Noorderlichtreis IJsland & Groenland

Helaas, deze reis is volgeboekt. Wil je er de volgende keer als eerste bij zijn? Klik dan hier om een vrijblijvende voorreservering aan te maken.
 

Ga mee op reis naar Zuidwest-IJsland en de UNESCO Diskofjord van Ilulissat in West-Groenland. We kiezen er bewust voor om half september deze gebieden te bezoeken. Het drukkere zomerseizoen is voorbij, de herfstkleuren op de grond en de zonsondergangen zijn prachtig én de kansen op noorderlicht zijn zeer goed. In IJsland gaan we naast noorderlichtjagen ook de Golden Circle bekijken. Op Groenland zijn we welkom in het meest historische hotel van Ilulissat, en varen we onder andere met een boot tussen de ijsbergen en maken we een dagtocht naar Oqaatsut. Alles is voor je geregeld, van rechtstreekse vluchten, transfers, begeleiding, accommodaties, maaltijden tot diverse activiteiten. Een prachtige reis voor iedereen die van ongerepte natuur en/of fotografie houdt.

Jouw 8-daagse IJsland en Groenland reis in het kort
Je vliegt vroeg in de middag rechtstreeks van Amsterdam naar Keflavík. Hier ontmoet je reisleider Ruben Weytjens en de medereizigers. We verblijven de eerste nacht in het uiterste zuidwesten van IJsland op een geweldige noorderlichtlocatie. Op dag 2 vlieg je rechtstreeks van Keflavík airport naar Ilulissat in West-Groenland. Na een lunch in het hotel word je door een local meegenomen voor een verkenningswandeling door het kleurrijke dorpje. De volgende dag maak je een boottocht door de beroemde UNESCO Diskofjord met de ijsbergen en ga je op een begeleide tocht naar de voormalige Inuit nederzetting Sermermiut. Op de 4e dag maken we per boot een dagtocht naar Oqaatsut, een kleine nederzetting ten noorden van Ilulissat, en sluit je de dag af met een Groenlands dinerbuffet. Op dag 5 heb je een heerlijke vrije dag in Groenland, en beleef je een noorderlichtjacht met uitzicht op de voorbijdrijvende ijsbergen. Op dag 6 steken we met een rechtstreekse vlucht weer de ijskap over en land je aan het einde van de middag in Keflavík en reis je vervolgens door het fascinerende Zuidwest-IJsland naar het hotel in Hekla. Een perfecte noorderlichtlocatie voor deze nacht, en een prima uitvalsbasis voor ons bezoek aan de beroemde Golden Circle op dag 7, waar we de Geysír, Gullfoss en Thengvellir gaan bekijken. We sluiten de reis af met een noorderlichtjacht en overnachting op dezelfde locatie als de eerste dag. Ruben Weytjens zal je begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht.

Verzorging
Je verblijft:
 • 1 nacht nabij Keflavík op basis van halfpension
 • 4 nachten in Ilulissat op basis van halfpension
 • 1 nacht in Hekla op basis van halfpension
 • 1 nacht nabij Keflavík op basis van halfpension
 • Inclusief 5 x lunch (waarvan 2 x lunchpakket)
Highlights
 • Jagen op het noorderlicht met Ruben Weytjens
 • Vluchten naar/van Ilulisat
 • Diskobaai
 • Stadswandeling in Ilulissat
 • Wandeling naar Sermermiut
 • Boottocht in de Diskofjord
 • Noorderlichtjacht Sermermiut
 • Dagtocht naar Oqaatsut
 • De spectaculaire Golden Circle in Zuidwest-IJsland

Highlights

 • Jagen op het noorderlicht met Ruben Weytjens
 • De spectaculaire Golden Circle in Zuidwest-IJsland
 • Vluchten naar/van Ilulisat
 • Ilulissat
 • Boottocht in de Diskofjord
 • Dagtocht naar Oqaatsut
 • Wandeling naar Sermermiut settlement incl. noorderlichtjacht
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension + 5x lunch
 • September
 • Incl. vluchten en transfers
 • Excursies inbegrepen
ruben-ijsland-zomer

Ruben Weytjens

Noorderlichtgids

Op de kaart

Verblijf in Lighthouse Inn

Verblijf in Hvide Falk kamers of appartementen

Verblijf in Fosshotel Hekla

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Groenland & IJsland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Naar het land van vuur en ijs

Aan het begin van de middag vlieg je met Noorderlichtman Ruben Weytjens en de medereizigers per Icel...

Aan het begin van de middag vlieg je met Noorderlichtman Ruben Weytjens en de medereizigers per Icelandair naar luchthaven Keflavík in Zuidwest-IJsland. Per transferbus rijden we ca. 11km door het fascinerende landschap naar Lighthouse Inn. Dit hotel is perfect gelegen voor de noorderlichtjagers. Geniet in de avond van een verrukkelijk 3-gangen diner. Ruben verzorgt de eerste noorderlichtbriefing met – hopelijk – een succesvolle eerste noorderlichtjacht nabij het hotel. Je overnacht in Lighthouse Inn. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Van IJsland naar Groenland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we per transferbus naar de luchthaven van Keflavík. In een Da...

Na een vroeg ontbijt vertrekken we per transferbus naar de luchthaven van Keflavík. In een Dash-8 toestel van Icelandair dat plaats biedt aan maximaal 30 personen vlieg je binnen 3 uur rechtstreeks naar Ilulissat. Van de kleine luchthaven zijn we in een mum van tijd in Hotel Hvide Falk, gelegen aan de Icefjord, centraal in Ilulissat. Dit kleine kleurrijke plaatsje is met ca. 4500 inwoners de 2-na-grootste plaats van Groenland. Aangezien we hier de aankomende 4 nachten verblijven, is het na de lunch in het hotel hoog tijd om van een local te horen wat deze plek zo uniek maakt. In het hotel genieten we van een 2-gangen diner, met uitzicht op de voorbij drijvende ijsbergen. Na het diner verzorgt Ruben de eerste noorderlichtbriefing in Groenland. Hopelijk doet Groenland al op de eerste avond zijn naam eer aan.

Duur wandeling: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Te voet en per boot naar de IJsbergen

Vandaag ervaar je één van de mooiste plekken op aarde: de Ilulissat Icefjord, in het G...

Vandaag ervaar je één van de mooiste plekken op aarde: de Ilulissat Icefjord, in het Groenlands "Ilulissat Kangerlua" genoemd. De Ilulissat Icefjord staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We gaan dit vandaag te voet, en per boot bekijken. In de ochtend maken we een wandeling met een lokale gids naar Sermermiut, op ca. 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. Meer dan 4000 jaar geleden vestigden verschillende Inuit zich in dit gebied, en tijdens de wandeling zien we de ruïnes van de oude turfhuizen. Na een korte wandeling bereiken we wat verderop Nakkaavik, de laatste stop op onze tour. Vanaf hier hebben we een ongelooflijk mooi uitzicht op de Kangia; de Ilulissat Icefjord met zijn majestueuze en massieve ijsbergen.

Aan het einde van de middag stappen we op een boot om ditmaal tussen de ijsbergen door te varen. Ongeacht het weer, de ijsbergen zijn altijd geweldig. De zon laat het ijs glinsteren, terwijl de blauwe kleuren van het ijs pas echt tevoorschijn komen als het bewolkt is. Na de boottocht volgt een 2-gangen diner in het restaurant van Hvide Falk. 

Duur wandeling: ca. 2 uur
Duur boottocht: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Dagtour naar Oqaatsut

Vandaag bezoeken we het adembenemende en ongestoorde nederzetting Oqaatsut, beter bekend als Rodebay...

Vandaag bezoeken we het adembenemende en ongestoorde nederzetting Oqaatsut, beter bekend als Rodebay, ooit genoemd door Nederlandse walvisvaarders. We beginnen de tour per boot van Ilulissat naar Oqaatsut; een boottocht van 30 minuten met een serieuze kans op het zien van walvissen. Nadat we in Oqaatsut zijn aangekomen neemt een lokale gids je mee op een rondleiding door de nederzetting waar je onder andere de school, de kerk en de visfabriek van Oqaatsut zult zien.
Tijdens de nederzettingstour stoppen we bij Restaurant H8 Explorer, waar we een lunch van lokale ingrediënten aangeboden krijgen. Na de lunch heb je tijd om op eigen gelegenheid te wandelen in de omgeving of gewoon te genieten van wat vrije tijd met een kopje koffie en een onvergetelijk uitzicht, voordat de boot ons terugvaart naar Ilulissat. In hotel Hvide Falk wordt vandaag een Groenlands Buffet diner aangeboden, en uiteraard gaan we vanavond weer proberen te jagen op het noorderlicht.

Duur Oqaatsut programma: ca. 6-7 uur incl. boottocht van 2x 30 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Vrije dag in Groenland

Deze dag is helemaal aan jou. Je kunt ervoor opteren om een optionele excursie te boeken. Bijvoorbee...

Deze dag is helemaal aan jou. Je kunt ervoor opteren om een optionele excursie te boeken. Bijvoorbeeld kajakken in de Icefjord of een helicoptervlucht naar de ijskap. Maar Ilulissat is met haar gekleurde huisjes en mooie wandelroutes al bijzonder genoeg om op je eigen tempo een heerlijke dag te hebben. Na het 2-gangen diner in het hotel is het ondertussen flink gaan schemeren. Een gids neemt ons vanavond mee naar Sermermiut, voor een noorderlichtjacht aldaar. We hopen uiteraard op een heldere hemel en noorderlicht, maar deze plek zal hoe dan ook schitterend fotomateriaal opleveren. De gids zorgt voor warme koffie en thee. Aan het einde van de avond keren we weer terug naar het hotel.

Duur Sermermiut noorderlicht: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van Groenland terug naar Reykjavík

Na het uitgebreide ontbijtbuffet worden we naar de kleine luchthaven gebracht voor de vlucht terug n...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet worden we naar de kleine luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar de luchthaven van Keflavík. Door het tijdsverschil land je aan het einde van de middag. Onze transferbus brengt ons naar Fosshotel Hekla. Een dinerbuffet staat voor je klaar en met wat geluk volgt er nog een smakelijk noorderlicht toetje? Toon minder

Toon meer

Dag 7 Geisers, watervallen en þingvellír NP

Goedemorgen IJsland! Na het ontbijtbuffet is het tijd voor de volgende IJsland exploratie. We gaan m...

Goedemorgen IJsland! Na het ontbijtbuffet is het tijd voor de volgende IJsland exploratie. We gaan met dezelfde bus en chauffeur als gisteren op pad naar de Golden Circle met de meest bekende highlights van IJsland. Je bezoekt de gigantische Geisir en krachtige Gullfoss waterval. Maar we doen ook zeker een stop bij þingvellír. þingvelllír is een 6km breed en 40km lang Nationaal Park, een kloof die de geologische grens vormt tussen de Europese en Amerikaanse tektonische platen. Ook is dit de locatie waar het eerste parlement ter wereld in het jaar 930 – de Alþing – voor het eerst blij elkaar kwam. Gedurende deze dagtocht wordt een lunchbuffet verzorgd. We reizen aan het einde van de middag weer terug naar het uiterste Zuidwesten, naar dezelfde locatie als waar we aan het begin van deze reis onze eerste overnachting hadden. Diner, mogelijke noorderlichtjacht en overnachting bij Lighthouse Inn. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Vroeg in de ochtend brengt een transferbus je terug naar luchthaven Keflavík. Met een koffer ...

Vroeg in de ochtend brengt een transferbus je terug naar luchthaven Keflavík. Met een koffer vol ervaringen vlieg je met een rechtstreekse vlucht weer terug naar Nederland. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Naar het land van vuur en ijs
Dag 2 Van IJsland naar Groenland
Dag 3 Te voet en per boot naar de IJsbergen
Dag 4 Dagtour naar Oqaatsut
Dag 5 Vrije dag in Groenland
Dag 6 Van Groenland terug naar Reykjavík
Dag 7 Geisers, watervallen en þingvellír NP
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2817 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Droomreis
  9 dagen, v.a. € 3.495 p.p.

  Groenland & Reykjavík avontuur

  Groenland & Reykjavík avontuur