Noord-IJsland

Unieke reizen naar Noord-IJsland in de zomer

winter noord ijsland

ijsland vakantie papegaaiduiker

Beleef Noord-IJsland in de zomer

Het noorden van IJsland is ongerept, maar niet langer onbereikbaar! Met Voigt Travel vlieg je in slechts 3 uur vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri, de ‘hoofdstad’ van Noord-IJsland. Het avontuur begint daar meteen.
 

Bekijk ons aanbod!

  • Geniet van een fly & drive rondreis ijsland roadtrip
  • Voel de vrijheid met de camper camperreizen ijsland
  • Ervaar IJsland met een groepsreis groepsreizen ijsland
 

Waarom wil je naar Noord-IJsland?

Sla de drukte in het zuiden van IJsland over en verken als een ware ontdekkingsreiziger een gebied waar nog weinig anderen zijn geweest. Spot walvissen vanuit Húsavík, verken de uitgestrekte valleien op de rug van een paard, bezoek een warmwaterbron in Mývatn, verken de ijsgrot van Lofthellir, maak adembenemende hikes door de vulkanische wildernis van de Askja Highlands en sta oog in oog met de grootste en meest indrukwekkende watervallen van IJsland.
 

Last but not least: vanaf eind augustus bewonder je het noorderlicht, nergens in IJsland zo mooi als in Noord-IJsland. Of nog beter: bekijk het terwijl je in één van de warmwaterbronnen ligt. Noord-IJsland heeft het allemaal! Alle IJsland reizen zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto of camper. Bij elke reis is er een ruim aanbod van bijzondere excursies en activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Ga je voor een individuele rondreis of een groepsreis? We hebben het allemaal.
 

 

Wat kan ik doen in Noord-IJsland?

Bewonder watervallen

Op IJsland kom je watervallen in alle soorten en maten tegen. En je treft ze aan in elke hoek van het land. Maar waar vind je de mooiste? Op deze pagina heeft Voigt Travel speciaal voor jou de mooiste watervallen op een rijtje gezet, zodat jij er alleen nog maar naar toe hoeft te rijden.

 
 

Spot walvissen op zee

Met een stoere RIB-boot of een traditionele houten boot vaar je de haven uit. Je laat de immense fjorden achter je en voelt dat je steeds dichterbij de grootste zoogdieren van de zee komt. Walvissen spotten in IJsland is één van de bijzonderste activiteiten tijdens je rondreis door IJsland.

 
 

Stap in een warmwaterbron

Op steenworp afstand van het meer van Mývatn liggen de ‘Natuurlijke baden van Mývatn’: Jarðböðin við Mývatn. Oftewel: Mývatn Nature Baths. De baden van Mývatn hebben een positief effect op mensen met astma en huidproblemen. De concentratie zwavel in het water is hoog en de aanwezige mineralen hebben een helende werking.

 
 

Beland op de maand in de Askja Highlands

Robuust vormgegeven rotsen, uitgestrekte maanlandschappen en pikzwart gestold magma. De Askja Highlands, in het ongerepte binnenland van IJsland, is een 'once in a lifetime'-ervaring. Je omringt je door compleet ander landschap dan je gewend bent. Onderweg, terwijl je over zwart zand, langs steile bergwanden en door wilde rivieren rijdt, kom je helemaal niemand tegen. Alsof je écht op de maan bent!

 
 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel