Sneeuwscooter rijden in IJsland
Sneeuwscootertocht in IJsland Alles over sneeuwscooteren in winters IJsland

Sneeuwscooter rijden in IJsland

Snelheidsduivels opgelet: in IJsland rijd je met een sneeuwscooter door bijzonder en buitenaards landschap! Sneeuwscooteren in IJsland is uniek, want nergens anders passeer je eeuwenoude kraters en kijk je uit op rokende wolken die rechtstreeks uit de grond komen. Lees verder en ontdek hoe, waar en wanneer jij op die sneeuwscooter in IJsland moet stappen.
 

 

Soorten sneeuwscootertochten in IJsland

In IJsland kun je op meerdere plekken in het land een sneeuwscootertocht boeken. Je kunt ter plaatse bij een safari-organisatie langs gaan of van te voren via Voigt Travel regelen. Je kunt er dan van verzekerd zijn dat je één van de leukste safari’s van IJsland te pakken hebt.

Heel veel reizigers in IJsland blijven ‘s winters in het zuiden van het land. Op meerdere plekken langs de ringroad 1 kun je in de zuidelijke regio een sneeuwscootertocht doen. De meest bijzondere tour van Zuid-IJsland is de sneeuwscootersafari op de grootste gletsjer van Europa: de Vatnajökull gletsjer. Samen met een gids scheur je over meters dik ijs. Het enige wat je ziet is ruige ijsblokken en gletsjer.
Sneeuwscooter rijden Vatnajokull 
In het noorden van IJsland kun je op sneeuwscootersafari tussen eeuwenoude kraters, helderblauwe warmwaterbronnen en rokende poelen door. Je begeeft je op uitgestrekte magmavelden en hemelsbrede lavameren en komt urenlang geen mens tegen. Deze stoere sneeuwscootersafari speelt zich af in de buitenaardse en vulkanische regio Mývatn. De gidsen uit Mývatn gaan geen enkel avontuur uit de weg en nemen je mee naar de mooiste plekken.

Hoe ziet een sneeuwscootertocht in IJsland er uit?

De IJslanders gebruiken de sneeuwscooter voornamelijk om naar moeilijk bereikbare plekken te gaan. Bijvoorbeeld naar verscholen ijsgrotten of valleien tussen de bergen. De sneeuwscooter is daarom perfect voor avonturiers die unieke natuur, van de gebaande paden, willen zien.

Als reiziger ervaar je zo’n sneeuwscooteravontuur in het klein. Je kunt kiezen voor een introductiesafari. Dit is een ideale safari voor mensen die nog nooit op een sneeuwscooter gezeten hebben. Nadat de gids je uitgelegd heeft hoe de scooter werkt, neemt hij je mee voor een 1-uurdurende tocht door de natuur.
Sneeuwscooter rijden noorden van IJsland 
Zin in meer spanning en sensatie? Ga voor een 4-uur durende safari. Tijdens deze safari duik je letterlijk de wildernis in. Je reist samen met de gids naar spannende plekken in het vulkanische landschap van IJsland, vooral wanneer je naar het noorden gaat. Onderweg is er tijd om op te warmen met koffie of thee.

Er zijn ook sneeuwscootertochten in de avond. Perfect als je noorderlicht in IJsland wilt spotten. Je rijdt dan met de gids naar een plek waar geen lichtvervuiling is. Aangekomen op een perfecte plek en trekt de hemel open? Dan zitten jullie goed! Binnen enkele momenten kan het noorderlicht aan de hemel verschijnen. In het noorden van IJsland is het sowieso een grote kans dat je het noorderlicht ziet. Dat komt omdat het weer hier vaak goed is en omdat Noord-IJsland boven de poolcirkel ligt.

Sneeuwscooter rijden tijdens noorderlicht in IJsland 

Kleding voor een sneeuwscootertocht

Voordat je op de sneeuwscooter stapt, krijg je een thermopak aan. Deze kun je over je (ski)broek en winterjas heen trekken. Maar dat hoeft niet, want dat is wel erg warm. Verder krijg je warme laarzen aan én is het belangrijk dat je lange (wollen) sokken draagt. Vergeet je thermo-ondergoed niet, want dat houd je het meest warm. Ten slotte stop je je handen in warme handschoenen. Je handen warmen sowieso op via de handverwarming in het stuur. Een muts is niet nodig, want je krijgt een stevige helm op je hoofd.

kleding voor sneeuwscootertocht ijsland 

Beste reistijd voor een sneeuwscootertocht in IJsland

De beste reistijd om op de sneeuwscooter te rijden in IJsland is vanaf januari. Dan ligt er genoeg sneeuw. Vooral in het noorden kun je gegarandeerd sneeuwscooteren. Als je iets later gaat, in februari of maart, geniet je van langer daglicht. In Noord-IJsland ligt hier in deze maanden nog steeds genoeg sneeuw. Ready, set, go! 

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel