PRINT PAGINA

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Winterreis van de stad van het noorderlicht tot parelwitte koraalstranden

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Welkom in Noord-Noorwegen!

Vandaag land je op luchthaven Tromsø, ca. 350 km ten noorden van de poolcirkel. Na het ophalen van de huurauto rijd je direct door naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker minstens even mooi in de winter, zo niet mooier! Je hebt de keuze uit twee routes; door de bergen of langs de kust. Beide zijn even mooi en indrukwekkend. In de bergen rijd je langs hoge sneeuwmuren en bij de kust heb je bij goed weer een spectaculair uitzicht op de grote eilanden ten zuiden van Tromsø. Zodra je bij Sommarøy aan komt voel je dat je bent aangekomen aan het einde van de wereld. Deze eilandjes met parelwitte koraalstrandjes en de hoge berg Hillesøya laten je voelen waarom de geschiedenisboeken van dit levendige kustplaatsje vol staan met spectaculaire verhalen van vissers en jagers. Geniet van een verrukkelijk diner in het hotel. Je overnacht in een appartement of kamer in het Arctic Hotel Sommarøy. Rijafstand Tromsø - Sommarøy: ca. 60 km | ca. 1,5 uur

Dag 2

Dag 2 Op pad met de huurauto?

Op pad met de huurauto?

Na het ontbijtbuffet heb je alle tijd voor een wandeling door het dorpje Sommarøy, met ca. 400 inwoners. Stop bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. Eindig je wandeling bij de vissershaven en vergeet niet je camera mee te nemen! De rest van de dag heb je de tijd om te ontspannen in de sauna of de hottub of om met de huurauto een rit te maken. Diner en overnachting in Sommarøy.

Dag 3+4

Dag 3+4 Ontdek de omgeving van Sommarøy

Ontdek de omgeving van Sommarøy

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwit koraal. Of beklim de berg bij goed weer? Er zijn goede routes naar de top. Aan het einde van de wereld wonen de mensen met de mooiste verhalen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om diverse excursies te boeken. Ga bijvoorbeeld met een kayak de zee op, op zoek naar wildlife.. Of maak een prachtige sneeuwschoenwandeling onder begeleiding van een gids. Diner en overnachting in Sommarøy.
 

Dag 5

Dag 5 Terug naar Tromsø

Terug naar Tromsø

Na het ontbijtbuffet rijd je naar het centrum van Tromsø. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringd door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. Je overnacht in Scandic Grand Hotel Tromsø. Rijafstand Sommarøy - Tromsø: ca. 60 km | ca. 1,5 uur

Dag 6

Dag 6 On top of the world met Fjellheisen

On top of the world met Fjellheisen

Vandaag is het aan jou wat je wil gaan doen. Misschien heb je vooraf al een excursie geboekt, zoals een rit met een rendierslee of een prachtige fjordcruise? Als het helder weer is, is het echt de moeite waard om met de Fjellheisen kabelbaan naar de 421 meter hoge top van de Storsteinen berg gaan. Het uitzicht is onvergetelijk. Op de heen- of terugweg kun je even binnen gaan kijken in de bijzondere Arctische kathedraal, gebouwd in een driehoeksvorm en dankzij de bijzondere raampartijen heeft het binnen een schitterende lichtinval. Je overnacht in Scandic Grand Hotel Tromsø.

Dag 7

Dag 7 Ontdek de omgeving van Tromsø

Ontdek de omgeving van Tromsø

Tromsø biedt oneindig veel mogelijkheden. Ga mee op huskysafari, boek een fjordcruise of breng een bezoek aan de rendierfarm. Daarnaast zijn er diverse interessante musea zoals het Polar museum in het centrum van de stad. Met zijn ligging ver in het noorden heeft Tromsø gediend als toegangspoort tot het Noordpoolgebied voor avonturiers, jagers en onderzoekers. Het museum verteld de verhalen van de allereerste ontmoeting van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz met een ijsbeer, gewaagde luchtballonexpedities boven de poolgebieden en een eenzame kerstviering in een pelsjagershut. Overnachting in Scandic Grand Hotel Troms​ø.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt is het tijd om naar de luchthaven van Tromsø te rijden, waar je de huurauto weer in dient te leveren. Je vliegt, helaas, alweer terug naar Amsterdam.. Maar wel met een koffer vol belevenissen en hopelijk een geheugenkaart vol noorderlichtfoto's.
Rijafstand luchthaven Tromsø - hotel: ca. 6 km | ca. 15 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: