Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Winterreis van de stad van het noorderlicht tot parelwitte koraalstranden

noorderlicht-tromso-sommaroy-flydrive-header2

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Combineer Tromsø, de stad van het noorderlicht, met de paradijselijke eilandjes van Sommarøy, op iets meer dan een uur rijden van Tromsø. De eerste twee nachten slaapt u in het centrum van de stad. De overige vijf nachten verblijft u in het walhalla voor elke (noorderlicht)fotograaf. De stad Tromsø brengt u terug naar het rijke verleden van de ontdekkingsreizigers, die vanuit Tromsø naar de poolgebieden reisden. In Sommarøy bent u te gast bij de locals, die zo ontzettend trots zijn op 'hun' Sommarøy. Diverse activiteiten zijn al inbegrepen, zoals een speciale 'noorderlichtavond' in de basisstation voor noorderlicht in Halvar, een wandeling met de locals van Sommarøy en een boottocht door de fjorden en langs de eilandjes, met goede kans op het spotten van wildlife. 

Uw noorderlichtreis Noord-Noorwegen in het kort
U vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar luchthaven Tromsø. Op de luchthaven staat uw huurauto klaar, perfect uitgerust voor de winterse omstandigheden. U slaapt twee nachten in het centrum van Tromsø. Daarna zet u koers richting Sommarøy. Een mooie rit met in de bergen hoge sneeuwmuren. Op Sommarøy slaapt u vijf nachten in een appartement of kamer van het Arctic Hotel Sommarøy. Na een wandeling met gids door het dorpje 'begrijpt' u de bewoners van deze locatie met haar indrukwekkende geschiedenis. Ook bent u een avond welkom in de speciale base station van Halvar om het noorderlicht te aanschouwen. Een mooie boottocht langs de eilanden en door de fjorden maakt de reis helemaal af. Toch nog meer activiteiten boeken, zoals een huskysafari? Geen enkel probleem! Boek deze vooraf via Voigt Travel of ter plaatse. 

Verzorging
U verblijft:

 • 2 nachten in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 5 nachten in Sommarøy op basis van halfpension
 

Huurauto
Bij aankomst op de luchthaven van Tromsø staat er een huurauto voor u klaar. Deze huurauto is uiteraard helemaal winterklaar en uitgerust met winterbanden.

Highlights

 • De Noorse bergen en fjorden
 • Tromsø, de stad van het noorderlicht
 • De locals van Sommarøy
 • De parelwitte koraalstranden van Sommarøy
 • Noorderlichtavond met Halvar
 • Boottocht op zoek naar wildlife
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Excursies
marloes-m-lapland

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Aan het einde van de ochtend landt u op luchthaven Tromsø. Na het ophalen van de huurauto rij...

Aan het einde van de ochtend landt u op luchthaven Tromsø. Na het ophalen van de huurauto rijdt u naar het hotel in het centrum van Tromsø. Neemt u even de tijd om te genieten van het feit dat u in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringt door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. U overnacht in Scandic Grand Hotel Tromsø.
Rijafstand luchthaven Tromsø - Sommarøy: ca. 6 km | ca. 15 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met uw huurauto?

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaa...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaal aan u! Verken de nabije omgeving van Tromsø! Of wilt u een echt lange tocht maken, misschien helemaal tot aan Kilpisjärvi in Finland? Ook het boeken van een excursie behoort tot de mogelijkheden. U overnacht in Scandic Grand Hotel Tromsø. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de arctische eilanden!

Vandaag verplaatst u zich naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker niet...

Vandaag verplaatst u zich naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker niet minder mooi in de winter. U heeft de keuze uit twee routes; door de bergen of langs de kust. Beide zijn even mooi en indrukwekkend. In de bergen rijdt u langs hoge sneeuwmuren en bij de kust heeft u bij goed weer een spectaculair uitzicht op de grote eilanden ten zuiden van Tromsø. Zodra u bij Sommarøy aan komt voelt u dat u bent aangekomen aan het einde van de wereld. Deze eilandjes met parelwitte koraalstrandjes en de hoge berg Hillesøya laten u voelen waarom de geschiedenisboeken van dit levendige kustplaatsje vol staan met spectaculaire verhalen van vissers en jagers. Geniet van een verrukkelijk diner in het hotel. U overnacht in een appartement of kamer in het Arctic Hotel Sommarøy.
Rijafstand Tromsø - Sommarøy: ca. 60 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Meet the locals

Na het ontbijtbuffet wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. U s...

Na het ontbijtbuffet wordt u meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. U stopt bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. De wandeling eindigt bij de vissershaven. Neem uw camera zeker mee en absorbeer alle prachtige verhalen die u te horen krijgt! De rest van de dag heeft u de tijd om te ontspannen of om met de huurauto een rit te maken. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk...

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk van het weer. Aangezien Sommarøy midden in de zee ligt en de depressies vanaf zee als eerste krijgt te verwerken, kan het af en toe spoken. De locals houden hiervan, want dat maakt deze plek uniek! Dat u deze dag met een prachtig schip de zee op gaat om op zoek te gaan naar zeearenden en overige wildlife, zoals walvissen is dus nog enigszins onder voorbehoud. Het kan zijn dat de activiteit naar een andere dag wordt verplaatst. Het voordeel van de zee invloeden is ook dat er grote kans is op opklaring. En een korte opklaring is voldoende om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De base station van Halvar

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwi...

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwit koraal. Of beklim de berg bij goed weer? Er zijn goede routes naar de top. Aan het einde van de wereld wonen de mensen met de mooiste verhalen. Halvar is zo'n iemand. Na het diner wordt u door Halvar meegenomen naar zijn base station, gebouwd met hout van de oude basisschool van Sommarøy. Een perfecte plek om noorderlicht te kijken, zonder lichtvervuiling, het geluid van de oceaan en - bij geluk - het ademen van de walvissen, en de reflectie in de zee! En is het winderig en koud? Binnen is het behaaglijk warm en staat de warme soep te dampen. U overnacht in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Luister naar de natuur

Uw laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heeft u de mogelijkheid om nog een...

Uw laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heeft u de mogelijkheid om nog een optionele excursie te maken, zoals een huskysafari of zeekajakken? Diner en overnachting in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar luchthaven Tromsø, waar u de huurauto weer inlevert. U vlie...

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar luchthaven Tromsø, waar u de huurauto weer inlevert. U vliegt weer terug naar Amsterdam, met een koffer vol belevenissen en hopelijk een geheugenkaart vol noorderlichtfoto's.
Rijafstand Hotel Sommarøy - luchthaven Tromsø: ca. 55 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!
Dag 2 Op pad met uw huurauto?
Dag 3 Naar de arctische eilanden!
Dag 4 Meet the locals
Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?
Dag 6 De base station van Halvar
Dag 7 Luister naar de natuur
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Scandic Grand Tromsø

Verblijf in Arctic Hotel Sommarøy

Excursies

Boek al uw excursies vooraf
In Tromsø en Sommarøy kunt u een aantal unieke activiteiten ondernemen. Als extra heeft u in Sommarøy al een wandeling, een noorderlichtavond en een boottocht op zoek naar wildlife, maar het kan niet anders of u wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

sommaroy-excursies-extra

Sommarøy excursies (inbegrepen)

sommaroy-noorderlichtavond

Noorderlichtavond in Sommarøy (inbegrepen)

Vanuit het hotel gaat u naar de base station van Halvar, gelegen op een prachtige plek in Sommarøy zonder lichtvervuiling. Het is dus de perfecte plaats om het noorderlicht te bewonderen. Halvar kan u alles uitleggen over het noorderlicht en u hoeft alleen maar te genieten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-boottocht-wildlife

Boottocht op zoek naar wildlife (inbegrepen)

Vanaf de pier, gelegen op 200 meter vanaf hotel Sommarøy, maakt u per boot een prachtige safari waarbij u op zoek gaat naar wildlife. U kunt tijdens de reis zeearenden, otters en in januari zelfs walvissen spotten. Vergeet niet uw fototoestel mee te nemen om de prachtige omgeving en de dieren vast te leggen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-wandeling

Wandeling door Sommarøy (inbegrepen)

Met een gids loopt u door de plaats Sommarøy. In deze plaats wonen voornamelijk locals die vol trots verhalen vertellen over hun leven op het eiland. U maakt een stop bij het museum, het koningspark, de kerk en het legendarische Kaillkråa. De wandeling eindigt in de vissershaven.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-excursies

Tromsø excursies

tromso-husky-safari

Huskysafari Tromsø

Deze spannende husky safari vindt net buiten Tromsø plaats: 40 minuten vanaf het stadscentrum in een prachtige vallei. Op deze locatie bevindt zich een kleine husky boerderij met ongeveer 120 uitstekend getrainde en goed verzorgde husky's. Bij aankomst staan de honden u al op te wachten en zij willen niets liever dan samen met u op pad te gaan door de sneeuw en de wildernis. Na een uitleg over de honden, de sleeën en hoe men met de honden om dient te gaan, wordt u ingedeeld in een team (2 personen per team), voordat u met de groep de koude, heldere lucht in gaat. In het begin zullen de honden veel blaffen, maar gaandeweg zal het steeds stiller worden en hoort u behalve hun ademhaling enkel de sneeuw onder de sleeën. Wanneer u terug komt op de boerderij, heeft u er een paar vrienden voor het leven bij gekregen. In totaal duurt de rit met de husky’s ongeveer 90 minuten. Vertrek vanaf Radisson Blu Hotel.

 • Prijs: € 190,75 per persoon (2 personen/per slede)
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar
tromso-rendieren-voeren-sami-cultuur

Rendieren voeren en Sami geschiedenis

U wordt opgehaald bij het Radisson Blu Hotel in het centrum van Tromsø per bus met gids, na circa 30 minuten komt u aan bij de rendierfarm. Aangekomen bij het kamp helpt u mee met de dagelijkse verzorging en het voeren van de rendieren. Naderhand kunt u zich lekker opwarmen bij een vuur in een "lavvu" (traditionele Sami tent) waar de herder u onder het genot van een warm drankje en traditionele Sami maaltijd uitgebreid verteld over hoe het dagelijkse leven van de Sami bevolking moet zijn (geweest). Uw gids zal u ook vertellen over hoe de geschiedenis van het Sami volk is verlopen en hoe zij hun leven leiden.

 • Prijs: € 118,81 per persoon | € 75,21 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-sneeuwscooter-lyngen-alpen

Sneeuwscootertocht naar de Lyngen Alpen

De Lyngen Alpen zijn één van de meest in het oog springende wildernisgebieden van Noord-Noorwegen. Deze opwindende sneeuwscooter expeditie brengt u langs de indrukwekkende fjorden. U volgt de contouren van de bergketens en het pad wordt gedurende de tocht steeds spannender. Halverwege de tocht geniet u van een warme maaltijd en drankjes. Vertrek om 08:45 uur vanaf Radisson Blu Hotel Tromsø.

 • Prijs: € 195,66 per persoon | € 98,10 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Minimaal 2 personen
tromso-rit-rendierslee-sami

Rit met rendierslee en de Sami cultuur

Altijd al eens willen weten hoe de Sami leeft? Deze excursie is een unieke ervaring om een kijkje in het leven van de Sami te nemen. Naast alle indrukwekkende verhalen over de Sami maakt u ook een rit op een slede achter een rendier. De Sami gebruikte de sledes vaak voor transport voor goederen.

 • Prijs: € 184,76 per persoon | € 81,75 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-icedome

Panoramische tour en Ice Dome

U vertrekt vanaf Tromsø met een transfer naar Camp Tamok, gelegen in het binnenland van Noorwegen tussen de bergen. De panoramische route daarheen is prachtig en u zult zeker genieten van het uitzicht. De Ice Dome is gemaakt van ijs en sneeuw en versiert met prachtige ijssculpturen. Alle ijssculpturen zijn met de hand gemaakt. Bij aankomst in de Icedome ontvangt u een ijskoud drankje en krijgt u meer informatie over de Ice Dome. Na uw bezoek wordt u weer teruggebracht naar Tromsø.

 • Prijs: € 95,80 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur (waarvan transfer ca. 2,5 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destination Tromsø

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Inclusief huurauto
  8 dagen, v.a. € 2.075 p.p.

  Winteravontuur Malangen fly & drive

  winteravontuur-malangen-thumb3
 • Panoramische locaties
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Senja en Malangen fly & drive

  senja-malangen-fly-drive-thumb
 • Gunstige prijs
  7 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Tromsø, Lofoten en Hurtigruten fly & drive

  tromso-lofoten-hurtigruten-fly-drive-thumb
 • Individuele ontdekkingsreis
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Lofoten fly & drive

  lofoten-fly-drive-thumb
 • Buiten de gebaande paden
  8 dagen, v.a. € 1.885 p.p.

  Lofoten en Vesterålen fly & drive

  lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Rechtstreeks vliegen Zonder overstap naar Noord-Noorwegen!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol