Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

De snelle camperreis door het noorden van Scandinavië

camper-express-noorwegen-lapland-header

Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Heeft u er altijd al van gedroomd om in uw eigen tempo het Pure Noorden te ontdekken en van de laatste wildernis van Europa te genieten? Deze camperreis leent zich uitstekend voor een ontspannen vakantie met "uw eigen huis op wielen". Met een camper reizen geeft namelijk het ultieme gevoel van vrijheid. Wij verzorgen uw vlucht naar de poolcirkel, waar u ontspannen aan uw rondreis door Finland en Noorwegen kunt beginnen.

Uw 8-daagse Noord-Scandinavië campervakantie in het kort
Met een rechtstreekse vlucht reist u naar het noorden van Fins Lapland. Op de luchthaven wordt u direct naar uw camper gebracht. Nadat u een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper en informatie over de campings in Noord- Scandinavië hebt gekregen kunt u vertrekken. Met de speciale ready-to-go pakket, o.a. inclusief bedlinnen, camping- en een BBQ-set gaat u al optimaal voorbereid de Lapse wildernis in! Met de GRATIS wegenkaart van Scandinavië en de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië van Henk Filippo zult u de route niet kwijtraken. Met de camper voelt u zich zo vrij als een vogel en het vinden van een idyllische overnachtingsplaats zal geen enkel probleem vormen. Aan het einde van uw avontuur keert u weer terug naar Rovaniemi. Na het inleveren van de camper vliegt u weer terug naar Rotterdam.

Verzorging
U verblijft:

 • 6 nachten in een camper naar keuze, op elke door u gewenste kampeerplek​
 • 1 nacht in een bungalow van Santa Claus Village op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Ready-to-go pakket: bedlinnen, eindschoonmaak, toilet chemicalien, schoonmaakset, regenjassen, campingset en BBQ-set
 • 1 gasfles
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als u een camperreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Alle vrijheid met een eigen huurcamper
 • Middernachtzon
 • Comfortabele manier van kamperen in de unieke wildernis van Noord-Scandinavië
 • Onvergetelijke Lapse activiteiten en prachtige natuur
 • Het ultieme vrije gevoel door de mogelijkheid tot vrij kamperen  
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
frank-t-noorwegen

Frank Teekens

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

U heeft volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens uw campervakantie. Om u bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor u uitgestippeld waarbij u een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijgt u van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam komt u eind van de ochtend aan in Rovaniemi. Vanaf de luc...

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam komt u eind van de ochtend aan in Rovaniemi. Vanaf de luchthaven wordt u direct naar uw camper gebracht. Bij de camper krijgt u een uitgebreide uitleg voordat u op pad gaat. Wat direct opvalt zijn de goede, overzichtelijke en gemakkelijk te rijden wegen. U rijdt vandaag dwars door uitgestrekte bossen, prachtige hoogveengebieden en langs kraakheldere waterpartijen naar het nationaal park Pyhä-Luosto. Na een dag vol nieuwe impressies kunt u ervoor kiezen om in het natiaal park bij een kampvuur plaats te verblijven of u kunt verblijven op de camping van Sodankylä.
Rijafstand Rovaniemi - Luosto: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland

U kunt deze ochtend starten met een mooie wandeling door het nationaal park of breng een bezoek aan ...

U kunt deze ochtend starten met een mooie wandeling door het nationaal park of breng een bezoek aan de amethistmijn van Luosto. Daarna vervolgd u uw weg richting het land van de Sami. U ziet kuddes rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. Ook de bewegwijzering is hier tweetalig: in het Fins en Samisch. U kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara en uw rendiervlees en gerookte zalm direct bij de Sami kopen in zogenaamde direct sales. Of een stop maken bij het grootste Nationale Park van Finland, het UKK (Urho Kekkonen) waar nog beren, lynxen en wolven leven. Na een dag vol prachtige indrukken kunt u ervoor kiezen om ergens in het wild uw camper te parkeren of de kleine, prachtig aan een meer gelegen, camping van Lemmenjoki aan te doen.
Rijafstand Luosto - Lemmenjoki: ca. 300 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 In de voetsporen van de Sami

Maak een heerlijke ochtendwandeling reis in eigen tempo verder naar het centrum van de Noorse Sami: ...

Maak een heerlijke ochtendwandeling reis in eigen tempo verder naar het centrum van de Noorse Sami: Karasjok, maar niet voordat u een bezoek aan het Siida Museum in Inari heeft gebracht. Tegenover het Siida museum bevindt zich een zilversmid. Inari is het centrum van de Finse Sami cultuur en in het Siida Museum kunt u kennismaken met de gewoonten en gebruiken van dit bijzondere volk en de natuur in Noord Lapland. In Inari kunt u ook aan boord stappen van een boot welke u richting de "Wildernis Kerk" brengt. Vervolgens gaat u te voet verder. Na 3 kilometer komt u aan bij het geheel houten kerkje dat de oudste van de gemeente Inari is. Op de terugweg passeert u enkele veengebieden, waar u over de planken loopt. Enkele kleine en grotere meertjes verder loopt u door een sprookjesachtig dennenbos, dat bezaaid is met grote rotsblokken. Uiteindelijk komt u weer langs het Siida museum en loopt u verder naar de plaats waar uw auto staat. De glooiende rit naar de Noorse grens leidt u over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Een heerlijk ontspannen rit, met voldoende tijd om langs kristalheldere beekjes te picknicken. Enkele kilometers voor de Noorse grens kunt u een korte wandeling maken naar de grootste bron van Finland. In Noorwegen zet u uw horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Het landschap veranderd direct nadat u via een brug in Noorwegen bent aangekomen. De weg volgt de rivier "Tana elv" tot aan het stadje Karasjok. U kunt er voor kiezen om op de goed verzorgde camping in Karasjok, Karacamp, te overnachten.
Rijafstand Lemmenjoki - Karasjok: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar het einde van de wereld: de Noordkaap!

U maakt een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk ziet u er potvis...

U maakt een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk ziet u er potvissen en bruinvissen zwemmen. De prachtige route loopt rechtstreeks naar hét hoogtepunt van vandaag: de Noordkaap. Neem gerust de tijd vandaag, de zon gaat niet onder en u heeft alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar u vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, rijdt u nu via de Noordkaaptunnel (6,8 km lang en 212 meter diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Heeft u de champagne mee voor vannacht? Niet alleen de Noordkaap is een bezoek waard. Wij adviseren de vogelliefhebbers om 19 kilometer voor de Noordkaap naar het idyllisch gelegen Gjesvaer af te slaan. Daar kunt u onder begeleiding van de zeer enthousiaste gids met een kleine boot mee naar de vogelrots Gjesvaerstappan. Hier leven in de zomermaanden zo'n 2,3 miljoen vogels waaronder Zeearenden en zeer veel Papegaaiduikers. Uiteraard bezoekt u in de avond de Noordkaap opnieuw om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode middernachtzon. U heeft de mooie plekjes voor het uitzoeken. Ook zijn er voldoende campings; een hele mooie is Kirkeporten Camping.
Rijafstand Karasjok - Noordkaap: ca. 265 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langs de Noorse fjorden

Vandaag wordt u wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan...

Vandaag wordt u wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan het einde van Europa. U zult nog vaak met heimwee terugdenken aan deze speciale plek, u heeft toch maar mooi op de Noorkaap gestaan! Vandaag reist u zuidwaarts. Behendig stuurt u uw camper over de hoogvlaktes van de schitterende streek Finnmark. Onderweg geniet u van de prachtige vergezichten en de fraaie bergformaties. Daarnaast kunt u ook vele kuddes rendieren tegenkomen. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting het noorden. Vooral in augustus en september bestaan de kuddes vaak uit honderden of zelfs duizenden dieren! Uw eindbestemming is de stad Alta. Een gezellige stad met volle terrasjes in de zomer, rustiek gelegen aan de kristalheldere Noorse Zee. U zult voor uw gevoel tijd te kort komen om alles te ontdekken. De Sautso canyon, zo'n 25 kilometer buiten de stad, is een eldorado voor wandelliefhebbers en zeker een bezoekje waard. Dit geldt ook voor het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. Wist u trouwens dat de Alta-rivier één van de meest zalmrijke rivieren van Europa is? Dus hengel mee en vang uw eigen diner! Wellicht de mooiste van drie campings in Alta is Alta Strand Camping.
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De tunturi van Pallas

Het beloofd weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk uw ontb...

Het beloofd weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk uw ontbijt te hebben genuttigd laat u het prachtige fjordenlandschap achter u. U maakt vandaag een buitengewone reis van zee via toendra naar taiga. Drie totaal verschillende landschappen, allen gevormd tijdens de ijstijden met ieder haar eigen karakter én thuisland van de Sami. Dompel u nog eens goed onder in de Sami-cultuur in Kautokeino en bewandel daar het 4,5 kilometer lange natuur- en cultuurpad! Rij daarna door naar Muonio, Finland, om, nadat u in het magnifieke Pallas Nationaal Park hebt gewandeld, een mooie overnachtingsplaats te zoeken. Harriniva camping ligt pal aan de stroomversnellingen van de rivier Etuväylä, de grensrivier met buurland Zweden en is een prima alternatief om de avond en nacht door te brengen.
Rijafstand Alta - Muonio: ca. 280 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland

U trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een g...

U trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een gedeelte door Zweden te rijden. Dat wordt uw derde land tijdens deze reis. Bij het plaatsje Kolari kunt u de grens met Zweden oversteken om 80 kilometer verderop net ten noorden van Pello weer Finland binnen te rijden. Daarna rijdt u door naar Rovaniemi en levert u in de middag uw camper in. Na het inleveren wordt u naar Santa Claus Village gebracht waar u overnacht.
Rijafstand Pallas - Rovaniemi: ca. 240 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De kerstman zwaait u uit

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Nederland. Een ervaring ri...

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Nederland. Een ervaring rijker!
Rijafstand Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland
Dag 3 In de voetsporen van de Sami
Dag 4 Naar het einde van de wereld: de Noordkaap!
Dag 5 Langs de Noorse fjorden
Dag 6 De tunturi van Pallas
Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland
Dag 8 De kerstman zwaait u uit
Sluit dag tot dag

Verblijf in camper Van

Verblijf in camper Small

Verblijf in camper Medium

Verblijf in camper Large

Verblijf in Santa Claus Holiday Village

Excursies

Maak uw rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of u wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor u geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kunt u deze excursies vooraf reserveren. U bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoeft u niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

Kanoën in de Middernachtzon

Nadat u de benodigde materialen verstrekt hebt gekregen volgt u uw gidsen voor circa 5 kilometer met uw eigen auto. Aangekomen bij het idyllische meertje Hangasjärvi, waar de kano’s al liggen te wachten, krijgt u uitleg over hoe een kano te besturen. Het spiegelende water, de imponerende omgeving en de surreële sfeer van de middernachtzon zorgen voor een onvergetelijke ambiance. Naar Fins gebruik wordt er onderweg gestopt en koffie, thee en worstjes bereid boven het vuur.

 • Prijs: € 50 per persoon | € 25 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-middernachtzon-hike

Middernachtzon hike

Trek uw wandelschoenen aan want vanavond beklimt u onder begeleiding van een gids de top van de Sallatunturi heuvel. Onderweg hier naartoe vertelt uw gids uitgebreid over de prachtige omgeving. Op de top geniet u bij een vuurtje met een drankje en de Finse 'makkara' worst van een fantastisch uitzicht, tot ver in Rusland! Kort voor middernacht keert u weer terug naar uw bungalow.

 • Prijs: € 27 per persoon | € 13,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Sallan Poropuisto
salla-zomer-vier-seizoenen-multimedia

Vier seizoenen multimediashow Salla

De Nederlander Bart Braafhart woont al jaren in Salla en is een verwoed noorderlichtjager en natuurfotograaf. In zijn eigen Noorderlicht Studio in Salla vertelt hij u alles over het noorderlicht. Hij heeft dit onvoorstelbare natuurfenomeen al heel vaak gezien in Salla en dat heeft spectaculaire beelden opgeleverd, die hij graag met u wil delen. Daarnaast krijgt u prachtige beelden te zien van hoe onvoorstelbaar mooi de natuur hier is, welk jaargetijde dan ook. Beschikbaar op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

 • Prijs: € 19 per persoon | € 9,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 75 min
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (20:15 uur)
salla-zomer-salmijoki

Salmijoki

B.Art organiseert een speciale middagtour naar het prachtige oude bos nabij de Salmijoki-kloof, op amper 14 km van het dorp Salla. De wandeling van 2 x 1,5 km gaat door een bos met woudreuzen, gevarieerde bodemflora en een ruig landschap. Door een heuse rolkeiveld komt u uiteindelijk onderin de kloof bij het riviertje uit. Onderweg vertelt B.Art over de natuur, cultuur en lokale geschiedenis. Bij het Salmijoki riviertje drinken we in een laavu (half-open schuilhut) koffie/thee met een Finse pullakoek en grillen we een worstje boven het kampvuur. Dé plek voor de natuurliefhebber en -fotograaf! Beschikbaar op dinsdagen en donderdagen. Overige dagen op aanvraag.

 • Prijs: € 35 per persoon | € 17,50 per kind 4 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3,5-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door B.Art Collection (14:00 uur)
salla-zomer-4wd-tuntsa-wildernis

Per four-wheel drive naar de Tuntsa wildernis

Met uw eigen auto rijdt u naar het dorpje Salla, waar Bart Braafhart u opwacht. Met zijn eigen 4WD auto brengt hij u tijdens deze schitterende natuursafari naar de laatste wildernis van Europa. De hoogtepunten zijn: de Fins-Russische grensovergang, een vogelkijktoren en de stroomversnellingen in de Naruskajoki rivier. Geniet van de lunch in de 'middle of nowhere' kota hut. U heeft een grote kans om rendieren te zien, misschien een eland en verschillende vogelsoorten zoals de arend, Siberische gaai en hoen. Op de terugweg naar Salla wordt er een heerlijke barbecue georganiseerd in een Finse kota. Tijdens deze excursie kunt u gratis gebruik maken van een camerastatief en verrekijker.

 • Prijs: € 159 per persoon
 • Duur: ca. 12 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Niet geschikt voor kinderen door de lange duur (Uitgevoerd door B.Art Collection)
ruka-zomer-excursies

Excursies Ruka

ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Berenspotten bij de Russische grens

Het programma start met een transfer van 1 uur naar de Russische grens. Samen met uw gids zoekt u schuilhut op, zodat de dieren u niet zullen zien of ruiken. Naast beren kunt u in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden. De gids heeft heerlijke picknick snacks meegenomen. Voor middernacht keert u met de gids terug naar de auto en reist u onder de Middernachtzon terug naar Ruka. De kans dat u een beer heeft gezien is 99%!

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 8 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk vanaf begin juni. Uitgevoerd door Ruka Safaris (17:00 uur)
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijft u langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet u van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 44 per persoon | € 24 per kind 5 t/m 10 jaar
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (10:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Schiet door de meest uitdagende stroomversnellingen in de Kitka canyon en zie de machtige Jyrävä waterval vanaf de oever. Vanaf de Jyrävä waterval volgt u een route van ca. 1,5 km terug naar de auto. U moet minimaal 18 jaar oud zijn en over een goede fysieke conditie beschikken.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen (Russische grens)

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä, aan de Russische grens. In dit 7 uur durende programma geniet u ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 82 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-offroad-rzr-rally

RZR Buggy safari

Daag u zelf uit met dit spannende avontuur per RZR Buggy. De gids zal de groep begeleiden over de routes door het bos naar mooie uitzichtpunten. Dé manier om de wildernis van Finland te ontdekken. Let op: de bestuurder moet in het bezit zijn van een rijbewijs.

 • Prijs: € 69 per persoon (2 personen per buggy) | € 40 euro per kind 5 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 1-persoonstoeslag € 25. ​Uitgevoerd door Ruka Safaris (14:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-10km

Kanotrip in Oulanka National Park (10 km)

Een onvergetelijke safari in een Indian kano, midden in het prachtige landschap vanaf de rivier Oulanka. De route is goed te doen voor beginners, doordat er geen stroomversnellingen zijn. Op het einde van de kortere safari geniet u van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 71 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-kanotrip-24km

Kanotrip in Oulanka National Park (24 km)

De langere versie van de kanotocht door Oulanka National Park. Tijdens deze excursie krijgt u sandwiches aangeboden. Op het einde van de safari geniet u van koffie, een sapje en de Finse makkara (worst) bij het vuur. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 139 per persoon | € 83 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (09:00 uur)
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP fitness

Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van de SUP (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op de board. Na een uur paddling gaat u naar de sauna voor een 30 minuten durende stretching oefening: saunayoga!

 • Prijs: € 25 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safaris (16:30 uur). Minimum leeftijd 12 jaar
ruka-zomer-ontdekkingstocht-finse-bos

Finse ontdekkingstocht

Tijdens deze excursie leert u de traditionele Finse lifestyle beter kennen. Finnen zijn gewend om uit de natuur te eten en deze kennis delen ze graag met u. Afhankelijk van het seizoen gaat u met de gids vissen of bessen plukken in het bos (bessenseizoen is van juli tot en met augustus). Uiteraard kunt u uw vangst bereiden boven een kampvuur en proeven hoe het smaakt. Verser kan bijna niet!

 • Prijs: € 49 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Ruka Safari's (15:00 uur)
kilpisjarvi-zomer-excursies

Excursies Kilpisjärvi

kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-drielandenpunt

Rondvlucht drielandenpunt

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland. U kijkt uit over de prachtige toendra’s.

 • Prijs: € 220 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 15 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-halti

Rondvlucht Kilpisjärvi en Halti

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven Kilpisjärvi en de berg 'Halti'. Halti is ruim 1300 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Finland.

 • Prijs: € 490 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
kilpisjarvi-zomer-rondvlucht-zweden-finland-noorwe

Rondvlucht Zweden, Finland en Noorwegen

Een rondvlucht met een watervliegtuig boven drie verschillende landen. U heeft uitzicht over de uitgestrekte toendra en in de verte de fjorden van Noorwegen.

 • Prijs: € 930 per vlucht (1-3 personen)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Polar Lento, mogelijk vanaf 26 juni
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaart u naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. U leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier gaat u aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 174,40 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door 71 Nord (12:00 uur)
noordkaap-zomer-vogelsafari-gjesvaerstappan

Vogelsafari naar Gjesværstappan

Neem een kijkje in een van de grootste vogelbroedgebieden in Noord-Noorwegen: de Gjesværstappan. Een bijzonder eiland waar zo'n 2,3 miljoen vogels huizen. Met een speciale boot wordt u zo dicht mogelijk op dit rotseiland gevaren. U krijgt de mogelijkheid om duizenden papegaaiduikers, Jan-van-genten, aalscholvers, eidereenden, alken, zeekoeten en veel zeearenden te spotten en op de foto te zetten. De kans is groot dat u ook zeehonden ziet!

 • Prijs: € 66,50 per persoon | € 33,25 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Barents cabins & cruise (12:30, 15:00 of 17:30 uur), mogelijk tot eind augustus
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaart u met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: € 97,01 per persoon | € 70,85 per kind 12 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit u laag bij het water en kunt u de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die u meeneemt voor de rest van uw leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 119,90 per persoon | € 87,20 per kind t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis
  15 dagen, camperreis, v.a. € 1.595 p.p.

  Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-avontuur-noorwegen-lapland-thumb
 • Lange camperreis
  22 dagen, camperreis, v.a. € 1.995 p.p.

  Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-compleet-noorwegen-lapland-thumb
 • Kamperen
  8 dagen, camperreis, v.a. € 925 p.p.

  Minicamper Express Noord-Noorwegen en Lapland

  minicamper-express-noorwegen-lapland-thumb
 • Volledige vrijheid
  15 dagen, camperreis, v.a. € 1.400 p.p.

  Minicamper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  minicamper-avontuur-noord-noorwegen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief camperhuur Volledig uitgerust en onbeperkt aantal km's
camperhuur-scandinavie