Winterwonderland® Weekend Fosshotel Mývatn

Even een weekend er tussenuit en verblijven midden in de natuur? Een weekend in Noord-IJsland is een goede kennismaking met dit onontdekte gebied. Je verblijft in een hotel naast het Mývatn meer. Dit is één van de grootste meren in IJsland die in de winter grotendeels bevroren is. Rondom Mývatn is veel te zien en te doen. Bij deze prachtige reis start het avontuur direct vanaf de luchthaven Akureyri. Tijdens de transfer wordt er bij diverse highlights een stop gemaakt en vertelt een gids over het leven in IJsland. Bij aankomst in het hotel staat een soeplunch voor je klaar. Dit weekend maak je kennis met alle parels rondom Mývatn. Je neemt een duik in het Mývatn Nature Baths en uiteraard ga je op jacht naar het Noorderlicht. In Mývatn verveel je je geen moment! In de avond kan je lekker bijkomen in de sauna met uitzicht op het Mývatn meer. 

Verzorging
Je verblijft 3 nachten op basis van logies & ontbijt.

Transfers
Transfertijd vanaf de luchthaven Akureyri: ca. 1 uur, zonder tussenstops bij de hoogtepunten. Onderweg worden diverse stops gemaakt en zal je de gids je direct kennis laten maken met IJsland.

NB: Dit arrangement is vanwege de inbegrepen avontuurlijke excursies niet geschikt voor (jonge) kinderen en heeft een minimum leeftijd van 7 jaar.  

Highlights

 • Mývatn parels en hoogtepunten (ca. 4-5 uur)
 • Noorderlicht fotografie tour (ca. 2-3 uur)
 • Bezoek aan Mývatn Nature Baths (ca. 2 uur)
 • Sauna in het hotel
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • 4 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Februari - maart
 • Incl. rechtstreekse vluchten en transfers
 • Excursies
dorien-h-ijsland-winter

Dorien Hilberts

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Fosshotel Mývatn

Een ervaring om nooit te vergeten

Winterwonderland® Weekend Fosshotel Mývatn

Bekijk snel het overzicht met alle activiteiten die je van dag tot dag gaat beleven. De juiste dagindeling wordt na aankomst bekend gemaakt. Zo kunnen sommige onderdelen in het programma op andere dagen plaatsvinden in verband met sneeuw- of weercondities.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, een kleine luchthaven in het no...

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, een kleine luchthaven in het noorden van IJsland. Bij aankomst merk je gelijk dat je in een andere wereld bent terecht gekomen. Na het ophalen van de bagage staat een gids je al op te wachten. Op weg naar je hotel in Mývatn stop je op bij verschillende hoogtepunten. Zorg dus alvast voor warme kleding en een opgeladen camera. Na de eerste indrukken staat er een soeplunch klaar in het hotel bij Mývatn. Hier hoor je meer over de excursieplanning voor het weekend. Toon minder

Toon meer

Dag 2 De verborgen parels van Mývatn en Mývatn Nature Baths

Vandaag ga je de omgeving van Mývatn leren kennen. De gidsen weten alles over de natuur en ve...

Vandaag ga je de omgeving van Mývatn leren kennen. De gidsen weten alles over de natuur en vertellen je hier graag over. De tocht begint bij een lokale boerderij, hier kan je op eigen gelegenheid lunchen. Vanuit het café heb je uitzicht op de koeien in de stal en je merkt direct hoe gepassioneerd de eigenaren zijn over hun bestaan. Na de boerderij is het tijd om verder te rijden door de lavavelden. Er wordt onder andere gestopt bij het bekende lavapark Dimmuborgir, de borrelende modderpoelen van Hverir en de bekende grot van Game of Thrones. Met een bezoek aan Mývatn Nature baths is de dag helemaal compleet.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Duur bezoek Mývatn nature Baths: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Vrije tijd en Noorderlicht

Overdag heb je tijd om zelf te bepalen wat je gaat doen. Kies je voor een mooie sneeuwschoenwandelin...

Overdag heb je tijd om zelf te bepalen wat je gaat doen. Kies je voor een mooie sneeuwschoenwandeling in de besneeuwde omgeving van Mývatn. Kom op plaatsen waar je anders niet komt. Of wil je nog iets avontuurlijkers en kies je voor de ijsgrot. Deze bijzondere grot mag maar door een beperkt aantal mensen per dag bezocht worden. Ben jij daar één van? Vanavond is je laatste kans om op jacht te gaan naar het Noorderlicht. De gids die alles over het bijzondere natuurfenomeen weet, neemt je mee naar de beste plek en helpt je bij het vastleggen van het Noorderlicht.
Duur Noorderlicht fotografie tour: ca. 2-3 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Terug naar huis

Na het ontbijt zit de reis er helaas alweer op. Door de gids word je opgehaald bij het hotel en per ...

Na het ontbijt zit de reis er helaas alweer op. Door de gids word je opgehaald bij het hotel en per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht ga je terug naar Schiphol. Je geniet nog lang na van dit bijzondere weekend in winters IJsland.  Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland!
Dag 2 De verborgen parels van Mývatn en Mývatn Nature Baths
Dag 3 Vrije tijd en Noorderlicht
Dag 4 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Onontdekte regio Boekbaar 2025
  4 dagen, logies en ontbijt, v.a. € 1.345 p.p.

  Winteravontuur Weekend Kea Hotel Akureyri

  Winteravontuur Weekend Kea Hotel Akureyri
 • Verblijf bij een boerderij Boekbaar 2025
  4 dagen, halfpension, v.a. € 1.495 p.p.

  Winteravontuur Weekend Vogafjós Mývatn

  Winteravontuur Weekend Vogafjós Mývatn