PRINT PAGINA

Arctic Coast Way fly & drive

Rondreis langs de mooiste afgelegen plekken in Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Na je rechtstreekse vlucht vanuit Rotterdam rijd je met je eigen huurauto richting het startpunt van de Arctic Coast Way. Deze ca. 900 kilometer lange route loopt van Hvammstangi in het Noordwesten tot Bakkafjördur in het Noordoosten. De weg bevindt zich dicht langs de poolcirkel en zal langs vele watervallen, vissersplaatsen en fjorden gaan. Een fantastisch vooruitzicht voor de komende twee weken. Je overnacht in Hotel Laugarbakki. 
Rijafstand Akureyri – Laugarbakki: 201 km, ca. 2,5 uur

Dag 2

Dag 2 Ontdek Laugarbakki

Ontdek Laugarbakki

Na een goed ontbijt gaat je dag van start. In de omgeving van Laugarbakki is genoeg te beleven. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan Hvítserkur. Deze 15 meter hoge rotsformatie ligt dicht aan de kust en de omgeving leent zich perfect voor een mooie wandeling. De regio Vatnsnes staat bekend om zijn verscheidenheid aan wildlife, waaronder zeehonden die je dan ook geregeld tegen zult komen wanneer het water laag staat. Je overnacht in Hotel Laugarbakki.

Dag 3

Dag 3 Richting Siglufjörður

Richting Siglufjörður

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt is het tijd de Artic Coast Way te hervatten. Vanuit Laugerbakki trek je er vandaag op uit richting Siglufjörður. Onderweg zul je meerdere plekken tegenkomen waar je de auto kunt parkeren en kunt genieten van de uitzichten over zee, rust hier even uit of kies een stop waar je eropuit kunt trekken voor een mooie wandeling. Je overnacht in Sigló Hotel.
Rijafstand Laugerbakki – Siglufjörður: 272 km, ca. 4 uur

Dag 4

Dag 4 Wakker worden aan de haven van het Siglufjord

Wakker worden aan de haven van het Siglufjord

Word wakker aan de heerlijke haven van het Siglufjord. Het vissersdorp heeft een rijke geschiedenis en de mogelijkheden voor outdoor activiteiten zijn groot. Een belangrijk hoogtepunt van deze haven is hun historie in de haringvisserij, hier bestond namelijk ooit de grootste haringindustrie van Europa. Een ticket voor het haringmuseum is bij je reis inbegrepen, een mooi cultureel bezoek! Je overnacht in Sigló Hotel.

Dag 5

Dag 5 Naar Akureyri

Naar Akureyri

Vervolg vandaag je reis langs de kust en via het fjord naar Akureyri. Het contrast tussen de zwarte stranden en de zee is bijna magisch. Na een aantal dagen in de ongerepte natuur ben je in het Akureyri aan het goede adres voor een culturele activiteit of een gezellig avondje. In het volksmuseum Minjasafnid á Akureyri ontdek je hoe de mensen vroeger in Noord-IJsland leefden. Voor de sfeervolle avonduren zijn er diverse restaurants en cafés. Je kunt ook naar de bioscoop Nýja bíó of naar het moderne Hof Menningarhús muziekgebouw gaan. Je overnacht in Hotel Kea.
Rijafstand Siglufjörður - Akureyri: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
 

Dag 6

Dag 6 Vrije dag in de stad of in de natuur?

Vrije dag in de stad of in de natuur?

Na een heerlijke overnachting en een vers ontbijt in Hotel Kea kun je deze dag indelen zoals je wilt. Trek je eropuit in de natuur of geniet je van een stadse dag in Akureyri? De stad is gelegen in het Eyjafjörður fjord waardoor er nog genoeg natuurschoon in de omgeving te verkennen is. Wil je heerlijk relaxen? Breng dan een bezoek aan de nieuwe spa net buiten de stad: de Forest Lagoon. Deze hippe warmwaterbron heeft twee infinity pools en ligt midden in het bos tussen berken en pijnbomen. Badend in het water geniet je van het uitzicht op fjorden en de nabijgelegen stad Akureyri. 
Je overnacht in Hotel Kea.

Dag 7

Dag 7 Via Godafoss naar Húsavík

Via Godafoss naar Húsavík

In de ochtend rijd je in ongeveer een uur naar het vissersdorp Húsavík, waar je de komende twee nachten verblijft. Maak onderweg ook een stop bij de Godafoss, een aanrader is om hier een kleine wandeling te maken. Wanneer je in Húsavík bent aangekomen, kun je het vissersdorp in alle rust verkennen. Breng een bezoek aan het walvismuseum maar ook aan het thermische bad GeoSea met infinity pool. Je overnacht in Fosshotel Húsavík.
Rijafstand Akureyri – Húsavík: ca. 75 km | ca. 1 uur

Dag 8

Dag 8 Walvissafari

Walvissafari

Geniet vandaag van een goed ontbijt bij het hotel want er staat een dag vol ervaringen op je te wachten. Vandaag ga je namelijk op walvissafari. Húsavík is een van de beste plekken in IJsland en Europa om walvissen te spotten, een waanzinnige ervaring die je niet snel zult vergeten. Je overnacht in Fosshotel Húsavik.

Dag 9

Dag 9 Langs mooie kusten en vele vuurtorens

Langs mooie kusten en vele vuurtorens

Met al een hele rugzak aan ervaringen reis je vandaag verder langs de Arctic Coast Way. Onderweg rijd je naast de mooie kusten en vele vuurtorens ook langs een andere bezienswaardigheid die je niet mag overslaan, namelijk Ásbyrgi. Vervolgens rijd je verder richting het Oosten naar Raufarhöfn. Dompel je onder in de arctische natuur tijdens mooie wandelingen en geniet van de vele vogels die te vinden zijn in deze redelijk onbewoonde regio. Je verblijft twee nachten in Hótel Norðurljós. 
Rijafstand Húsavik – Raufarhöfn: ca. 150 km, ca. 2 uur

Dag 10

Dag 10 Arctic Henge

Arctic Henge

Na een goed ontbijt, is het tijd om de omgeving te verkennen. De ruige kliffen en de verscheidenheid aan vogels sieren deze regio. Maar ook The Arctic Henge is hier te vinden, op loopafstand van het hotel. Dit monument functioneert als een zonnewijzer en is geïnspireerd door de Noorse Mythologie. Je overnacht in Hótel Norðurljós.

Dag 11

Dag 11 Rust, natuur en papegaaiduikers

Rust, natuur en papegaaiduikers

Na een goede nachtrust, rijd je vandaag zuidwaarts via de kust. Zo bereik je het laatste punt van de Arctic Coastway en kom je uiteindelijk uit bij je volgende verblijf in het vissersdorp Borgarfjörður Eystri. Je wordt hier warm ontvangen en ze kunnen je hier alles vertellen over het dorpje. In de nabijgelegen haven komen elk jaar de papegaaiduikers. Van een afstand van 2 meter kun je deze indrukwekkende vogels bewonderen. Je overnacht in het Blábjörg Resort, de perfecte plek om te relaxen in de overheerlijke spa en je dag af te sluiten met een lokaal biertje.
Rijafstand Raufarhöfn – Borgarfjörður Eystri: ca. 300 km, ca. 4 uur

Dag 12

Dag 12 Wandelen op ongerepte paden

Wandelen op ongerepte paden

Word wakker en geniet van een lekker ontbijt. Ben je een wandelliefhebber? Dan word je hier heel gelukkig! In de omgeving zijn namelijk 170 kilometer aan wandelpaden. Kies je voor een wandeling door de fjorden of richting het binnenland? Bij Blábjörg Resort adviseren ze je graag over de leukste routes. Op zoek naar meer snelheid? Boek dan een mountainbiketocht door de omgeving. Overnachting in Blábjörg Resort.

Dag 13

Dag 13 Mývatn

Mývatn

Vandaag gaat je reis naar het binnenland van IJsland, met als bestemming Mývatn. Maak onderwerg een stop bij de krachtige Detifoss waterval. Dit is de krachtigste waterval van IJsland. Neem een lunchpakket mee en geniet van het uitzicht. Einde van de dag kom je aan in Mývatn. Het Mývatn meer is omringd met kraters, vulkanen en geothermische activiteit. De perfecte uitvalsbasis voor de komende dagen. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn.
Rijafstand: Blábjörg Resort – Mývatn: 219 km, ca. 3 uur

Dag 14

Dag 14 Hyverfall krater

Hyverfall krater

Na een heerlijk ontbijt heb je vandaag alle tijd om Mývatn te ontdekken. Bezoek de modderpoelen of bewandel de 2500 jaar oude Hverfell krater voor een prachtig uitzicht over Mývatn. Sluit je dag af met een heerlijk bezoek aan Mývatn Nature Baths, een fantastische warm waterbron waar je na een dag vol inspanning weer tot rust kunt komen. Je overnacht in Sel Hotel Mývatn.
 

Dag 15

Dag 15 Naar huis

Naar huis

Helaas zit de reis naar IJsland er alweer op. Na het ontbijt rijd je terug naar de luchthaven van Akureyri. Hier lever je de huurauto in en stap je in het vliegtuig op weg naar Rotterdam The Hague Airport. Het Noorden van IJsland is jou na afgelopen twee weken niet meer onbekend.
Rijafstand Mývatn – luchthaven Akureyri: ca. 85 km | ca. 1,5 uur
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: