PRINT PAGINA

Lofoten en Vesterålen fly & drive

De magie van de winter, en dan in het kwadraat!

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-Noorwegen!

Je vliegt in de middag van Amsterdam naar Evenes, de luchthaven nabij de Lofoten. Onderweg stap je over op de luchthaven van Oslo. De huurauto staat klaar bij de luchthaven van Evenes. Met de huurauto begint het avontuur met een indrukwekkende reis langs adembenemende uitzichten over fjorden, eilanden en steile bergtoppen. Huset på Yttersiden ligt op een prachtige, maar afgelegen locatie. Via kleine weggetjes kom je aan bij het pareltje van Ian Robins en Ann Karina Jakobsen. Je voelt direct de gastvrijheid van Ian en Ann Karina en waarschijnlijk komen de heerlijke etensgeuren al uit de keuken. Na aankomst laat Ian je weten wanneer de zeearend en wildlife excursie gepland staat en wat de kansen op het noorderlicht zijn. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.
Rijafstand luchthaven Evenes - Ringstad: ca. 185 km | ca. 3 uur

Dag 2

Dag 2 Zeearenden?

Na een uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet is het - afhankelijk van het weer - tijd voor de zeearend en wildlife safari. Met een zogenaamde RIB-boat ga je het water op richting Stokmarkness. Ian weet waar de zeearenden te vinden zijn en gaat zijn best doen om je deze arenden zo goed mogelijk van dichtbij te fotograferen. Bovendien is er een reële kans dat je otters, zeehonden of misschien zelfs walvissen van dichtbij ziet. In Stokmarknes bezoek je het Hurtigruten museum en het kleine stadje. Je luncht in de knusse pub "Rødbrygga", voordat je terugkeert naar Ringstad. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.
Duur programma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Natuurspektakel

Deze dag is geheel aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos. Lekker ontspannen in de guesthouse of een wandeling in de omgeving? Of met de huurauto naar een Sami rendierfarm en misschien voor een walvissafari helemaal naar Andenes, het meest noordelijke puntje van de Vesterålen? Ook vanavond staan Ian en Ann Karina voor je klaar om je op de hoogte te houden over de noorderlichtkansen. Diner en overnachting in Huset på Yttersiden.

Dag 4

Dag 4 De Lofoten!

Helaas, het is vandaag weer tijd om afscheid te nemen van Ian en Ann Karina en hun prachtige plek in de ongerepte natuur. Maar er staat je iets moois te wachten: de Lofoten! Na wederom een mooie reis kom je aan in het stadje Svolvær. Hier is een authentieke rorbu - Noors vissershuisje - voor je gereserveerd, op palen aan het water! Na inchecken bij de receptie van Anker Brygge heb je alle tijd om het stadje te verkennen. Overnachting in Svolvær.
Rijafstand Ringstad - Svolvær: ca. 170 km | ca. 2,5 uur

Dag 5

Dag 5 De eerste volle dag in Svolvær!

Ontwaken in een knus vissershuis aan het water met besneeuwde bergtoppen om je heen, dat smaakt naar meer! Je hebt alle tijd om de omgeving van Svolvær te verkennen en eropuit te gaan. Het arctische licht is nóg mooier als je de bergen in trekt. Wellicht kies je er vanaag voor om een optionele sneeuwschoenwandeling bij te boeken en met je sneeuwschoenen de bergen in te trekken. De gids zorgt dan voor de metalen sneeuwschoenen en walking sticks en brengt je naar de mooiste plekken in de omgeving van Svolvær! 's Avonds kun je een restaurant opzoeken om van een heerlijk gerecht te genieten. Hier staat de Lofoten om bekend! Overnachting in Anker Brygge.

Dag 6

Dag 6 Vrije dag

Na het uitgebreide Scandinavisch ontbijtbuffet kun je er vandaag helemaal tegenaan. Je bepaalt zelf wat je gaat ondernemen. Maak een dagtocht naar het mooie Henningsvær, een schilderachtig vissersdorpje met een kleurrijke haven, of helemaal naar het westelijke Å. De Lofoten is al eeuwenlang een belangrijke inspiratiebron voor vele schilders en kunstenaars en een bezoek aan een museum of gallerie is echt een aanrader. Overnachting in Anker Brygge.

Dag 7

Dag 7 Vrije dag

De laatste volle dag in arctisch Noorwegen! Geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet in het sfeervolle restaurant. Misschien is het weer vandaag ideaal om je favoriete plaatsje van gisteren nogmaals te bezoeken? Of lekker een boek uitlezen in je vissershuis op het geluid van het klotsende water tegen de palen onder het huis. Maak avondeten in het vissershuisje of zoek één van de sfeervolle restaurants op, zoals Kjøkkenet. Misschien zie je vanavond voor het laatst het dansende noorderlicht? Het zou een prachtig einde zijn van deze mooie week op de Lofoten en Vesterålen. Je overnacht in Anker Brygge.

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Na het laatste ontbijt op de Lofoten rijd je terug naar luchthaven Evenes. Hier zeg je de Lofoten gedag en vlieg je via Oslo terug naar Amsterdam.
Rijafstand Svolvær - luchthaven Evenes: ca. 165 km | ca. 2,5 uur

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur