PRINT PAGINA

Westfjorden fly & drive

Beleef een week lang één van de ruigste en meest ongerepte regio's van IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland

Welkom in IJsland

Vandaag start je dag vroeg, want je gaat naar IJsland! In de ochtend vlieg je van Rotterdam The Hague Airport naar het noorden van IJsland, Akureyri. Na een snelle aankomst op de kleine luchthaven stap je met je koffers je huurauto in richting Laugarbakki. Neem je de ringweg 1 naar het westen of kies je er voor om een deel van de Arctic Coast Way te rijden? In het geval je het laatste doet, volg je vanaf Akureyri de ringweg 1 en sla je rechtsaf naar Ólafsfjarðarvegur (weg 82). Overnachting in Hótel Laugarbakki.
Rijafstand luchthaven Akureyri – Laugarbakki: 
Via ringweg 1: ca. 205 km | ca. 3 uur 
Via Arctic Coast Way: ca. 275 km | ca. 4 uur

Dag 2

Dag 2 Op naar de Westfjorden

Op naar de Westfjorden

Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt start je de reis naar de Westfjorden. Allereerst ga je richting het noorden van de regio. Onderweg kun je afslaan voor een duik in de hotpots van Drangsnes. Deze worden gevuld met warm water uit geothermische bronnen. Je hebt uit de hotpots een prachtig uitzicht over het fjord. Rijd nog verder richting Gvendarlaug waar je een eeuwenoude bron met zwembad en turfhuisjes vindt. Vanaf Hólmavík klim je via de Steingrimsfjörðurheiði pas door de hoogvlaktes langs fjorden naar Ísafjörður. Onderweg kom je veel slingerende rivieren, watervallen en zeehonden tegen!
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.
Rijafstand Laugarbakki – Ísafjörður: ca. 360 km | ca. 5 uur

Dag 3

Dag 3 Ísafjörður en Hornstrandir Nature Reserve

Ísafjörður en Hornstrandir Nature Reserve

Je ontwaakt in het prachtige Ísafjörður met een panoramisch uitzicht over het fjord en de omliggende bergen. In de buurt van het hotel vind je het Westfjord Maritiem Museum, een golfbaan, wandel- en fietsroutes, je kunt paardrijden, vogelspotten en kajakken. Neem de ferry naar het Hornstrandir Nature Reserve. Een onbewoond nationaal park waar de dieren beschermd zijn en je fantastisch kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Er zijn ontzettend veel vogels te spotten en ook de poolvossen leven hier. Het hoogtepunt is de 500 meter hoge Hornbjarg klif. 
Overnachting in Hótel Ísafjörður Torg.

Dag 4

Dag 4 Roadtrip door de Westfjorden

Roadtrip door de Westfjorden

Goedemorgen! Vandaag zet je koers richting het zuiden van de Westfjorden. Je rijdt over een uitdagende weg van Ísafjörður naar Patreksfjörður. Onderweg brengt Hrafnseyrarheiði je tot grote hoogtes. Kijk goed om je heen in de fjorden. Misschien spot je wel een orka of walvis! Maak een stop voor een wandeling bij de Dynjandi waterval, de grootste waterval van de Westfjorden. En ga ook zeker even langs bij Hellulaug, een van de mooiste heetwaterbronnen.
Overnachting in Hotel West.
Rijafstand Ísafjörður – Patreksfjörður: ca. 180 km | ca. 3 uur

Dag 5

Dag 5 De hoogtepunten van Patreksfjörður

De hoogtepunten van Patreksfjörður

Trek er na een lekker ontbijt op uit om de omgeving van Patreksfjörður te ontdekken. Vanaf het hotel kun je een bezoek brengen aan meerdere hoogtepunten. Bijvoorbeeld Látrabjarg, Europa’s grootste vogelklif van 14 km lang en 440 meter hoog. Dit is de beste plek ter wereld om papegaaiduikers en andere vogels te fotograferen en je hebt een fantastisch uitzicht over de oceaan. Het is ook nog eens het meest westelijke punt van Europa. Rijd daarna door naar Rauðasandur, een roodgekleurd strand dat omringd wordt met zwarte kliffen. Een pracht om te zien, vooral met de blauwe oceaan er naast. Vaak zie je hier zeehonden relaxen op het strand. 
Overnachting in Hotel West.

Dag 6

Dag 6 Schiereiland Vatnsnes

Schiereiland Vatnsnes

Vandaag neem je afscheid van de Westfjorden en keer je terug naar Laugarbakki. Als je op tijd vertrekt, heb je in de middag de tijd om het schiereiland Vatnsnes te ontdekken. Je kunt hier zelf rondrijden. Maak een stop bij Hvítskur, een 15 meter hoge rots in de oceaan. Hvítskur betekent letterlijk ‘wit shirt’ omdat de rots bedekt is met vogelpoep. De vorm van de rots doet ons denken aan een neushoorn. Waar doet deze vorm jou aan denken? Kom vanavond tot rust in de hottub bij Hotel Laugarbakki. 
Overnachting in Hótel Laugarbakki
Rijafstand Patreksfjörður – Laugarbakki: ca. 315 km |ca. 4,5 uur

Dag 7

Dag 7 De hoofdstad van het noorden: Akureyri

De hoofdstad van het noorden: Akureyri

Je sluit de reis af in de hoofdstad van het noorden, Akureyri. Je kunt de ringweg 1 rijden, of als je het op de heenweg nog niet gedaan hebt, via de Arctic Coast Way gaan. Nog geen walvissen gezien? Sla dan onderweg af naar Hauganes voor een walvisexcursie. Maak in Akureyri in ieder geval een stadswandeling en geniet nog een keer van de IJslandse lokale specialiteiten in een van de restaurants. Proost op een unieke rondreis door IJsland.
Overnachting in Hotel Kea.
Rijafstand Laugarbakki – Akureyri: ca. ca. 205 km | ca. 3 uur

Dag 8

Dag 8 Afscheid nemen van IJsland

Afscheid nemen van IJsland

Helaas is het tijd om je koffer in te pakken en je klaar te maken om naar de luchthaven te gaan. Op de luchthaven lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Nederland. Vrienden en familie kunnen niet wachten om de foto’s te zien en meer over de bijzondere belevenissen te horen.
Rijafstand Akureyri – luchthaven Akureyri: ca. 4 km | ca. 10 min

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: