Fins Lapland en Noorse fjorden fly & drive

Combineer een verblijf op het schitterende Noorse eiland Sommarøy met een verblijf in het sprookjesachtige winterlandschap in Finland. In Fins Lapland verblijf je in Kilpisjärvi, vlakbij het Drielandenpunt met Noorwegen en Zweden en een voor de Sami zeer bijzondere plek vanwege de nabijheid van de heilige berg Saana. Het magische Sommarøy is een verborgen parel, op slechts een uur rijden van Tromsø. Laat je tijdens deze reis betoveren door de unieke combinatie van winterse landschappen. Van Finse toendra tot Noorse fjorden. Én inclusief een geweldige sneeuwscootersafari vanuit Kilpisjärvi naar het Drielandenpunt!


Verzorging
Je verblijft:

 • 4 nachten in Kilpisjärvi op basis van halfpension. 
 • 3 nachten in Sommarøy op basis van halfpension. 


Huurauto

Bij aankomst op de luchthaven van Tromsø staat een huurauto voor je klaar. Deze huurauto is uiteraard helemaal winterklaar en uitgerust met winterbanden. In Noord-Noorwegen zijn handgeschakelde auto's niet gebruikelijk. Voigt Travel biedt om deze reden enkel huurauto's aan met een automatische versnelling. 

Highlights

 • Sneeuwscootersafari naar Drielandenpunt (ca. 3 uur, 2 personen/sneeuwscooter)
 • Fjorden en uitgestrekte, bevroren vlaktes in één reis
 • Het helderblauwe water bij Sommarøy
 • Op pad met de huurauto, ervaar de vrijheid!
 • Sprookjesachtig Fins Lapland
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 8 dagen
 • Incl. 7x ontbijt en diner
 • December-maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en autohuur
 • Incl. sneeuwscootersafari naar Drielandenpunt
dorien-h-lapland

Dorien Hilberts

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Santa's Hotel Rakka

Verblijf in Arctic Hotel Sommarøy

Een ervaring om nooit te vergeten

Fins Lapland en Noorse fjorden fly & drive

Bekijk snel het overzicht van alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekendgemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Je vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar Tromsø, waar eenmaal aangekomen op de luchthaven ee...

Je vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar Tromsø, waar eenmaal aangekomen op de luchthaven een huurauto voor je klaarstaat. Het arctische avontuur is begonnen! Je komt in de ochtend aan en het is ca. 2,5 uur rijden is naar Santa's Hotel Rakka. De rit er naartoe is schitterend, allereerst langs de magische fjorden en vervolgens verder het Noorse binnenland en Finland in. Met een beetje geluk zie je onderweg elanden. Je zult ongetwijfeld vele stops maken onderweg om mooie plaatjes te schieten van het indrukwekkende landschap. Let op: in Finland is het 1 uur later dan in Noorwegen. Diner en overnachting in Kilpisjärvi. Rijafstand Tromsø  - Kilpisjärvi: ca. 169 km | ca. 2,5 uur. Toon minder

Toon meer

Dag 2 Kilpisjärvi

Goedemorgen! Je doet je gordijnen open en kijkt uit op de heilige Saana berg, wat een begin van de d...

Goedemorgen! Je doet je gordijnen open en kijkt uit op de heilige Saana berg, wat een begin van de dag. Eerst is het tijd voor een uitgebreid ontbijt. Vanuit het restaurant kijk je uit over het grote, bevroren en waarschijnlijk volledig besneeuwde meer van Kilpisjärvi. Vervolgens kun je heerlijk de omgeving gaan ontdekken. Het is een aanrader om een optionele sneeuwschoenwandeling te maken want daar leent de omgeving zich ontzettend goed voor. Diner en overnachting in Santa's Hotel Rakka.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Het Drielandenpunt

Na een comfortabele nacht en een heerlijk ontbijjt is het tijd voor een bijzondere sneeuwscootertoch...

Na een comfortabele nacht en een heerlijk ontbijjt is het tijd voor een bijzondere sneeuwscootertocht onder professionele begeleiding naar het Drielandenpunt van Zweden, Noorwegen en Finland. Eigenlijk ligt dit punt middenin het meer maar in de winter is dit bevroren dus, perfect per sneeuwscooter te bereiken. Je zit met 2 personen op de sneeuwscooter en halverwege wissel je zodat jullie allebei zelf dit machtige apparaat kunnen besturen. Diner en overnachting in Santa's Hotel Rakka. Toon minder

Toon meer

Dag 4 IJsvissen of rendieren voeren?

In Kilpisjärvi zijn genoeg leuke excursies te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan ijsvissen of ee...

In Kilpisjärvi zijn genoeg leuke excursies te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan ijsvissen of een bezoek aan een lokale rendierhouderij. Luister naar traditionele Sami verhalen en leer je wat er allemaal bij het hoeden van rendieren komt kijken. Onze reisspecialisten helpen graag bij de keuze voor één van de fantastische excursies. Diner en overnachting in Santa's Hotel Rakka.  Toon minder

Toon meer

Dag 5 Met de auto naar de Noorse fjorden

Vandaag rijd je na een heerlijk ontbijt met de auto naar een compleet andere bestemming, namelijk he...

Vandaag rijd je na een heerlijk ontbijt met de auto naar een compleet andere bestemming, namelijk het eiland Sommarøy. Het klinkt ver maar het is slechts 3,5 uur rijden. Een schitterende route door de Finse bossen, verder het Noorse binnenland in en dan de magische fjorden. De route rijden is een excursie an sich, dus neem hier goed de tijd voor. Na een avontuurlijke rit is het prettig arriveren op deze verborgen parel. Diner en overnachting in Sommarøy. Rijafstand Kilpisjärvi - Sommarøy: ca. 215 km | ca. 3,5 uur.
 
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Van bergen tot fjorden

De komende 2 dagen heb je de tijd om Sommarøy en de omgeving te verkennen. Je kunt lopend het...

De komende 2 dagen heb je de tijd om Sommarøy en de omgeving te verkennen. Je kunt lopend het dorpje verkennen en om langs de stranden te wandelen. Maar natuurlijk kun je ook een bijzondere winterse kayak excursie boeken of per huurauto de schitterende omgeving verkennen. Ook kun je Tromsø bezoeken, de grootste stad van Noord-Noorwegen welke ook wel het 'Parijs van het Noorden' wordt genoemd. Diner en overnachting in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dagje Tromsø

Goedemorgen! Na het ontbijtbuffet kun je naar naar Tromsø rijden, ook wel 'Parijs va...

Goedemorgen! Na het ontbijtbuffet kun je naar naar Tromsø rijden, ook wel 'Parijs van het Noorden'. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en in verschillende huizen, winkels, musea en restaurants de foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. Voor het prachtige uitzicht over de stad en de omliggende eilanden is het een aanrader om met de kabelbaan 'Fjellheisen' naar de top van de Storsteinen te gaan. Diner en overnaching in Sommarøy. Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Na het ontbijt rijd je in circa een uur tijd naar de luchthaven van Tromsø, waar je de huurau...

Na het ontbijt rijd je in circa een uur tijd naar de luchthaven van Tromsø, waar je de huurauto op slechts 100 meter van de terminal parkeert. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je terug van Tromsø naar Amsterdam. Je zult terugkijken op een heerlijke vakantie!
 
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!
Dag 2 Kilpisjärvi
Dag 3 Het Drielandenpunt
Dag 4 IJsvissen of rendieren voeren?
Dag 5 Met de auto naar de Noorse fjorden
Dag 6 Van bergen tot fjorden
Dag 7 Dagje Tromsø
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Boek al je excursies vooraf
In Sommarøy en Kilpisjärvi kun je een aantal unieke activiteiten ondernemen. Via Voigt Travel kun je dat allemaal laten regelen. Alle genoemde excursies worden uitgevoerd door lokale excursie organisaties.

omslag-excursies-winter

Excursies Kilpisjärvi (inbegrepen)

sneeuwscooter-kilpisjarvi-winter

Sneeuwscootersafari naar Drielandenpunt

Deze sneeuwscooter safari is ideaal voor beginners. De tour gaat over het bevroren meer van Kilpisjärvi en door het besneeuwde bos van Koltavuoma. Tijdens de reis stop je bij het drielandenpunt en kan je Finland, Zweden en Noorwegen in minder dan 1 minuut bezoeken. Dit drielandenpunt wordt ook wel het meest vredigste grens punt ter wereld genoemd. De gids zorgt voor een warm drankje tijdens de stop en maakt graag foto’s zodat jij een mooi aandenken hebt aan deze bijzondere ervaring. Bij deze excursie zijn altijd 2 personen/sneeuwscooter.

 • Prijs: Inbegrepen
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi
excursie-categorie-omslag

Excursies Kilpisjärvi

ijsvissen-kilpisjarvi-excursie

IJsvissen op een Fell Lake

Het heldere water van Kilpisjärvi is rijk aan arctische zalm, forel en witvis, om er maar een paar te noemen. Eerst boren we een visgat door dik ijs en nemen we plaats op warme comfortabele rendierhuiden. De gids legt je de traditionele haak- en lijnmethode uit en het vissen kan beginnen! IJsvissen is een van de meest populaire hobby's in de winter onder de lokale bevolking. De gids zorgt voor een warm drankje en een versnapering.

 • Prijs: €126,- p.p.| Eenpersoonstoeslag van €34,-
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi
sneeuwschoenwandelen-kilpisjarvi-excursie

Sneeuwschoenwandelen in de omgeving van Saana

Skiën is voor Finnen een vanzelfsprekendheid. Finnen staan vaak eerder op ski’s dan dat ze kunnen lopen. De laatste jaren is de populariteit van sneeuwschoenen snel gegroeid. Voor een beginner is sneeuwschoenwandelen veel gemakkelijker dan skiën. Bergop en bergaf gaan is verrassend leuk, omdat sneeuwschoenen zelfs in diepe sneeuw mooi blijven drijven. Tijdens deze sneeuwschoenwandeling maak jij kennis met de sport!

 • Prijs: € 82,- p.p.
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi
sneeuwschoen-nachtwandeling-kilpisjarvi-excursie

Sneeuwschoenwandeling in de avond

Tijdens deze bijzondere sneeuwschoenwandeling vertrekken we in het donker, wat de tocht extra avontuurlijk maakt. Om het veilig te maken, gebruiken we hoofdlampen tijdens het sneeuwschoenwandelen en doen we de lichten uit tijdens pauzes, zodat we details van het landschap en de wonderen van de nachtelijke hemel kunnen zien. Sneeuwschoenwandelen is een geweldige training, ook al is het gemakkelijker dan skiën. De gids zorgt voor een warm drankje en een versnapering en maakt graag foto’s zodat jij een mooi aandenken hebt aan deze bijzondere ervaring.

 • Prijs: €92,- p.p.
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi
sami-excursie-kilpisjarvi

Sami-cultuur en rendierhouderij

Je gaat op bezoek bij een lokale rendierboerderij om een Sámi-herder te ontmoeten wiens voorouders al eeuwenlang rendieren hoeden in de regio Kilpisjärvi. Rendieren mogen enkel door Sami gehoed worden en zij hebben daar een vast regime voor. Nadat we buiten de rendieren hebben ontmoet en gevoerd, is het tijd om de schuur binnen te gaan. We gaan rond een knisperend kamp vuur zitten. Onder het genot van een warm drankje en een versnapering, luister je naar traditionele Sami verhalen en leer je wat er allemaal bij het hoeden van rendieren komt kijken.

 • Prijs: € 85,- p.p.
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Kilpisjärvi
noorwegen-huskysafari-excursies-header

Huskysafari's in Noorwegen

Wij werken uitsluitend samen met partners die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan. De honden worden niet tegen hun zin in gedwongen en doen niets lievers dan rennen. Husky’s zijn enorm sterk en het aantal husky’s per slede wordt bepaald aan de hand van het gewicht wat zij zullen trekken.

noorwegen-husky-middag-excursie

Middag huskysafari Breivikeidet

Help bij het optuigen van jouw huskyteam! De tocht duurt circa 60 tot 75 minuten en onderweg geniet je van prachtige uitzichten over de Lyngen Alpen, de majestueuze bergtoppen en fjorden. Je deelt met één ander persoon een slee en wisselt halverwege van bestuurder, zodat je beide manieren ervaart. Na afloop is er tijd om te luisteren naar verhalen over husky’s, lekker warm bij het kampvuur onder het genot van een warm drankje.

 • Prijs: tussen € 203,30 - € 231,80 per volwassene (afhankelijk van periode)
 • Duur: 4,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 12 jaar Vertrekplaats: Tromsø
sommaroy-excursies-winter

Sommarøy excursies

dsc_4145

Kajakken door het winterlandschap van Sommarøy

Hoe ontdek je een afgelegen winterwonderland vol schoonheid? Vanaf het water! Je gaat samen met een gids een kajak tour maken langs de eilanden archipel van Sommarøy, een afgelegen stukje schoonheid in Noorwegen. De mens heeft nog maar minimaal zijn stempel weten te drukken op Sommarøy en vele plekken zijn enkel te ontdekken per kajak of boot. De omgeving herbergt een groot aantal verborgen baaien die uitzicht bieden op besneeuwde bergen. De manier waarop het blauwe zeewater afsteekt tegen de witte vlaktes en gekleurde huisjes is simpelweg indrukwekkend. Tijdens de tocht is het muisstil en voel je je één met de natuur. Door ons geluidloze vervoersmiddel komen we dichtbij alle wildlife zonder ze te verstoren. Spot jij een zeearend? De gids laat je uiteraard diverse highlights zien en vertelt je graag over het leven op Sommarøy en de omgeving.

 • Prijs: € 179,60 per volwassene
 • Duur: ca. 2-3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Sommarøy
skitocht_met_gids

Skitocht met gids door Sommarøy

Met een gids maak je een off-piste skitocht door het prachtige achterland van Sommarøy. Doordat de ski's iets korter en breder zijn dan normale ski's, zijn ze perfect om van de gebaande paden af te gaan. Ervaring met skiën is niet noodzakelijk, want de tour begint met een korte introductie in de basistechniek van skiën. Onderweg leer je steeds beter skiën en geniet je van de fenomenale uitzichten.

 • Prijs: € 160,60 per volwassene
 • Duur: 5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • Vertrekplaats: Sommarøy
noorwegen-excursie-meer-winterbelevenissen-header

Meer Noorse winterbelevenissen

tromso-fjellheisen%20(1)

Fjellheisen in Tromsø

De Fjellheisen-kabelbaan brengt je in slechts vier minuten van Solliveien in Tromsdalen naar de Storsteinen, op 421 meter hoogte boven zeeniveau. Hiervandaan heb je werkelijk een fenomenaal uitzicht over Tromsø en de omliggende eilanden en omgeving. Pas als je hier staat zie je hoe mooi de ligging van Tromsø is! Bij het bergstation van de kabelbaan is het Fjellstua restaurant waar je ook gewoon een lekker warm drankje kunt drinken. Houd er rekening mee dat het erg koud kan zijn op de Storsteinen dus kleed je warm aan! Je kunt de kabelbaan nemen als het licht is maar uiteraard ook als de zon al onder is. Het is misschien wel de beste plek in Tromsø om het Noorderlicht te zien!

 • Prijs: € 39,50 per volwassene in December | € 47,00 in jan-maart
 • Duur: Minimaal ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Vertrekplaats: Tromsø

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2920 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Verblijf in appartementen
  Logies en 4x ontbijt, v.a. € 1.995 p.p.

  Fins Lapland en Tromsø Fly & Drive

  Fins Lapland en Tromsø Fly & Drive
 • Noorderlicht in de fjorden Boekbaar 2024-2025
  8 dagen, incl. ontbijt en 4x diner, v.a. € 1.695 p.p.

  Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive

  Noorderlicht Tromsø en Sommarøy fly & drive
 • Inclusief wildlifesafari en huskysafari Boekbaar 2024/2025
  8 dagen, incl. ontbijt en 3 x diner, v.a. € 2.195 p.p.

  Senja en Malangen fly & drive

  Senja en Malangen fly & drive
 • Buiten de gebaande paden
  8 dagen, halfpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Lofoten en Vesterålen fly & drive

  Lofoten en Vesterålen fly & drive