Noorderlichtreis Noord-IJsland

Dé exclusieve noorderlichtreis op IJsland deze winter. Halverwege februari komt de zon weer wat hoger te staan en ligt er doorgaans in Noord-IJsland een mooi pak sneeuw. We gaan gedurende deze week zowel in het arctische licht overdag als ‘s avonds hopelijk onder het noorderlicht unieke avonturen beleven. We nemen de tijd om het mystieke landschap van Myvatn te ontdekken, met fotogenieke lavaformaties, borrelende modderpoelen, lavavelden, caldera’s, pseudokraters en het deels bevroren Myvatn meer. Je maakt een tocht op een sneeuwscooter en gaat een volle dag op pad in een superjeep naar de outback rondom de deels bevroren Dettifoss waterval. Aan de noordkust ga je per boot op zoek naar walvissen en staat er een bezoek aan de fishfactory op het programma. Ontspanning vind je in het Nature Bath van Myvatn en de hottubs in Siglofjörður en Hauganes. Reisleiders Roderik en Wietse zorgen voor de begeleiding en houden je dagelijks op de hoogte van de kansen op noorderlicht. 

De 8-daagse noorderlichtreis IJsland in het kort
Vertrek op 14 februari 2020 naar het prachtige en relatief onontdekte Noord-IJsland. Je vliegt vrijdag rechtstreeks van Amsterdam naar luchthaven Akureyri. Hier ontmoet je Noorderlichtgidsen Roderik, Wietse en de medereizigers. We rijden direct door de valleien naar het winterwonderland van Mývatn, waar op de boerderij van Vogafjos een verrukkelijke lunch op je staat te wachten. Daarna neemt een lokale gids je mee naar verschillende plekken rondom Mývatn, zoals de lavaformaties en kraters. De volgende dag kunnen we hopelijk genieten van een mooie zonsopkomst op de gigantische Hverfjell vulkaankrater. In de middag is het tijd om je lichaam te verzorgen in de Mývatn Nature Baths, de geothermische warmwaterbron. Na het diner in Sel Hotel gaan we met een bus op pad naar de op dat moment beste noorderlichtlocatie. Op dag 3 staan de sneeuwscooters op je te wachten voor een tocht over het bevroren meer of over de besneeuwde vlaktes. Na hopelijk wederom een succesvolle noorderlichtjacht bij de pseudokraters nabij het hotel staat de volgende dag een uniek avontuur op het programma; een dagexcursie per superjeep naar de bevroren outback bij de meest krachtige waterval van IJsland, Dettifoss. Eten doen we in het afgelegen Skulagarður hotel. Per superjeep ga je ’s avonds noorderlichtjagen bij de arctische zee of bij Dettifoss, afhankelijk van de weersituatie. Op dag 5 heb je een vrije dag, waarop je een optionele excursie kan boeken of lekker ontspannen. Op dag 6 verlaten we Mývatn en maken een prachtige tocht naar het noordelijk gelegen vissersdorpje Siglufjörður, waar we verblijven in het prachtige Siglo Hotel. Op de laatste volle dag staat er een dagprogramma te wachten in Hauganes, inclusief walvistocht, lunch, bezoek aan de visfabriek, ontspanning in de hottubs, diner en hopelijk ook nog eens het noorderlicht als toetje. De laatste nacht slaap je in een hotel nabij Akureyri, op 5 minuten van de luchthaven. Vrijdagochtend vlieg je weer rechtstreeks terug naar Amsterdam. Reisleiders Roderik Peeters en Wietse Dijkstra* zullen jou begeleiden in de dagelijkse zoektocht naar het noorderlicht. Roderik is natuurfotograaf, noorderlichtfanaat en outdoorliefhebber. Wietse is de organisator, een fanatieke arctische reiziger en noorderlichtfanaat. 
* in principe wordt deze reis begeleid door reisleiders Roderik en Wietse, onder voorbehoud van persoonlijke omstandigheden.

Verzorging
Je verblijft:

 • 5 nachten in Sel Hotel Mývatn op basis van halfpension
 • 1 nacht in Sigló Hótel op basis van halfpension
 • 1 nacht in Hotel Kjarnalundur op basis van halfpension


Transfers:

 • Luchthaven Akureyri – Mývatn: ca. 1 uur rijden
 • Mývatn – Siglufjörður: ca. 6 uur (incl. vrije tijd in stad Akureyri)
 • Siglufjörður – Hauganes – Akureyri: ca. 2,5 uur rijden


NB: dit arrangement is niet geschikt voor kinderen jonger dan 16 jaar. Vraag Voigt Travel altijd om advies als je een van deze arrangementen met kinderen wilt gaan ondernemen.

LET OP: Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een autorijbewijs te zijn.


Ben ik geschikt voor deze noorderlichtreis?

De noorderlichtreizen zijn geschikt voor de reiziger die:

 • Flexibel ingesteld is
 • Doorzettingsvermogen heeft om elke dag te jagen op het noorderlicht
 • Een uurtje minder wil slapen voor een uurtje extra beleving
 • Thuis al zijn camera leert kennen (maar ter plaatse wel extra tips krijgt)
 • Energie krijgt van verrassingen
 • Respect heeft voor de lokale gebruiken en levensstijl

Highlights

 • Noorderlicht- en fotografiebegeleiding Roderik en Wietse
 • Zonsopkomst wandeling Hverfjell vulkaankrater (ca. 2-3 uur)
 • Mývatn parels en hoogtepunten (ca. 4-5 uur)
 • Mývatn Nature Baths (ca. 2 uur)
 • Noorderlicht fotografie tour (ca. 2-3 uur)
 • Walvistocht (ca. 3 uur)
 • Waterval en Diamond circle tour incl. diner en noorderlichtjagen (ca. 12 uur)
 • Sneeuwscootertocht (ca. 1 uur, 2 personen/scooter)
 • Lunch, factory tour, hottub, diner Hauganes (ca. 6-7 uur)
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Groepsreis
 • 8 dagen
 • Halfpension
 • Februari
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
wietse-d-lapland

Wietse Dijkstra

Noorderlichtgids Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Sel Hotel Mývatn

Verblijf in Sigló Hótel

Verblijf in Hotel Kjarnalundur

Een ervaring om nooit te vergeten

Noorderlichtreis Noord-IJsland

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in Noord-IJsland!

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op...

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je de reisleiders Roderik en Wietse en de mede noorderlichtjagers. Per transferbus reizen we oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Op de boerderij van Vogafjós staat een smakelijke lunch voor je klaar, terwijl je uitkijkt op de koeienstal en melkstal. Daarna bezoeken we een aantal highlights in dit unieke landschap. Aan het einde van de middag begint het te schemeren, zaak dus om snel in te checken in het Sel Hotel en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hotel is perfect gelegen voor noorderichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een verre horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie. 
Duur programma: ca. 4-5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Zonsopkomst op de Hverfjell krater, modderpoelen en Nature Baths

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel...

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hotel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magisch begin van de dag: een zonsopkomst op de top van de Hverfjell krater. Hverfjell is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht, met hopelijk een zichtbare zonsopkomst. Daarna neem je een kijkje bij de Hverarönd vulkanische modderpoelen. In de middag bezoek je het geothermische warmwaterbad Mývatn Nature Baths. In heerlijk warm water (36 – 40 graden Celcius) vol mineralen zul je in een prachtige omgeving wat ontspannen van de eerste twee dagen. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Na het diner hebben we een bus tot onze beschikking om op jacht te gaan naar het noorderlicht, eventueel buiten Mývatn.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Sneeuwscooteren!

De 3e dag is al aangebroken in het mooie Mývatn. De ochtend is vrij, om even bij te komen van...

De 3e dag is al aangebroken in het mooie Mývatn. De ochtend is vrij, om even bij te komen van de lange avond gisteren. Na het middaguur is het tijd om te gaan sneeuwscooteren. Na het ontvangen van de thermo-overall en een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. Na het dinerbuffet volgt de noorderlichtbriefing met hopelijk een succesvolle jacht tussen de pseudokraters.
Duur programma: ca. 2-3 uur (ca. 1 uur sneeuwscooter rijden)
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Naar de bevroren outback van Dettifoss

Vandaag staat de meest intensieve, maar waarschijnlijk ook meest heroïsche dag op het programma...

Vandaag staat de meest intensieve, maar waarschijnlijk ook meest heroïsche dag op het programma. Na het middaguur verwelkomen de gidsen ons met hun Super Jeeps en nemen ze ons mee naar de meest krachtige waterval van Europa, de Dettifoss. Een prachtige tocht van 1,5-2 uur door het steppe-landschap in the middle of nowhere. Nadat we ons hebben mogen verwonderen over dit natuurwonder bij daglicht, verplaatsen we ons op ca. 1 uur rijden verder naar het noorden, waar we in het Skulagarður Hotel gaan genieten van een Icelandic Tasting dinnerbuffet. Ondertussen houden we de weer- en noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten. Afhankelijk van de condities ga je op noorderlichtjacht aan de arctische zee of volgen we met de jeeps de getrokken sporen terug naar Dettifoss. 
Duur programma: ca. 12-14 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotog...

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Lijkt het je leuk om per cross country ski het meer over te steken? De mogelijkheden zijn er. Of zie je het zitten om de Lofthellír icecave te bezoeken, een mooie dagtocht naar de Aldeyjarfoss watervallen te maken óf een langere sneeuwscootersafari te maken? Boek dit dan het liefst voor vertrek, zodat je verzekerd bent van een plekje. Dinerbuffet in het Sel Hotel, noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht. Toon minder

Toon meer

Dag 6 Dagtocht naar Siglufjörður

Na het laatste ontbijtbuffet in Sel Hotel zeggen we de gastvrije eigenaren Ásdís en In...

Na het laatste ontbijtbuffet in Sel Hotel zeggen we de gastvrije eigenaren Ásdís en Ingvar gedag en stappen we in de transferbus voor een dagtocht naar het meest noordelijk gelegen vissersdorpje Siglufjörður. Van 1900 tot 1970 was dit de haring-hoofdstad van het Noord-Atlantisch gebied. Misschien herken je Siglufjörður ook wel uit de populaire misdaadserie “Trapped”. We stoppen in Akureyrí voor wat vrije tijd in dit stadje. Daarna reizen we langs de kust naar het prachtige Siglo Hotel. Geniet van een verrukkelijk diner. Misschien zie je ’s avonds wel het noorderlicht aan de hemel dansen vanuit de hottub? Toon minder

Toon meer

Dag 7 Walvistocht in Hauganes

Na het ontbijtbuffet verplaatsen we ons naar het plaatsje Hauganes waar we met een traditionele hout...

Na het ontbijtbuffet verplaatsen we ons naar het plaatsje Hauganes waar we met een traditionele houten boot gaan zoeken naar bultruggen en dolfijnen. Ook kun je nog je geluk beproeven met zeevissen. Vang jij de kabeljauw? Na deze tocht ben je welkom in het Baccalá restaurant voor een smakelijke soeplunch. Aansluitend ga je de kleine visfabriek bekijken. Dankzij de aardwarmte zijn de hottubs aan de waterkant al voor je opgewarmd. Vergeet dus zeker je badspullen niet. In het Baccalá restaurant wordt ook het diner geserveerd. Afhankelijk van de noorderlichtsituatie besluiten we vroeg of laat in de avond naar Akureyri terug te keren. Overnachting in Kjarnalundur Hotel. 
Duur programma: ca. 8 uur (walvistocht ca. 3 uur, onder voorbehoud van weersituatie)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een tr...

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een transfer van net geen 5 minuten sta je voor de check-in op de luchthaven Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam. Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in Noord-IJsland!
Dag 2 Zonsopkomst op de Hverfjell krater, modderpoelen en Nature Baths
Dag 3 Sneeuwscooteren!
Dag 4 Naar de bevroren outback van Dettifoss
Dag 5 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht
Dag 6 Dagtocht naar Siglufjörður
Dag 7 Walvistocht in Hauganes
Dag 8 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

De volgende excursies zijn optioneel te boeken voor de vrije dag 5. We adviseren dit vooraf te doen, zodat er garantie is op plaatsen.

myvatn-winter-excursies

Mývatn excursies

ijsland-lofthellir-ijsgrot

Lofthellir ijsgrot vanuit Mývatn

Een unieke belevenis die je maar op twee plekken op de wereld kunt ontdekken. De Lofthellir is een ijsgrot in een lava tunnel met ongelooflijke ijsformaties. De toer start in Mývatn waar je al snel de hoofdweg verruild voor ruige besneeuwde gravel wegen. Je passeert de enorme Hverfjall krater en kijkt je ogen uit naar de prachtige natuur die je passeert. De laatste 800 meter leg je te voet af door het lava veld richting de entree van de grot. Je krijgt een helm, laarzen met studs en een hoofdlamp ter plaatse. Dan is het tijd om de grot te betreden. De entree van de grot is het smalste stuk waar je doorheen moet kruipen. Hoe verder je komt hoe groter de grot wordt. Een verloren wereld van ijs en magie wacht, bevroren in de tijd. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 239,50 per persoon | € 191,60 per kind 9 t/m 14 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: niet geschikt bij claustrofobie | Minimum leeftijd 9
ijsland-paardrijden-bevroren-meer-myvatn

Paardrijden over het bevroren meer Mývatn

De enige tour in IJsland waar je kunt paardrijden op ijs. Het IJslandse paard was een van de belangrijkste aspecten van het voortbestaan van de IJslanders. Ga mee op de meest unieke paardrijd tocht en rijd over het bevroren meer Mývatn. Tijdens de excursie bezoek je ook de Álftagerði boerderij waar je meer leert over de geschiedenis en tradities van deze prachtige dieren. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 79 per persoon
 • Duur: ca. 1,5-2 uur (ca. 1 uur paardrijden)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 7
ijsland-myvatn-sneeuwscootertocht-wildernis

Mývatn sneeuwscootersafari door de wildernis

Rijd buiten de gebaande paden de wildernis in met een ervaren gids. Tijdens de safari passeer je alle highlights van Mývatn, zoals de pseudokraters en de explosiekraters. Er zullen fotostops gemaakt worden om de mooiste plekken vast te leggen. En er is natuurlijk ook tijd om op te warmen met een drankje en een lokale snack. Bekijk de video van deze excursie.

 • Prijs: € 262 per persoon
 • Duur: ca. 4-5 uur (2-3 uur op de sneeuwscooter)
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Minimum leeftijd 15 | 1-persoonstoeslag sneeuwscooter €112,50
ijsland-aldeyjarfoss-waterval-tour

Aldeyjarfoss waterval tour

De Aldeyjarfoss is misschien wel de meest fotogenieke waterval op IJsland, omringd door prachtig gevormde basalt pilaren en uitmondend in een helderblauw, cirkelvormig meer. Het contrast met het vallende en schuimende water zorgt voor schitterende plaatjes. Omdat u bijna rondom de hele waterval heen kunt lopen en erg dichtbij kunt komen, kunt u de perfecte foto maken vanuit elke gewenste hoek. De wandeling vanaf de parkeerplaats is 2 tot 3 kilometer lang, afhankelijk van de weg- en sneeuwcondities. Voor de wandeling worden sneeuwschoenen meegenomen zodat u gemakkelijk bij de waterval kunt komen.

 • Prijs: € 201,50 per persoon
 • Duur: ca. 5-7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: 2-3 km lopen met sneeuwschoenen

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Unieke groepsreis met Nederlandse reisleiding Kleine groep
  8 dagen, groepsreis, v.a. € 2.175 p.p.

  Parels van de IJslandse kust

  parels-van-de-kust-groepsreis-ijsland-header-thumb
 • Unieke groepsreis met Nederlandse reisleiding Kleine groep
  9 dagen, groepsreis, halfpension, v.a. € 2.295 p.p.

  Magische winter rond de IJslandse kust

  magische%20winter%20rond%20ijslandse%20kust_thumb
 • Kort maar krachtig
  5 dagen, groepsreis, volpension, v.a. € 1.885 p.p.

  Noorderlichtreis Noord-IJsland Midweek

  noorderlichtreis-noord-ijsland-midweek-thumb

Extra's van Voigt Travel
Onbezorgd op avontuur

Rechtstreeks vliegen Met Transavia rechtstreeks naar Noord-IJsland
vliegen-transavia-scandinavie
Het veilig-op-reis-pakket Gratis extra voor alle reizigers van Voigt Travel in de winter
veilig-op-reis-pakket-slider