Arctic Coast Way fly & drive

Laat de bewoonde wereld achter je om de mooiste afgelegen plekken in Noord IJsland te ontdekken. De Arctic Coast Way is een adembenemende route langs de kust van Noord-IJsland, dichtbij de poolcirkel. Tijdens deze route zie je hoe de vulkanische gebieden en de ijzige oceaan in elkaar overgaan door middel van een prachtige wilde kustlijn. Je verblijft op meerdere locaties langs de route twee nachten om zoveel mogelijk uit de omgeving te kunnen halen. Naast de vlucht, accommodaties en huurauto zijn er ook nog eens een aantal fantastische excursies bij deze reis inbegrepen. 

De 15-daagse IJsland rondreis in het kort
Vanuit Rotterdam vlieg je rechtstreeks naar de kleine luchthaven in Akureyri. Hier rijd je met de huurauto naar het startpunt van je reis: Laugerbakki. Het westelijke deel van de route staat bekend om zijn hoge gebergte en de ideale leefomgeving voor Arctisch wildlife. De vele verhalen, mythes en de rijke historie maken dit deel van de route nog magischer. Je vervolgt je reis naar het Siglufjord, vroeger ook wel bekend als dé haring hoofdstad. Een bezoek aan het haringmuseum mag dan ook niet ontbreken aan de reis. Na twee heerlijke nachten rijd je via het fjord naar Akureyri, waar je twee nachten in Hotel Kea verblijft. Er is van alles te doen in dit levendige dorp en vanuit je hotel midden in het centrum makkelijk te belopen. Daarna rijd je door richting Húsavik. Wederom een prachtige haven met een rijke geschiedenis die bekend staat om zijn vele walvissen. Ga op avontuur tijdens de walvissafari die bij de reis inbegrepen zit! Twee nachten later gaat je reis langs de noordkust weer verder, tijdens de route naar je nieuwe verblijf kan een bezoek aan Ásbyrgi niet ontbreken, de mythe gaat dat deze verbijsterende kloof gevormd is doordat Odin’s paard een stap heeft achtergelaten terwijl hij IJsland doorkruiste. Vervolgens verblijf je twee nachten in Ytra Lón farm lodge. Dompel je onder in de arctische natuur tijdens mooie wandelingen en geniet van de vele vogels die te vinden zijn in de regio. Je hebt alle de tijd om hier de laatste stukken van de arctic coast way te ontdekken. Als je na twee dagen zuidwaarts rijdt via de kust, bereik je het laatste punt van de Arctic Coastway en kom je uiteindelijk uit bij je volgende verblijf: Blábjörg Resort. Dit is de perfecte plek om te wandelen en na afloop te relaxen in de overheerlijke spa en de dag af te sluiten met een lokaal biertje uit de naastgelegen brouwerij. Vervolg je weg door de bergpas naar Mývatn. Onderweg is er genoeg te zien dus vergeet niet hier en daar een mooie stop te maken. Je eindigt deze waanzinnige reis met twee nachten in Sel Hotel Mývatn, waar je wordt omringd met lava velden, kraters en stoompluimen. Door de geothermische activiteit in de regio is dit ook de perfecte plek om een geothermisch bad te bezoeken, een unieke ervaring die gelukkig al bij je reis in zit.

Verzorging
Je verblijft: 

 • 2 nachten in Hótel Laugarbakki op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Sigló Hotel op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Hótel Kea op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Fosshotel Húsavik op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Ytra Lón farm lodge op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Blábjörg Resort op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Sel Hotel Mývatn op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij je reis

Highlights

 • De Arctic Coastway route
 • Ontdek het lokale leven in de vissersdorpen
 • Bezoek haringhoofdstad Siglufjörður
 • Ontspan in Mývatn Nature Baths
 • Walvissafari in Húsavik
 • Ervaar ongerepte natuurgebieden
 • Beklim de Ásbyrgi gletsjercanyon
 • Bewonder de iconische Artcic Henge
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 15 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - Augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Inbegrepen: Drie excursies t.w.v. € 146,5
lisanne-n-ijsland

Lisanne van Nie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hótel Laugarbakki

Verblijf in Siglo Hotel

Verblijf in Hótel Kea

Verblijf in Fosshotel Húsavík

Verblijf in Ytra Lón Farm Lodge

Verblijf in Blábjörg Resort

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Een ervaring om nooit te vergeten

Arctic Coast Way fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland

Na je rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam rijd je met je eigen huurauto richting het startpunt van...

Na je rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam rijd je met je eigen huurauto richting het startpunt van de Arctic Coast Way. Deze ca. 900 kilometer lange route loopt van Hvammstangi in het Noordwesten tot Bakkafjördur in het Noordoosten. De weg bevindt zich dicht langs de poolcirkel en zal langs vele watervallen, vissersplaatsen en fjorden gaan. Een fantastisch vooruitzicht voor de komende twee weken. Je overnacht in Hotel Laugarbakki. 
Rijafstand Akureyri – Laugarbakki: 201 km, ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Ontdek Laugarbakki

Na een goed ontbijt gaat je dag van start. In de omgeving van Laugarbakki is genoeg te beleven. Een ...

Na een goed ontbijt gaat je dag van start. In de omgeving van Laugarbakki is genoeg te beleven. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan Hvítserkur. Deze 15 meter hoge rotsformatie ligt dicht aan de kust en de omgeving leent zich perfect voor een mooie wandeling. De regio Vatnsnes staat bekend om zijn verscheidenheid aan wildlife, waaronder zeehonden die je dan ook geregeld tegen zult komen wanneer het water laag staat. Je overnacht in Hotel Laugarbakki. Toon minder

Toon meer

Dag 3 Richting Siglufjörður

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt is het tijd de Artic Coast Way te hervatten. Vanuit Lau...

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt is het tijd de Artic Coast Way te hervatten. Vanuit Laugerbakki trek je er vandaag op uit richting Siglufjörður. Onderweg zul je meerdere plekken tegenkomen waar je de auto kunt parkeren en kunt genieten van de uitzichten over zee, rust hier even uit of kies een stop waar je eropuit kunt trekken voor een mooie wandeling. Je overnacht in Sigló Hotel.
Rijafstand Laugerbakki – Siglufjörður: 272 km, ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Wakker worden aan de haven van het Siglufjord

Word wakker aan de heerlijke haven van het Siglufjord. Het vissersdorp heeft een rijke geschiedenis ...

Word wakker aan de heerlijke haven van het Siglufjord. Het vissersdorp heeft een rijke geschiedenis en de mogelijkheden voor outdoor activiteiten zijn groot. Een belangrijk hoogtepunt van deze haven is hun historie in de haringvisserij, hier bestond namelijk ooit de grootste haringindustrie van Europa. Een ticket voor het haringmuseum is bij je reis inbegrepen, een mooi cultureel bezoek! Je overnacht in Sigló Hotel. Toon minder

Toon meer

Dag 5 Naar Akureyri

Vervolg vandaag je reis langs de kust en via het fjord naar Akureyri. Het contrast tussen de zwarte ...

Vervolg vandaag je reis langs de kust en via het fjord naar Akureyri. Het contrast tussen de zwarte stranden en de zee is bijna magisch. Na een aantal dagen in de ongerepte natuur ben je in het Akureyri aan het goede adres voor een culturele activiteit of een gezellig avondje. In het volksmuseum Minjasafnid á Akureyri ontdek je hoe de mensen vroeger in Noord-IJsland leefden. Voor de sfeervolle avonduren zijn er diverse restaurants en cafés. Je kunt ook naar de bioscoop Nýja bíó of naar het moderne Hof Menningarhús muziekgebouw gaan. Je overnacht in Hotel Kea.
Rijafstand Siglufjörður - Akureyri: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag in de stad of in de natuur?

Na een heerlijke overnachting en een vers ontbijt in Hotel Kea kun je deze dag indelen zoals je wilt...

Na een heerlijke overnachting en een vers ontbijt in Hotel Kea kun je deze dag indelen zoals je wilt. Trek je eropuit in de natuur of geniet je van een stadse dag in Akureyri? De stad is gelegen in het Eyjafjörður fjord waardoor er nog genoeg natuurschoon in de omgeving te verkennen is. Wil je heerlijk relaxen? Breng dan een bezoek aan de nieuwe spa net buiten de stad: de Forest Lagoon. Deze hippe warmwaterbron heeft twee infinity pools en ligt midden in het bos tussen berken en pijnbomen. Badend in het water geniet je van het uitzicht op fjorden en de nabijgelegen stad Akureyri. 
Je overnacht in Hotel Kea.
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Via Godafoss naar Húsavík

In de ochtend rijd je in ongeveer een uur naar het vissersdorp Húsavík, waar je de kom...

In de ochtend rijd je in ongeveer een uur naar het vissersdorp Húsavík, waar je de komende twee nachten verblijft. Maak onderweg ook een stop bij de Godafoss, een aanrader is om hier een kleine wandeling te maken. Wanneer je in Húsavík bent aangekomen, kun je het vissersdorp in alle rust verkennen. Breng een bezoek aan het walvismuseum maar ook aan het thermische bad GeoSea met infinity pool. Je overnacht in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Akureyri – Húsavík: ca. 75 km | ca. 1 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Walvissafari

Geniet vandaag van een goed ontbijt bij het hotel want er staat een dag vol ervaringen op je te wach...

Geniet vandaag van een goed ontbijt bij het hotel want er staat een dag vol ervaringen op je te wachten. Vandaag ga je namelijk op walvissafari. Húsavík is een van de beste plekken in IJsland en Europa om walvissen te spotten, een waanzinnige ervaring die je niet snel zult vergeten. Je overnacht in Fosshotel Húsavik. Toon minder

Toon meer

Dag 9 Langs mooie kusten en vele vuurtorens

Met al een hele rugzak aan ervaringen reis je vandaag verder langs de Arctic Coast Way. Onderweg rij...

Met al een hele rugzak aan ervaringen reis je vandaag verder langs de Arctic Coast Way. Onderweg rijd je naast de mooie kusten en vele vuurtorens ook langs een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan, namelijk Ásbyrgi. Vervolgens rijd je verder richting het oosten. Dompel je onder in de arctische natuur tijdens mooie wandelingen in deze redelijk onbewoonde regio. De ruige kliffen en de verscheidenheid aan vogels sieren deze regio. Maar ook The Arctic Henge is hier te vinden. Dit monument functioneert als een zonnewijzer en is geïnspireerd door de Noorse Mythologie. Je verblijft twee nachten in Ytra Lón Farm Lodge 
Rijafstand Húsavik  – Þórshöfn: ca. 170 km, ca 2 uur
Rijafstand Húsavik – Þórshöfn: ca. 225 km, ca. 3,5 uur (via Arctic Henge)
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Het lokale boerenleven

Op de boerderij van Mirjam en Sverrir dompel je je onder in het echte leven in IJsland. Mi...

Op de boerderij van Mirjam en Sverrir dompel je je onder in het echte leven in IJsland. Mirjam en Sverrir zijn schapenhouders en vertellen je graag over hun leven en hun woonplaats. Mirjam is een Nederlandse kunstenaar en werd hotel de botel verliefd op IJsland - en op Sverrir. Samen wonen ze al bijna twintig jaar op het afgelegen schiereiland Langanes. Mirjam heeft met haar creatieve kijk op de wereld, en de inspiratie en energie die zij opdoet door IJsland, gezellige studio's gebouwd waarin jij kunt verblijven. Het zijn omgebouwde containers en ze hebben ieder een ontzettend gezellig kleurtje. Oh, en je vindt er Nederlandse elementen terug, zoals een tafel vol bladzijden uit een Nederlandse roman. Je overnacht in Ytra Lón Farm Lodge. Toon minder

Toon meer

Dag 11 Rust, natuur en papegaaiduikers

Na een goede nachtrust, rijd je vandaag zuidwaarts via de kust. Zo bereik je het laatste punt van de...

Na een goede nachtrust, rijd je vandaag zuidwaarts via de kust. Zo bereik je het laatste punt van de Arctic Coastway en kom je uiteindelijk uit bij je volgende verblijf in het vissersdorp Borgarfjörður Eystri. Je wordt hier warm ontvangen en ze kunnen je hier alles vertellen over het dorpje. In de nabijgelegen haven komen elk jaar de papegaaiduikers. Van een afstand van 2 meter kun je deze indrukwekkende vogels bewonderen. Je overnacht in het Blábjörg Resort, de perfecte plek om te relaxen in de overheerlijke spa en je dag af te sluiten met een lokaal biertje.
Rijafstand Þórshöfn – Borgarfjörður Eystri: ca. 300 km, ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Wandelen op ongerepte paden

Word wakker en geniet van een lekker ontbijt. Ben je een wandelliefhebber? Dan word je hier heel gel...

Word wakker en geniet van een lekker ontbijt. Ben je een wandelliefhebber? Dan word je hier heel gelukkig! In de omgeving zijn namelijk 170 kilometer aan wandelpaden. Kies je voor een wandeling door de fjorden of richting het binnenland? Bij Blábjörg Resort adviseren ze je graag over de leukste routes. Tijdens zo'n wandeling kom je maar heel weinig of soms zelfs geen andere mensen tegen wat je het gevoel geeft alleen te zijn op de wereld. En wat is er heerlijker dan na een dag wandelen bij te komen in de wellness van het Resort. Wat ons betreft is dit vissersplaatsje een van de bestbewaarde geheimen van IJsland. Overnachting in Blábjörg Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 13 Mývatn

Vandaag gaat je reis naar het binnenland van IJsland, met als bestemming Mývatn. Maak onderwe...

Vandaag gaat je reis naar het binnenland van IJsland, met als bestemming Mývatn. Maak onderwerg een stop bij de krachtige Detifoss waterval. Dit is de krachtigste waterval van IJsland. Neem een lunchpakket mee en geniet van het uitzicht. Einde van de dag kom je aan in Mývatn. Het Mývatn meer is omringd met kraters, vulkanen en geothermische activiteit. De perfecte uitvalsbasis voor de komende dagen. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn.
Rijafstand: Blábjörg Resort – Mývatn: 219 km, ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Hyverfall krater

Na een heerlijk ontbijt heb je vandaag alle tijd om Mývatn te ontdekken. Bezoek de modderpoel...

Na een heerlijk ontbijt heb je vandaag alle tijd om Mývatn te ontdekken. Bezoek de modderpoelen of bewandel de 2500 jaar oude Hverfell krater voor een prachtig uitzicht over Mývatn. Sluit je dag af met een heerlijk bezoek aan Mývatn Nature Baths, een fantastische warm waterbron waar je na een dag vol inspanning weer tot rust kunt komen. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Naar huis

Helaas zit de reis naar IJsland er alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Ak...

Helaas zit de reis naar IJsland er alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Akureyri. Hier lever je de huurauto in en stap je in het vliegtuig op weg naar Rotterdam The Hague Airport. Het Noorden van IJsland is jou na afgelopen twee weken niet meer onbekend.
Rijafstand Mývatn – luchthaven Akureyri: ca. 85 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland
Dag 2 Ontdek Laugarbakki
Dag 3 Richting Siglufjörður
Dag 4 Wakker worden aan de haven van het Siglufjord
Dag 5 Naar Akureyri
Dag 6 Vrije dag in de stad of in de natuur?
Dag 7 Via Godafoss naar Húsavík
Dag 8 Walvissafari
Dag 9 Langs mooie kusten en vele vuurtorens
Dag 10 Het lokale boerenleven
Dag 11 Rust, natuur en papegaaiduikers
Dag 12 Wandelen op ongerepte paden
Dag 13 Mývatn
Dag 14 Hyverfall krater
Dag 15 Naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

myvatn%20excursies%20inbegrepen

Arctic Coast Way excursies (inbegrepen)

siglufjordur-haring-museum

Bezoek het Haring Museum (inbegrepen)

Dit is het grootste maritieme en industriële museum van IJsland. Maak kennis met de haringvisserij die de economie van IJsland voor een groot deel van de twintigste eeuw heeft ondersteund. Het museum is verdeeld over vijf gebouwen. De Róaldsbrakki is een Noors haringstation uit 1907. Het grootste deel van dit gebouw is nog in de staat zoals het vroeger was, toen haringmeisjes de hele zomer in het gebouw woonden. Grána is een voorbeeld van een kleine haringfabriek uit de jaren dertig waar je kunt zien hoe de verwerking ging. De Boathouse ziet eruit als een deel van de haringhaven uit 1950, het geeft je een gevoel hoe het was om in die tijd over de kade te lopen. In 'The Old Slipway' worden oude boten gerestaureerd en kleine roeiboten gebouwd.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
myvatn-nature-bath

Entree Mývatn Nature Baths (inbegrepen)

Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel je onder in één van de baden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 graden en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het zeer goed voor de huid. Geniet er samen met de “locals” van een drankje. Voor de IJslanders is dit namelijk écht een dagje uit. Ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden en kom geheel tot rust.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
walvissen-spotten-eiken-boot

Walvissen spotten vanaf een traditionele eiken boot (inbegrepen)

Húsavík is dé walvishoofdstad van IJsland. Stap hier op de traditionele IJslandse eiken boot en ga op zoek naar de walvissen. Tijdens de tour kun je deze zeezoogdieren van dichtbij bewonderen maar ook dolfijnen zwemmen vaak met de boot mee. De gids vertelt aan boord van alles wat je over walvissen moet weten en er is alle tijd om de dieren mooi op de foto te zetten. Lees meer over walvissen spotten in IJsland.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gids, warme overall en indien nodig regenkleding
excursies-husavik-zomer

Excursies Húsavík

whale-rib-boat

Walvissafari en papegaaiduikers spotten per RIB-boot

Durf je het aan om verder op zee te gaan? Ga dan aan boord van de RIB-boot van Gentle Giants. Vanuit Húsavík verlaat je de baai om op zoek te gaan naar de grotere walvissen. Onderweg stop je bij ‘Puffin Island’, waar je duizenden papegaaiduikers kunt aanschouwen. De gids vertelt je graag meer over de walvissen en de papegaaiduikers. Dit is een excursie voor de avontuurlijke walvisspotter. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar (min. 1,30 lang) en voor mensen met hart- of rugproblemen. Bekijk de video van de excursie. Papegaaiduikers zijn te zien tot ongeveer 20 augustus.

 • Prijs: € 134 per persoon | € 94 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 8 jaar | Inclusief gids en een warme veiligheidsoverall
ijsland-bezoek-geo-sea

Bezoek de GeoSea Geothermal Sea Baths

Geniet van een prachtig uitzicht op de baai van Skjálfandi, drijvend in de geothermische baden van GeoSea Geothermal Sea Baths, in de buurt van Húsavík. Het zeewater heeft een ideale temperatuur van 38 - 39 graden en is rijk aan mineralen. Een paar uren badderen in dit water heeft een helende werking op de huid en is ideaal om helemaal te ontspannen. De spa trekt zijn water uit twee boorgaten in Húsavíkurhöfdi en heeft zes zwembaden met verschillende temperaturen. Door de ingebouwde zwembadbar hoef je zelfs het water niet uit om te genieten van een drankje! Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 53 per persoon | € 31,50 per kind 6 t/m 16 jaar | € 9,50 per kind 0 t/m 5 jaar
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
myvatn-excursie-omslag

Excursies Mývatn

utv-myvatn-excursie

Offroad UTV avontuur in Mývatn

Ga op ontdekkingstocht in de wondere wereld van vulkanisch gebied Mývatn. Je leert over de historie en cultuur van de regio terwijl je geniet van een avontuurlijke rit met prachtige uitzichten over het natuur reservaat. De UTV’s zijn gemakkelijk te besturen en bieden de mogelijkheid Mývatn te ontdekken weg van de gebaande paden. Een fantastische ervaring die je zeker niet wilt missen!

 • Prijs: € 167 per persoon| Eenpersoonstoeslag € 87
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Voor het besturen van de UTV dien je 18+ en in bezit van een rijbewijs te zijn
ijsland-ontdek-ijsgrot-loftheller

Ontdek de ijsgrot Lofthellir

De ijsgrot Lofthellir heeft ongelofelijke ijsformaties. Sommige ijsformaties zijn zelfs al honderden jaren oud. Met de veiligheidsuitrusting aan, hike je door het lava landschap richting de ijsgrot. De route voert je langs ruige wegen en geologische hoogtepunten. Zo zie je de vulkaan Mt. Hverfjall en de kraterrij van Lúdentarborgir. Voordat je de grot betreedt vertelt de gids je alles over de geschiedenis en de wetenschap. De grot zat vroeger bijvoorbeeld vol met magma. Eenmaal binnen bewonder je de natuurlijke ijssculpturen. Je hoort de druppels van het plafond neerkomen op het ijs, hét ultieme grot geluid. Ga buiten je comfortzone en bekijk deze bijzondere ijsgrot van binnen. Niet geschikt voor jonge kinderen, mensen met claustrofobie of mensen met een slechte conditie. Tijdens de excursie kruip je een klein stuk, maar de vuistregel hierbij is: als je je goed voelt in een lift, dan zit je goed. Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 254 per persoon | € 204 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • NB: Minimum leeftijd 8 | Inclusief gids, materiaal om de grot te verkennen (helm, hoofdlamp en laarzen met ijzeren studs) | Mogelijk van 25 mei - 1 oktober
ijsland-avontuurlijke-tocht-superjeep-askja-holuhraun

Avontuurlijke tocht met Super Jeep naar Askja & Holuhraun

De Super Jeep is de ideale manier om door IJsland te rijden, want het is comfortabel en veilig. Deze jeeprit naar de vulkaan Askja en de lavavelden van Holuhraun is een excursie op zich. Onderweg stop je waar je maar wilt terwijl de gids je alles vertelt over het landschap. Na een stuk rijden hike je naar het Askja meer. Waan je op een andere planeet en aanschouw de wildernis en de adembenemende zoetwaterbronnen. Kun je een geheim bewaren? Het verhaal gaat de ronde dat er een draak in de kloof woont! Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 401 per persoon | € 321,50 per kind 6 t/m 15 jaar
 • Duur: ca. 12-13 uur
 • NB: Minimum leeftijd 6 | Inclusief gids | Mogelijk van 12 juni - 15 oktober
excursies-langanes-zomer

Excursies Langanes

ijsland-vogels-spotten-vogelrots-skoruvik

Vogels spotten op de vogelrots van Skoruvík

Tijdens de excursie bezoek je de vogelrots Skoruvík en de ruïnes van het ooit welvarende vissersdorp Skálar, helemaal gelegen tot aan de vuurtoren van Fontur. Vanaf een uitkijkplatform krijg je een unieke inkijk in de broedplaatsen van de zeevogelkolonies. Wanneer je vervolgens door Skálar rijdt, lijkt het alsof je terug gaat in de tijd. Waar 50 jaar geleden de IJslanders nog woonden, grazen nu de schapen in de groene weide. Mirjam, de eigenaresse vertelt je alles wat je wilt weten over deze bijzondere omgeving.

 • Prijs: €207 per persoon
 • Duur: ca. 5 uur
ijsland-vogels-spotten-vogelklif-stori-karl

Vogels spotten bij de vogelklif Stóri Karl

Bezoek samen met Mirjam, de eigenaresse van de Ytra Lón Farm Lodge, de vogelrots Skoruvík. In de lente leggen de zeevogels in deze kliffen hun eieren. Het schiereiland Langanes heeft de twee na grootste Jan-van-Gent-broedplaats ter wereld. De zeevogelkolonies die je hier kunt spotten zijn spectaculair! Vanaf een uitkijkplatform, wat zich 10 meter uitstrekt heb je een goed uitzicht op de klif. Hier zie je diverse vogels in hun natuurlijk habitat. Rij door Skálar, een vissersdorpje wat 50 jaar geleden verlaten is door haar bewoners. Aanschouw de ruïnes, de grazende schapen en waan je in een andere tijd.

 • Prijs: €167 per persoon
 • Duur: ca. 3,5 uur
ijsland-vogelklif-stori-karl

De vogelklif Stóri Karl

Ben je een vogelliefhebber? Mirjam, de eigenaresse van de Ytra Lón Farm Lodge neemt je graag mee om de IJslandse zeevogels te spotten! Tijdens de excursie verken het schiereiland Langanes. Je ziet hier onder andere steltlopers, (paarse) strandlopers, steenlopers en Dunlins. Ook de drieteenmeeuwen zijn er in overvloed. In de kliffen wonen vele zeevogelkolonies en is een unieke ervaring om te zien. Vanaf het uitkijkpunt kijk je uit op de Stóri Karl klif, wat een indrukwekkend uitzicht geeft op alle vogels die hier leven.

 • Prijs: €140 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
akureyri-excursie-omslag

Excursies Akureyri

ontspannen-in-het-forest-lagoon

Ontspannen in het Forest Lagoon

Kom helemaal tot rust met een bezoek aan het Forest Lagoon in Akureyri. Het geothermisch verwarmde bad bevat vele mineralen en het biedt een fantastisch uitzicht over de natuurrijke omgeving en het fjord. Dat alles terwijl je geniet van een drankje van de bar. Heerlijk ontspannen na een lange dag in de IJslandse buitenlucht.

 • Prijs: € 52,50 per volwassene | € 29,50 per kind (6-15 jaar) | € 6,50 per kind (0-5 jaar) | € 41,50 per volwassene 65+
 • Duur: Dag entree
 • NB: Handdoek inbegrepen
ijsland-raften-noord-ijsland

Raften in Noord-IJsland

Altijd al eens willen raften? Vanaf het startpunt in Varmahlíð ga je op weg naar de rivier. Stap in de boot en peddel over de rivier. Het raften kan beginnen! Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Geniet tijdens een stop van een drankje. Wie wil deze rivierwildernis van IJsland nou niet ontdekken? Aangeraden wordt om warme kleding onder je wetsuit te dragen (denk aan thermo ondergoed, fleece vest, wollen sokken). Daarnaast is het handig om droge kleding mee te nemen om na de excursie aan te doen. Deze excursie vind plaats tot en met 25/09.

 • Prijs: € 134 per persoon | € 80,50 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd 6 jaar | Inclusief raft-uitrusting, gekwalificeerde gids, transfers startpunt-rivier, drankje onderweg. Mogelijk tot 25 september.
hauganes-walvis-spotten-zeevissen

Walvis spotten en zeevissen vanuit Hauganes

De perfecte boottrip voor liefhebbers van wildlife spotten en actief vissen! Met een traditionele IJslandse eiken boot ga je walvissen spotten en zeevissen. De meest gevangen vis op deze tochten is: kabeljauw, schelvis, koolvis en meerval. Met een beetje geluk kun je zelfs een groot heilbot vangen. De bemanning tijdens de tour werken in de winter als vissers, gegarandeerd dat je een vis gaat vangen!

 • Prijs: € 78,00 per persoon | € 39,00 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers
siglufjordur-excursies-zomer

Excursies Siglufjörður

paardrijden-ijslandse-natuur-thumb

Paardrijden in de IJslandse natuur

Wel eens willen paardrijden door een ongeëvenaard landschap? Dan is dit de excursie voor jou! Samen met Lukka en Láki en hun prachtige IJslandse paarden wordt je meegenomen voor een unieke rit door de vallei of langs het strand, afhankelijk van het weer en het gezelschap. Hoe dan ook, ze nemen je mee op sleeptouw voor een onvergetelijke ervaring!

 • Prijs: € n.t.b. per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: vanaf 8 jaar
excursies-e-mountainbike

Ervaar Siglufjörður per e-mountainbike!

Maak een opwindende tocht op een elektrische mountainbike. Tijdens een ritje van 3 uur verken je met een gids de binnenvalleien en landschappen van Siglufjörður. Voorbeelden van dingen die je onderweg kunt zien zijn de bossen en valleien bij Hólsdalur, Skútudalur en Hvanneyrarskál. Je staat tijdens de fietstocht nog steeds op de pedalen, maar dankzij de handige e-bikemotoren rijd je wel gemakkelijker de heuvels op. De tocht wordt afgestemd op het niveau, en is daardoor zowel voor beginners als meer ervaren fietsers geschikt.

 • Prijs: € 167,- per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Inclusief: elektrische mountainbike, helm en gids
avontuurlijk-suppen-of-kajakken-in-het-fjord-thumb

Avontuurlijk suppen of kajakken in het fjord

Omringd door meren en natuurlijk de Noord-Atlantische oceaan, is dit de uitgelezen kans voor een avontuurlijk SUP of kajak avontuur. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de perfecte plek uitgekozen om te gaan paddelen en op ontdekkingstocht te gaan in de IJslandse wateren. Kies jij voor de SUP of toch voor de kajak?

 • Prijs: € 81,50 per persoon
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: vanaf 14 jaar en mogelijk tot 30 september.

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2916 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Stad en natuur
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.865 p.p.

  Diamond en Golden Circle fly & drive

  Diamond en Golden Circle fly & drive
 • Relaxte rondreis
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 3.695 p.p.

  IJsland compleet fly & drive

  IJsland compleet fly & drive