Veelgestelde vragen IJsland winter
Alles over IJsland winter

Veelgestelde vragen IJsland winter

Voigt Travel organiseert prachtige winterreizen naar IJsland. Dat betekent dat wij veel ervaring en kennis hebben en daar kun jij van profiteren. Hieronder een aantal vragen die wij vaak krijgen en ons antwoord daarop. Twijfel je nog? Bel ons (035 - 6990322) of stel je vraag via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook te bereiken via Twitter @VoigtTravel en Facebook: facebook.com/voigttravel.
 


 

Wat zijn de vluchttijden?

Voigt Travel organiseert winterreizen naar IJsland, gecombineerd met een rechtstreekse vlucht van Schiphol Amsterdam naar Akureyri in het noorden van IJsland. De vluchten vinden plaats in februari en maart en worden uitgevoerd door Transavia. Bekijk hier het vluchtschema.
 

Is er tijdsverschil met IJsland?

In IJsland kent men geen zomertijd en wintertijd. Tijdens onze wintertijd is het in IJsland 1 uur vroeger.
 

Heb ik voor IJsland een paspoort nodig?

Naar IJsland kan worden gereisd met zowel een geldig paspoort als Europese identiteitskaart. Een visum is niet nodig.
 

Hoe kan ik in IJsland betalen?

In IJsland wordt betaald met de IJslandse kroon. IJsland is een modern land en op vrijwel alle plekken kan met een bankpas worden betaald. Op de afgelegen locaties is niet overal een pinautomaat te vinden, dus is het verstandig om wat cash geld bij je te hebben. Bij vrijwel alle hotels, restaurants, tankstations en winkels worden tevens pinpassen en creditcards geaccepteerd.
 

Hoe is het autorijden in IJsland?

Autorijden in IJsland is anders dan we gewend zijn in Nederland en België. Zeker tijdens de winter, wanneer de wegen glad kunnen zijn en de wind van tijd tot tijd plotseling kan opsteken. Hou altijd de weerberichten in de gaten, want wegen kunnen gesloten zijn bij hevige sneeuwval. Wegcondities kun je vinden op road.is. De ringweg van IJsland is vrijwel volledig geasfalteerd, maar ga je van de gebaande paden af dan kun je grind- of gravelwegen tegenkomen. Voigt Travel adviseert om in de winter altijd een 4x4 te huren. Als je de binnenlanden in gaat, dan is een 4x4 zelfs verplicht. De wegen kunnen hier steil en smal zijn. In alle gevallen wordt het echter aangeraden om niet te snel te rijden. De maximum snelheid in de bebouwde kom is 50 km per uur. Buiten de bebouwde kom is 90 km/uur de maximum snelheid op asfaltwegen en 80 km/uur op grind- en gravelwegen. Het is in IJsland verplicht om altijd met licht aan te rijden, zowel overdag als na zonsondergang. Houd er in alle gevallen rekening mee dat het in IJsland in de winter vroeg donker wordt. Neem dan ook genoeg tijd om op je bestemming aan te komen.
 

Kan ik overal tanken?

In IJsland zijn voldoende tankstations te vinden. Zowel in de grotere plaatsen als langs de ringweg (Nationale weg 1) kun je op veel plekken tanken. Het kan echter geen kwaad dat je altijd voldoende brandstof bij je hebt, vanwege de afstanden. Bij vrijwel alle bemande tankstations kun je buiten de openingstijden bij automaten tanken en betalen.
 

Zijn alle hotels goed te bereiken en kan ik mijn auto veilig parkeren?

Je krijgt een zeer uitgebreide routebeschrijving mee, met de GPS-coördinaten van de accommodaties. Elk hotel is prima per auto te bereiken met goede (veelal tot het hotel behorende) parkeergelegenheid. De auto kun je altijd veilig achterlaten. De afstanden op onze rondreizen zijn zodanig dat je onderweg altijd voldoende tijd hebt voor bezienswaardigheden alvorens je in het volgende verblijfshotel aankomt.
 

Kent Voigt Travel ook alle accommodaties?

Jazeker, vraag maar! Elk hotel hebben wij persoonlijk bezocht en gecontracteerd. Heb je specifieke vragen over de ligging en de directe omgeving van een hotel, de parkeermogelijkheden of het restaurant: wij kunnen deze beantwoorden! Heb je advies nodig bij de keuze, bel of mail gerust, wij helpen je graag!

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel