Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Winterreis van de stad van het noorderlicht tot parelwitte koraalstranden

noorderlicht-tromso-sommaroy-flydrive-header2

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Combineer Tromsø, de stad van het noorderlicht, met de paradijselijke eilandjes van Sommarøy, op iets meer dan een uur rijden van Tromsø. De eerste twee nachten slaap je in het centrum van de stad. De overige vijf nachten verblijf je in het walhalla voor elke (noorderlicht)fotograaf. De stad Tromsø brengt je terug naar het rijke verleden van de ontdekkingsreizigers, die vanuit Tromsø naar de poolgebieden reisden. In Sommarøy ben je te gast bij de locals, die zo ontzettend trots zijn op 'hun' Sommarøy. Diverse activiteiten zijn al inbegrepen, zoals een speciale 'noorderlichtavond' in de basisstation voor noorderlicht in Halvar, een wandeling met de locals van Sommarøy en een boottocht door de fjorden en langs de eilandjes, met goede kans op het spotten van wildlife. 

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar luchthaven Tromsø. Op de luchthaven staat een huurauto klaar, perfect uitgerust voor de winterse omstandigheden. Je slaapt twee nachten in het centrum van Tromsø. Daarna zet je koers richting Sommarøy. Een mooie rit met in de bergen hoge sneeuwmuren. Op Sommarøy slaap je vijf nachten in een appartement of kamer van het Arctic Hotel Sommarøy. Na een wandeling met gids door het dorpje 'begrijp' je de bewoners van deze locatie met haar indrukwekkende geschiedenis. Ook ben je een avond welkom in de speciale base station van Halvar om het noorderlicht te aanschouwen. Een mooie boottocht langs de eilanden en door de fjorden maakt de reis helemaal af. Toch nog meer activiteiten boeken, zoals een huskysafari? Geen enkel probleem! Boek deze vooraf via Voigt Travel of ter plaatse. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 5 nachten in Sommarøy op basis van halfpension
 

Huurauto
Bij aankomst op de luchthaven van Tromsø staat een huurauto voor je klaar. Deze huurauto is uiteraard helemaal winterklaar en uitgerust met winterbanden.

Highlights

 • De Noorse bergen en fjorden
 • Tromsø, de stad van het noorderlicht
 • Optionele husky safari
 • De parelwitte koraalstranden van Sommarøy
 • Incl. Noorderlichtavond met Halvar
 • Incl. Boottocht op zoek naar wildlife
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Incl. 7x ontbijt en 5x diner
 • Februari- maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Excursies
marloes-m-lapland

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Aan het einde van de ochtend land je op luchthaven Tromsø. Na het ophalen van de huurauto rij...

Aan het einde van de ochtend land je op luchthaven Tromsø. Na het ophalen van de huurauto rijd je naar het hotel in het centrum van Tromsø. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringt door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. Je overnacht in Scandic Grand Hotel Tromsø.
Rijafstand luchthaven Tromsø - hotel: ca. 6 km | ca. 15 min
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met uw huurauto?

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaa...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaal aan jou! Verken de nabije omgeving van Tromsø! Of wil je een echt lange tocht maken, misschien helemaal tot aan Kilpisjärvi in Finland? Ook het boeken van een excursie behoort tot de mogelijkheden. Je overnacht in Scandic Grand Hotel Tromsø. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de arctische eilanden!

Vandaag verplaats je je naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker niet m...

Vandaag verplaats je je naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker niet minder mooi in de winter. Je hebt de keuze uit twee routes; door de bergen of langs de kust. Beide zijn even mooi en indrukwekkend. In de bergen rijd je langs hoge sneeuwmuren en bij de kust heb je bij goed weer een spectaculair uitzicht op de grote eilanden ten zuiden van Tromsø. Zodra je bij Sommarøy aan komt voel je dat je bent aangekomen aan het einde van de wereld. Deze eilandjes met parelwitte koraalstrandjes en de hoge berg Hillesøya laten je voelen waarom de geschiedenisboeken van dit levendige kustplaatsje vol staan met spectaculaire verhalen van vissers en jagers. Geniet van een verrukkelijk diner in het hotel. Je overnacht in een appartement of kamer in het Arctic Hotel Sommarøy.
Rijafstand Tromsø - Sommarøy: ca. 60 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Meet the locals

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. Je ...

Na het ontbijtbuffet word je meegenomen voor een wandeling door het dorpje met ca. 400 inwoners. Je stopt bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. De wandeling eindigt bij de vissershaven. Neem de camera zeker mee en absorbeer alle prachtige verhalen die je te horen krijgt! De rest van de dag heb je de tijd om te ontspannen of om met de huurauto een rit te maken. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk...

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk van het weer. Aangezien Sommarøy midden in de zee ligt en de depressies vanaf zee als eerste krijgt te verwerken, kan het af en toe spoken. De locals houden hiervan, want dat maakt deze plek uniek! Dat je deze dag met een prachtig schip de zee op gaat om op zoek te gaan naar zeearenden en overige wildlife, zoals walvissen is dus nog enigszins onder voorbehoud. Het kan zijn dat de activiteit naar een andere dag wordt verplaatst. Het voordeel van de zee invloeden is ook dat er grote kans is op opklaring. En een korte opklaring is voldoende om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De base station van Halvar

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwi...

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwit koraal. Of beklim de berg bij goed weer? Er zijn goede routes naar de top. Aan het einde van de wereld wonen de mensen met de mooiste verhalen. Halvar is zo'n iemand. Na het diner word je door Halvar meegenomen naar zijn base station, gebouwd met hout van de oude basisschool van Sommarøy. Een perfecte plek om noorderlicht te kijken, zonder lichtvervuiling, het geluid van de oceaan en - bij geluk - het ademen van de walvissen, en de reflectie in de zee! En is het winderig en koud? Binnen is het behaaglijk warm en staat de warme soep te dampen. Je overnacht in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Luister naar de natuur

De laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heb je de mogelijkheid om nog een ...

De laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heb je de mogelijkheid om nog een optionele excursie te maken, zoals een huskysafari of zeekajakken? Diner en overnachting in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na een vroeg ontbijt rijd je naar luchthaven Tromsø, waar je de huurauto weer inlevert. Je vl...

Na een vroeg ontbijt rijd je naar luchthaven Tromsø, waar je de huurauto weer inlevert. Je vliegt weer terug naar Amsterdam, met een koffer vol belevenissen en hopelijk een geheugenkaart vol noorderlichtfoto's.
Rijafstand Sommarøy - luchthaven Tromsø: ca. 55 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!
Dag 2 Op pad met uw huurauto?
Dag 3 Naar de arctische eilanden!
Dag 4 Meet the locals
Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?
Dag 6 De base station van Halvar
Dag 7 Luister naar de natuur
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Scandic Grand Tromsø

Verblijf in Arctic Hotel Sommarøy

Excursies

Boek al je excursies vooraf
In Tromsø en Sommarøy kunt je een aantal unieke activiteiten ondernemen. Als extra heb je in Sommarøy al een wandeling, een noorderlichtavond en een boottocht op zoek naar wildlife, maar het kan niet anders of je wil nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

sommaroy-excursies-extra

Sommarøy excursies (inbegrepen)

sommaroy-noorderlichtavond

Noorderlichtavond in Sommarøy (inbegrepen)

Vanuit het hotel gaat u naar de base station van Halvar, gelegen op een prachtige plek in Sommarøy zonder lichtvervuiling. Het is dus de perfecte plaats om het noorderlicht te bewonderen. Halvar kan u alles uitleggen over het noorderlicht en u hoeft alleen maar te genieten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-boottocht-wildlife

Boottocht op zoek naar wildlife (inbegrepen)

Vanaf de pier, gelegen op 200 meter vanaf hotel Sommarøy, maakt u per boot een prachtige safari waarbij u op zoek gaat naar wildlife. U kunt tijdens de reis zeearenden, otters en in januari zelfs walvissen spotten. Vergeet niet uw fototoestel mee te nemen om de prachtige omgeving en de dieren vast te leggen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-wandeling

Wandeling door Sommarøy (inbegrepen)

Met een gids loopt u door de plaats Sommarøy. In deze plaats wonen voornamelijk locals die vol trots verhalen vertellen over hun leven op het eiland. U maakt een stop bij het museum, het koningspark, de kerk en het legendarische Kaillkråa. De wandeling eindigt in de vissershaven.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-excursies

Tromsø excursies

tromso-icedome

Panoramische tour en Ice Dome

Je vertrekt vanaf Tromsø met een transfer naar Camp Tamok, gelegen in het binnenland van Noorwegen tussen de bergen. De panoramische route daarheen is prachtig en je zult zeker genieten van het uitzicht. De Ice Dome is gemaakt van ijs en sneeuw en versiert met prachtige ijssculpturen. Alle ijssculpturen zijn met de hand gemaakt. Bij aankomst in de Icedome ontvang je een ijskoud drankje en krijg je meer informatie over de Ice Dome. Na het bezoek word je weer teruggebracht naar Tromsø.

 • Prijs: € 92,50 per persoon | € 46,25 per kind t/m 9 jaar
 • Duur: ca. 5 uur (waarvan transfer ca. 3 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destination Tromsø
sommaroy-excursies-winter

Sommarøy excursies

sommaroy-arctische-sneeuwschoen-winterwandeling

Arctische sneeuwschoen winterwandeling Sommarøy

Ervaar de arctische winter overdag of ’s avonds onder het noorderlicht (start 10.00 uur of 19.00 uur) . Tijdens deze excursie trekken we de bergen in. We zetten een arctische tent met oven op om warm te blijven en gaan op sneeuwschoenen de nabijgelegen bergtoppen verkennen. We genieten van een spectaculair uitzicht op de omliggende fjorden en bergketens. Het gebied waar we ons bevinden is het voedergebied van de rendieren, dus als we geluk hebben, vangen we een glimp op van de kuddes die voorbij komen. We hebben ruim de tijd voor foto's en bij terugkeer naar het kamp genieten we van hapjes en warme dranken bij het kampvuur.

 • Prijs: € 156,50 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Incl. gebruik thermo overall en laarzen
sommaroy-huskysafari

Huskysafari Sommarøy

Ervaar een geweldige husky tocht door de sprookjesachtige Arctische wildernis en bestuur zelf de slee, die wordt voortgetrokken door de enthousiaste husky's. Je komt door het winterse wonderland van bevroren meren, bossen en majestueuze bergen. Onderweg heb je kans een vos, uil, adelaar, rendier of eland tegen te komen. Na terugkomst kun je terugblikken op een prachtige tocht terwijl je geniet van een warm drankje bij het kampvuur. Delen van de route gaat over deels steil landschap en daarom is deze tocht alleen geschikt voor de echte avonturiers. Twee deelnemers per slee.

 • Prijs: € 189 per persoon
 • Duur: ca. 7 uur (ca. 3 uur in de slee)
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Lofoten fly & drive

  lofoten-fly-drive-thumb
 • Panoramische locaties
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Senja en Malangen fly & drive

  senja-malangen-fly-drive-thumb
 • Buiten de gebaande paden
  8 dagen, v.a. € 1.885 p.p.

  Lofoten en Vesterålen fly & drive

  lofoten-vesteralen-fly-drive-thumb
 • Gunstige prijs
  7 dagen, v.a. € 1.495 p.p.

  Tromsø, Lofoten en Hurtigruten fly & drive

  tromso-lofoten-hurtigruten-fly-drive-thumb
 • Inclusief huurauto
  8 dagen, v.a. € 2.075 p.p.

  Winteravontuur Malangen fly & drive

  winteravontuur-malangen-thumb3

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Rechtstreeks vliegen Zonder overstap naar Noord-Noorwegen!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol