De hoogtepunten van de Westfjorden
De Westfjorden Een van IJsland's minst bekende regio's

De hoogtepunten van de Westfjorden

De Westfjorden is één van IJsland’s minst bezochte regio’s. Nogal onterecht, want de natuur die je hier treft en alles wat je hier kunt doen staat gelijk aan onvergetelijk avontuur. Op deze pagina leggen we je uit waarom je de Westfjorden moet bezoeken en wat je niet mag overslaan.

Enthousiast geworden na het lezen van deze pagina? Bekijk dan de onze fly & drive naar de Westfjorden van IJsland. Of wil je ook de Westfjorden combineren met Snæfellsnes? Dan kan dat ook met Voigt Travel! Bekijk deze unieke fly & drive hier.
latrabjar 

De Westfjorden ligt in het noordwesten van IJsland. Deze regio is 9404 km² groot en er wonen 7500 mensen. Niet meer dan 15% van de toeristen op IJsland bezoekt de Westfjorden. Het toerisme staat hierdoor nog in de kinderschoenen. Dit zorgt voor pure belevenissen en oprechte ontmoetingen met de inwoners.
 

Doen op de Westfjorden

De Westfjorden is een het walhalla voor avontuur en outdoor lifestyle. Hier hike je door bergachtig landschap en kajak je langs ruige kustlijnen terwijl zeehonden vredig met je meezwemmen. De wegen op de Westfjorden zijn ongeasfalteerd en slingeren langs diepe fjorden door hoge bergketens door.

Highlights Westfjorden IJsland 

Ísafjörður
De grootste stad van de Westfjorden is Ísafjörður. Dit stadje wordt aan alle kanten omringd door zee. Er wonen 2800 mensen dus voor gezellige cafés en restaurants zit je hier goed. Achter het stadje rijst de groene wand van de Skutulsfjörður op. Voor de kust van Ísafjörður ligt het eilandje Vigur. Vanuit de haven van de stad kun je een boottrip maken naar dit eilandje waar duizenden puffins leven.

Isafjoldur 

Hornstrandir Nature Reserve
Op het meest noordelijke schiereiland van de Westfjorden ligt Hornstrandir Nature Reserve. Hier kun je steile bergen, metershoge kliffen en ruige watervallen bewonderen. Dit natuurreservaat is een van Europa’s meest wilde natuurgebieden. Dit gebied is bijzonder geschikt om doorheen te hiken. Pas dan ervaar je de wildheid, de niet te peilen weersomstandigheden en de eeuwenoude natuurtaferelen. Een mooie hike door Hornstrandir Nature Reserve is Royal Horn. De route duurt in zijn geheel 4 tot 5 dagen en is goed aangegeven met borden. Er is ook rekening gehouden met het onheilspellende weer. Langs de route vind je tal van huisjes waar je kunt overnachten.

Ongebaand IJsland Hornstrandir Nature Reserve 

Látrabjar Schiereiland
Het meest westelijke gedeelte van de Westfjorden is Látrabjar schiereiland. Hier tref je spannende fjorden, veel vogels en brede zandstranden aan. Een van de mooiste stranden van de Westfjorden is Breiðavik. Dit gouden zandstrand wordt omringd door rotsen kliffen en het water is helder turkoois blauw. Bij het zandstrand Rauðasandur tref je een brede roze met rood gekleurd zandstrand aan. Wist je dat je hier ontzettend goed papegaaiduikers kan spotten? Lees hier meer papegaaiduikers in IJsland! 

breidavik 

Dynjandi waterval
De Dynjandi waterval, wat letterlijk donderaar betekent, is 100 meter hoog en de grootste waterval van de regio. Dynjandi stort met veel energie vanuit de Dynjandisheiði hoogvlakte water naar benedenvia uitstekende rotsen naar beneden. De waterval heeft een driehoekige vorm, omdat de bovenkant van de waterval 30 meter breed is en de onderkant 60 meter. Wanneer je op pad gaat rondom de waterval tref je meer watervallen aan. Lees meer over alle mooie watervallen in IJsland.

dynjandi 

Bíldudalur
Het vissersdorpje Bíldudalur is precies zo’n vissersdorpje wat je verwacht van een IJslandse plaats. Bíldudalur ligt aan de Arnarfjörður en staat ekend om de garnalenvangst. Je vindt hier onder andere een museum over legendes over zee- en landmonsters rondom Arnafjörður. Heetwaterbronnen zijn hier ook in de buurt. De Reykjarfjarðarlaug bronnen liggen op 25 kilometer afstand.

bildudalur 

Strandir Coast
In het oosten van de Westfjorden ligt Strandir Coast. Deze kustlijn wordt gekenmerkt door diep uitgesneden fjorden, slinggerende wegen en indrukwekkende rotspartijen. Je kunt hier in de vissersdorpjes genieten van lokale lekkernijen. Een van die vissersdorpjes is Dragsnes. Volgens een IJslandse legende woont vlakbij Dragsnes een trol die een hond heeft, genaamd Uxi. Uxi rijst in de vorm van een rots uit het water op, vlakbij het eiland Grímsey in Noord-IJsland. Bekijk hier alle Noord-IJsland reizen.

Strandir Coast 

Thingeyri
Overal op de Westfjorden kun je hiken, maar het Thingeyri schiereiland is een plek die er uit springt. Vanuit het gelijknamige dorpje kun je ook mountainbikes huren en door de valleien, langs gekleurde vissersdorpjes en langs kustlijnen fietsen. Vergeet de 998 meter hoge Kaldbakur niet te beklimmen. Ook is het eiland perfect om te gaan paardrijden! Lees hier meer over paardrijden in IJsland.

Thingeyri 

Vakantie Westfjorden boeken

De Westfjorden beleven? Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen naar de Westfjorden. Bekijk onze prachtige reizen waarbij de Westfjorden is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht met 'Westfjorden').
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel