PRINT PAGINA

Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

Winterreis van de stad van het noorderlicht tot parelwitte koraalstranden

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Welkom in Noord-Noorwegen!

Vandaag land je op luchthaven Tromsø, ca. 350 km ten noorden van de poolcirkel. Na het ophalen van de huurauto rijd je naar het hotel in het centrum van Tromsø. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringd door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. Je overnacht in Scandic Ishavshotel Tromsø.
Rijafstand luchthaven Tromsø - hotel: ca. 6 km | ca. 15 min

Dag 2

Dag 2 Op pad met de huurauto?

Op pad met de huurauto?

Na het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet - waar het hotel bekend om staat - is de dag helemaal aan jou! Verken de nabije omgeving van Tromsø! Of wil je een echt lange tocht maken, misschien helemaal tot aan Kilpisjärvi in Finland? Ook het boeken van een excursie behoort tot de mogelijkheden. Je overnacht in Scandic Ishavshotel Tromsø.

Dag 3

Dag 3 Naar de arctische eilanden!

Naar de arctische eilanden!

Vandaag verplaats je je naar Sommarøy, 'zomereiland' voor de Noren. Maar zeker minstens even mooi in de winter, zo niet mooier! Je hebt de keuze uit twee routes; door de bergen of langs de kust. Beide zijn even mooi en indrukwekkend. In de bergen rijd je langs hoge sneeuwmuren en bij de kust heb je bij goed weer een spectaculair uitzicht op de grote eilanden ten zuiden van Tromsø. Zodra je bij Sommarøy aan komt voel je dat je bent aangekomen aan het einde van de wereld. Deze eilandjes met parelwitte koraalstrandjes en de hoge berg Hillesøya laten je voelen waarom de geschiedenisboeken van dit levendige kustplaatsje vol staan met spectaculaire verhalen van vissers en jagers. Geniet van een verrukkelijk diner in het hotel. Je overnacht in een appartement of kamer in het Arctic Hotel Sommarøy.
Rijafstand Tromsø - Sommarøy: ca. 60 km | ca. 1,5 uur

Dag 4

Dag 4 Meet the locals

Meet the locals

Na het ontbijtbuffet heb je alle tijd voor een wandeling door het dorpje Sommarøy, met ca. 400 inwoners. Stop bij het museum, het koningspark, de kunststudio, kerk en het legendarische Kaillkråa. Aangezien meestal de vrouwen de boodschappen doen, blijven de mannen achter in Kaillkråa. Waar elke bezoeker een koffiekop met naam aan een haakje heeft hangen. Eindig je wandeling bij de vissershaven en vergeet niet je camera mee te nemen! De rest van de dag heb je de tijd om te ontspannen in de sauna of de hottub of om met de huurauto een rit te maken. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 5

Dag 5 Zeesafari op zoek naar wildlife?

Zeesafari op zoek naar wildlife?

Na het ontbijtbuffet staat een zeesafari gepland. De daadwerkelijke planning is volledig afhankelijk van het weer. Aangezien Sommarøy midden in de zee ligt en de depressies vanaf zee als eerste krijgt te verwerken, kan het af en toe spoken. De locals houden hiervan, want dat maakt deze plek uniek! Dat je deze dag met een prachtig schip de zee op gaat om op zoek te gaan naar zeearenden en overige wildlife, zoals walvissen is dus nog enigszins onder voorbehoud. Het kan zijn dat de activiteit naar een andere dag wordt verplaatst. Het voordeel van de zee invloeden is ook dat er grote kans is op opklaring. En een korte opklaring is voldoende om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Diner en overnachting in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 De base station van Halvar

De base station van Halvar

Een mooie dag om van de natuur op Sommarøy te genieten. Wandel over de stranden, over parelwit koraal. Of beklim de berg bij goed weer? Er zijn goede routes naar de top. Aan het einde van de wereld wonen de mensen met de mooiste verhalen. Halvar is zo iemand. Na het diner word je door Halvar meegenomen naar zijn base station, gebouwd met hout van de oude basisschool van Sommarøy. Een perfecte plek om noorderlicht te kijken, zonder lichtvervuiling, het geluid van de oceaan en - bij geluk - het ademen van de walvissen, en de reflectie in de zee! En is het winderig en koud? Binnen is het behaaglijk warm en staat de warme soep te dampen. Je overnacht in Sommarøy.
Duur programma: ca. 2-3 uur

Dag 7

Dag 7 Luister naar de natuur

Luister naar de natuur

De laatste volle dag op dit magische eiland. Na het ontbijtbuffet heb je de mogelijkheid om nog een optionele excursie te maken, zoals een huskysafari of een winterwandeling? Diner en overnachting in Sommarøy.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt heb je nog volop tijd, voordat je weer naar luchthaven in Tromsø rijdt, waar je pas einde dag de huurauto weer hoeft in te leveren. Je vliegt weer terug naar Düsseldorf, met een koffer vol belevenissen en hopelijk een geheugenkaart vol noorderlichtfoto's.
Rijafstand Sommarøy - luchthaven Tromsø: ca. 55 km | ca. 1,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: