Lapland zomer: een rondreis door het Pure Noorden
Lapland zomer In de zomer op vakantie naar het Pure Noorden

Lapland zomer: een rondreis door het Pure Noorden

De prachtige foto’s van de Lapland reizen in de winter kennen we allemaal. De huskysafari’s, sneeuwscootertochten, skiën, het noorderlicht en de korte dagen waar de zon nauwelijks boven de horizon uitkomt. Winterwonderland in optima forma. Bij Lapland zomer hebben we een minder goed beeld. Stiekem willen de inwoners van Lapland dat ook graag zo houden. Lapland is namelijk een bestemming voor de echte liefhebber. De liefhebber van prachtige natuur, beeldschone nationale parken, bijzondere Sami cultuur en de Middernachtzon welteverstaan.

Lapland is geen land, wat veel mensen denken, maar een gebied dat zich uitstrekt over het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje van Rusland. De rondreizen van Voigt Travel in de zomer naar Noord-Scandinavië komen door het Noorse, Zweedse en Finse deel van Lapland. Hoewel Lapland voor een groot deel boven de poolcirkel ligt, is het goed om eerst een fabel uit de wereld te helpen: er ligt niet het hele jaar sneeuw en het is er niet altijd donker. Sterker, in de zomer in Lapland wordt het met gemak 20 graden, met uitschieters naar 25 of zelfs 30 graden. En de zon schijnt er in de zomermaanden zelfs 24 uur per dag!
 

 

Tijdens een rondreis door Lapland maak je kennis met de vriendelijke bevolking in Lapland. Een deel van deze bevolking bestaat uit traditionele Sami, een nomadenvolk die leeft van rendieren. Hoewel het grootste deel van de Sami inmiddels gewoon in dorpen of steden in Finland, Zweden en Noorwegen woont, zijn er nog steeds Sami die een rendierboerderij hebben. Tijdens een rondreis door Lapland kun jij die bezoeken. Bijvoorbeeld de rendierfarm in Salla (Fins Lapland), waar je zelf de rendieren mag voeren en meer kunt leren over het bestaan van de Sami.

Houd je van een actieve vakantie? Ook dan past Lapland uitstekend bij jou. Met haar vele kilometers aan bos en nationale parken kun je er prachtige wandelingen maken. Maar wandelen is niet het enige wat u kunt doen. Kajakken, kanoën, fietsen en raften zijn enkele van de vele activiteiten. Maar ook als je rustig een boek uit wilt lezen ben je in Lapland op de juiste plek!
 

Lapland zomer met eigen auto

Hoewel Lapland voor een groot deel boven de poolcirkel ligt, is het mogelijk om een rondreis met eigen auto in de Lapland zomer te maken. Tijdens de reizen van Voigt Travel maak je eerst een prachtige ferry overtocht over de Oostzee naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Daar rijd je de auto op de autoslaaptrein en kom je de volgende dag aan in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. Zo ben je zonder zelf veel kilometers te rijden in het hart van Lapland, waar de ontdekkingstocht door Lapland en Noord-Noorwegen begint!
 

Fly & drive rondreis Lapland

Je kunt er dus voor kiezen om met eigen auto naar Lapland te gaan, maar makkelijker is het om te kiezen voor een fly & drive rondreis. Vanuit Rotterdam The Hague Airport vlieg je in een paar uur rechtstreeks naar Skellefteå (Zweden) of Rovaniemi (Finland), waar een uitstekende huurauto klaarstaat. Tijdens de rondreizen verblijf je in kleinschalige accommodaties waar veel persoonlijke aandacht is.
 

Vakantie Lapland zomer boeken

Voigt Travel heeft een groot aanbod met reizen in de zomer naar Lapland in de zomer. Bekijk onze prachtige reizen waarbij Fins en Zweeds Lapland is inbegrepen door gebruik te maken van de Zoek & Boek (verfijn je zoekopdracht).

vakantie lapland zomer

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel