PRINT PAGINA

Noorderlichtreis Noord-IJsland

Op jacht naar het noorderlicht in Noord-IJsland, inclusief activiteiten

Dag 1

Dag 1 Welkom in Noord-IJsland!

Met een comfortabele rechtstreekse vlucht vlieg je van Amsterdam naar Akureyri, in Noord-IJsland. Op de kleine luchthaven ontmoet je de reisleiders Roderik en Wietse en de mede noorderlichtjagers. Per transferbus reizen we oostwaarts door de valleien naar het bijzondere Mývatn meer. Op de boerderij van Vogafjós staat een smakelijke lunch voor je klaar, terwijl je uitkijkt op de koeienstal en melkstal. Daarna bezoeken we een aantal highlights in dit unieke landschap. Aan het einde van de middag begint het te schemeren, zaak dus om snel in te checken in het Sel Hotel en te genieten van een dinerbuffet. Na het diner volgt een eerste noorderlichtbriefing. Het Sel Hotel is perfect gelegen voor noorderichtjachten. Er is relatief weinig lichtvervuiling, we begeven ons aan de zuidzijde van het Mývatn meer waardoor we een verre horizon hebben én er bevinden zich hier een aantal pseudokraters welke zorgen voor prachtige composities bij fotografie. 
Duur programma: ca. 4-5 uur

Dag 2

Dag 2 Zonsopkomst op de Hverfjell krater, modderpoelen en Nature Baths

Na hopelijk een succesvolle eerste noorderlichtjacht gisteravond staat het ontbijtbuffet van het Sel Hotel op je te wachten in het restaurant. Trek snel je warme winterkleren aan want we gaan voor een magisch begin van de dag: een zonsopkomst op de top van de Hverfjell krater. Hverfjell is een kegelvulkaan, ca. 2500 jaar geleden ontstaan. De vulkaan is 312 meter hoog, met een diameter van 1 kilometer. De vrij intensieve wandeling naar boven en de wandeling rondom de krater is op eigen tempo te doen. Op de top geniet je van een schitterend uitzicht, met hopelijk een zichtbare zonsopkomst. Daarna neem je een kijkje bij de Hverarönd vulkanische modderpoelen. In de middag bezoek je het geothermische warmwaterbad Mývatn Nature Baths. In heerlijk warm water (36 – 40 graden Celcius) vol mineralen zul je in een prachtige omgeving wat ontspannen van de eerste twee dagen. Aan het einde van de middag keren we weer terug naar het hotel en geniet je wederom van een dinerbuffet. Na het diner hebben we een bus tot onze beschikking om op jacht te gaan naar het noorderlicht, eventueel buiten Mývatn.
Duur dagprogramma: ca. 6 uur
Duur avondprogramma: ca. 3 uur

Dag 3

Dag 3 Sneeuwscooteren!

De 3e dag is al aangebroken in het mooie Mývatn. De ochtend is vrij, om even bij te komen van de lange avond gisteren. Na het middaguur is het tijd om te gaan sneeuwscooteren. Na het ontvangen van de thermo-overall en een uitgebreide instructie van de gids ga je op pad voor een magische tocht door dit betoverend mooie landschap. Na het dinerbuffet volgt de noorderlichtbriefing met hopelijk een succesvolle jacht tussen de pseudokraters.
Duur programma: ca. 2-3 uur (ca. 1 uur sneeuwscooter rijden)

Dag 4

Dag 4 Naar de bevroren outback van Dettifoss

Vandaag staat de meest intensieve, maar waarschijnlijk ook meest heroïsche dag op het programma. Na het middaguur verwelkomen de gidsen ons met hun Super Jeeps en nemen ze ons mee naar de meest krachtige waterval van Europa, de Dettifoss. Een prachtige tocht van 1,5-2 uur door het steppe-landschap in the middle of nowhere. Nadat we ons hebben mogen verwonderen over dit natuurwonder bij daglicht, verplaatsen we ons op ca. 1 uur rijden verder naar het noorden, waar we in het Skulagarður Hotel gaan genieten van een Icelandic Tasting dinnerbuffet. Ondertussen houden we de weer- en noorderlichtsituatie nauwlettend in de gaten. Afhankelijk van de condities ga je op noorderlichtjacht aan de arctische zee of volgen we met de jeeps de getrokken sporen terug naar Dettifoss. 
Duur programma: ca. 12-14 uur

Dag 5

Dag 5 Laatste volle dag in Mývatn en noorderlichtjacht

Een heerlijke volle dag, en de invulling is volledig aan jou. Wil je heerlijk gaan wandelen en fotograferen? Lijkt het je leuk om per cross country ski het meer over te steken? De mogelijkheden zijn er. Of zie je het zitten om de Lofthellír icecave te bezoeken, een mooie dagtocht naar de Aldeyjarfoss watervallen te maken óf een langere sneeuwscootersafari te maken? Boek dit dan het liefst voor vertrek, zodat je verzekerd bent van een plekje. Dinerbuffet in het Sel Hotel, noorderlichtbriefing en hopelijk een succesvolle noorderlichtjacht.

Dag 6

Dag 6 Dagtocht naar Siglufjörður

Na het laatste ontbijtbuffet in Sel Hotel zeggen we de gastvrije eigenaren Ásdís en Ingvar gedag en stappen we in de transferbus voor een dagtocht naar het meest noordelijk gelegen vissersdorpje Siglufjörður. Van 1900 tot 1970 was dit de haring-hoofdstad van het Noord-Atlantisch gebied. Misschien herken je Siglufjörður ook wel uit de populaire misdaadserie “Trapped”. We stoppen in Akureyrí voor wat vrije tijd in dit stadje. Daarna reizen we langs de kust naar het prachtige Siglo Hotel. Geniet van een verrukkelijk diner. Misschien zie je ’s avonds wel het noorderlicht aan de hemel dansen vanuit de hottub?

Dag 7

Dag 7 Walvistocht in Hauganes

Na het ontbijtbuffet verplaatsen we ons naar het plaatsje Hauganes waar we met een traditionele houten boot gaan zoeken naar bultruggen en dolfijnen. Ook kun je nog je geluk beproeven met zeevissen. Vang jij de kabeljauw? Na deze tocht ben je welkom in het Baccalá restaurant voor een smakelijke soeplunch. Aansluitend ga je de kleine visfabriek bekijken. Dankzij de aardwarmte zijn de hottubs aan de waterkant al voor je opgewarmd. Vergeet dus zeker je badspullen niet. In het Baccalá restaurant wordt ook het diner geserveerd. Afhankelijk van de noorderlichtsituatie besluiten we vroeg of laat in de avond naar Akureyri terug te keren. Overnachting in Kjarnalundur Hotel. 
Duur programma: ca. 8 uur (walvistocht ca. 3 uur, onder voorbehoud van weersituatie)

Dag 8

Dag 8 Terug naar huis

Het is even slikken, afscheid nemen van IJsland en de fijne groep mede noorderlichtjagers. Na een transfer van net geen 5 minuten sta je voor de check-in op de luchthaven Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je aan het einde van de ochtend weer terug naar Amsterdam.

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
ma t/m vr: 09.00 - 17.00 uur