Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

De snelle camperreis door het noorden van Scandinavië

camper-express-noorwegen-lapland-header

Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

Heeft u er altijd al van gedroomd om in uw eigen tempo het Pure Noorden te ontdekken en van de laatste wildernis van Europa te genieten? Deze camperreis leent zich uitstekend voor een ontspannen vakantie met "uw eigen huis op wielen". Met een camper reizen geeft namelijk het ultieme gevoel van vrijheid. Wij verzorgen uw vlucht naar de poolcirkel, waar u ontspannen aan uw rondreis door Finland en Noorwegen kunt beginnen.

Uw 8-daagse Noord-Scandinavië campervakantie in het kort
Met een rechtstreekse vlucht reist u naar het noorden van Fins Lapland. Op de luchthaven wordt u direct naar uw camper gebracht. Nadat u een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper en informatie over de campings in Noord- Scandinavië hebt gekregen kunt u vertrekken. Met de speciale ready-to-go pakket, o.a. inclusief bedlinnen, camping- en een BBQ-set gaat u al optimaal voorbereid de Lapse wildernis in! Met de GRATIS wegenkaart van Scandinavië en de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië van Henk Filippo zult u de route niet kwijtraken. Met de camper voelt u zich zo vrij als een vogel en het vinden van een idyllische overnachtingsplaats zal geen enkel probleem vormen. Aan het einde van uw avontuur keert u weer terug naar Rovaniemi. Na het inleveren van de camper vliegt u weer terug naar Rotterdam.

Verzorging
U verblijft:

 • 6 nachten in een camper naar keuze, op elke door u gewenste kampeerplek​
 • 1 nacht in een bungalow van Santa Claus Village op basis van logies & ontbijt


Extra's bij uw reis

 • Ready-to-go pakket: bedlinnen, eindschoonmaak, toilet chemicalien, schoonmaakset, regenjassen, campingset en BBQ-set
 • 1 gasfles
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als u een camperreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Alle vrijheid met een eigen huurcamper
 • Middernachtzon
 • Comfortabele manier van kamperen in de unieke wildernis van Noord-Scandinavië
 • Onvergetelijke Lapse activiteiten en prachtige natuur
 • Het ultieme vrije gevoel door de mogelijkheid tot vrij kamperen  
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
renee-r-noord-europa

Renee Rikhof

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Camper Express Noord-Noorwegen en Lapland

U heeft volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens uw campervakantie. Om u bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor u uitgestippeld waarbij u een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijgt u van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam komt u eind van de ochtend aan in Rovaniemi. Vanaf de luc...

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam komt u eind van de ochtend aan in Rovaniemi. Vanaf de luchthaven wordt u direct naar uw camper gebracht. Bij de camper krijgt u een uitgebreide uitleg voordat u op pad gaat. Wat direct opvalt zijn de goede, overzichtelijke en gemakkelijk te rijden wegen. U rijdt vandaag dwars door uitgestrekte bossen, prachtige hoogveengebieden en langs kraakheldere waterpartijen naar het nationaal park Pyhä-Luosto. Na een dag vol nieuwe impressies kunt u ervoor kiezen om in het natiaal park bij een kampvuur plaats te verblijven of u kunt verblijven op de camping van Sodankylä.
Rijafstand Rovaniemi - Luosto: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland

U kunt deze ochtend starten met een mooie wandeling door het nationaal park of breng een bezoek aan ...

U kunt deze ochtend starten met een mooie wandeling door het nationaal park of breng een bezoek aan de amethistmijn van Luosto. Daarna vervolgd u uw weg richting het land van de Sami. U ziet kuddes rendieren op de weg en u herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. Ook de bewegwijzering is hier tweetalig: in het Fins en Samisch. U kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara en uw rendiervlees en gerookte zalm direct bij de Sami kopen in zogenaamde direct sales. Of een stop maken bij het grootste Nationale Park van Finland, het UKK (Urho Kekkonen) waar nog beren, lynxen en wolven leven. Na een dag vol prachtige indrukken kunt u ervoor kiezen om ergens in het wild uw camper te parkeren of de kleine, prachtig aan een meer gelegen, camping van Lemmenjoki aan te doen.
Rijafstand Luosto - Lemmenjoki: ca. 300 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 In de voetsporen van de Sami

Maak een heerlijke ochtendwandeling reis in eigen tempo verder naar het centrum van de Noorse Sami: ...

Maak een heerlijke ochtendwandeling reis in eigen tempo verder naar het centrum van de Noorse Sami: Karasjok, maar niet voordat u een bezoek aan het Siida Museum in Inari heeft gebracht. Tegenover het Siida museum bevindt zich een zilversmid. Inari is het centrum van de Finse Sami cultuur en in het Siida Museum kunt u kennismaken met de gewoonten en gebruiken van dit bijzondere volk en de natuur in Noord Lapland. In Inari kunt u ook aan boord stappen van een boot welke u richting de "Wildernis Kerk" brengt. Vervolgens gaat u te voet verder. Na 3 kilometer komt u aan bij het geheel houten kerkje dat de oudste van de gemeente Inari is. Op de terugweg passeert u enkele veengebieden, waar u over de planken loopt. Enkele kleine en grotere meertjes verder loopt u door een sprookjesachtig dennenbos, dat bezaaid is met grote rotsblokken. Uiteindelijk komt u weer langs het Siida museum en loopt u verder naar de plaats waar uw auto staat. De glooiende rit naar de Noorse grens leidt u over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Een heerlijk ontspannen rit, met voldoende tijd om langs kristalheldere beekjes te picknicken. Enkele kilometers voor de Noorse grens kunt u een korte wandeling maken naar de grootste bron van Finland. In Noorwegen zet u uw horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Het landschap veranderd direct nadat u via een brug in Noorwegen bent aangekomen. De weg volgt de rivier "Tana elv" tot aan het stadje Karasjok. U kunt er voor kiezen om op de goed verzorgde camping in Karasjok, Karacamp, te overnachten.
Rijafstand Lemmenjoki - Karasjok: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar het einde van de wereld: de Noordkaap!

U maakt een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk ziet u er potvis...

U maakt een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk ziet u er potvissen en bruinvissen zwemmen. De prachtige route loopt rechtstreeks naar hét hoogtepunt van vandaag: de Noordkaap. Neem gerust de tijd vandaag, de zon gaat niet onder en u heeft alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar u vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, rijdt u nu via de Noordkaaptunnel (6,8 km lang en 212 meter diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - u zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Heeft u de champagne mee voor vannacht? Niet alleen de Noordkaap is een bezoek waard. Wij adviseren de vogelliefhebbers om 19 kilometer voor de Noordkaap naar het idyllisch gelegen Gjesvaer af te slaan. Daar kunt u onder begeleiding van de zeer enthousiaste gids met een kleine boot mee naar de vogelrots Gjesvaerstappan. Hier leven in de zomermaanden zo'n 2,3 miljoen vogels waaronder Zeearenden en zeer veel Papegaaiduikers. Uiteraard bezoekt u in de avond de Noordkaap opnieuw om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen u en de Noordpool en als u geluk heeft een oranjerode middernachtzon. U heeft de mooie plekjes voor het uitzoeken. Ook zijn er voldoende campings; een hele mooie is Kirkeporten Camping.
Rijafstand Karasjok - Noordkaap: ca. 265 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langs de Noorse fjorden

Vandaag wordt u wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan...

Vandaag wordt u wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan het einde van Europa. U zult nog vaak met heimwee terugdenken aan deze speciale plek, u heeft toch maar mooi op de Noorkaap gestaan! Vandaag reist u zuidwaarts. Behendig stuurt u uw camper over de hoogvlaktes van de schitterende streek Finnmark. Onderweg geniet u van de prachtige vergezichten en de fraaie bergformaties. Daarnaast kunt u ook vele kuddes rendieren tegenkomen. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting het noorden. Vooral in augustus en september bestaan de kuddes vaak uit honderden of zelfs duizenden dieren! Uw eindbestemming is de stad Alta. Een gezellige stad met volle terrasjes in de zomer, rustiek gelegen aan de kristalheldere Noorse Zee. U zult voor uw gevoel tijd te kort komen om alles te ontdekken. De Sautso canyon, zo'n 25 kilometer buiten de stad, is een eldorado voor wandelliefhebbers en zeker een bezoekje waard. Dit geldt ook voor het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. Wist u trouwens dat de Alta-rivier één van de meest zalmrijke rivieren van Europa is? Dus hengel mee en vang uw eigen diner! Wellicht de mooiste van drie campings in Alta is Alta Strand Camping.
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De tunturi van Pallas

Het beloofd weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk uw ontb...

Het beloofd weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk uw ontbijt te hebben genuttigd laat u het prachtige fjordenlandschap achter u. U maakt vandaag een buitengewone reis van zee via toendra naar taiga. Drie totaal verschillende landschappen, allen gevormd tijdens de ijstijden met ieder haar eigen karakter én thuisland van de Sami. Dompel u nog eens goed onder in de Sami-cultuur in Kautokeino en bewandel daar het 4,5 kilometer lange natuur- en cultuurpad! Rij daarna door naar Muonio, Finland, om, nadat u in het magnifieke Pallas Nationaal Park hebt gewandeld, een mooie overnachtingsplaats te zoeken. Harriniva camping ligt pal aan de stroomversnellingen van de rivier Etuväylä, de grensrivier met buurland Zweden en is een prima alternatief om de avond en nacht door te brengen.
Rijafstand Alta - Muonio: ca. 280 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland

U trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een g...

U trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een gedeelte door Zweden te rijden. Dat wordt uw derde land tijdens deze reis. Bij het plaatsje Kolari kunt u de grens met Zweden oversteken om 80 kilometer verderop net ten noorden van Pello weer Finland binnen te rijden. Daarna rijdt u door naar Rovaniemi en levert u in de middag uw camper in. Na het inleveren wordt u naar Santa Claus Village gebracht waar u overnacht.
Rijafstand Pallas - Rovaniemi: ca. 240 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De kerstman zwaait u uit

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Nederland. Een ervaring ri...

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Nederland. Een ervaring rijker!
Rijafstand Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland
Dag 3 In de voetsporen van de Sami
Dag 4 Naar het einde van de wereld: de Noordkaap!
Dag 5 Langs de Noorse fjorden
Dag 6 De tunturi van Pallas
Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland
Dag 8 De kerstman zwaait u uit
Sluit dag tot dag

Verblijf in camper Van

Verblijf in camper Small

Verblijf in camper Medium

Verblijf in camper Large

Verblijf in Santa Claus Holiday Village

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis
  15 dagen, camperreis, v.a. € 1.695 p.p.

  Camper Avontuur Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-avontuur-noorwegen-lapland-thumb
 • Lange camperreis
  22 dagen, camperreis, v.a. € 2.195 p.p.

  Camper Compleet Noord-Noorwegen en Lapland

  camper-compleet-noorwegen-lapland-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Zweeds en Fins Lapland
vliegen-transavia-scandinavie
Inclusief camperhuur Volledig uitgerust en onbeperkt aantal km's
camperhuur-scandinavie