Lofoten en Vesterålen fly & drive

De magie van de winter, en dan in het kwadraat!

lofoten-vesteralen-fly-drive-header

Lofoten en Vesterålen fly & drive

Het eerste dat u ziet als u landt op de luchthaven bij Evenes is de magnifieke "Lofotveggen", een muur van bergen met pieken van rond de 1000 meter die oprijzen uit het water van de Atlantische Oceaan. Met de huurauto reist u meteen op uw eerste vakantiedag naar de Vesterålen, geologisch ouder dan de Lofoten. Op de Vesterålen verblijft u op misschien wel de mooiste locatie van deze eilandengroep: Ringstad. Gastheer, outdoorgids en fotograaf Ian Robins laat u genieten van de weergaloos mooie natuur en neemt u mee op een indrukwekkende zeearendsafari per RIB-boat. Dit is een perfecte uitvalsbasis om zeearenden te spotten en het noorderlicht te zien. Het tweede gedeelte van de reis speelt zich af op de Lofoten. Het landschap op de Lofoten is magisch: bergen, sneeuw, ontelbare eilanden, oker en roodgeverfde huizen, kleine vissershaventjes en kristalhelder water met de mooiste blauw- en groentinten. Trek er daarom met uw huurauto op uit, misschien wel tot het meest westelijke plaatsje? Een sneeuwschoenexcursie vanuit Svolvær is inbegrepen.

Verzorging
U verblijft

 • 3 nachten in een appartement op basis van halfpension
 • 4 nachten in een rorbu op basis van logies & ontbijt
 

Huurauto
Bij aankomst op de luchthaven van Evenes staat er een huurauto voor u klaar. Deze huurauto is uiteraard helemaal winterklaar en uitgerust met winterbanden.

Highlights

 • Adembenemende flora en fauna
 • Het pittoreske Svolvær
 • Sneeuwschoenwandeling vanuit Svolvær (ca. 3 uur)
 • Additionele excursies als zeekayakken, walvisexcursie of bezoek een Sami rendierfarm
 • RIB-safari naar zeearenden (ca. 2 uur)
Beleef deze reis van dag tot dag
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Februari - maart
 • Incl. vluchten en autohuur
thijmen-v-lapland

Thijmen Voogt

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Een ervaring die u nooit zult vergeten

Lofoten en Vesterålen fly & drive

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die u van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Beleef deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

U vliegt in de middag van Amsterdam naar Evenes, de luchthaven nabij de Lofoten. Onderweg stapt u ov...

U vliegt in de middag van Amsterdam naar Evenes, de luchthaven nabij de Lofoten. Onderweg stapt u over op de luchthaven van Oslo. Uw huurauto staat klaar bij de luchthaven van Evenes. Met de huurauto begint uw avontuur met een indrukwekkende reis langs adembenemende uitzichten over fjorden, eilanden en steile bergtoppen. Huset på Yttersiden ligt op een prachtige, maar afgelegen locatie. Via kleine weggetjes komt u aan bij het pareltje van Ian Robins en Ann Karina Jakobsen. U voelt direct de gastvrijheid van Ian en Ann Karina en waarschijnlijk komen de heerlijke etensgeuren al uit de keuken. Na aankomst laat Ian u weten wanneer de zeearend en wildlife excursie gepland staat en wat de kansen op het noorderlicht zijn. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.
Rijafstand luchthaven Evenes - Ringstad: ca. 185 km | ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Zeearenden?

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het - afhankelijk van het weer - tijd voor de zeear...

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het - afhankelijk van het weer - tijd voor de zeearend en wildlife safari. Met een zogenaamde RIB-boat gaat u het water op richting Stokmarkness. Ian weet waar de zeearenden te vinden zijn en gaat zijn best doen om u deze arenden zo goed mogelijk van dichtbij te fotograferen. Bovendien is er een reële kans dat u otters, zeehonden of misschien zelfs walvissen van dichtbij ziet. In Stokmarknes bezoekt u het Hurtigruten museum en het kleine stadje. U gaat lunchen in de knusse pub "Rødbrygga", voordat u terugkeert naar Ringstad. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.
Duur programma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Natuurspektakel

Deze dag is geheel aan u en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker ontspannen in de guesthouse of e...

Deze dag is geheel aan u en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker ontspannen in de guesthouse of een wandeling in de omgeving? Of met uw huurauto naar een Sami rendierfarm en misschien voor een walvissafari helemaal naar Andenes, het meest noordelijke puntje van de Vesterålen? Ook vanavond staan Ian en Ann Karina voor u klaar om u op de hoogte te houden over de noorderlichtkansen. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden. Toon minder

Toon meer

Dag 4 De Lofoten!

Helaas, het is vandaag weer tijd om afscheid te nemen van Ian en Ann Karina en hun prachtige plek in...

Helaas, het is vandaag weer tijd om afscheid te nemen van Ian en Ann Karina en hun prachtige plek in de ongerepte natuur. Maar er staat u iets moois te wachten: de Lofoten! Na wederom een mooie reis komt u aan in het stadje Svolvær. Hier is een authentieke rorbu - Noors vissershuisje - voor u gereserveerd, op palen aan het water! Na inchecken bij de receptie van Anker Brygge heeft u alle tijd om het stadje te verkennen. Overnachting in Svolvær.
Rijafstand Ringstad - Svolvær: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 De bergen in op sneeuwschoenen

Ontwaken in een knus vissershuis aan het water met besneeuwde bergtoppen om u heen, dat smaakt naar ...

Ontwaken in een knus vissershuis aan het water met besneeuwde bergtoppen om u heen, dat smaakt naar meer! U heeft alle tijd om de omgeving van Svolvær te verkennen en eropuit te gaan. Het arctische licht is nóg mooier als u de bergen in trekt op sneeuwschoenen. Deze excursie is bij uw reis inbegrepen. Neemt u goede hiking schoenen mee, outdoor kleding en een rugzakje met wat snacks en drinken? De gids zorgt voor de metalen sneeuwschoenen en walking sticks en brengt u naar de mooiste plekken in de omgeving van Svolvær! 's Avonds kunt u een restaurant opzoeken om van een heerlijk gerecht te genieten. Hier staat de Lofoten om bekend! Overnachting in Anker Brygge. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Vrije dag

Na het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet kunt u er vandaag helemaal tegenaan. U bepaalt zelf w...

Na het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet kunt u er vandaag helemaal tegenaan. U bepaalt zelf wat u gaat ondernemen. Maak een dagtocht naar het mooie Henningsvær, een schilderachtig vissersdorpje met een kleurrijke haven, of helemaal naar het westelijke Å. De Lofoten is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor vele schilders en kunstenaars en een bezoek aan een museum of gallerie is echt een aanrader. Overnachting in Anker Brygge. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Vrije dag

Uw laatste volle dag in arctisch Noorwegen! Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in het sfeervol...

Uw laatste volle dag in arctisch Noorwegen! Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in het sfeervolle restaurant. Misschien is het weer vandaag ideaal om uw favoriete plaatsje van gisteren nogmaals te bezoeken? Of lekker uw boek uitlezen in uw vissershuis op het geluid van het klotsende water tegen de palen onder uw huis. Maak uw avondeten in uw vissershuisje of zoek één van de sfeervolle restaurants op, zoals Kjøkkenet. Misschien ziet u vanavond voor het laatst het dansende noorderlicht? Het zou een prachtig einde zijn van deze mooie week op de Lofoten en Vesterålen. U overnacht in Anker Brygge. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het laatste ontbijt op de Lofoten rijdt u terug naar luchthaven Evenes. Hier zegt u de Lofoten ge...

Na het laatste ontbijt op de Lofoten rijdt u terug naar luchthaven Evenes. Hier zegt u de Lofoten gedag en vliegt u via Oslo terug naar Amsterdam.
Rijafstand Svolvær - luchthaven Evenes: ca. 165 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!
Dag 2 Zeearenden?
Dag 3 Natuurspektakel
Dag 4 De Lofoten!
Dag 5 De bergen in op sneeuwschoenen
Dag 6 Vrije dag
Dag 7 Vrije dag
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Verblijf in Huset på Yttersiden

Verblijf in Anker Brygge

Excursies

Boek al uw excursies vooraf
In Svolvær kunt u een aantal unieke activiteiten ondernemen. Als extra heeft u bij Huset på Yttersiden al een zeearendsafari per RIB-boot en vanuit Svolvær een sneeuwschoenwandeling, maar het kan niet anders of u wilt nog meer bijzondere dingen meemaken! Via Voigt Travel kunt u dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

ringstad-sjohus-excursies-extra

Vesterålen excursies (inbegrepen)

svolvaer-zeearend-safari

Zeearendsafari RIB-boot (inbegrepen)

Onder begeleiding van Ian trekt u er vandaag per RIB-boot op uit. U vaart langs fjorden, besneeuwde heuveltoppen en prachtige stranden tot u de juiste plek hebt gevonden. De zeearenden komen tot heel dichtbij de boot en u heeft de kans om prachtige foto's te maken! Zo dichtbij heeft u ze nog niet eerder gezien. Naast zeearenden is er grote kans dat u otters en zeehonden spot. U brengt een bezoek aan Stokmarknes; ook wel de stad van de Hurtigruten genoemd. Iedere dag meert hier deze imposante boot aan en heeft de kans om een bezoek te brengen aan het Hurtigruten museum.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
svolvaer-excursies-extra

Svolvær excursies (inbegrepen)

svolvaer-sneeuwschoenwandelen-lofoten

Sneeuwschoenwandelen op de Lofoten (inbegrepen)

Met een ervaren gids trekt u de wildernis van Lofoten in. U bindt de sneeuwschoenen onder en pakt de wandelstokken vast voor een stevige wandeling. Het ziet er gek uit, maar u merkt direct dat het heel gemakkelijk lopen is met deze 'tennis rackets' door de diepe sneeuw. Tijdens deze wandeling verteld de gids u intrigerende verhalen over de Noorse natuur. Als de verhalen van de gids even op zijn dan merkt u hoe ongelofelijk stil het is in dit deel van Noord-Noorwegen.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
svolvaer-excursies

Svolvær excursies

svolvaer-zeearend-safari

Zeearenden safari in de Trollfjord

De nauwe en spectaculaire Trollfjord op de Lofoten is alleen per boot bereikbaar. Met een RIB (rigid-inflatable boat) vaart u mee de fjord in. Geniet van de prachtig besneeuwde bergwanden om u heen en zie hoe de zeearenden hoog in de lucht in de fjord cirkelen. Met vis worden ze richting de boot gelokt en met fenomenale duikvluchten onderscheppen ze hun prooi. Zo dichtbij heeft u ze niet eerder gezien. Met hoge snelheid keert u na 2 uur weer terug in Svolvaer.

 • Prijs: € 97,56 per persoon
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
svolvaer-fotograferen-noorderlicht

Fotografeer het noorderlicht

Leer alles over hoe u de beste foto's kunt maken van het noorderlicht. Per minibus gaat u met uw gids op pad, opzoek naar de beste plekjes om het noorderlicht te spotten. Ondertussen zal de gids u voorzien van de nodige tips met betrekking tot de instellingen voor uw camera. Deze excursie is voor iedereen toegankelijk. Vergeet niet om een setje extra batterijen mee te nemen!

 • Prijs: € 151,51 per persoon
 • Duur: ca. 4-6 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Maximaal 7 deelnemers
svolvaer-zeevissen-winter

Zeevissen in de winter

Laat het vaste land achter u vaar de open zee van Noord-Noorwegen op. Prepareer uw visuitrusting, gooi de haak uit en vang uw eigen diner. Tijdens deze excursie trekt u er met de traditionele vissersboot MS Syrna op uit om op kabeljauw te vissen op open zee. Als u er één weet te vangen dan mag u hem helemaal zelf voorbereiden en koken!

 • Prijs: € 103,01 per persoon
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Op de kaart

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen u interesseren

 • Inclusief huurauto
  8 dagen, v.a. € 2.075 p.p.

  Winteravontuur Malangen fly & drive

  winteravontuur-malangen-thumb3
 • Noorderlicht in de fjorden
  8 dagen, v.a. € 1.695 p.p.

  Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

  noorderlicht-tromso-sommaroy-flydrive-thumb2
 • Panoramische locaties
  8 dagen, v.a. € 2.045 p.p.

  Senja en Malangen fly & drive

  senja-malangen-fly-drive-thumb
 • Gunstige prijs
  7 dagen, v.a. € 1.585 p.p.

  Tromsø, Lofoten en Hurtigruten fly & drive

  tromso-lofoten-hurtigruten-fly-drive-thumb
 • Individuele ontdekkingsreis
  8 dagen, v.a. € 1.795 p.p.

  Lofoten fly & drive

  lofoten-fly-drive-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Gratis ski's mee aan boord Wintersport uitrusting als extra bagage
ski
Rechtstreeks vliegen Zonder overstap naar Noord-Noorwegen!
vliegen-transavia-scandinavie
Schiphol P3 Lang Parkeren Voordelig parkeren op Schiphol
parkeren-schiphol