PRINT PAGINA

Winteravontuur Tromsø en Senja

Van het 'Parijs van het noorden' naar magisch Senja

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noors-Lapland

Welkom in Noors-Lapland

Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia rechtstreeks naar Tromsø in Noors-Lapland. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel, een echte studentenstad, gelegen op een eiland. Deze moderne stad in het noordpoolgebied biedt zowel cultuur als natuur. Hier vind je allerlei activiteiten zoals een aquarium, verschillende musea en een bruisend stadsleven. Als je aan het einde van de ochtend hier aankomt, staat de gids al op je te wachten. Per transfer word je in ca. 15 minuten naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Onderweg vertelt de gids alles wat je moet weten over deze bijzondere stad. 's Avonds heb je de keuze uit tientallen restaurants in het centrum van de stad, met een keuze van traditioneel Noors tot internationale keukens.

Dag 2

Dag 2 Per snelferry naar Senja

Per snelferry naar Senja

Vandaag laat je Tromsø achter je en ga je per expressboot naar een totaal andere omgeving. Het eiland Senja is adembenemend mooi en biedt werkelijk alles waar je aan denkt bij Noorwegen. Vanaf de haven word je opgehaald en naar Mefjordvær gereden, een lokaal dorpje met het centraal gelegen Mefjord Brygge, waar je de komende 4 nachten zult verblijven. Tijdens deze rit kun je het natuurschoon op Senja direct al bewonderen. Mefjord Brygge ligt aan het fjord en hiervandaan heb je een schitterend zicht op de ruige bergen. Na een heerlijk diner in de avond ontmoet je ook de lokale gids en zal hij je alles vertellen over het programma en de activiteiten de komende dagen. Sommige onderdelen in het programma kunnen op andere dagen plaatsvinden dan beschreven, in verband met sneeuw- of weercondities. Je ontvangt ter plaatse het definitieve dag tot dag programma.


 

Dag 3

Dag 3 Noorderlicht in Mefjordvær

Noorderlicht in Mefjordvær

Na een heerlijk ontbijt kun je te voet het dorp gaan verkennen en de gidsen vertellen je graag wat de mooie plekjes zijn in de omgeving. Geniet 's middags van een heerlijke lunch en daarna kun je ontspannen relaxen in de sauna en de hottub. 's Avonds staat de Noorderlicht safari op het programma! Eerst krijg je een informatieve lezing over het fenomeen het Noorderlicht en over de wildlife op Senja en daarna ga je me de gids naar de beste plekken om het Noorderlicht te aanschouwen. Omdat er op Senja zo weinig luchtvervuiling is, is het één van de beste plekken om hier het Noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, te zien! Een onvergetelijk schouwspel.

Dag 4

Dag 4 Het water op in Mefjord

Het water op in Mefjord

Na een heerlijk ontbijt gaan je per boot de fjordenkust verkennen, je gaat op zoek naar zeearenden en zeehonden en je gaat we zien hoe indrukwekkend de fjorden zijn vanaf het water. Aan boord is er voldoende ruimte binnen en buiten en je krijgt de beschikking over warme pakken met drijfvermogen. Van de boottocht heb je vast trek gekregen dus je kunt genieten van een lekkere lunch als je weer aan wal bent. Daarna heb je een vrije middag die je naar eigen wens kunt invullen.

 

Dag 5

Dag 5 Sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoenwandelen

Vandaag ga je op sneeuwschoenen, een soort tennisrackets die je onder je schoenen bindt, een mooie wandeling maken door de imposante natuur. In het begin is het even onwennig maar binnen een mum van tijd heb je niet eens meer door dat je ze hebt ondergebonden. Het leuke van het wandelen op sneeuwschoenen is dat je op plekken in de natuur komt waar je zonder sneeuwschoenen niet zomaar zou kunnen komen.

 

Dag 6

Dag 6 Per Hurtigruten naar Tromsø

Per Hurtigruten naar Tromsø

Na het ontbijt word je naar de haven van Finnsnes gereden om daar aan boord te gaan van het bekende Hurtigruten schip. Je vaart een schitterende route terug naar Tromsø en 's middags heb je alle vrijheid om dit geheel naar eigen keuze in te vullen. Het bruisende Tromsø biedt meer dan voldoende vertier. Ga met de Fjellheisen kabelbaan naar de 421 meter hoge top van de Storsteinen berg. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving. Op de heen- of terugweg kun je even binnen gaan kijken in de bijzondere Arctische kathedraal, gebouwd in een driehoeksvorm en dankzij de bijzondere raampartijen heeft het binnen een schitterende lichtinval.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag in Tromsø

Vrije dag in Tromsø

Vandaag kun je naar eigen keuze invullen. Tromsø biedt enorm veel excursiemogelijkehden. In januari kun je een walvis safari doen of vind je het leuk om een rendiersledetocht te maken? Of heb je liever wat meer actie en wil je gas geven op een sneeuwscooter? De keuze is aan jou om je laatste dag in Tromsø nog zo optimaal mogelijk te genieten. Ook 's avonds is het in Tromsø opvallend levendig en trendy, met veel bars en goede restaurants.

Dag 8

Dag 8 Afscheid van Noorwegen

Afscheid van Noorwegen

Vandaag is het helaas tijd voor de terugvlucht naar Amsterdam. Je camera staat ongetwijfeld vol met de meest prachtige beelden en je zult herinneringen hebben die je nooit meer vergeet. De kans is heel groot dat je Noorwegen voor altijd in je hart hebt gesloten!

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: