Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Combineer Tromsø, de stad van het noorderlicht, met de paradijselijke eilandjes van Sommarøy, op iets meer dan een uur rijden van Tromsø. De eerste twee nachten slaap je in het centrum van de stad. De overige vijf nachten verblijf je in het walhalla voor elke (noorderlicht)fotograaf. De stad Tromsø brengt je terug naar het rijke verleden van de ontdekkingsreizigers, die vanuit Tromsø naar de poolgebieden reisden. In Sommarøy ben je te gast bij de locals, die zo ontzettend trots zijn op 'hun' Sommarøy. Diverse activiteiten zijn al inbegrepen, zoals een speciale 'noorderlichtavond' in het basisstation van Halvar voor noorderlicht, een dag gebruik van de sauna en hottub en een boottocht door de fjorden en langs de eilandjes, met goede kans op het spotten van wildlife. 

De 8-daagse noorderlichtreis in het kort
Je vliegt van Düsseldorf rechtsstreeks naar Tromsø en op de luchthaven staat een huurauto klaar, perfect uitgerust voor de winterse omstandigheden. Je slaapt twee nachten in het centrum van Tromsø. Daarna zet je koers richting Sommarøy. Een mooie rit met in de bergen hoge sneeuwmuren. Op Sommarøy slaap je vijf nachten in een kamer of appartement van het Arctic Hotel Sommarøy. Na een wandeling met gids door het dorpje 'begrijp' je de bewoners van deze locatie met haar indrukwekkende geschiedenis. Ook ben je een avond welkom in de speciale base station van Halvar om het noorderlicht te aanschouwen. Een mooie boottocht langs de eilanden en door de fjorden maakt de reis helemaal af. Toch nog meer activiteiten boeken, zoals een huskysafari? Geen enkel probleem! Boek deze vooraf via Voigt Travel of ter plaatse. 

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 5 nachten in Sommarøy op basis van halfpension
 

Huurauto
Bij aankomst op de luchthaven van Tromsø staat een huurauto voor je klaar. Deze huurauto is uiteraard helemaal winterklaar en uitgerust met winterbanden.

Highlights

 • De parelwitte koraalstranden van Sommarøy
 • Tromsø, de stad van het noorderlicht
 • Incl. Boottocht op zoek naar wildlife
 • Incl. Noorderlichtavond met Halvar
 • Geniet van de sauna en hottub
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Incl. 7x ontbijt en 5x diner
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • 3 Excursies inbegrepen
marloes-m-lapland

Marloes Meijer

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Scandic Ishavshotel Tromsø

Verblijf in Arctic Hotel Sommarøy

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Vandaag land je op luchthaven Tromsø, ca. 350 km ten noorden van de poolcirkel. Na het ophale...

Vandaag land je op luchthaven Tromsø, ca. 350 km ten noorden van de poolcirkel. Na het ophalen van de huurauto rijd je naar het hotel in het centrum van Tromsø. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringd door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. Je overnacht in Scandic Ishavshotel Tromsø.
Rijafstand luchthaven Tromsø - hotel: ca. 6 km | ca. 15 min
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op pad met de huurauto?

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaa...

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaal aan jou! Verken de nabije omgeving van Tromsø! Of wil je een echt lange tocht maken, misschien helemaal tot aan Kilpisjärvi in Finland? Ook het boeken van een excursie behoort tot de mogelijkheden. Je overnacht in Scandic Ishavshotel Tromsø. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Naar de arctische eilanden!

Vandaag verplaats je je naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker minste...

Vandaag verplaats je je naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker minstens even mooi in de winter, zo niet mooier! Je hebt de keuze uit twee routes; door de bergen of langs de kust. Beide zijn even mooi en indrukwekkend. In de bergen rijd je langs hoge sneeuwmuren en bij de kust heb je bij goed weer een spectaculair uitzicht op de grote eilanden ten zuiden van Tromsø. Zodra je bij Sommarøy aan komt voel je dat je bent aangekomen aan het einde van de wereld. Deze eilandjes met parelwitte koraalstrandjes en de hoge berg Hillesøya laten je voelen waarom de geschiedenisboeken van dit levendige kustplaatsje vol staan met spectaculaire verhalen van vissers en jagers. Geniet van een verrukkelijk diner in het hotel. Je overnacht in een appartement of kamer in het Arctic Hotel Sommarøy.
Rijafstand Tromsø - Sommarøy: ca. 60 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Meet the locals

Na het ontbijtbuffet heb je alle tijd voor een wandeling door het dorpje Sommarøy, met ca. 40...

Na het ontbijtbuffet heb je alle tijd voor een wandeling door het dorpje Sommarøy, met ca. 400 inwoners. Stop bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. Eindig je wandeling bij de vissershaven en vergeet niet je camera mee te nemen! De rest van de dag heb je de tijd om te ontspannen in de sauna of de hottub of om met de huurauto een rit te maken. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk...

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk van het weer. Aangezien Sommarøy midden in de zee ligt en de depressies vanaf zee als eerste krijgt te verwerken, kan het af en toe spoken. De locals houden hiervan, want dat maakt deze plek uniek! Dat je deze dag met een prachtig schip de zee op gaat om op zoek te gaan naar zeearenden en overige wildlife, zoals walvissen is dus nog enigszins onder voorbehoud. Het kan zijn dat de activiteit naar een andere dag wordt verplaatst. Het voordeel van de zee invloeden is ook dat er grote kans is op opklaring. En een korte opklaring is voldoende om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De base station van Halvar

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwi...

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwit koraal. Of beklim de berg bij goed weer? Er zijn goede routes naar de top. Aan het einde van de wereld wonen de mensen met de mooiste verhalen. Halvar is zo iemand. Na het diner word je door Halvar meegenomen naar zijn base station, gebouwd met hout van de oude basisschool van Sommarøy. Een perfecte plek om noorderlicht te kijken, zonder lichtvervuiling, het geluid van de oceaan en - bij geluk - het ademen van de walvissen, en de reflectie in de zee! En is het winderig en koud? Binnen is het behaaglijk warm en staat de warme soep te dampen. Je overnacht in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Luister naar de natuur

De laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heb je de mogelijkheid om nog een ...

De laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heb je de mogelijkheid om nog een optionele excursie te maken, zoals een huskysafari of een winterwandeling? Diner en overnachting in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt heb je nog volop tijd, voordat je weer naar luchthaven in Tromsø rijdt, waar j...

Na het ontbijt heb je nog volop tijd, voordat je weer naar luchthaven in Tromsø rijdt, waar je pas einde dag de huurauto weer hoeft in te leveren. Je vliegt weer terug naar Düsseldorf, met een koffer vol belevenissen en hopelijk een geheugenkaart vol noorderlichtfoto's.
Rijafstand Sommarøy - luchthaven Tromsø: ca. 55 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!
Dag 2 Op pad met de huurauto?
Dag 3 Naar de arctische eilanden!
Dag 4 Meet the locals
Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?
Dag 6 De base station van Halvar
Dag 7 Luister naar de natuur
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Boek al je excursies vooraf
In Tromsø en Sommarøy kunt je een aantal unieke activiteiten ondernemen. Als extra heb je in Sommarøy al een wandeling, een noorderlichtavond en een boottocht op zoek naar wildlife, maar het kan niet anders of je wil nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

sommaroy-excursies-extra

Sommarøy excursies (inbegrepen)

sommaroy-noorderlichtavond

Noorderlichtavond in Sommarøy

Vanuit het hotel ga je naar de base station van Halvar, gelegen op een prachtige plek in Sommarøy zonder lichtvervuiling. Het is dus de perfecte plaats om het noorderlicht te bewonderen. Halvar kan je alles uitleggen over het noorderlicht en je hoeft alleen maar te genieten.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-boottocht-wildlife

Boottocht op zoek naar wildlife

In vrijwel geen enkel land leven zoveel zeearenden als in Noorwegen. Met bijna 2000 zeearenden (tegenover gemiddeld maximaal 300 in andere landen), is Noorwegen een van de beste plaatsen in Europa om deze majestueuze roofvogel te spotten. Met een vleugelspanwijdte van 2 meter is het een ongelooflijke belevenis om ze te zien jagen op vissen in de Noorse wateren. Je vertrekt tijdens deze excursie vanaf de pier bij hotel Sommarøy en ontdekt per verwarmde boot de wilde kliffen en kustlijn van Sommarøy. Houd je fototoestel bij de hand, want naast zeearenden is de kans groot dat je ook andere dieren spot.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-wandeling

Wandeling door Sommarøy

Met een gids loop je door de plaats Sommarøy. In deze plaats wonen voornamelijk locals die vol trots verhalen vertellen over hun leven op het eiland. Je maakt een stop bij het museum, het koningspark, de kerk en het legendarische Kaillkråa. De wandeling eindigt in de vissershaven.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-excursies-winter

Sommarøy excursies

dsc_4145

Kajakken door het winterlandschap van Sommarøy

Hoe ontdek je een afgelegen winterwonderland vol schoonheid? Vanaf het water! Je gaat samen met een gids een kajak tour maken langs de eilanden archipel van Sommarøy, een afgelegen stukje schoonheid in Noorwegen. De mens heeft nog maar minimaal zijn stempel weten te drukken op Sommarøy en vele plekken zijn enkel te ontdekken per kajak of boot. De omgeving herbergt een groot aantal verborgen baaien die uitzicht bieden op besneeuwde bergen. De manier waarop het blauwe zeewater afsteekt tegen de witte vlaktes en gekleurde huisjes is simpelweg indrukwekkend. Tijdens de tocht is het muisstil en voel je je één met de natuur. Door ons geluidloze vervoersmiddel komen we dichtbij alle wildlife zonder ze te verstoren. Spot jij een zeearend? De gids laat je uiteraard diverse highlights zien en vertelt je graag over het leven op Sommarøy en de omgeving.

 • Prijs: € 117 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
zeearend%20safari%20per%20boot

Zeearend safari per boot

In vrijwel geen enkel land leven zoveel zeearenden als in Noorwegen. Met bijna 2000 zeearenden (tegenover gemiddeld maximaal 300 in andere landen), is Noorwegen een van de beste plaatsen in Europa om deze majestueuze roofvogel te spotten. Met een vleugelspanwijdte van 2 meter is het een ongelooflijke belevenis om ze te zien jagen op vissen in de Noorse wateren. Je ontdekt per verwarmde boot de wilde kliffen en kustlijn van Sommarøy. Houd je fototoestel bij de hand, want naast zeearenden is de kans groot dat je ook andere dieren spot.

 • Prijs: € 117,50 per persoon
 • Duur: ca. 1-1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sommaroy-arctische-sneeuwschoen-winterwandeling

Sneeuwschoenwandeling met gids en café bezoek

Tijdens deze prachtige tocht wandel je samen met een gids naar de top van de Håja berg die 486 meter boven zeeniveau ligt. De Håja berg? Die ligt toch op een eiland in de oceaan? Dat klopt! We beginnen dan ook met een boottocht naar het gelijknamige eiland Håja, een ruig en iconisch eiland wat er dramatisch uitziet vanuit de oceaan. Eenmaal aangekomen aan de noordzijde van het eiland beginnen we aan onze sneeuwschoenwandeling. In circa 2 uur klimmen we naar de top van de berg waar het 360 graden uitzicht spectaculair is en zicht biedt over de omliggende bergen en fjorden. Na een uitdagende wandeling rust u uit op de boot terug naar huis. Wie weet spot je op de terugweg nog een zeearend!

 • Prijs: €126,50 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
huskysafari%20door%20winterwonderland

Huskysafari door winterwonderland

Deze excursie staat garant voor adrenaline, avontuur en belevenis. Tijdens de huskysafari bestuurd één persoon staand de slede en zit de ander lekker warm voorop. Waar ligt jouw voorkeur? Bij aankomst staan de honden je al op te wachten, ze hebben wel zin in een lekker tochtje! Je krijgt een korte uitleg over de slee en hoe je met de honden om dient te gaan, voordat je de prachtige omgeving van Sommarøy gaat ontdekken. Tijdens de drie uur durende tocht door het witte winterwonderland landschap overvalt je een gevoel van vrijheid welke niet te beschrijven is. Bij terugkomst staat er een heerlijke warme drank klaar, voor je weer terugkeert naar de accommodatie.

 • Prijs: € 234,50 per persoon
 • Duur: 6
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
tromso-excursies

Tromsø excursies

tromso-noorderlicht-safari

Noorderlichtsafari Tromsø

Wanneer de zon onder is begint de échte lichtshow in Tromsø. Ga met een gids op pad om op het noorderlicht te jagen. Een uur voor vertrek wordt bepaald wat de meest gunstige locatie zal zijn. Rond 18:30 rijdt u in een speciale bus met gids naar een basecamp ergens in de fjorden. Een tent of hut zorgt voor de nodige beschutting en u kunt zich hier warmen bij het vuur. Er zijn ook toiletten. Lokale noorderlichtjagers vertellen u verhalen over het noorderlicht. Voor warme koffie/thee/chocolademelk en een snack wordt gezorgd. Bovendien krijgt u ook nog een kop heerlijk warme soep. In het basecamp kunt u gratis gebruik maken van winteroveralls en kunt u een statief gebruiken voor de mooiste foto's met uw eigen camera. Tijdens de informatiebijeenkomst in uw hotel hoort u op welke dag deze safari is gepland. Vertrek vanaf het Radisson Blu Hotel.

 • Prijs: € 156,00 per persoon | € 83,40 per kind 4 t/m 12 jaar | € 136,40 per kind 13 t/m 16 jaar
 • Duur: ca. 5-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-sneeuwscooter-lyngen-alpen

Sneeuwscootersafari naar de Lyngen Alpen

Na een mooie bustransfer van ruim 1 uur zie je de Lyngen Alpen al voor je opdoemen. De Lyngen Alpen zijn één van de meest in het oog springende wildernisgebieden van Noord-Noorwegen. Deze opwindende sneeuwscooter expeditie (ca. 60-90 minuten op de sneeuwscooter) brengt je langs de indrukwekkende fjorden. Je volgt de contouren van de bergketens en het pad wordt gedurende de tocht steeds spannender. Aan het einde van de tocht staat er een heerlijke vissoep voor je klaar. Vertrek om 08:30 uur vanaf Radisson Blu Hotel Tromsø. Bij deze excursie zijn altijd 2 personen/sneeuwscooter. Single drive niet mogelijk.

 • Prijs: € 205,00 per persoon (2 personen/scooter) | € 93,70 per kind 6 t/m 11 jaar | € 176,60 per kind 12 t/m 16 jaar
 • Duur: ca. 7 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimaal 2 personen. Niet geschikt voor kinderen onder 6 jaar.
tromso-husky-safari

Huskysafari Tromsø

Deze spannende huskysafari vindt buiten Tromsø plaats: 90 minuten rijden vanaf het stadscentrum in een prachtige vallei. Op deze locatie bevindt zich een kleine husky boerderij met ongeveer 145 uitstekend getrainde en goed verzorgde husky's. Bij aankomst staan de honden je al op te wachten en zij willen niets liever dan samen met jou op pad te gaan door de sneeuw en de wildernis. Na een uitleg over de honden, de sleeën en hoe je met de honden om dient te gaan, word je ingedeeld in een team (2 personen per team), voordat je met de groep de koude, heldere lucht in gaat. In het begin zullen de honden veel blaffen, maar gaandeweg zal het steeds stiller worden en hoor je behalve hun ademhaling enkel de sneeuw onder de sleeën. Wanneer je terugkomt op de boerderij, heb je er een paar vrienden voor het leven bij gekregen. In totaal duurt de rit met de husky’s ongeveer 60-90 minuten. Koffie/thee/chocolademelk en warme soep zijn inbegrepen. Vertrek vanaf Radisson Blu Hotel.

 • Prijs: € 205,00 per persoon (2 personen/slede) | € 176,60 per kind 12 t/m 16 jaar
 • Duur: ca. 7 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
tromso-rendieren-voeren-sami-cultuur

Rendieren voeren en de Sami geschiedenis

Je wordt opgehaald bij het Radisson Blu Hotel in het centrum van Tromsø per bus met gids, na circa 30 minuten kom je aan bij de rendierfarm met ca. 200 rendieren. Aangekomen bij het kamp help je mee met de dagelijkse verzorging en het voeren van de rendieren. Naderhand kun je je lekker opwarmen bij een vuur in een "lavvu" (traditionele Sami tent) waar de herder je onder het genot van een warm drankje en traditionele Sami maaltijd uitgebreid verteld over hoe het dagelijkse leven van de Sami bevolking moet zijn (geweest). De gids zal je ook vertellen over hoe de geschiedenis van het Sami volk is verlopen en hoe zij hun leven leiden.

 • Prijs: € 117,00 per persoon | € 72,80 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-rit-rendierslee-sami

Rit met rendierslee en Sami cultuur

Na een mooie rit van ca. 30 minuten kom je aan de bij rendierfarm met ca. 200 rendieren. Altijd al eens willen weten hoe de Sami leven? Deze excursie is een unieke ervaring om een kijkje in het leven van de Sami te nemen. Naast alle indrukwekkende verhalen over de Sami maak je ook een rit van ca. 30 minuten op een slede achter een rendier, de sledes zijn aan elkaar vastgebonden. De Sami gebruikte de sledes vaak voor transport voor goederen. Bij het kampvuur kun je genieten van een traditionele Sami maaltijd (Bidos).

 • Prijs: € 161 per persoon | € 90,30 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4 uur (incl. transfer)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-walvis-safari

Walvissafari Tromsø

Tijdens deze walvissafari gaan we op zoek naar bultruggen en orka’s. Ook bestaat er de kans dat we witte zeearenden, Europa's grootste roofvogel en bruinvissen spotten. Tijdens de boottocht zal een gids je uitgebreid informeren geven over het onderwaterleven rondom Tromsø. De boot vaart in ca. 3 uur tijd naar het voedselgebied van de walvis en als de boot in de buurt komt van de walvissen schakelen ze de motor over naar elektrisch om stil te kunnen varen en ongestoord te kunnen genieten van een prachtig schouwspel.

 • Prijs: € 156,00 per persoon | € 126,60 per kind 12 t/m 16 jaar| € 106,90 per kind 3 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 6-8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B Deze excursie is mogelijk t/m 31 januari 2023.
tromso-fjord-wildlife-cruise

Arctische fjordcruise Tromsø

Met een hybride catamaran vaar je een schitterende route door de fjorden, waarbij de gidsen uitkijken naar wildlife zoals zeehonden, dolfijnen en zeeadelaren. En met heel veel geluk zelfs een walvis... Vanuit de grote ramen van het schip kijk je prachtig uit over de omgeving. Binnen vind je comfortabele zitplaatsen, een bar en toiletten, maar uiteraard kun je ook buiten op het dek staan. Het onderwater leven wordt in beeld gebracht met behulp van een unieke onderwaterdrone! Ook bezoek je een lokaal vissersdorp en hoor je alles over de lokale vistradities. Vervolgens mag je de lokale vis zelf proeven onder het genot van een lokaal Noors drankje. Tijdens de boottocht zal een gids je uitgebreid informatie geven over het rijke onderwaterleven.

 • Prijs: € 126,50 per persoon | € 106,90 per kind 12 t/m 16 jaar | € 87,30 per kind 3 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 5-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B Deze excursie is mogelijk vanaf 1 februari 2023.
langlauf%20introductie%20tromso

Langlauf introductie in Tromsø

Een reis naar Tromsø is niet compleet zonder dat je de nationale sport van Noorwegen hebt beoefend: langlaufen! Je maakt kennis met de sport, deze excursie is daarom ook geschikt als je nog geen ervaring hebt. Je krijgt een korte instructie en samen met de gids oefen je de verschillende technieken, terwijl je het winterse landschap goed in je kunt opnemen. Uiteraard is het gebruik van langlaufski's, stokken en schoenen inbegrepen.

 • Prijs: € 97,50 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-sneeuwschoenwandelen-2uur

Sneeuwschoenwandeling met gids (2 uur)

Deze 2 uur durende tocht is speciaal samengesteld voor kinderen en voor mensen die nog niet eerder met sneeuwschoenen hebben gelopen. Na een korte transfer van 10 minuten krijg je een korte instructie van de gids waarna de wandeling begint over vlak en licht hellend terrein. Je bevindt je in een omgeving met veel berken en sparren. Tijdens de wandeling wordt regelmatig een pauze gehouden om foto's van de prachtige omgeving te nemen of om een warme drank te drinken en ‘lefse’, een Noorse lokale snack, te eten. Omdat het weer snel kan veranderen in Noord-Noorwegen, raden wij je aan om warme en winddichte kleding te dragen. Het is mogelijk om ter plaatse extra kleding en schoenen huren.

 • Prijs: € 78,00 per persoon | € 50,60 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-sneeuwschoenwandelen-5uur

Sneeuwschoenwandeling met gids (5 uur)

Deze sneeuwschoenwandeling is geschikt voor mensen die gewend zijn om heuvelachtig terrein te bewandelen. Er geldt een minimum leeftijd van 12 jaar voor deze 5 uur durende tocht. Het avontuur begint met een rit van ca. 40 minuten naar een mooie plek in de natuur. Na een korte instructie over het gebruik van de sneeuwschoenen begin je langzaam door het woud te wandelen. Deze wandeling gaat over heuvelachtig terrein. De gids stopt regelmatig om wat te vertellen en zodat je mooie foto's van de omgeving met vol berken en sparren kan maken. Onderweg maak je een stop om een warme drank te drinken en ‘lefse’, een Noorse lokale snack, te eten. Omdat het weer snel kan veranderen in Noord-Noorwegen, raden wij je aan om warme en winddichte kleding te dragen.

 • Prijs: € 117,00 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (incl. transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar
tromso-best-kept-secret-aurora-dome

Best kept secret: overnachten in een aurora dome

Rond 15:00 uur in de middag vertrek je naar een prachtige verborgen fjord, een waar Arctisch paradijs. Hier staat de aurora dome waar je overnacht. De rest van de middag heb je tijd om de omgeving te verkennen. Rond 19:00 uur wordt er in je dome een heerlijke vissoep geserveerd. Na een goede maaltijd is het tijd om van het noorderlicht te genieten. Vanuit je dome kun je direct het noorderlicht zien, dus je hebt geen last van de kou. Na een heerlijke nacht staat het ontbijt voor je klaar. Wanneer je klaar bent met het ontbijt kun je zelf kiezen uit twee activiteiten: ijsvissen of een sneeuwschoenwandeling met Sami verhalen. Rond 15:00 uur ben je terug in Tromsø.

 • Prijs: € 314 per persoon (op basis van 2 personen)
 • Duur: ca. 24 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
tromso-best-kept-secret-ijsvissen

Best kept secret: ijsvissen

Maak kennis met een ontspannen hobby van de Noren, ijsvissen. Na een mooie reis van circa een uur kom je aan in een verborgen vallei, die nog weinig toeristen hebben ontdekt. Met een ijsboor en vismateriaal zoek je een plek op het bevroren meer, maak je een gat en kan het vissen beginnen. Je neemt plaats op een rendierhuid en zult ervaren hoe isolerend dit werkt, hier komt geen enkele kou doorheen. Je zult merken dat dit totaal anders is dan het vissen wat je kent. Mocht je niets vangen, dan heb je een prachtig stukje Noorwegen mogen verkennen.

 • Prijs: € 136,00 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (incl. transfers)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf 15 januari
tromso-icedome

Panoramische tour en Ice Dome

Je vertrekt vanaf Tromsø met een transfer naar Camp Tamok, gelegen in het binnenland van Noorwegen tussen de bergen. De panoramische route daarheen is prachtig en je zult zeker genieten van het uitzicht. De Ice Dome is gemaakt van ijs en sneeuw en versierd met prachtige ijssculpturen. Alle ijssculpturen zijn met de hand gemaakt. Bij aankomst in de Ice Dome ontvang je een ijskoud drankje en krijg je meer informatie over de Ice Dome. Na de rondleiding heb je nog even tijd voor de kleine kudde rendieren bij de Ice Dome. Vervolgens word je weer teruggebracht naar Tromsø.

 • Prijs: € 95,50 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur (waarvan transfer ca. 3 uur)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Norwegian Travel Company

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Incl. huurauto en noorderlichtsafari
  5 dagen, halfpension

  Noorderlicht op Sommarøy 5 dagen

  arctisch-avontuur-sommaroy-5-dagen-thumb
 • Geweldige combinatie
  8 dagen, logies en ontbijt/volpension

  Winteravontuur Tromsø en Senja

  winteravontuur-tromso-senja-thumb