskysafari Mefjord

Na een mooie transfer van ca. 1 uur of 1 uur 45 minuten (afhankelijk van de locatie van de farm) kom je aan en maak je kennis met de prachtige husky's. Na een introductie en uitleg laat je je door de enthousiast blaffende honden voorttrekken door de winterse omgeving terwijl je je eigen slee bestuurt. Dit is een ervaring die je nooit zult vergeten! In totaal is de rit met de husky’s ongeveer 2 uur.

 • Prijs: € 190 per persoon (2 personen/per slede)
 • Duur: ca. 6 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,8
2577 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Noorderlicht in de fjorden
  8 dagen, incl. ontbijt en 5x diner, v.a. € 1.895 p.p.

  Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

  noorderlicht-tromso-sommaroy-flydrive-thumb2