PRINT PAGINA

Winterwonderland® Weekend Fosshotel Mývatn

Verblijf een lang weekend midden in de natuur van Noord-IJsland

Dag 1

Dag 1 Welkom in IJsland!

Welkom in IJsland!

In de ochtend vertrek je met een rechtstreekse vlucht naar Akureyri, een kleine luchthaven in het noorden van IJsland. Bij aankomst merk je gelijk dat je in een andere wereld bent terecht gekomen. Na het ophalen van de bagage staat een gids je al op te wachten. Op weg naar je hotel in Mývatn stop je op bij verschillende hoogtepunten. Zorg dus alvast voor warme kleding en een opgeladen camera. Na de eerste indrukken staat er een soeplunch klaar in het hotel bij Mývatn. Hier hoor je meer over de excursieplanning voor het weekend.

Dag 2

Dag 2 De verborgen parels van Mývatn en Mývatn Nature Baths

De verborgen parels van Mývatn en Mývatn Nature Baths

Vandaag ga je de omgeving van Mývatn leren kennen. De gidsen weten alles over de natuur en vertellen je hier graag over. De tocht begint bij een lokale boerderij, hier kan je op eigen gelegenheid lunchen. Vanuit het café heb je uitzicht op de koeien in de stal en je merkt direct hoe gepassioneerd de eigenaren zijn over hun bestaan. Na de boerderij is het tijd om verder te rijden door de lavavelden. Er wordt onder andere gestopt bij het bekende lavapark Dimmuborgir, de borrelende modderpoelen van Hverir en de bekende grot van Game of Thrones. Met een bezoek aan Mývatn Nature baths is de dag helemaal compleet.
Duur programma: ca. 4-5 uur
Duur bezoek Mývatn nature Baths: ca. 2 uur

Dag 3

Dag 3 Vrije tijd en Noorderlicht

Vrije tijd en Noorderlicht

Overdag heb je tijd om zelf te bepalen wat je gaat doen. Kies je voor een mooie sneeuwschoenwandeling in de besneeuwde omgeving van Mývatn. Kom op plaatsen waar je anders niet komt. Of wil je nog iets avontuurlijkers en kies je voor de ijsgrot. Deze bijzondere grot mag maar door een beperkt aantal mensen per dag bezocht worden. Ben jij daar één van? Vanavond is je laatste kans om op jacht te gaan naar het Noorderlicht. De gids die alles over het bijzondere natuurfenomeen weet, neemt je mee naar de beste plek en helpt je bij het vastleggen van het Noorderlicht.
Duur Noorderlicht fotografie tour: ca. 2-3 uur

Dag 4

Dag 4 Terug naar huis

Terug naar huis

Na het ontbijt zit de reis er helaas alweer op. Door de gids word je opgehaald bij het hotel en per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Akureyri. Met een rechtstreekse vlucht ga je terug naar Schiphol. Je geniet nog lang na van dit bijzondere weekend in winters IJsland. 

Contact Voigt Travel

Bel ons gerust op: 035 699 0322
Of e-mail: