Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

Beleef het noorden van Scandinavië in ultieme vrijheid. Kies tijdens deze 8-daagse kampeer express de favoriete locaties in Lapland, Zweden en Noord-Noorwegen. Wakker worden onder de Middernachtzon in de oorverdovende stilte. Een vlucht, huurauto en een tent met uitgebreid outdoorpakket is inbegrepen. De rest is helemaal aan jou!

De 8-daagse Noord-Scandinavië kampeerreis in het kort
Vlieg rechtstreeks van Rotterdam The Hague Airport naar Fins Lapland. Op de luchthaven van Rovaniemi staat de huurauto klaar en de kampeeruitrusting ligt al achterin! Met de gratis wegenkaart van Scandinavië en de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië van Henk Filippo ga je optimaal voorbereid een weekje de Lapse wildernis in. Haal inspiratie uit onze voorbeeldroute, maar bepaal vooral ook zelf het tempo. Na 7 nachten kamperen keer je weer terug naar Rovaniemi. Na het inleveren van de huurauto en de kampeeruitrusting vlieg je in de middag terug naar Rotterdam.

Verzorging
Je verblijft:

 • 7 nachten in een Fjällräven tunneltent, op elke door u gewenste kampeerplek


Extra's bij je reis

 

Campings
Als je een kampeerreis bij Voigt Travel boekt dan is het verblijf op een camping niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer over het allemansrecht in Noord-Scandinavië.

Highlights

 • Middernachtzon
 • Kamperen in de wildernis
 • Alle vrijheid met een eigen huurauto
 • Onvergetelijke Lapse activiteiten
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies
 • Juni - september
 • Incl. rechtstreekse vluchten, tent en autohuur
quindy-b-lapland-zomer

Quindy Borgman

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in tent

Een ervaring om nooit te vergeten

Kampeer Express Noord-Noorwegen en Lapland

Je hebt volstrekt de vrijheid tot het uitstippelen van uw eigen route. Om je bij het oriënteren te helpen hebben we een tweetal routes voor je samengesteld waarbij je een groot aantal hoogtepunten van Noord-Scandinavië beleefd. Daarnaast krijg je van ons gratis de wegenkaart van Scandinavië, de Wereldwijzer reisgids Noord-Scandinavië en wandeltips in Noord-Scandinavië.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport kom je begin van de middag aan op de lu...

Na een comfortabele vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport kom je begin van de middag aan op de luchthaven van Rovaniemi, gelegen aan de poolcirkel. Met 35.000 inwoners is Rovaniemi de grootste stad van Fins Lapland. De kleine maar levendige stad ligt prachtig aan de oevers van de rivieren Kemijoki en Ounasjoki en is omringd door heuvels bezaaid met naaldbossen, hoogveengebieden en wateren. Vanaf de luchthaven rijd je naar het nationaal park Pyhä-Luosto. De eerste avond hier op de poolcirkel zal bijzonder zijn: de zon zakt nauwelijks onder de horizon!
Rijafstand Rovaniemi - Luosto: ca. 115 km | ca. 1,5 uur
 
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland

Start deze ochtend met een mooie wandeling door het Nationaal park of breng een bezoek aan de amethi...

Start deze ochtend met een mooie wandeling door het Nationaal park of breng een bezoek aan de amethistmijn van Luosto. Daarna vervolg je een weg richting het uiterste noorden van Fins Lapland. Het deel van Lapland waar nog Sami wonen. Je ziet kuddes rendieren op de weg en je herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami. Ook de bewegwijzering is hier tweetalig: in het Fins en Samisch. Je kunt onderweg prachtige stops maken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara en het rendiervlees en gerookte zalm direct bij de Sami kopen in zogenaamde direct sales. Of een stop maken bij het grootste Nationale Park van Finland, het UKK (Urho Kekkonen) waar nog beren, lynxen en wolven leven. Na een dag vol prachtige indrukken kun je er voor kiezen om de tent ergens in het wild op te slaan of de kleine, prachtig aan een meer gelegen camping van Lemmenjoki aan te doen.
Rijafstand Luosto - Lemmenjoki: ca. 300 km | ca. 4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 3 In de voetsporen van de Sami

Eén van de opties vandaag is een 4 uur durende bootexcursie over de Lemmenjoki rivier naar he...

Eén van de opties vandaag is een 4 uur durende bootexcursie over de Lemmenjoki rivier naar het hart van het gelijknamige nationaal park. In een traditionele, open Sami rivierboot vaar je over de prachtige rivier het grootste Nationale Park van Finland in. De eindbestemming is de fraaie Ravadas waterval. Tijdens de heerlijke lunch, bereidt boven het vuur, word er van alles over de Sami en hun gewoontes verteld. Ook krijgt je de “Joik”, de traditionele zang van de Sami, te horen. Bij terugkomst heb je de kans om de rendieren van heel dichtbij te ontmoeten. Na deze onvergetelijke tocht heb je nog voldoende tijd om in alle rust en genietend van de prachtige natuur om je heen naar het Noorse Karasjok te rijden.

Indien je er niet voor kiest om deel te nemen aan de bootexcursie kan je een heerlijke ochtendwandeling maken en je eigen moment bepalen om verder te reizen. Maar niet voordat je een bezoek aan het Siida Museum in Inari hebt gebracht. Tegenover het Siida museum bevindt zich een zilversmid. Inari is het centrum van de Finse Sami cultuur en in het Siida Museum kan je kennismaken met de gewoonten en gebruiken van dit bijzondere volk en de natuur in Noord Lapland. In Inari kan je ook aan boord stappen van een boot welke je richting de "Wildernis Kerk" brengt. Vervolgens ga je te voet verder. Na 3 kilometer kom je aan bij het geheel houten kerkje dat de oudste van de gemeente Inari is. Op de terugweg passeer je enkele veengebieden, waar je over de planken loopt. Enkele kleine en grotere meertjes verder loop je door een sprookjesachtig dennenbos, dat bezaaid is met grote rotsblokken. Uiteindelijk kom je weer langs het Siida museum en loop je verder naar de plaats waar je auto staat.

De glooiende rit naar de Noorse grens leid je over de Finse hoogvlaktes, uitgestrekte bossen en langs het immense Inarimeer. Een heerlijk ontspannen rit, met voldoende tijd om langs kristalheldere beekjes te picknicken. Enkele kilometers voor de Noorse grens kan je een korte wandeling naar de grootste bron van Finland maken. Het landschap veranderd direct nadat je via een brug in Noorwegen bent aangekomen. De weg volgt de rivier "Tana elv" tot aan het stadje Karasjok. Je kan er voor kiezen om op de goed verzorgde camping in Karasjok, Karacamp, te overnachten.
Rijafstand Lemmenjoki - Karasjok: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Het einde van de wereld: de Noordkaap!

Je maakt vandaag een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk zie je ...

Je maakt vandaag een geweldige rit langs onder meer het Porsangerfjord. Met een beetje geluk zie je er potvissen en bruinvissen zwemmen. De prachtige route loopt rechtstreeks naar hét hoogtepunt van vandaag: de Noordkaap.

Neem gerust de tijd vandaag, je hebt alle tijd én licht om mooie foto's te maken. De vegetatie is inmiddels volledig veranderd - je zal het even zonder bomen moeten doen - maar de route naar het uiterste randje van Europa is adembenemend! Niet alleen de Noordkaap is een bezoek waard. Vogelliefhebbers adviseren we om 19 km voor de Noordkaap naar het idyllisch gelegen Gjesvaer af te slaan. Daar kun je onder begeleiding van de enthousiaste gids op een kleine boot naar de vogelrots Gjesvaerstappan varen. Hier leven in de zomermaanden zo'n 2,3 miljoen vogels waaronder zeearenden en zeer veel papegaaiduikers.

Uiteraard bezoek je in de avond de Noordkaap opnieuw om te genieten van deze magische plek: niets dan zee tussen jou en de Noordpool en als je geluk hebt een oranjerode middernachtzon. Je hebt de mooie plekjes voor het uitzoeken. Ook zijn er voldoende campings; een heel mooie is Kirkeporten Camping.
Rijafstand Karasjok - Noordkaap: ca. 265 km | ca. 4 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Langs de Noorse fjorden

Vandaag word je wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan...

Vandaag word je wakker met een prachtig uitzicht. Dat kan niet anders. De wereld is zo mooi hier aan het einde van Europa. Je zal nog vaak met heimwee terugdenken aan deze speciale plek. Je hebt toch maar mooi op de Noordkaap gestaan!

Vandaag reis je zuidwaarts, over de hoogvlaktes van de schitterende streek Finnmark. Onderweg geniet je van de prachtige vergezichten en fraaie bergformaties. Daarnaast kan je vele kuddes rendieren tegenkomen. In het voorjaar en de zomer trekken de Sami met hun rendieren richting het noorden. Vooral in augustus en september bestaan de kuddes vaak uit honderden of zelfs duizenden dieren!

De eindbestemming is de stad Alta. De Sautso canyon, zo'n 25 kilometer buiten de stad, is een eldorado voor wandelliefhebbers en zeker een bezoekje waard. Dit geldt ook voor het noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de typische rotstekeningen even ten zuiden van deze stad die tot het werelderfgoed behoren. Wist je trouwens dat de Alta-rivier één van de meest zalmrijke rivieren van Europa is? Dus hengel mee en vang je eigen diner! Wellicht de mooiste van de drie campings in Alta is Alta Strand Camping.
Rijafstand Honningsvåg - Alta: ca. 230 km | ca. 3,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 6 De Tunturi van Pallas

Het beloofd weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk een ont...

Het beloofd weer een speciale dag te worden vandaag. Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk een ontbijt te hebben genuttigd laat je het prachtige fjordenlandschap achter. Je maakt vandaag een buitengewone reis van zee via toendra naar taiga. Drie totaal verschillende landschappen, allen gevormd tijdens de ijstijden met ieder haar eigen karakter én thuisland van de Sami. Dompel je nog eens goed onder in de Sami-cultuur in Kautokeino. Bewandel daar het 4,5km lange natuur- en cultuurpad en rij daarna door naar Muonio, Finland, om in het magnifieke Pallas Nationaal Park een mooie overnachtingsplaats te zoeken. Harriniva camping ligt pal aan de stroomversnellingen van de rivier Etuväylä, de grensrivier met buurland Zweden, en is een prima alternatief om de avond en nacht door te brengen. Je kan hier ook raften, mountainbiken of gewoon helemaal niets en genieten van de natuur om je heen.
Rijafstand Alta - Muonio: ca. 280 km | ca. 3,5 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland

Je trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een ...

Je trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een gedeelte door Zweden te rijden. Dat wordt het derde land tijdens deze reis. Bij het plaatsje Kolari kan je de grens met Zweden oversteken om 80 kilometer verderop net ten noorden van Pello Finland weer binnen te rijden. Daarna rijd je door naar Rovaniemi. Waar je heerlijk intrek kunt nemen op de stadscamping om vanuit daar zo de stad in te lopen. Geniet van een zalige middag in het stadje of bezoek één van de vele musea.
Rijafstand Muonio - Rovaniemi: ca. 240 km | ca. 3 uur​
Toon minder

Toon meer

Dag 8 De kerstman zwaait je uit

Voordat je in de ochtend uw auto en kampermateriaal weer inlevert vergeet dan niet om daarvoor de ke...

Voordat je in de ochtend uw auto en kampermateriaal weer inlevert vergeet dan niet om daarvoor de kerstman nog te bezoeken. Hij woont vlakbij, precies op de poolcirkel. Je kan daar jouw unieke kerstkaart, voorzien van originele stempel en postzegel, alvast schrijven. De kerstman en zijn helpers zullen er voor zorgen dat net voor de kerst jouw kerstkaarten worden bezorgd. Een mooie afsluiting van een buitengewone reis! Aan het einde van de ochtend vlieg je weer terug naar Nederland.
Rijafstand Rovaniemi - luchthaven Rovaniemi: ca. 10 km​
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in het land van de Middernachtzon
Dag 2 Dwars door de wildernis van Lapland
Dag 3 In de voetsporen van de Sami
Dag 4 Het einde van de wereld: de Noordkaap!
Dag 5 Langs de Noorse fjorden
Dag 6 De Tunturi van Pallas
Dag 7 Rovaniemi, de laatste overnachting in Lapland
Dag 8 De kerstman zwaait je uit
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2793 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Vakantiewoning èn hotels, incl. 2 goede diners Boekbaar 2024
  16 dagen, eigen auto, v.a. € 1.995 p.p.

  Afwisselend Noorwegen

  Afwisselend Noorwegen
 • Individuele ontdekkingsreis Boekbaar 2024
  15 dagen, camperreis, v.a. € 2.295 p.p.

  Camper Avontuur Lofoten en Lapland

  Camper Avontuur Lofoten en Lapland
 • Lange camperreis Boekbaar 2024
  22 dagen, camperreis, v.a. € 3.195 p.p.

  Camper Compleet Lofoten en Lapland

  Camper Compleet Lofoten en Lapland