PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Noord-IJsland

Op jacht naar het noorderlicht in Noord-IJsland, inclusief activiteiten

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-IJsland!

Welkom in Noord-IJsland!

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyrí, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je de reisleider Yoni en de mede noorderlichtjagers. Per bus reizen we oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Halverwege maken we een stop bij de Goðafoss waterval. Een garantie voor jouw eerste IJslandse topfoto’s! In het restaurant in de boerderij van Vogafjós staat een zeer smakelijke lunch voor je klaar, terwijl je uitkijkt op de koeienstal en melkstal. Na de lunch bezoeken we het vogelmuseum van Mývatn. Aan het einde van de middag zullen we inchecken bij het Sel Hotel en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hótel is perfect gelegen voor noorderlichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een lager horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie.
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 2

Dag 2 Sneeuwscooteren, lava formaties en Nature Bath

Sneeuwscooteren, lava formaties en Nature Bath

De 2e dag is aangebroken in het mooie Mývatn. Na een uitgebreid IJslands ontbijtbuffet staat een lokale gids je op te wachten voor een prachtig dagprogramma. We bezoeken de Dimmuborgír lava formaties. Dit fantasierijke landschap ontstond duizenden jaren geleden na een vulkaanuitbarsting. Toen de lava afkoelde, zakte het 'lava dak' in. Dit veroorzaakte de zwarte torentjes die je vandaag de dag nog steeds in Dimmuborgir ziet. Misschien dat je ze herkent uit een aflevering van de Games of Thrones. Aan de noordkant van het meer gaan we sneeuwscooteren. Na het ontvangen van de thermo-overall en een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. In de middag bezoek je het geothermische warmwaterbad Nature Bath. Na een soeplunch ga je in heerlijk warm water (36 – 40 graden Celsius) vol mineralen in een prachtige omgeving wat ontspannen van de eerste dagen. Na het dinerbuffet volgt de noorderlichtbriefing met hopelijk een succesvolle jacht tussen de pseudokraters.

Duur programma: ca. 5-6 uur (incl. ca. 1 uur sneeuwscooter rijden)

Dag 3

Dag 3 Zonsopkomst op de Hverfjell krater, geysir bread en modderpoelen

Zonsopkomst op de Hverfjell krater, geysir bread en modderpoelen

Na hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hótel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magisch begin van de dag: een zonsopkomst op de top van de Hverfjell krater. Hverfjell is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van ca. 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht, met hopelijk een zichtbare zonsopkomst. Onderweg naar de Hverarönd vulkanische modderpoelen doen we nog een korte stop. Een oude en typisch IJslandse manier om brood te bakken is door het deeg langzaam te laten rijzen in de warme vulkanische grond. Je haalt het naar boven, smeert er wat boter op, en neemt een hap van een verrukkelijk stukje geysir bread. Aan het begin van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Na het diner hebben we een bus tot onze beschikking om (onder voorbehoud van weersomstandigheden) op jacht te gaan naar het noorderlicht in de omgeving van Mývatn.
Duur dagprogramma: ca. 4 uur
Duur avondprogramma: ca. 2-3 uur (onder voorbehoud van weersomstandigheden)

Dag 4

Dag 4 Vrije dag in Noord-IJsland

Vrije dag in Noord-IJsland

Deze dag in Noord-IJsland is helemaal aan jou. Lekker ontspannen, wandelen door de pseudokraters of boek je een optionele superjeep excursie naar de Aldeyjarfoss? Het dinerbuffet staat ’s avonds weer te dampen in het Sel hótel met aansluitend een noorderlichtbriefing en bij gunstige condities een noorderlichtjacht.

Dag 5

Dag 5 Superjeeptocht door de bevroren outback

Superjeeptocht door de bevroren outback

Vandaag staat de meest intensieve, maar waarschijnlijk ook meest heroïsche dag op het programma. In de voormiddag verwelkomen de lokale gidsen ons met hun superjeeps en nemen ze ons mee naar de meest krachtige waterval van Europa, de Dettifoss. Een prachtige tocht van 1,5-2 uur door het steppe-landschap in the middle of nowhere. Als de sneeuwcondities het toelaten, gaan we proberen om de waterval aan de oostkant te bereiken. Een route die normaliter slechts in de zomermaanden mogelijk is. Nadat we ons hebben mogen verwonderen over dit geologische wonder bij daglicht gaan we de expeditie voortzetten en met de jeeps de getrokken sporen volgen richting de Hrossaborg krater. Aan het einde van de middag bereiken we de hoogstgelegen bewoonde plek van IJsland: Möðrudalur. In deze ‘boerderij nederzetting’ op 429 meter boven zeeniveau geniet je van een Icelandic Tasting dinnerbuffet. Ondertussen houden we de weer- en noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten. Want dé reden om naar deze bijzondere plek af te reizen is de stille hoop om juist hier op het noorderlicht te gaan jagen. In de avond keren we met de superjeeps terug naar Mývatn.  
Duur programma: ca. 12-14 uur

Dag 6

Dag 6 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Of ga je vandaag de Lofthellír ijsgrot bezoeken? Na het dinerbuffet in het Sel Hotel ontvang je de noorderlichtbriefing van Yoni en geniet je hopelijk van een mooie noorderlichtshow boven Myvatn.

Dag 7

Dag 7 Walvistocht en Baccalá in Hauganes

Walvistocht en Baccalá in Hauganes

Na het laatste ontbijtbuffet in Sel Hotel zeggen we de gastvrije eigenaren Ásdís en Ingvar gedag en stappen we in de transferbus en trekken we noordwaarts. In de ‘hoofdstad van het noorden’ Akureyri stoppen we en heb je even wat tijd om op je eigen tempo door het stadje te struinen. Daarna verplaatsen we ons naar het dorpje Hauganes waar we welkom worden geheten door de bekende Noord-IJslander Elvar. Na een lekkere warme soeplunch in het Baccalá restaurant stap je gehuld in een warme waterdichte overall op een traditionele houten vissersboot om op zoek te gaan naar bultruggen. Aansluitend ga je de kleine visfabriek bekijken. Dankzij de aardwarmte zijn de hottubs aan de waterkant al voor je opgewarmd. Vergeet dus zeker je bad spullen niet. In de vooravond reizen we door naar Hotel Natur, een voormalige boerderij aan de Eyjafjörður, de langste fjord van IJsland, waar we dankzij de relatief minimale lichtvervuiling nog een goede laatste noorderlichtlocatie hebben voorzien.
​Duur programma: ca. 6 uur (vaartocht ca. 2-3 uur, onder voorbehoud van weersituatie)

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een transfer van ca. 15 minuten sta je voor de check-in op de luchthaven Akureyrí. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: