Avontuur - Met ruimte voor eigen invulling

Avontuur

Met ruimte voor eigen invulling

Actief - Boordevol activiteiten

Actief

Boordevol activiteiten

Fly & drive - Zelf rijden in een 4x4 huurauto

Fly & drive

Zelf rijden in een 4x4 huurauto

Groepsreizen - Met een ervaren reisleider langs alle highlights

Groepsreizen

Met een ervaren reisleider langs alle highlights

Incentives - Op reis met collega's, vrienden of de sportclub

Incentives

Op reis met collega's, vrienden of de sportclub

Landkaart IJsland winter

Aanbevolen IJsland reizen in de winter

 • Studio met hottub Vroegboek Aanbieding
  4 dagen, logies, v.a. € 895 p.p.

  Weekend Saeluhús Akureyri

  Weekend Saeluhús Akureyri
 • Verblijf op 2 plaatsen Boekbaar 2025
  8 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.895 p.p.

  Winterwonderland® compleet IJsland

  Winterwonderland® compleet IJsland

IJsland reizen in de winter

 • Ontdek het hier Winteraanbieding IJsland

  Gratis walvissen spotten in Akureyri

  actieblok-walvissen-spotten
 • Weg van de massa Ontdek het noorden

  Download het IJsland magazine

  weerbericht-ijsland-winter-klein
 • Avontuurlijk weekend Ga voor iets anders

  Een lang weekend Noord-IJsland!

  waarom-ijsland-winter-klein
reisspecialist-marrit-ijsland-2024-nieuw2
Marrit Galema

IJsland winter: avontuurlijke reizen naar het noorderlicht

Marrit Galema, IJsland specialist Voigt Travel: "In de winter verandert IJsland in een wondere wereld. De hete lavavelden worden bedekt onder een witte laag sneeuw en de watervallen bevriezen. Een walhalla voor natuurfotografen. Tijdens de IJsland winterreizen van Voigt Travel kom je op de mooiste plekken. Waar andere reisorganisaties stoppen, gaat Voigt Travel verder. Je vliegt met ons vanaf eind januari tot en met half maart van Amsterdam rechtstreeks naar Akureyri, in het noorden van IJsland. Zonder een hinderlijke overstap in Reykjavik. Zo sta je in een mum van tijd in het IJslandse winterwonderland.

Je krijgt alle tijd om de mooie natuur te wonderen, maar tijdens een wintervakantie in IJsland kun je ook deelnemen aan leuke activiteiten. Stap aan boord om walvissen te spotten, ga sneeuwscooteren in Mývatn, paardrijden over deels bevroren meren en bekijk de wondere wereld in een ijsgrot. Is het je droom om het noorderlicht in IJsland te zien? Ga dan met Voigt Travel in de winter naar Noord-IJsland, waar de kans het grootste is.
 

IJsland winter kun je op verschillende manieren ervaren. Kies bijvoorbeeld voor een avonturenweek met veel activiteiten. Heb je maar een paar vrije dagen, kies dan voor een short break. De eigenzinnige reiziger kiest voor een fly & drive rondreis, inclusief goed uitgeruste huurauto, en reizigers die meer van het land willen leren gaan mee met een groepsreis. Voor een ieder wat wils!"

De specialisten van Voigt Travel
Liefhebbers van het Pure Noorden

De specialisten van Voigt Travel

Bij Voigt Travel weten we hoe fijn het is als alles voor je reis goed is geregeld. Daarom zorgen we ervoor dat je op de leukste locaties verblijft en de mooiste bestemmingen bezoekt. We ontzorgen je zodat jij al je zorgen thuis kunt laten.

Meer over ons

Al 2914 reizigers waarderen ons gemiddeld met 4,7 sterren Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Veelgestelde vragen IJsland winter

  • Is een vakantie naar IJsland duur?
   IJsland is vergeleken met andere Europese bestemmingen duur, maar als je kijkt naar wat je er voor krijgt, valt het mee. Een rondreis bij Voigt Travel naar IJsland kost tussen de € 825 en € 4795 per persoon, inclusief directe vlucht, verblijf en een aantal excursies, afhankelijk van het aantal dagen dat je gaat, hoe je verblijft, wat je gaat doen en in welke seizoen. Lees hier meer over de kosten van een vakantie in IJsland.
  • Is er tijdsverschil met IJsland?
   In IJsland kent men geen zomertijd en wintertijd. Tijdens onze zomertijd is het in IJsland 2 uur vroeger en in de winter bedraagt het tijdsverschil 1 uur.
  • Kan ik extra handbagage bijboeken bij Transavia?
   Ja, het is mogelijk om extra handbagage bij te boeken bij Transavia. Vanaf het winterseizoen 2024-2025 mogen reizigers nog steeds gratis één stuk handbagage meenemen met de afmetingen van 40 x 30 x 20 cm, zoals een laptoptas of een kleine rugzak.

   Voor een groter stuk handbagage (cabinebagage) met afmetingen groter dan 55 x 35 x 25 cm, moet er een toeslag van minimaal €10 per enkele reis betaald worden. Dit kan geregeld worden via de Transavia portal.

   Er is plaats voor maximaal 70 grotere stuks cabinebagage in de cabine. Als je een van de gelukkige 70 bent, krijg je ook priority boarding. Mocht er geen plaats meer zijn in de cabine, dan zal jouw grotere cabinebagage in de ruimbagage moeten. Bij het boeken van je vlucht of het toevoegen van bagage op de Transavia portal, zal je op de hoogte worden gesteld van de beschikbaarheid. Het is aan te raden om dit zo vroeg mogelijk te regelen om zeker te zijn van een plaats. Lees hier meer.

   Op deze pagina lees je meer over het nieuwe bagagebeleid.
  • Wat is de beste reistijd voor IJsland in de winter?
   Vanaf eind oktober kan de temperatuur in IJsland onder de nul graden Celsius komen. Er valt sneeuw, de meren bevriezen en dat zorgt ervoor dat je buitenaards mooie winteractiviteiten kunt doen! De mooiste winterperiode is wat ons betreft van januari t/m maart. Je profiteert dan van witte landschappen, genoeg lichturen en grote kans op noorderlicht.
  • Wat is het noorderlicht en waar kan ik het zien in IJsland?
   Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een natuurverschijnsel dat zich in de wintermaanden voordoet in gebieden rondom de poolcirkel. Je kunt het dus overal in IJsland zien, maar dit is wel afhankelijk van een aantal natuurlijke randvoorwaarden.

   Door activiteit en explosies op de zon ontstaan er zonnewinden, die als de deeltjes in onze dampkring komen, oplichten tot groene, gele en soms zelfs rode dansende kleurflarden. Het moet uiteraard een heldere nacht zijn en er mag geen invloed zijn van vals licht om het goed te kunnen waarnemen. Lees meer over het noorderlicht in IJsland.
  • Welke kleding heb ik nodig in IJsland?
   In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt, dus dat valt best mee. Het is vooral de stevige wind die het koud doet aanvoelen. Draag daarom altijd warme en winddichte kleding. Alle kleding met een hoog percentage wol of fleece kun je prima in je koffer stoppen. Een andere truc is om meerdere lagen over elkaar heen te dragen.

   Een muts, wanten of handschoenen en een sjaal zijn in IJsland onmisbare accessoires. Kijk ook of je jas een goede capuchon heeft, liefst met een extra rand die je beschermt tegen de wind.

   Tip: een goede zonnebril beschermt je tegen de extra Uv-straling die weerkaatst wordt door de sneeuw. Een skibril beschermt de ogen tegen Uv-licht maar biedt ook goed zicht bij schemerlicht, sneeuw en mist en bovendien beschermt hij je tegen de kou.

   Draag stevig winterschoeisel, zoals bergschoenen, wandelschoenen of gevoerde sneeuwlaarzen met een goed zoolprofiel.