PRINT PAGINA

Arctic Coast Way fly & drive

Rondreis langs de mooiste afgelegen plekken in Noord IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Na je rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam rijd je met je eigen huurauto richting het startpunt van de Arctic Coast Way. Deze ca. 900 kilometer lange route loopt van Hvammstangi in het Noordwesten tot Bakkafjördur in het Noordoosten. De weg bevind zich dicht langs de poolcirkel en zal langs vele watervallen, vissersplaatsen en fjorden gaan. Een fantastisch vooruitzicht voor komende twee weken. Je overnacht in Hotel Laugerbakki. 
Rijafstand Akureyri – Laugerbakki: 201 km, ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Ontdek Laugerbakki

Ontdek Laugerbakki

Na een goed ontbijt gaat je dag van start. In de omgeving van Laugerbakki is genoeg te beleven. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan Hvítserkur. Deze 15 meter hoge rotsformatie ligt dicht aan de kust en verleent zich perfect voor een mooie wandeling. De regio Vatnsnes staat bekend om zijn verscheidenheid aan wildlife, waaronder zeehonden die je dan ook geregeld tegen zult komen wanneer het water laag staat. Je overnacht in Hotel Laugerbakki.

Dag 3

Dag 3 Richting Siglufjörður

Richting Siglufjörður

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt is het tijd de Artic Coast Way te hervatten. Vanuit Laugerbakki trek je er vandaag op uit richting Siglufjörður. Onderweg zul je meerdere plekken tegenkomen waar je de auto kunt parkeren en kunt genieten van de uitzichten over de zee, rust hier even uit of kies een stop waar je erop uit kunt trekken voor een mooie wandeling. Je overnacht in Sigló Hotel.
Rijafstand Laugerbakki – Siglufjörður: 272 km, ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Wakker worden aan de haven van het Siglufjord

Wakker worden aan de haven van het Siglufjord

Wordt wakker aan de heerlijke haven van het Siglufjord. Het vissersdorp heeft een rijke geschiedenis en de mogelijkheden voor outdoor activiteiten zijn groot. Een belangrijk hoogtepunt van deze haven is hun historie in de haringvisserij, hier bestond namelijk ooit de grootste haringindustrie van Europa. Een ticket voor het haringmuseum is bij je reis inbegrepen, een mooi cultureel bezoek! Je overnacht in Sigló Hotel

Dag 5

Dag 5 Via Akureyri naar Húsavík

Via Akureyri naar Húsavík

Vervolg vandaag je reis naar Húsavík langs de kusten van Noord-IJsland. Het contrast tussen de zwarte stranden en de zee is bijna magisch. Na een aantal dagen in de ongerepte natuur rijd je vandaag langs Akureyri, een leuke stad om een hapje te eten voordat je weer doorrijdt naar je volgende bestemming. Eenmaal aangekomen in hart van Húsavík kun je de omgeving in alle rust verder ontdekken. Je overnacht in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Siglufjörður - Húsavík: 154 km, ca. 2 uur

Dag 6

Dag 6 Walvissafari

Walvissafari

Geniet vandaag van een goed ontbijt bij het hotel want er staat een dag vol ervaringen op je te wachten. Vandaag ga je namelijk op walvissafari. Húsavík is ook wel bekend om zijn perfecte plek om walvissen te spotten, een waanzinnige ervaring die je niet snel zult vergeten. Je overnacht in Fosshotel Húsavik.

Dag 7

Dag 7 Langs mooie kusten en vele vuurtorens

Langs mooie kusten en vele vuurtorens

Met al een hele rugzak aan ervaringen reis je vandaag verder langs de Arctic Coast Way. Onderweg rijd je naast de mooie kusten en vele vuurtorens ook langs een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan, namelijk Ásbyrgi. Je overnacht in Ytra Lón Farm Lodge, weg van de bewoonde wereld in een heerlijke studio. Geniet van de rust en natuurrijke omgeving terwijl je voorzien bent van alle comfort.
Rijafstand Húsavik – Ytra Lón: 171 km, ca. 2,5 uur

Dag 8

Dag 8 Spot papegaaiduikers

Spot papegaaiduikers

Bezichtig vandaag het laatste stuk van de Arctic Coast Way. Je bent namelijk op je meest Oostelijke verblijf aangekomen. De ruige kliffen en de verscheidenheid aan vogels sieren deze regio. Maar ook The Arctic Henge is hier te vinden, dit monument functioneert als een zonnewijzer en is geïnspireerd door de Noorse Mythologie. Je overnacht in Ytra Lón Farm Lodge.

Dag 9

Dag 9 IJslandse kust

IJslandse kust

Geniet na je ontbijt van je laatste dag aan de IJslandse kust, de vele rotsformaties die uit het water steken en de prachtige stranden. Een mooie wandeling naar de vuurtoren Digranesviti is een aanrader. Je overnacht in Ytra Lón Farm Lodge.

Dag 10

Dag 10 Mývatn

Mývatn

Vandaag gaat je reis naar het binnenland van IJsland, met als bestemming Mývatn. Maak onderwerg een stop bij de krachtige Detifoss waterval. Dit is de krachtigste waterval van IJsland. Neem een lunchpakket mee en geniet van het uitzicht. Einde van de dag kom je aan in Mývatn. Het Mývatn meer is omringd met kraters, vulkanen en geothermische activiteit. De perfecte uitvalsbasis voor de komende dagen. Je overnacht in Fosshotel Mývatn.
Rijafstand: Ytra Lón – Mývatn: 193 km, ca. 3 uur

Dag 11

Dag 11 Hyverfall krater

Hyverfall krater

Na een heerlijk ontbijt heb je vandaag alle tijd om Mývatn te ontdekken. Bezoek de modderpoelen of bewandel de 2500 jaar oude Hverfell krater voor een prachtig uitzicht over Mývatn. Sluit je dag af met een heerlijk bezoek aan Mývatn Nature Baths, een fantastische warm waterbron waar je na een dag vol inspanning weer tot rust kunt komen. Je overnacht in Fosshotel Mývatn.
 

Dag 12

Dag 12 Vulkanisch gesteente

Vulkanisch gesteente

Wordt wakker midden in de natuur en geniet van de uitzichten over het meer. De lava velden om het Mývatn meer heen resulteren in spectaculaire locaties. Zo ook het Dimmuborgir. Deze zwarte rotsformaties bestaan uit vulkanisch gesteente, de IJslandse mythes gaan dat deze lava grotten bewoond worden door trollen… Je overnacht in Fosshotel Mývatn.
 

Dag 13

Dag 13 Godafoss

Godafoss

Na een uitgebreid ontbijt en misschien nog een lekkere wandeling nabij het hotel rijd je richting Akureyri. Je bent er al eens langs heen gereden, het is de grootste stad van het Noorden van IJsland. Maak onderweg ook nog eens een stop bij de Godafoss, deze waterval ligt vlak langs de weg en verleent zich perfect voor een kleine wandeling. Je overnacht in Hotel Kea.
Rijafstand Mývatn – Akureyri: 80 km, ca. 1 uur

Dag 14

Dag 14 Akureyri

Akureyri

De laatste dag in Noord-IJsland is aangebroken. Na een heerlijke overnachting en vers ontbijt in Hotel Kea kun je je laatste dag indelen zoals je wilt. Trek je er nog even op uit de bergen in? Of geniet je van een stadse dag in Akureyri? De stad is gelegen in het Eyjafjörður fjord waardoor er nog genoeg natuur en wild life in de omgeving te verkennen is. Je overnacht in Hotel Kea.

Dag 15

Dag 15 Naar huis

Naar huis

Het Noorden van IJsland is jou na afgelopen twee weken niet meer onbekend. Neem de onvergetelijke herinneringen met je mee naar Nederland om nog eens goed na te genieten. Na een rustig ontbijt in Hotel Kea lever je de huurauto weer in en vlieg je met een rechtstreekse vlucht terug naar Nederland.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: