Noord-IJsland

Noord-IJsland

Unieke reizen naar de ongebaande paden van IJsland

ijsland vakantie papegaaiduiker

Beleef Noord-IJsland in de zomer en de winter

Het noorden van IJsland is ongerept en onbekend, maar niet langer onbereikbaar! Met Voigt Travel vlieg je 's zomers in slechts drie uur vanaf Rotterdam The Hague Airport naar Akureyri en 's winters vanaf Amsterdam Schiphol Airport. Akureyri is de ‘hoofdstad’ van Noord-IJsland. Het avontuur begint daar meteen.
 

Bekijk onze reizen naar Noord-IJsland

  • Winterreizen winterreizen IJsland
  • Zomerreizen zomerreizen IJsland
 

Waarom wil je naar Noord-IJsland?

Sla de drukte in het zuiden van IJsland over en verken als een ware ontdekkingsreiziger een gebied waar nog weinig anderen zijn geweest. Spot walvissen vanuit Húsavík, verken de uitgestrekte valleien op de rug van een paard, bezoek een warmwaterbron in Mývatn, verken de ijsgrot van Lofthellir, maak adembenemende hikes door de vulkanische wildernis van de Askja Highlands en sta oog in oog met de grootste en meest indrukwekkende watervallen van IJsland.
 

Last but not least: vanaf eind augustus bewonder je het noorderlicht, nergens in IJsland zo mooi als in Noord-IJsland. Of nog beter: bekijk het terwijl je in één van de warmwaterbronnen ligt. Noord-IJsland heeft het allemaal! Alle IJsland reizen zijn inclusief vlucht, verblijf en huurauto of camper. Bij elke reis is er een ruim aanbod van bijzondere excursies en activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Ga je voor een individuele rondreis of een groepsreis? We hebben het allemaal.
 

's Winters kun je hier naar hartenlust genieten van een waar winterwonderland. De bergen die de fjorden omringen, de uitgestrekte lavavelden en de metershoge kraters: ze zijn allemaal gehuld in een deken van witte sneeuw. Ontdek de mooie natuur te paard, trek sneeuwschoenen of scheur door het landschap op een sneeuwscooter. Bevroren meren trotseer je natuurlijk met een IJslands paard. Aan het einde van de dag warm je heerlijk op in Mývatn Nature Baths.
 

Wat kan ik doen in Noord-IJsland?

Bewonder watervallen

Spot walvissen op zee
Daal af in een spectaculaire ijsgrot
Stap in een warmwaterbron
Beland op de maand in de Askja Highlands
Beklim een metershoge krater
Voel de kracht van het vulkanische actieve landschap
Ga sneeuwscooteren over gestolde lavavelden

 

En er is nog veel meer toe doen! Benieuwd wat? Klik op het seizoen waarin je naar Noord-IJsland wil:
 

 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel