Finland, Noordkaap en Lofoten fly & drive

Boek vóór 30 juni 2024 de reis Finland, Noordkaap en Lofoten en ontvang € 100 korting p.p op de reis. Bekijk de aanbieding hier. 

Ga jij mee op expeditie? Tijdens deze reis leg jij het avontuurlijke pad af richting de poolcirkel, Noordkaap en zelfs de arctische eilandengroep: de Lofoten. Je gaat op ontdekkingstocht langs duizend meren, doorkruist de toendra en taiga van Fins Lapland en bezoekt het Noordelijkste puntje van Europa. Bewonder de schilderachtige dorpjes in de Noorse fjorden en bewandel de steile bergpieken van de Lofoten. een reis om nooit meer te vergeten!

De 15-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort
Na een comfortabele directe vlucht naar Savonlinna, sta jij gelijk in het grootste merengebied van Europa. Terwijl je omringd wordt door dennenbossen en onbewoonde eilanden ontdek je deze prachtige omgeving met fiets of kajak. Je ontdekkingstocht gaat door richting het Noorden waar je verblijft in Vuokatti, een regio bekend om zijn wildlife, maak kennis met de husky’s of ga op zoek naar de beren samen met een gids voordat je je reis voortzet. De bossen worden dichter en hier en daar zie je een rendier voorbijkomen, welkom in Lapland! Ontdek hier de wildernis en leer meer van de traditionele Sami cultuur. De route vervolgt naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de fjorden, met prachtige uitzichten, reis je verder naar de Lofoten. Tijdens deze rondreis kun je heerlijk genieten van afgelegen natuur, luieren op de parelwitte stranden of prachtige wandeltochten maken. Vervolg je reis via Zweeds Lapland terug naar Rovaniemi, de perfecte gelegenheid voor een laatste wandeling in Abisko Nationaal Park.

Verzorging
Je verblijft:

 • 2 nachten in een guesthouse in Savonlinna op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Vuokatti op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Iisakki Village op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een hotel in Svolvær op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een cabin in Zweden op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een bungalow in Rovaniemi op basis van logies & ontbijt
 

Extra's bij je reis

Highlights

 • Grootste merengebied van Europa
 • Middernachtzon
 • De Noordkaap
 • De Lofoten eilanden
 • De ijzerertsmijnen in Kiruna
 • Wildernis en rendieren in Lapland
 • Noorse fjorden
 • Tromsø, het Parijs van het Noorden
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 15 dagen
 • Juli - augustus
 • Logies en ontbijt
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Incl. entree Noordkaap
romy-h-lapland-zomer

Romy Hovestad

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Lomamokkila of Taipaleenniemi

Verblijf in Break Sokos Hotel Vuokatti

Verblijf in Papin Talo Lodge

Verblijf in Fell Centre Kiilopää cabins

Verblijf in een hotel in Honningsvåg

Verblijf in Gargia Lodge

Verblijf in Scandic Grand Tromsø

Verblijf in Thon Hotel Lofoten

Verblijf in Camp Ripan

Verblijf in Santa Claus Holiday Village

Een ervaring om nooit te vergeten

Finland, Noordkaap en Lofoten Fly & Drive

Bekijk snel het overzicht van de Scandinavië rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in Noord-Europa vrij om je dagen zelf in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Zuid-Finland!

Vandaag begint de reis waar je van gedroomd hebt. Met een volle koffer stap je op Rotterdam op de di...

Vandaag begint de reis waar je van gedroomd hebt. Met een volle koffer stap je op Rotterdam op de directe vlucht naar Savonlinna, wél zo gemakkelijk. Eenmaal aangekomen op de kleine luchthaven in Savonlinna haal je jou huurauto op. Je eerste verblijf is op een kleine afstand dus je hebt alle tijd. Spendeer de middag in het gezellige dorpje Savonlinna voor een heerlijke lunch in één van de restaurants en breng een bezoek aan het bekendste kasteel van Finland, Olavinlinna.

 Rijafstand luchthaven Savonlinna luchthaven – Lomamokkila: ca. 5 km | ca. 10 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Wandelen in Nationaal Park Linnansaari of Kolovesi

Je wordt wakker op het rustgevende platteland in Savonlinna. Na een comfortabele nacht staat er een ...

Je wordt wakker op het rustgevende platteland in Savonlinna. Na een comfortabele nacht staat er een heerlijk huisgemaakt ontbijt voor je klaar. Laura en Kalle adviseren je tijdens het ontbijt dan ook graag voor een aantal leuke activiteiten voor die dag. Bijvoorbeeld een heerlijke wandeling in het Nationaal Park Linnansaari of Kolovesi, beide op ca. een uurtje rijafstand gelegen.

Overnachting in Lomamokkila.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 In Noordelijke richting

Vandaag stap je in de auto en rijd je in Noordelijke richting. Je rijdt langs de adembenemende meren...

Vandaag stap je in de auto en rijd je in Noordelijke richting. Je rijdt langs de adembenemende meren van Finland en komt langs het prachtige gebied Koli. Op dit nationale park zijn de Finnen erg trots, en met reden. Het natuurgebied vol meren, bossen en rotsen is typerend voor het Finse landschap. Je kunt hier heerlijk wandelen en een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum op de bergtop van Ukko, een prachtig uitzicht is gegarandeerd. Je reis vervolgt zich naar Vuokatti, een regio bekend om zijn vele wildlife.

Rijafstand Savonlinna – Vuokatti (via Koli): ca. 365 kilometer | ca. 4 uur en 45 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Lapland here we come!

Breng na het ontbijt even een bezoek aan de husky kennel in Vuokatti. Hier leer je meer over het lev...

Breng na het ontbijt even een bezoek aan de husky kennel in Vuokatti. Hier leer je meer over het leven van de husky’s gedurende de zomer, in de winter staat er een drukke periode op hen te wachten en in de zomer komen zij daar lekker van bij en trainen ze weer voor de volgende winter. Stap daarna weer in de huurauto en rijd je nog verder in de richting van de poolcirkel. Er staat vandaag een mooie rit op de planning, maar je hoeft je onderweg niet te vervelen. Houd je ogen goed open tijdens het rijden, want je zult hier en daar misschien een rendier zien lopen!

Overnachting bij Papin Talo. Rijafstand Vuokatti – Ruka: ca. 278 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Door de Finse bossen

Je wordt wakker in het prachtige Lapland, waar je in Ruka, net onder de poolcirkel, verblijft. Maak ...

Je wordt wakker in het prachtige Lapland, waar je in Ruka, net onder de poolcirkel, verblijft. Maak je klaar om op pad te gaan. Met een fatbike ontdek je de adembenemende bossen van Finland, je kunt er uren ronddwalen, neem een lekkere lunch mee en braad een worstje bij een van de vuurplaatsen die je op de routes tegenkomt. Sluit je avond af met een lekker diner bij Iisakki village. Overnachting bij Papin Talo. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Op pad in Lapland

Vandaag rijd je door uitgestrekte bossen en langs kraakheldere wateren richting het noorden van Fins...

Vandaag rijd je door uitgestrekte bossen en langs kraakheldere wateren richting het noorden van Fins Lapland, hét deel van Lapland waar nog traditionele Sami wonen. Je ziet kuddes rendieren op de weg en je herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. De bewegwijzering is tweetalig, in het Fins en Samisch. Je kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, goud delven in de rivier bij Tankavaara en rendiervlees en gerookte zalm rechtstreeks bij de Sami kopen. Aan de rand van het immense Urho Kekkonen Nationaal Park verblijf jij in een cabin in de wildernis.

Overnachting in Fell centre Kilopää. Rijafstand Ruka – Saariselkä: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Naar de Noordkaap!

Een lange, maar schitterende reis naar de Noordkaap! Deze dag staat eerst in het teken van de twee h...

Een lange, maar schitterende reis naar de Noordkaap! Deze dag staat eerst in het teken van de twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen is een prachtige expositie over de oorspronkelijke inwoners van Lapland. Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland en in het Siida Museum kun je kennismaken met de historie, de gewoontes en gebruiken van dit bijzondere volk. Ook is er veel aandacht voor de natuur in dit deel van Lapland. Tip, breng een bezoekje aan de zilversmid tegenover het Siida Museum: ze heeft prachtig zilverwerk en maakt nog steeds mooie spelden, hangers en andere Sami sieraden. De rit naar de Noorse grens leidt je over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. In Noorwegen zet je je horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Via de Noordkaaptunnel kom je op het Magerøya eiland. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Ben je al klaar voor vannacht? Vanavond bezoek je de Noordkaap om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode middernachtzon. Wij zorgen voor een entreeticket! Je overnacht in een hotel in of nabij Honningsvåg.

Rijafstand Saariselkä - Honningsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten

Vandaag reis je naar Alta. Een route naast prachtige vergezichten ook met vele kuddes rendieren. In ...

Vandaag reis je naar Alta. Een route naast prachtige vergezichten ook met vele kuddes rendieren. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting de Noordkaap. Vooral in augustus en september bestaan de kuddes vaak uit honderden of zelfs duizenden dieren! Je kunt ook een bezoek brengen aan de kleine vissersplaatsjes Gjesvaer, Kamøyvaer of Skarvåg. Het vissersdorp Gjesvaer is omgeven door honderden eilanden waar in de zomermaanden allerlei vogels broeden: Jan van Genten, zeearenden, aalscholvers en een kolonie van zo'n 800.000 papegaaiduikers. Als je wilt, kun je met een gids op stap en een vogelsafari maken om ze te voeren. Je reist door het schitterende berglandschap van Finnmark. Jouw eindbestemming is Alta, prachtig gelegen aan het Finnmarkfjord. Mis in geen geval het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. De Sautso canyon, waar fanatiek op zalm wordt gevist, is een eldorado voor wandel- en visliefhebbers. Je overnacht in Alta.

Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 207 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Ontdek Alta

Vandaag heb je een dag om te genieten van de prachtige omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het Alta Museum...

Vandaag heb je een dag om te genieten van de prachtige omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het Alta Museum waar je meer leert over de Sami cultuur en wandel langs de eeuwenoude rotsschilderingen. Wil je liever een uitdagendere wandeling? Ga voor een mooie route langs de Sautso canyon of een actieve excursie met een gids.

Overnachting in Alta.
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Bruisend Tromsø

Na het ontbijt reis je door naar het 'Parijs van het Noorden', Tromsø. Deze stad heef...

Na het ontbijt reis je door naar het 'Parijs van het Noorden', Tromsø. Deze stad heeft veel te bieden en vrijwel alles is op loopafstand. Bezoek de Ishaven kathedraal of het Polaria museum of geniet gewoon van de sfeer en de mensen op een van de vele gezellige terrasjes in deze bruisende stad. Als extra is een ritje met de kabelbaan Fjellheisen al inbegrepen. De kabelbaan brengt je naar 420 meter hoge rots met uitzicht over de stad en de fjorden. Vanaf juni t/m half augustus is de kabelbaan tot half 1 's nachts geopend. Naast het uitzicht op Tromsø, kun je ook genieten van de middernachtzon.

Overnachting in Tromsø. Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 381 km ca.5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 11 De schilderachtige Lofoten

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. Je zult honderden keren will...

De route van vandaag is een genot om te rijden en onbeschrijflijk mooi. Je zult honderden keren willen stoppen om de vergezichten op je in te laten werken en mooie foto's te maken. Is het niet om de vele mooie bergtoppen en de uitzichten onderweg, dan is het wel om die enorme hangbrug waarover je rijdt om van het vasteland van Noorwegen de eilanden van de Vesterålen en de Lofoten te bereiken. Over kronkelende weggetjes rijd je langs idyllische vissersdorpjes, door lange tunnels en over hoge bruggen om uiteindelijk bij Svolvær aan te komen. Hier zul je de komende dagen verblijven.

Rijafstand Tromsø - Svolvær: ca. 430 km | ca. 6 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Bergpieken en parelwitte stranden

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen, parelwitte strand...

Iedereen kent wel de foto’s van de Lofoten: steil uit zee oprijzende bergen, parelwitte stranden, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. Niet voor niets komen hier al eeuwen vele schilders naartoe om dit op doek vast te leggen. Er zijn dan ook tal van kunstenaarsgaleries op de eilanden. Als je geen linnen en verf of schetsboek bij je hebt, neem dan de camera mee om alles op de gevoelige plaat vast te leggen! Toon minder

Toon meer

Dag 13 Abisko Nationaal Park & de IJzerertsmijn

Vandaag vertrek je, via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland....

Vandaag vertrek je, via het smalste stukje Noorwegen richting de mijnstad Kiruna, in Zweeds Lapland. Een mooie route vanaf de Noorse kust de hoogvlakte tussen Noorwegen en Zweden op en bij Riksgränsen de Zweedse grens over. Vanaf dit moment rijd je dwars door het hooggebergte van Zweeds Lapland met steile berghellingen, watervallen en kristalheldere meren. Je bevindt zich in het wandelwalhalla van Zweden: het Abisko National Park. Je werpt een blik op Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van Abisko. Het karakteristieke profiel is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekent Lapporten “de poort naar Lapland”. Vanaf de bergtop Njulla, te bereiken per kabelbaan, heb je een geweldig uitzicht richting Lapporten. Een andere blikvanger is het meer Torneträsk, het grootste bergmeer van Scandinavië. Aan de rand van het mijnstadje Kiruna liggen de Giron cabins van Camp Ripan. Je verblijft één nacht in deze cabin.

Rijafstand Svolvær - Kiruna: ca. 380 km | ca. 5,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Terug de wildernis in!

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een klein...

Vanuit Kiruna gaat de route weer terug naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Maak een kleine maar interessante omweg naar het noordelijk gelegen Jukkasjärvi: hier kun je een originele Sami kerk bezichtigen en een kijkje nemen of bezoek het ijshotel. Het ijshotel is ook in de zomer geopend en je zult hier prachtige ijsculpturen zien. Je reist vervolgens door het hart van Zweeds Lapland tot je bij de Botnische Golf aankomt. Via de grensovergang bij Pello bereik je weer de plaats waar uw reis begon: Rovaniemi. Misschien heb je nog tijd om het prachtige Arktikum museum te bekijken of de Kerstman een hand te schudden? Er is een bungalow gereserveerd in Rovaniemi.

Rijafstand Kiruna - Rovaniemi: ca. 350 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Op naar huis!

Aan het einde van de ochtend lever je de huurauto weer in op de luchthaven en vlieg je rechtstreeks ...

Aan het einde van de ochtend lever je de huurauto weer in op de luchthaven en vlieg je rechtstreeks terug naar Rotterdam. Met een koffer vol bijzondere ervaringen en mooie herinneringen sluit je deze ontdekkingsreis af.

Rijafstand hotel Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 5 km | ca. 10 min
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Zuid-Finland!
Dag 2 Wandelen in Nationaal Park Linnansaari of Kolovesi
Dag 3 In Noordelijke richting
Dag 4 Lapland here we come!
Dag 5 Door de Finse bossen
Dag 6 Op pad in Lapland
Dag 7 Naar de Noordkaap!
Dag 8 Papegaaiduikers, zeearenden en vergezichten
Dag 9 Ontdek Alta
Dag 10 Bruisend Tromsø
Dag 11 De schilderachtige Lofoten
Dag 12 Bergpieken en parelwitte stranden
Dag 13 Abisko Nationaal Park & de IJzerertsmijn
Dag 14 Terug de wildernis in!
Dag 15 Op naar huis!
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

noordkaap-zomer-excursies-extra

Excursies Noordkaap (inbegrepen)

noordkaap-zomer-bezoek

Bezoek aan de Noordkaap (inbegrepen)

De Noordkaap wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van Europa en is gelegen op 71° Noord. Via een indrukwekkende weg kom je aan bij de Noordkaap. Ga op de foto met het bekende symbool de wereldbol. Tot half augustus is de Noordkaap open tot 01:00 uur. Geniet hier van de middernachtzon. Bij de entree heb je ook toegang tot de Nord Cape Hall waar je alles kan zien over de geschiedenis van de Noordkaap.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: 24 uur
omslag-foto-excursies

Excursies Oravi / Linnansaari Nationaal Park

watertaxi-linnansaari-national-park

Watertaxi naar Linnansaari Nationaal Park

Vanuit Oravi vaar je snel en comfortabel naar het mooie op een eiland gelegen Linnansaari Nationaal Park. In het voorjaar een waar paradijs voor vogelspotters. Een verscheidenheid aan vogels keert hier jaarlijks terug om te broeden, waaronder de zeearend. Ook zijn er diverse wandelroutes, variërend van 2 tot 8 kilometer om het eiland te verkennen. Geniet van een heerlijke zelf meegebrachte picknick op de aangegeven plaatsen.

 • Prijs: € 26 per persoon | €13 voor kinderen (3-12 jaar)
 • Duur: Dagelijks vertrek om 10:30 uur vanaf Oravi Village
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
sunset-safari-saimaa%20ringelrob

Sunset Saimaa seal spotting safari

Spot de unieke Saimaa ringzeehond tijdens een ontspannen boottocht door het labyrint van eilanden. Een ervaren gids vertelt je meer over het Saimaameer en haar bijzondere bewoners. Hou ondertussen je ogen goed open om te zien of je zijn koppie boven het wateroppervlak ziet komen. In het voorjaar is de kans om de ringzeehond te spotten het grootst. Tijdens de tocht wordt gestopt voor een koffiestop in de wildernis.

 • Prijs: € 75,00 per volwassene, kinderen 3-12 jaar € 40,00
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrek vanaf Oravi Village. Vertrektijd afhankelijk van zonsondergang tussen 16:00 en 20:00 uur
excursies-savonlinna-optioneel-nieuw

Excursies Savonlinna

excursie-kasteel-finland-optioneel-thumb

Bezoek het bekendste kasteel van Finland

Breng een bezoekje aan het eeuwenoude Olavinlinna kasteel wat afstamt uit het jaar 1475. Het kasteel werd vroeger gebruikt ter verdediging tegen de Russen. Tegenwoordig wordt het kasteel gebruikt als locatie voor festiviteiten zoals het jaarlijkse opera festival. Struin door de eeuwenoude hallen van het kasteel en bewonder de prachtige architectuur.

 • Prijs: € 14,00 per persoon
 • Duur: ca 1.5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
savollina_excursie_thumb

Sightseeing Cruise Savonlinna

Op de comfortabele m/s IEVA boot vaar je rond de eilanden waarop Savonlinna is gebouwd. Ontspan op het dek en ervaar de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. De tocht brengt je langs het Olavinlinna kasteel, de rotsstranden en de verdere omgeving van de stad. En wie weet heb je geluk en spot je de Saimaa ringzeehond al zwemmend of zonnebadend op de rotsen.

 • Prijs: € 23 per persoon | €12 voor kinderen (4-16 jaar)
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB. Uitgevoerd door Savonlinna Cruises
ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-kuusamo-riverfloat-excursie

River Floating

Duurzame keuze Voigt Travel Na een instructie van de gids trek je jouw speciale drijfpak, dat je zowel warm als droog houdt, zwemvest en helm aan. Een magisch avontuur kan beginnen. Laat je meevoeren door de stroom en drijf de rivier af door een sprookjesachtig landschap. Na deze speciale activiteit kan je nog even nagenieten met een lekker drankje. Minimale lengte 160cm.

 • Prijs: € 104 per persoon
 • Duur: ca. 2,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Minimale leeftijd 15 jaar en lengte 160 cm. Beschikbaar op donderdag om 10 uur
ruka-fatbike-zomer

Fatbiketocht door het bos

Duurzame keuze Voigt Travel Per fatbike ontdek je de omgeving van Iisakki Village. Geniet onderweg van de stilte en schoonheid van de natuur. Onderweg stop je bij een kota, een Finse kampvuurplaats, voor een snack. De totale lengte is circa 6 - 8 kilometer.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • N.B. De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op maandag en donderdag om 14 uur
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 85 per persoon | € 50 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Minimale leeftijd is 5 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 9:30 uur
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP boarden

Duurzame keuze Voigt Travel Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van het SUP-en (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op het board. Na het paddling ga je naar de sauna voor een stretching oefening: saunayoga! In totaal ben je ongeveer 1,5 uur kwijt aan het SUP-en en 1 uur aan de sauna.

 • Prijs: € 94 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op woensdag en zaterdag om 15 uur
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 219,00 per volwassene, kinderen tot 12 jaar € 110,00
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaar je met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: Prijs: € 115,00 per volwassene
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær en 2,5 rijden van Ringstad.

 • Prijs: € 160,00 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Whale2Sea Andenes (voormalig Seasafari Andenes)
alta-excursies

Excursies Alta

alta-kanoen

Kano dagtocht inclusief lunch

Een dagtocht per kano over de Alta rivier is een must voor iedereen die iets geweldigs wil ervaren! De Alta rivier staat voornamelijk bekend vanwege de zalm, maar onderweg kom je met geluk ook zeearenden, andere vogels of zelf een eland tegen. Aan de waterkant wordt gestopt voor een heerlijke lunch.

 • Prijs: Prijs: € 139,00 per volwassene
 • Duur: ca. 4,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
alta-mountainbikes

Mountainbike tocht in de Alta vallei

In de Alta Vallei zijn tal van prachtige fietsroutes uitgestippeld. Tijdens deze mountainbike tocht, onder begeleiding van een ervaren, lokale gids maak je kennis met de natuur van de Finnmark. Onderweg wordt er gestopt voor een kop koffie of thee bij open vuur. Deze excursie is mogelijk met een reguliere mountainbike of een E-mountainbike.

 • Prijs: Prijs: € 100,00 per volwassene. E-mountainbike € 120,00 per volwassene
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Glød Explorer

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2890 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Avontuur en ontspanning Zomeraanbieding
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.595 p.p.

  Vakantiehuis aan het Saimaameer fly & drive

  Vakantiehuis aan het Saimaameer fly & drive
 • Het grootste merengebied van Europa € 100 korting p.p.
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 985 p.p.

  Saimaameer Fly & Drive

  Saimaameer Fly & Drive
 • Kennismaken met Zuid-Finland € 100 korting p.p.
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.995 p.p.

  Charmant Finland Fly & Drive

  Charmant Finland Fly & Drive
 • Kennismakingsreis door Finland
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Fantastisch Finland fly & drive

  Fantastisch Finland fly & drive
 • Eindeloze nachten in natuur en stad In prijs verlaagd
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.495 p.p.

  Finse meren en Helsinki fly & drive

  Finse meren en Helsinki fly & drive
 • Ontdekkingstocht in Zuid-Finland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.795 p.p.

  Zomeravontuur Zuid-Finland fly & drive

  Zomeravontuur Zuid-Finland fly & drive
 • Fietstocht Saimaa regio
  8 dagen, fly & drive (incl. 3 overnachtingen), v.a. € 1.295 p.p.

  Saimaa Cycle Tour

  Saimaa Cycle Tour
 • Langs de mooiste plekjes In prijs verlaagd
  15 dagen, fly & drive, v.a. € 2.295 p.p.

  Parels van Finland

  Parels van Finland
 • Finland compleet Zomeraanbieding én in prijs verlaagd
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Duizend meren en Lapland fly & drive

  Duizend meren en Lapland fly & drive
 • Houten bungalows In prijs verlaagd
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.495 p.p.

  Vakantiehuis Lapland fly & drive

  Vakantiehuis Lapland fly & drive
 • Finse meren en de poolcirkel In prijs verlaagd
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Op weg naar de poolcirkel fly & drive

  Op weg naar de poolcirkel fly & drive
 • Vol ontspanning en culinaire ervaringen
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.895 p.p.

  Wellness & Gastronomie Week

  Wellness & Gastronomie Week
 • Fins Lapland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.295 p.p.

  Bungalow in Ruka

  Bungalow in Ruka
 • Fins Lapland
  8 dagen, fly & drive, v.a. € 1.395 p.p.

  Bungalow in Salla

  Bungalow in Salla