Lofoten en Vesterålen fly & drive

Het eerste dat je ziet als je landt op de luchthaven bij Evenes is de magnifieke "Lofotveggen", een muur van bergen met pieken van rond de 1000 meter die oprijzen uit het water van de Atlantische Oceaan. Met de huurauto reis je meteen op de eerste vakantiedag naar de Vesterålen, geologisch ouder dan de Lofoten. Op de Vesterålen verblijf je op misschien wel de mooiste locatie van deze eilandengroep: Ringstad. Gastheer, outdoorgids en fotograaf Ian Robins laat je genieten van de weergaloos mooie natuur en neemt je mee op een indrukwekkende zeearendsafari per RIB-boat. Dit is een perfecte uitvalsbasis om zeearenden te spotten en het noorderlicht te zien. Het tweede gedeelte van de reis speelt zich af op de Lofoten. Het landschap op de Lofoten is magisch: bergen, sneeuw, ontelbare eilanden, oker en roodgeverfde huizen, kleine vissershaventjes en kristalhelder water met de mooiste blauw- en groentinten. Trek er daarom met de huurauto op uit, misschien wel tot het meest westelijke plaatsje? 

Verzorging
Je verblijft:

 • 3 nachten in een 2-persoonskamer op basis van halfpension
 • 4 nachten in een rorbu op basis van halfpension
 

Huurauto
Bij aankomst op de luchthaven van Evenes staat een huurauto voor je klaar. Deze huurauto is uiteraard helemaal winterklaar en uitgerust met winterbanden.

Highlights

 • Adembenemende flora en fauna
 • Het pittoreske Svolvær
 • Optionele excursies als walvisexcursie of sneeuwschoenwandeling
 • Zeearendensafari inclusief bezoek aan Hurtigruten museum (ca. 5 uur)
 • Verblijf o.b.v. halfpension
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Januari - maart
 • Incl. vluchten en autohuur
sharita-b-noorwegen-winter

Sharita Bosnie

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Ringstad Resort

Verblijf in Nyvågar Rorbuhotel

Een ervaring om nooit te vergeten

Lofoten en Vesterålen fly & drive

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Je vliegt in de middag van Amsterdam naar Evenes, de luchthaven nabij de Lofoten. Onderweg stap je o...

Je vliegt in de middag van Amsterdam naar Evenes, de luchthaven nabij de Lofoten. Onderweg stap je over op de luchthaven van Oslo. De huurauto staat klaar bij de luchthaven van Evenes. Met de huurauto begint het avontuur met een indrukwekkende reis langs adembenemende uitzichten over fjorden, eilanden en steile bergtoppen. Ringstad Resort ligt op een prachtige, maar afgelegen locatie. Via kleine weggetjes kom je aan bij het pareltje van Ian Robins en Ann Karina Jakobsen. Je voelt direct de gastvrijheid van Ian en Ann Karina en waarschijnlijk komen de heerlijke etensgeuren al uit de keuken. Na aankomst laat Ian je weten wanneer de zeearend en wildlife excursie gepland staat en wat de kansen op het noorderlicht zijn. Diner en overnachting in Ringstad Resort.
Rijafstand luchthaven Evenes - Ringstad: ca. 185 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Zeearenden?

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het - afhankelijk van het weer - tijd voor de zeear...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het - afhankelijk van het weer - tijd voor de zeearendensafari. Met de boot ga je het water op richting Stokmarkness. Ian weet waar de zeearenden te vinden zijn en gaat zijn best doen om je deze arenden zo goed mogelijk van dichtbij te fotograferen. Bovendien is er een reële kans dat je otters, zeehonden of misschien zelfs walvissen van dichtbij ziet. In Stokmarknes bezoek je het Hurtigruten museum en het kleine stadje. Diner en overnachting in Ringstad Resort. 
Duur programma: ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Natuurspektakel

Deze dag is geheel aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker ontspannen in het resort of ee...

Deze dag is geheel aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker ontspannen in het resort of een wandeling in de omgeving? Of met de huurauto naar een Sami rendierfarm en misschien voor een walvissafari helemaal naar Andenes, het meest noordelijke puntje van de Vesterålen? Ook vanavond staan Ian en Ann Karina voor je klaar om je op de hoogte te houden over de noorderlichtkansen. Diner en overnachting in Ringstad Resort. Toon minder

Toon meer

Dag 4 De Lofoten!

Helaas, het is vandaag weer tijd om afscheid te nemen van Ian en Ann Karina en hun prachtige plek in...

Helaas, het is vandaag weer tijd om afscheid te nemen van Ian en Ann Karina en hun prachtige plek in de ongerepte natuur. Maar er staat je iets moois te wachten: de Lofoten! Na wederom een mooie reis kom je aan in het Kabelvåg. Hier is een authentieke rorbu - Noors vissershuisje - voor je gereserveerd, op palen aan het water! Na inchecken bij de receptie van Nyvågar Rorbuhotel heb je alle tijd om het stadje te verkennen. Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel.
Rijafstand Ringstad - Kabelvåg: ca. 180 km | ca. 2 uur en 45 minuten
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De eerste volle dag in Kabelvåg!

Ontwaken in een knus vissershuis aan het water met besneeuwde bergtoppen om je heen, dat smaakt naar...

Ontwaken in een knus vissershuis aan het water met besneeuwde bergtoppen om je heen, dat smaakt naar meer! Je hebt alle tijd om de omgeving van Kabelvåg te verkennen en eropuit te gaan. Het arctische licht is nóg mooier als je de bergen in trekt. Wellicht kies je er vanaag voor om een optionele sneeuwschoenwandeling bij te boeken en met je sneeuwschoenen de bergen in te trekken. De gids zorgt dan voor de metalen sneeuwschoenen en walking sticks en brengt je naar de mooiste plekken in de omgeving van Kabelvåg! Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Na het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet kun je er vandaag helemaal tegenaan. Je bepaalt zelf ...

Na het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet kun je er vandaag helemaal tegenaan. Je bepaalt zelf wat je gaat ondernemen. Maak een dagtocht naar het mooie Henningsvær, een schilderachtig vissersdorpje met een kleurrijke haven, of helemaal naar het westelijke Å. De Lofoten is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor vele schilders en kunstenaars en een bezoek aan een museum of gallerie is echt een aanrader. Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

De laatste volle dag in arctisch Noorwegen! Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in het sfeervol...

De laatste volle dag in arctisch Noorwegen! Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in het sfeervolle restaurant. Misschien is het weer vandaag ideaal om je favoriete plaatsje van gisteren nogmaals te bezoeken? Of lekker een boek uitlezen in je vissershuis op het geluid van het klotsende water tegen de palen onder het huis. Misschien zie je vanavond voor het laatst het dansende noorderlicht? Het zou een prachtig einde zijn van deze mooie week op de Lofoten en Vesterålen. Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het laatste ontbijt op de Lofoten rijd je terug naar luchthaven Evenes. Hier zeg je de Lofoten ge...

Na het laatste ontbijt op de Lofoten rijd je terug naar luchthaven Evenes. Hier zeg je de Lofoten gedag en vlieg je via Oslo terug naar Amsterdam.
Rijafstand Kabelvåg - luchthaven Evenes: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!
Dag 2 Zeearenden?
Dag 3 Natuurspektakel
Dag 4 De Lofoten!
Dag 5 De eerste volle dag in Kabelvåg!
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Boek al je excursies vooraf
In Svolvær kun je een aantal unieke activiteiten ondernemen. Als extra heb je bij Ringstad Resort al een zeearendensafari en een bezoek aan het Hurtigruten museum, maar het kan niet anders of je wil nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

ringstad-sjohus-excursies-extra

Vesterålen excursies (inbegrepen)

svolvaer-zeearend-safari

Zeearendsafari en bezoek Hurtigruten museum

Onder begeleiding van Ian trekt u er per boot op uit. U vaart langs fjorden, besneeuwde heuveltoppen en prachtige stranden tot u de juiste plek hebt gevonden. De zeearenden komen tot heel dichtbij de boot en u heeft de kans om prachtige foto's te maken! Zo dichtbij heeft u ze nog niet eerder gezien. Naast zeearenden is er grote kans dat u otters en zeehonden spot. U brengt een bezoek aan Stokmarknes; ook wel de stad van de Hurtigruten genoemd. Je brengt hier een bezoek aan het volledig vernieuwde Hurtigruten museum.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
svolvaer-excursies

Svolvær excursies

svolvaer-zeearend-safari

Zeearenden safari in de Trollfjord

De nauwe en spectaculaire Trollfjord op de Lofoten is alleen per boot bereikbaar. Met een RIB (rigid-inflatable boat) vaar je mee de fjord in. Geniet van de prachtig besneeuwde bergwanden om je heen en zie hoe de zeearenden hoog in de lucht in de fjord cirkelen. Met vis worden ze richting de boot gelokt en met fenomenale duikvluchten onderscheppen ze hun prooi. Zo dichtbij heb je ze niet eerder gezien. Met hoge snelheid keer je na 2 uur weer terug in Svolvaer.

 • Prijs: € 90,50 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • N.B. Deze is excursie is mogelijk in januari en februari op woensdag t/m zondag en in maart tevens op dinsdag.
svolvaer-fotograferen-noorderlicht

Fotografeer het noorderlicht

Leer alles over hoe je de beste foto's kunt maken van het noorderlicht. Per minibus ga je met een gids op pad, opzoek naar de beste plekjes om het noorderlicht te spotten. Ondertussen zal de gids je voorzien van de nodige tips met betrekking tot de instellingen voor de camera. Deze excursie is voor iedereen toegankelijk. Vergeet niet om een setje extra batterijen mee te nemen!

 • Prijs: € 141 per persoon
 • Duur: ca. 3-4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Maximaal 7 deelnemers
svolvaer-zeevissen-winter

Zeevissen in de winter

Laat het vaste land achter je en vaar de open zee van Noord-Noorwegen op. Prepareer de visuitrusting, gooi de haak uit en vang je eigen diner. Tijdens deze excursie trek je er met de traditionele vissersboot MS Syrna op uit om op kabeljauw te vissen op open zee. Als je er één weet te vangen dan mag je hem helemaal zelf voorbereiden en koken!

 • Prijs: € 100,00 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • N.B. Deze excursie is beschikbaar vanaf 15 februari
huset-zomer-excursies

Excursies Vesterålen

vesteralen-walvissen-winter

Winter walvissafari per RIB-boot (vanuit Andenes)

Met veel trots mogen wij deze bijzondere walvissafari per RIB-boot aanbevelen. Dankzij deze kleine Rigid Inflatable Boat zit je laag bij het water en kun je de vogels, zeehonden, bruinvissen en walvissen tot dichtbij benaderen. En de aanblik van een potvis is een overweldigende ervaring, die je meeneemt voor de rest van je leven. Uit ervaring weten wij dat er zelden iemand zeeziek wordt op een RIB boot. De fotopresentatie, een certificaat en koffie/thee en een kleine snack maken deze excursie helemaal af. Let op: Andenes ligt op ca. 2,5 uur rijden van Ringstad en ca. 3 uur rijden van Svolvær.

 • Prijs: € 125,00 per persoon
 • Duur: ca. 2,5 - 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
 • NB: Uitgevoerd door Seasafari Andenes

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Fotografie en wildlife
  8 dagen, volpension, v.a. € 1.974 p.p.

  Noorderlichtweek Vesterålen

  noorderlichtweek-vesteralen-thumb2
 • Excursies inbegrepen
  8 dagen, halfpension, v.a. € 1.794 p.p.

  Wildlife Avontuur Vesterålen

  wildlife-avontuur-vesteralen-thumb