Camper Express Noordkaap en Lapland

Heb je er altijd al van gedroomd om in eigen tempo het Pure Noorden te ontdekken en van de laatste wildernis van Europa te genieten? Deze camperreis leent zich uitstekend voor een ontspannen vakantie met "jouw eigen huis op wielen". Met een camper reizen geeft namelijk het ultieme gevoel van vrijheid. Wij verzorgen je vlucht naar de poolcirkel, waar je ontspannen aan je rondreis door Finland en Noorwegen kunt beginnen.

De 8-daagse Noord-Scandinavië campervakantie in het kort
Met een rechtstreekse vlucht reis je naar het noorden van Fins Lapland. Op de luchthaven word je direct naar de camper gebracht. Nadat je een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper en informatie over de campings in Noord- Scandinavië hebt gekregen kun je vertrekken. Met het speciale ready-to-go pakket, o.a. inclusief bedlinnen, camping- en een BBQ-set ga je al optimaal voorbereid de Lapse wildernis in! Met de GRATIS wegenkaart van Scandinavië en de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië van Henk Filippo zul je de route niet kwijtraken. Met de camper voel je je zo vrij als een vogel en het vinden van een idyllische overnachtingsplaats zal geen enkel probleem vormen. Aan het einde van je avontuur keer je weer terug naar Rovaniemi waar je de camper inlevert en de laatste nacht verblijft in een bungalow in Santa Claus Village. De volgende dag vlieg je weer terug naar Rotterdam.

Verzorging
Je verblijft:

 

 • 6 nachten in een camper naar keuze, op elke gewenste kampeerplek​
 • 1 nacht in een bungalow van Santa Claus Village op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

 • Essential Plus pakket: gasfles, eindschoonmaak, toilet chemicalien, schoonmaakset en extra bestuurder
 • Best of summer pakket: camping set, BBQ set en elektrische muggenverdrijver
 • Bedlinnen
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Voigt Travel
 • Voucher van De Zwerfkei t.w.v. €40 per boeking. Kijk hier voor meer informatie en de voorwaarden.
 • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 

Campings
Als je een camperreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Alle vrijheid met een eigen huurcamper
 • Middernachtzon beleven
 • Comfortabele manier van kamperen in de unieke wildernis van Noord-Scandinavië
 • Onvergetelijke Lapse activiteiten en prachtige natuur
 • Het ultieme vrije gevoel door de mogelijkheid tot vrij kamperen  
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten en camperhuur
marlies-j-noord-europa

Marlies Jansen - Nillessen

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in camper Van

Verblijf in camper Small

Verblijf in camper Medium

Verblijf in camper Large

Verblijf in Santa Claus Holiday Village

Een ervaring om nooit te vergeten

Camper Express Noordkaap en Lapland

Je hebt volledig de vrijheid tot het uitstippelen van een eigen route tijdens jouw campervakantie. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een 8-daagse route voor je uitgestippeld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleeft. Daarnaast krijg je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam kom je eind van de ochtend aan in Rovaniemi. Vanaf de luc...

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam kom je eind van de ochtend aan in Rovaniemi. Vanaf de luchthaven word je direct naar je camper gebracht. Bij de camper krijg je een uitgebreide uitleg voordat je op pad gaat. Wat direct opvalt zijn de goede, overzichtelijke en gemakkelijk te rijden wegen. Je rijdt vandaag dwars door uitgestrekte bossen, prachtige hoogveengebieden en langs kraakheldere waterpartijen naar het nationaal park Pyhä-Luosto met prachtige wandelroutes. Na een dag vol nieuwe impressies kun je ervoor kiezen om in het nationaal park bij een kampvuur plaats te verblijven of je kunt verblijven op de camping van Sodankylä.
Rijafstand Rovaniemi - Luosto: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland

Je kunt deze ochtend starten met een mooie wandeling door het nationaal park of breng een bezoek aan...

Je kunt deze ochtend starten met een mooie wandeling door het nationaal park of breng een bezoek aan de amethistmijn van Luosto. Daarna vervolg je de weg richting het land van de Sami. Je ziet kuddes rendieren op de weg en herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. Ook de bewegwijzering is hier tweetalig: in het Fins en Samisch. Je kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara en je rendiervlees en gerookte zalm direct bij de Sami kopen in zogenaamde direct sales. Of een stop maken bij het grootste Nationale Park van Finland, het UKK (Urho Kekkonen) waar nog beren, lynxen en wolven leven. Na een dag vol prachtige indrukken kun je ervoor kiezen om ergens in het wild je camper te parkeren of de kleine, prachtig aan een meer gelegen, camping van Lemmenjoki aan te doen.
Rijafstand Luosto - Lemmenjoki: ca. 300 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 In de voetsporen van de Sami

Maak een heerlijke ochtendwandeling en reis in eigen tempo verder naar het centrum van de Noorse Sam...

Maak een heerlijke ochtendwandeling en reis in eigen tempo verder naar het centrum van de Noorse Sami: Karasjok, maar niet voordat je een bezoek aan het Siida Museum in Inari heeft gebracht. Tegenover het Siida museum bevindt zich een zilversmid. Inari is het centrum van de Finse Sami cultuur en in het Siida Museum kun je kennismaken met de gewoonten en gebruiken van dit bijzondere volk en de natuur in Noord Lapland. In Inari kun je ook aan boord stappen van een boot welke je richting de "Wildernis Kerk" brengt. Vervolgens ga je te voet verder. Na 3 kilometer kom je aan bij het geheel houten kerkje dat de oudste van de gemeente Inari is. Op de terugweg passeer je enkele veengebieden, waar je over de planken loopt. Enkele kleine en grotere meertjes verder loop je door een sprookjesachtig dennenbos, dat bezaaid is met grote rotsblokken. Uiteindelijk kom je weer langs het Siida museum en loop je verder naar de plaats waar jouw camper staat. De glooiende rit naar de Noorse grens leid je over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Een heerlijk ontspannen rit, met voldoende tijd om langs kristalheldere beekjes te picknicken. Enkele kilometers voor de Noorse grens kun je een korte wandeling maken naar de grootste bron van Finland. In Noorwegen zet je je horloge een uur terug want het is hier net zo laat als in Nederland. Het landschap verandert direct nadat je via een brug in Noorwegen bent aangekomen. De weg volgt de rivier "Tana elv" tot aan het stadje Karasjok. Je kunt er voor kiezen om op de goed verzorgde camping in Karasjok, Karacamp, te overnachten.
Rijafstand Lemmenjoki - Karasjok: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar het einde van de wereld: de Noordkaap!

Je maakt een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk zie je er potvi...

Je maakt een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk zie je er potvissen en bruinvissen zwemmen. De prachtige route loopt rechtstreeks naar hét hoogtepunt van vandaag: de Noordkaap. Neem gerust de tijd vandaag, de zon gaat niet onder en je hebt alle tijd én licht om mooie foto's te maken. Waar je vroeger moest wachten om naar het Noordkaapeiland Magerøya te gaan, rijd je nu via de Noordkaaptunnel (6,8 km lang en 212 meter diep). De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zult het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Heb je de champagne mee voor vannacht? Niet alleen de Noordkaap is een bezoek waard. Wij adviseren de vogelliefhebbers om 19 kilometer voor de Noordkaap naar het idyllisch gelegen Gjesvaer af te slaan. Daar kun je onder begeleiding van de zeer enthousiaste gids met een kleine boot mee naar de vogelrots Gjesvaerstappan. Hier leven in de zomermaanden zo'n 2,3 miljoen vogels waaronder zeearenden en zeer veel papegaaiduikers. Uiteraard bezoek je in de avond de Noordkaap opnieuw om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode middernachtzon. Je hebt de mooie plekjes voor het uitzoeken. Ook zijn er voldoende campings; een hele mooie is Kirkeporten Camping.
Rijafstand Karasjok - Noordkaap: ca. 265 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langs de Noorse fjorden

Vandaag word je wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan...

Vandaag word je wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan het einde van Europa. Je zult nog vaak met heimwee terugdenken aan deze speciale plek, Je hebt toch maar mooi op de Noordkaap gestaan! Vandaag reis je zuidwaarts. Behendig stuur je je camper over de hoogvlaktes van de schitterende streek Finnmark. Onderweg geniet je van de prachtige vergezichten en de fraaie bergformaties. Daarnaast kun je ook vele kuddes rendieren tegenkomen. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting het noorden. Vooral in augustus en september bestaan de kuddes vaak uit honderden of zelfs duizenden dieren! Je eindbestemming is de stad Alta. Een gezellige stad met volle terrasjes in de zomer, rustiek gelegen aan de kristalheldere Noorse Zee. Je zult voor je gevoel tijd te kort komen om alles te ontdekken. De Sautso canyon, zo'n 25 kilometer buiten de stad, is een eldorado voor wandelliefhebbers en zeker een bezoekje waard. Dit geldt ook voor het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren. Wist je trouwens dat de Alta-rivier één van de meest zalmrijke rivieren van Europa is? Dus hengel mee en vang je eigen diner! Wellicht de mooiste van drie campings in Alta is Alta Strand Camping.
Rijafstand Skarsvåg - Alta: ca. 230 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De tunturi van Pallas

Het belooft weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk je ontb...

Het belooft weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk je ontbijt te hebben genuttigd laat je het prachtige fjordenlandschap achter je. Je maakt vandaag een buitengewone reis van zee via toendra naar taiga. Drie totaal verschillende landschappen, allen gevormd tijdens de ijstijden met ieder haar eigen karakter én thuisland van de Sami. Dompel nog eens goed onder in de Sami-cultuur in Kautokeino en bewandel daar het 4,5 kilometer lange natuur- en cultuurpad! Rij daarna door naar Muonio, Finland, om, nadat je in het magnifieke Pallas Nationaal Park hebt gewandeld, een mooie overnachtingsplaats te zoeken. Harriniva camping ligt pal aan de stroomversnellingen van de rivier Etuväylä, de grensrivier met buurland Zweden en is een prima alternatief om de avond en nacht door te brengen.
Rijafstand Alta - Muonio - Pallas Nationaal Park: ca. 310 km | ca. 4 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland

Je trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een ...

Je trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een gedeelte door Zweden te rijden. Dat wordt jouw derde land tijdens deze reis. Bij het plaatsje Kolari kun je de grens met Zweden oversteken om 80 kilometer verderop net ten noorden van Pello weer Finland binnen te rijden. Daarna rijd je door naar Rovaniemi en lever je in de middag je camper in. Na het inleveren word je naar Santa Claus Village gebracht waar je overnacht.
Rijafstand Pallas Nationaal Park - Rovaniemi: ca. 290 km | ca. 3,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De kerstman zwaait je uit

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je terug naar Nederland. Een ervaring ri...

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht en vlieg je terug naar Nederland. Een ervaring rijker!
Rijafstand Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland
Dag 3 In de voetsporen van de Sami
Dag 4 Naar het einde van de wereld: de Noordkaap!
Dag 5 Langs de Noorse fjorden
Dag 6 De tunturi van Pallas
Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland
Dag 8 De kerstman zwaait je uit
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak je rondreis compleet met een aantal onvergetelijke excursies. Het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten voor je geselecteerd die worden georganiseerd door lokale, kleinschalige bedrijven. Via Voigt Travel kun je deze excursies vooraf reserveren. Je bent dan altijd verzekerd van een plek en ter plaatse hoef je niets meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

Alle excursies zijn inclusief:

 • Gids en instructie (indien nodig)
 • ​Volledige uitrusting (indien nodig)

ruka-excursies-zomer

Excursies Ruka

ruka-fatbike-zomer

Fatbiketocht door het bos

Duurzame keuze Voigt Travel Per fatbike ontdek je de omgeving van Iisakki Village. Geniet onderweg van de stilte en schoonheid van de natuur. Onderweg stop je bij een kota, een Finse kampvuurplaats, voor een snack. De totale lengte is circa 6 - 8 kilometer.

 • Prijs: € 69 per persoon
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
 • N.B. De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op maandag en donderdag om 14 uur
ruka-zomer-berenspotten-russische-grens

Beren spotten in het wild

In de middle of nowhere van Fins Lapland ligt een hut verscholen van waaruit je uitzicht hebt op het bos en het moeras. Na een korte instructie loop je met een wildernisgids naar deze hut toe waar je samen de rest van de avond spendeert. Met een klein beetje geluk zie je vanavond beren! Naast beren (99% kans) kun je in de oorverdovende stilte en ongerepte natuur meer dieren zien, zoals arenden.

 • Prijs: € 155 per persoon
 • Duur: ca. 6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Mogelijk tot eind augustus. Beschikbaar op donderdag om 16:30 uur
ruka-zomer-rafting-familie-route

Rivier rafting op de familie route

Een raftavontuur voor de gehele familie (minimum leeftijd is 5 jaar)! Samen met de professionele gids drijf je langs de zeven prachtige stroomversnellingen op de Kitka rivier. Halverwege geniet je van een kop koffie / thee of Finse bessensap. Ruka Safaris zorgt voor de transfers.

 • Prijs: € 85 per persoon | € 50 per kind 5 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Minimale leeftijd is 5 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 9:30 uur
ruka-zomer-rafting-grote-stroomversnellingen-rusla

Rivier rafting op de grote stroomversnellingen

Verleng de rafting excursie met grote stroomversnellingen tot naar Jelestimä. In dit 7 uur durende programma geniet je ook van koffie en een Finse makkara worst.

 • Prijs: € 120 per persoon
 • Duur: ca. 6-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Uitdagend
 • N.B. De minimale leeftijd is 18 jaar. Beschikbaar op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 14:00 uur
ruka-zomer-saunayoga

Saunayoga & SUP boarden

Duurzame keuze Voigt Travel Een geweldige combinatie van een outdoor oefening en het ontspannen bij 50 graden celcius. De les start met de basiselementen van het SUP-en (stand up paddling). Leer hoe te peddelen en de balans te bewaren op het board. Na het paddling ga je naar de sauna voor een stretching oefening: saunayoga! In totaal ben je ongeveer 1,5 uur kwijt aan het SUP-en en 1 uur aan de sauna.

 • Prijs: € 94 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: De minimale leeftijd is 12 jaar. Beschikbaar op woensdag en zaterdag om 15 uur
salla-zomer-excursies

Excursies Salla

salla-zomer-kano-middernachtzon

3-in-1 voordeelpakket Salla Zomer

Met het extra voordelige excursiepakket Salla Zomer is je zomervakantie zo goed als compleet. Een perfecte manier om kennis te maken met de unieke zomeractiviteiten die Lapland biedt! Dit voordeelpakket bestaan uit 3 activiteiten, verdeeld over 3 dagdelen: 'Kossi rendierprogramma', 'Kanoën op het wildernismeer en 'Hiken naar de top van Pirttivaara'. De excursies zijn ook los te boeken. Je vindt ze hieronder.

 • Prijs: € 123 per persoon
 • Duur: 3 excursies
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
noordkaap-zomer-excursies

Excursies Noordkaap

noordkaap-zomer-king-crab-safari

King Crab Safari

Beleef een onvergetelijke safari in de omgeving van de Noordkaap. Met een speciale, zeewaardige rafting boot vaar je naar de Sarnesfjord om de inhoud van de daar uitgezette krabbenkooien te controleren. Je leert alles over deze bijzondere dieren. De spanwijdte van de scharen kunnen wel 2 meter breed worden en de krabben kunnen een gewicht bereiken tot wel 10 kg! De excursie gaat verder naar een picknickplaats met een grote schuilhut, een lavvu. Hier ga je aan wal om de krabbenpoten te koken en te proeven hoe overheerlijk vers gevangen koningskrab is.

 • Prijs: € 219,00 per volwassene, kinderen tot 12 jaar € 110,00
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (12:00 uur)
honningsvag-quad-safari

Quad safari Honnigsvåg

Je vertrekt vanuit het centrum van Honningsvåg en rijdt onder begeleiding van de gids de zogenaamde 'NATO-berg' op. Onderweg zijn er verschillende fotostops met uitzicht over Skipsfjorden, het centrum van Honningsvåg en de Porsangerfjord. Na het terugrijden vanaf de berg wordt de tocht vervolgd naar het lavvo-kamp (traditionele Sami-tenten) in Sarnes, waarbij je door een 4 km lange tunnel rijdt. Hier is het tijd voor een pauze met een kopje koffie of thee rond het vuur in één van de lavvos. Deze traditionele tenten worden al eeuwenlang gebruikt door de inheemse Sami-bevolking. Vergeet niet om de gids te vragen over de Sami en de rendieren in Noord-Noorwegen. Na de pauze in Sarnes rij je terug door de tunnel naar Honningsvåg. Onderweg rij je gedeeltelijk over asfalt- en grindwegen. Een geldig rijbewijs is verplicht. Deze safari is niet geschikt voor kinderen.

 • Prijs: € 180 per persoon (op basis van 2 personen)
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Uitgevoerd door Destinasjon 71° Nord (14:00 uur)
lofoten-zomer-excursies

Excursies Lofoten

lofoten-zomer-trollfjord-rib-boat

Trollfjord & zeearendsafari per RIB-boot (vanuit Svolvær)

Met een speciale Rigid Hull Inflatable Boat vaar je met hoge snelheid naar één van de mooiste fjorden van Noorwegen: het Trollfjord. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Een perfecte safari ook om zeearenden en andere vogelsoorten te spotten. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen en reizigers met rugproblemen​.

 • Prijs: Prijs: € 115,00 per volwassene
 • Duur: ca. 1,5-2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Lofoten Explorer (juni 11:30 en 14:00 uur | juli 09:30, 11:30 en 14:00 uur | aug 11:30 en 14:00 uur | sep 11:30 uur)
lofoten-zomer-walvissafari-svolvaer

Walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 3 uur rijden van Svolvær en 2,5 rijden van Ringstad.

 • Prijs: € 160,00 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Whale2Sea Andenes (voormalig Seasafari Andenes)

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Individuele ontdekkingsreis Last minute aanbieding
  15 dagen, camperreis, v.a. € 2.495 p.p.

  Camper Avontuur Lofoten en Lapland

  Camper Avontuur Lofoten en Lapland