PRINT PAGINA

Lofoten en Vesterålen fly & drive

De magie van de winter, en dan in het kwadraat!

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Welkom in Noord-Noorwegen!

Je vliegt in de middag van Amsterdam naar Evenes, de luchthaven nabij de Lofoten. Onderweg stap je over op de luchthaven van Oslo. De huurauto staat klaar bij de luchthaven van Evenes. Met de huurauto begint het avontuur met een indrukwekkende reis langs adembenemende uitzichten over fjorden, eilanden en steile bergtoppen. Ringstad Resort ligt op een prachtige, maar afgelegen locatie. Via kleine weggetjes kom je aan bij het pareltje Ringstad Resort. Na aankomst laat Ian je weten wanneer de zeearend en wildlife excursie gepland staat en wat de kansen op het noorderlicht zijn. Diner en overnachting in Ringstad Resort.
Rijafstand luchthaven Evenes - Ringstad: ca. 185 km | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Zeearenden?

Zeearenden?

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het - afhankelijk van het weer - tijd voor de zeearendensafari. Met de boot ga je het water op richting Stokmarkness. Ian weet waar de zeearenden te vinden zijn en gaat zijn best doen om je deze arenden zo goed mogelijk van dichtbij te fotograferen. Bovendien is er een reële kans dat je otters, zeehonden of misschien zelfs walvissen van dichtbij ziet. In Stokmarknes bezoek je het Hurtigruten museum en het kleine stadje. Diner en overnachting in Ringstad Resort. 
Duur programma: ca. 5 uur

Dag 3

Dag 3 Natuurspektakel

Natuurspektakel

Deze dag is geheel aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker ontspannen in het resort of een wandeling in de omgeving? Of met de huurauto naar een Sami rendierfarm en misschien voor een walvissafari helemaal naar Andenes, het meest noordelijke puntje van de Vesterålen? En wie weet, is er vanavond prachtig Noorderlicht te aanschouwen? Diner en overnachting in Ringstad Resort.

Dag 4

Dag 4 De Lofoten!

De Lofoten!

Helaas, het is vandaag weer tijd om afscheid te nemen van Ringstad Resort en de prachtige plek in de ongerepte natuur. Maar er staat je iets moois te wachten: de Lofoten! Na wederom een mooie reis kom je aan in het Kabelvåg. Hier is een authentieke rorbu - Noors vissershuisje - voor je gereserveerd, op palen aan het water! Na inchecken bij de receptie van Nyvågar Rorbuhotel heb je alle tijd om het stadje te verkennen. Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel.
Rijafstand Ringstad - Kabelvåg: ca. 180 km | ca. 2 uur en 45 minuten

Dag 5

Dag 5 De eerste volle dag in Kabelvåg!

De eerste volle dag in Kabelvåg!

Ontwaken in een knus vissershuis aan het water met besneeuwde bergtoppen om je heen, dat smaakt naar meer! Je hebt alle tijd om de omgeving van Kabelvåg te verkennen en eropuit te gaan. Het arctische licht is nóg mooier als je de bergen in trekt. Wellicht kies je er vanaag voor om een optionele sneeuwschoenwandeling bij te boeken en met je sneeuwschoenen de bergen in te trekken. De gids zorgt dan voor de metalen sneeuwschoenen en walking sticks en brengt je naar de mooiste plekken in de omgeving van Kabelvåg! Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel.

Dag 6

Dag 6 Vissersdorpen op de Lofoten

Vissersdorpen op de Lofoten

Na het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet kun je er vandaag helemaal tegenaan. Je bepaalt zelf wat je gaat ondernemen. Maak een dagtocht naar het mooie Henningsvær, een schilderachtig vissersdorpje met een kleurrijke haven, of helemaal naar het westelijke Å. De Lofoten is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor vele schilders en kunstenaars en een bezoek aan een museum of gallerie is echt een aanrader. Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel.

Dag 7

Dag 7 Ontdek de Trollfjord

Ontdek de Trollfjord

Eerst lekker ontbijten en dan kan de dag beginnen! Vandaag kun je een van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Trollfjord gaan bekijken. Dit fjord is 2 km lang, 100 meter breed en wordt omsloten door hoge bergtoppen die tot 1.100 meter vanuit de zee oprijzen. Vanuit Svolvaer kun je Trollfjord safari boeken. Diner en overnachting in Nyvågar Rorbuhotel.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het laatste ontbijt op de Lofoten rijd je terug naar luchthaven Evenes. Hier zeg je de Lofoten gedag en vlieg je via Oslo terug naar Amsterdam.
Rijafstand Kabelvåg - luchthaven Evenes: ca. 170 km | ca. 2,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: