Westfjorden fly & drive

De Westfjorden, een unieke regio in het noordwesten van IJsland met indrukwekkende fjorden, hoge kliffen, spectaculaire uitzichten en dunbevolkte vissersdorpjes. Tijdens deze reis verblijf je op dit bijzondere stukje IJsland. Je maakt kennis met de ongerepte natuur die zich uitstekend leent voor het maken van mooie hikes. Deze regio van IJsland wil je echt niet overslaan!

De 8-daagse IJsland rondreis in het kort
Je vliegt van Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri, het noorden van IJsland. Bij aankomst op de kleine luchthaven heb je je koffer snel gevonden en staat de auto waar je mee op avontuur gaat voor je klaar. Je rijdt meteen richting het westen van IJsland. Na de eerste overnachting zet je koers naar de Westfjorden. Onderweg wisselt het uitzicht snel af: hoge pieken, diepe dalen en ruige fjorden. Je slaapt vervolgens in het noorden van de Westfjorden in het dorp Ísafjörður. Dit is het grootste dorp van het schiereiland en meteen de hoofdstad van de regio. Slinger langs diepe fjorden en hoge bergketens door naar het zuiden van de Westfjorden. Vanuit daar kun je vele hoogtepunten bezoeken zoals Látrabjarg kliffen, Rauðasandur beach en de Dynjandi waterval. Je neemt afscheid van de Westfjorden en keert terug naar Laugarbakki, vlakbij het schiereiland Vatnsnes. Hier wachten tientallen zonnebadende zeehonden op je. De laatste nacht verblijf je in Akureyri, nabij de luchthaven. Maak de laatste dag tijd voor bijvoorbeeld een bijzondere walvissafari vanuit Hauganes. Sluit deze mooie reis af met een lekker diner in een van de lokale restaurants. De volgende dag vlieg je met een rechtstreekse vlucht vanaf Akureyri weer terug naar Nederland.

Verzorging
Je verblijft:

 • 1 nacht in Hótel Laugarbakki op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Hótel Ísafjörður Torg op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Hotel West op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hótel Laugarbakki op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hotel Kea op basis van logies & ontbijt


Extra’s bij je reis

Highlights

 • Zeehonden, papegaaiduikers, poolvossen en walvissen
 • Indrukwekkende fjorden
 • Spectaculaire uitzichten
 • Hornstrandir Nature Reserve
 • Dynjandi waterval
 • Rauðasandur Beach
 • Hornbjarg klif
 • Látrabjarg klif
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - Augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
mirjam-b-ijsland

Mirjam van Breukelen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Hótel Laugarbakki

Verblijf in Hótel Ísafjörður Torg

Verblijf in Hotel West

Verblijf in Hótel Kea

Een ervaring om nooit te vergeten

Westfjorden fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland

Vandaag start je dag vroeg, want je gaat naar IJsland! In de ochtend vlieg je van Rotterdam The Hagu...

Vandaag start je dag vroeg, want je gaat naar IJsland! In de ochtend vlieg je van Rotterdam The Hague Airport naar het noorden van IJsland, Akureyri. Na een snelle aankomst op de kleine luchthaven stap je met je koffers je huurauto in richting Laugarbakki. Neem je de ringweg 1 naar het westen of kies je er voor om een deel van de Arctic Coast Way te rijden? In het geval je het laatste doet, volg je vanaf Akureyri de ringweg 1 en sla je rechtsaf naar Ólafsfjarðarvegur (weg 82). Overnachting in Hótel Laugarbakki.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Laugarbakki: 
Via ringweg 1: ca. 205 km | ca. 3 uur 
Via Arctic Coast Way: ca. 275 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Op naar de Westfjorden

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt start je de reis naar de Westfjorden. Allereerst ga je ...

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt start je de reis naar de Westfjorden. Allereerst ga je richting het noorden van de regio. Onderweg kun je afslaan voor een duik in de hotpots van Drangsnes. Deze worden gevuld met warm water uit geothermische bronnen. Je hebt uit de hotpots een prachtig uitzicht over het fjord. Rijd nog verder richting Gvendarlaug waar je een eeuwenoude bron met zwembad en turfhuisjes vindt. Vanaf Hólmavík klim je via de Steingrimsfjörðurheiði pas door de hoogvlaktes langs fjorden naar Ísafjörður. Onderweg kom je veel slingerende rivieren, watervallen en zeehonden tegen!
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.
Rijafstand Laugarbakki – Ísafjörður: ca. 360 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Ísafjörður en Hornstrandir Nature Reserve

Je ontwaakt in het prachtige Ísafjörður met een panoramisch uitzicht over het f...

Je ontwaakt in het prachtige Ísafjörður met een panoramisch uitzicht over het fjord en de omliggende bergen. In de buurt van het hotel vind je het Westfjord Maritiem Museum, een golfbaan, wandel- en fietsroutes, je kunt paardrijden, vogelspotten en kajakken. Neem de ferry naar het Hornstrandir Nature Reserve. Een onbewoond nationaal park waar de dieren beschermd zijn en je fantastisch kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Er zijn ontzettend veel vogels te spotten en ook de poolvossen leven hier. Het hoogtepunt is de 500 meter hoge Hornbjarg klif. 
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Roadtrip door de Westfjorden

Goedemorgen! Vandaag zet je koers richting het zuiden van de Westfjorden. Je rijdt over een uitdagen...

Goedemorgen! Vandaag zet je koers richting het zuiden van de Westfjorden. Je rijdt over een uitdagende weg van Ísafjörður naar Patreksfjörður. Onderweg brengt Hrafnseyrarheiði je tot grote hoogtes. Kijk goed om je heen in de fjorden. Misschien spot je wel een orka of walvis! Maak een stop voor een wandeling bij de Dynjandi waterval, de grootste waterval van de Westfjorden. En ga ook zeker even langs bij Hellulaug, een van de mooiste heetwaterbronnen.
Overnachting in Hotel West.
Rijafstand Ísafjörður – Patreksfjörður: ca. 180 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De hoogtepunten van Patreksfjörður

Trek er na een lekker ontbijt op uit om de omgeving van Patreksfjörður te ontdekken. Vanaf ...

Trek er na een lekker ontbijt op uit om de omgeving van Patreksfjörður te ontdekken. Vanaf het hotel kun je een bezoek brengen aan meerdere hoogtepunten. Bijvoorbeeld Látrabjarg, Europa’s grootste vogelklif van 14 km lang en 440 meter hoog. Dit is de beste plek ter wereld om papegaaiduikers en andere vogels te fotograferen en je hebt een fantastisch uitzicht over de oceaan. Het is ook nog eens het meest westelijke punt van Europa. Rijd daarna door naar Rauðasandur, een roodgekleurd strand dat omringd wordt met zwarte kliffen. Een pracht om te zien, vooral met de blauwe oceaan er naast. Vaak zie je hier zeehonden relaxen op het strand. 
Overnachting in Hotel West.
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Schiereiland Vatnsnes

Vandaag neem je afscheid van de Westfjorden en keer je terug naar Laugarbakki. Als je op tijd vertre...

Vandaag neem je afscheid van de Westfjorden en keer je terug naar Laugarbakki. Als je op tijd vertrekt, heb je in de middag de tijd om het schiereiland Vatnsnes te ontdekken. Je kunt hier zelf rondrijden. Maak een stop bij Hvítskur, een 15 meter hoge rots in de oceaan. Hvítskur betekent letterlijk ‘wit shirt’ omdat de rots bedekt is met vogelpoep. De vorm van de rots doet ons denken aan een neushoorn. Waar doet deze vorm jou aan denken? Kom vanavond tot rust in de hottub bij Hotel Laugarbakki. 
Overnachting in Hótel Laugarbakki
Rijafstand Patreksfjörður – Laugarbakki: ca. 315 km |ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 De hoofdstad van het noorden: Akureyri

Je sluit de reis af in de hoofdstad van het noorden, Akureyri. Je kunt de ringweg 1 rijden, of als j...

Je sluit de reis af in de hoofdstad van het noorden, Akureyri. Je kunt de ringweg 1 rijden, of als je het op de heenweg nog niet gedaan hebt, via de Arctic Coast Way gaan. Nog geen walvissen gezien? Sla dan onderweg af naar Hauganes voor een walvisexcursie. Maak in Akureyri in ieder geval een stadswandeling en geniet nog een keer van de IJslandse lokale specialiteiten in een van de restaurants. Proost op een unieke rondreis door IJsland.
Overnachting in Hotel Kea.
Rijafstand Laugarbakki – Akureyri: ca. ca. 205 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Afscheid nemen van IJsland

Helaas is het tijd om je koffer in te pakken en je klaar te maken om naar de luchthaven te gaan. Op ...

Helaas is het tijd om je koffer in te pakken en je klaar te maken om naar de luchthaven te gaan. Op de luchthaven lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Nederland. Vrienden en familie kunnen niet wachten om de foto’s te zien en meer over de bijzondere belevenissen te horen.
Rijafstand Akureyri – luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland
Dag 2 Op naar de Westfjorden
Dag 3 Ísafjörður en Hornstrandir Nature Reserve
Dag 4 Roadtrip door de Westfjorden
Dag 5 De hoogtepunten van Patreksfjörður
Dag 6 Schiereiland Vatnsnes
Dag 7 De hoofdstad van het noorden: Akureyri
Dag 8 Afscheid nemen van IJsland
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

akureyri-excursie-omslag

Excursies Akureyri

ontspannen-in-het-forest-lagoon

Ontspannen in het Forest Lagoon

Kom helemaal tot rust met een bezoek aan het Forest Lagoon in Akureyri. Het geothermisch verwarmde bad bevat vele mineralen en het biedt een fantastisch uitzicht over de natuurrijke omgeving en het fjord. Dat alles terwijl je geniet van een drankje van de bar. Heerlijk ontspannen na een lange dag in de IJslandse buitenlucht.

 • Prijs: € 52,50 per volwassene | € 29,50 per kind (6-15 jaar) | € 6,50 per kind (0-5 jaar) | € 41,50 per volwassene 65+
 • Duur: Dag entree
 • NB: Handdoek inbegrepen
ijsland-raften-noord-ijsland

Raften in Noord-IJsland

Altijd al eens willen raften? Vanaf het startpunt in Varmahlíð ga je op weg naar de rivier. Stap in de boot en peddel over de rivier. Het raften kan beginnen! Onderweg kom je verschillende stroomversnellingen tegen en drijf je door het prachtige klooflandschap. Geniet tijdens een stop van een drankje. Wie wil deze rivierwildernis van IJsland nou niet ontdekken? Aangeraden wordt om warme kleding onder je wetsuit te dragen (denk aan thermo ondergoed, fleece vest, wollen sokken). Daarnaast is het handig om droge kleding mee te nemen om na de excursie aan te doen. Deze excursie vind plaats tot en met 25/09.

 • Prijs: € 134 per persoon | € 80,50 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd 6 jaar | Inclusief raft-uitrusting, gekwalificeerde gids, transfers startpunt-rivier, drankje onderweg. Mogelijk tot 25 september.
hauganes-walvis-spotten

Walvissen spotten vanuit Hauganes

Vanuit Hauganes, een klein vissersdorpje, maak je een onvergetelijke boottrip op zoek naar walvissen. Samen met lokale gidsen die alles weten over de bijzondere dieren, vaar je in de baai die het thuis is van onder andere walvissen en dolfijnen. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving en walvissen en dolfijnen die zich rondom de boot laten zien. Bij de boottocht zijn koffie, lekkers en warme overals inbegrepen.

 • Prijs: € 78,00 per persoon | € 39,00 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers
hauganes-walvis-spotten-zeevissen

Walvis spotten en zeevissen vanuit Hauganes

De perfecte boottrip voor liefhebbers van wildlife spotten en actief vissen! Met een traditionele IJslandse eiken boot ga je walvissen spotten en zeevissen. De meest gevangen vis op deze tochten is: kabeljauw, schelvis, koolvis en meerval. Met een beetje geluk kun je zelfs een groot heilbot vangen. De bemanning tijdens de tour werken in de winter als vissers, gegarandeerd dat je een vis gaat vangen!

 • Prijs: € 78,00 per persoon | € 39,00 per kind 7 t/m 15 jaar | Gratis voor kinderen onder 7 jaar
 • Duur: ca. 3 uur
 • NB: Inclusief gids, warme overall, koffie, iets lekkers

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Ontdek compleet IJsland
  22 dagen, fly & drive, v.a. € 4.795 p.p.

  IJsland maximaal fly & drive

  IJsland maximaal fly & drive
 • Afgelegen schiereilanden
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 3.595 p.p.

  Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive

  Westfjorden en Snæfellsnes fly & drive