PRINT PAGINA

Fins Lapland en Noorse fjorden fly & drive

Noorse fjorden en sprookjesachtig Finland

Dag 1

Dag 1 Welkom in de winter van Noord-Noorwegen!

Welkom in de winter van Noord-Noorwegen!

Je vliegt van Amsterdam rechtstreeks naar Tromsø, waar eenmaal aangekomen op de luchthaven een huurauto voor je klaarstaat. Het arctische avontuur is begonnen! Je komt in de ochtend aan en het is maar ca. 1 uur rijden is naar Arctic Hotel Sommarøy. De rit er naartoe is schitterend en eenmaal aangekomen op deze verborgen parel merk je, waar je ook kijkt, het is overal even prachtig! Overnachting in Sommarøy. Rijafstand Tromsø – Sommarøy: ca. 53 km | ca. 1 uur.

Dag 2-3

Dag 2-3 Van bergen tot fjorden

Van bergen tot fjorden

De komende 2 dagen heb je de tijd om Sommarøy en de omgeving te verkennen. Je kunt lopend het dorpje verkennen en langs de stranden wandelen. Maar natuurlijk kun je ook een bijzondere winterse kayak excursie boeken of per huurauto de schitterende omgeving verkennen. Ook kun je Tromsø bezoeken, de grootste stad van Noord-Noorwegen welke ook wel het 'Parijs van het Noorden' wordt genoemd. Overnachting in Sommarøy.
 

Dag 4

Dag 4 Met de auto naar Fins Lapland

Met de auto naar Fins Lapland

Vandaag rijd je na een heerlijk ontbijt met de auto naar een compleet andere bestemming, namelijk Fins Lapland. Het klinkt ver maar het is slechts 3,5 uur rijden. Een schitterende route allereerst langs de magische fjorden en vervolgens verder het Noorse binnenland en dan Finland in. Met een beetje geluk zie je onderweg elanden. Je zult ongetwijfeld vele stops maken onderweg om mooie plaatjes te schieten van het indrukwekkende landschap Let op: in Finland is het 1 uur later dan in Noorwegen. Overnachting in Kilpisjärvi. Rijafstand Sommarøy  - Kilpisjärvi: ca. 315 km | ca. 3,5 uur.
 

Dag 5-6

Dag 5-6 Kilpisjärvi en het Drielandenpunt

Kilpisjärvi en het Drielandenpunt

Goedemorgen! Je doet je gordijnen open en kijkt uit op de heilige Saana berg, wat een begin van de dag. Na een uitgebreid ontbijt is het tijd de omgeving te ontdekken. Vandaag of morgen maak je een hele bijzondere sneeuwscootertocht onder professionele begeleiding naar het Drielandenpunt van Zweden, Noorwegen en Finland. Eigenlijk ligt dit punt middenin het meer maar in de winter is dit bevroren dus, perfect per sneeuwscooter te bereiken. Je zit met 2 personen op de sneeuwscooter en halverwege wissel je zodat jullie allebei zelf dit machtige apparaat kunnen besturen. Het is ook een aanrader om een optionele sneeuwschoenwandeling te maken want daar leent de omgeving zich ontzettend goed voor. Het diner is inbegrepen en vanuit het restaurant kijk je uit over het grote, bevroren en besneeuwde meer van Kilpisjärvi.
 

Dag 7

Dag 7 Op naar Tromsø

Op naar Tromsø

Na het ontbijtbuffet rijd je naar Tromsø voor je laatste overnachting in Noord-Noorwegen. Neem even de tijd om te genieten van het feit dat je in deze bijzondere stad bent. Een stad waar de locals ondernemen, waar de reizigers op zoek zijn naar avontuur, en waar in verschillende huizen, winkels en musea foto's aan de muur herinneren aan de rijke geschiedenis van weleer. En dat omringd door de besneeuwde bergen, diepe fjorden en 's avonds en 's nachts het dansende noorderlicht. Houd er rekening mee dat het in Tromsø 1 uur eerder is dan in het Finse Kilpisjärvi. Je overnacht in Moxy Tromsø. Rijafstand Kilpisjärvi - Tromsø: ca. 160 km | ca. 2,5 uur.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt rijd je het kleine stukje naar de luchthaven van Tromsø, waar je de huurauto op slechts 100 meter van de terminal parkeert. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je terug van Tromsø naar Amsterdam. Je zult terugkijken op een heerlijke vakantie!
 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: