Rondom IJsland en West-Groenland fly & drive

Dé reis der individuele reizen. In IJsland rijd je langs alle hoogtepunten; uitgestrekte lavavelden, borrelende modderpoelen, watervallen en de geiser. Tijdens de reis maak je ook een 5-daagse uitstap naar het afgelegen Groenland, waar je vanuit je raam uitzicht hebt op de grootste ijsbergen en je kans hebt op walvissen in het fjord. Deze twee bestemmingen zijn een unieke combinatie voor een onvergetelijke reis.

De 15-daagse IJsland en Groenland reis in het kort
Je vliegt maandagochtend met een rechtstreekse vlucht van Rotterdam-The Hague Airport naar Akureyri in het prachtige Noord-IJsland. Je begint de reis uiterst comfortabel met 3 nachten aan de noordkant van het Myvatn meer. Je wordt omringt door vulkaankraters, pseudokraters, borrelende modderpoelen, lavaformaties en een uitgestrekt meer vol vogels. Via een mooie route langs de oostkust bereik je het zuidwesten van IJsland, waar je het bekende Jokulsarlón ijsmeer gaat bezoeken en diverse mooie wandelingen kunt maken naar gletsjers. Aan de zuidkust verblijf je in een hotel nabij de bijzondere zwarte lavastranden. Ne nacht voordat je doorvliegt naar Groenland verblijf je in een hotel vlakbij de luchthaven Keflavik. Hier parkeer je de auto en vlieg je vanuit de kleine stadsluchthaven in ca. 3 uur rechtstreeks naar Ilulissat, Groenland. Hier verblijf je 4 nachten in een appartement aan het water, met de ijsbergen en walvissen goed zichtbaar vanaf je privé balkon. Een wandeling naar het eeuwenoude Sermermiut Inuit settlement is al inbegrepen. Diverse onvergetelijke excursies zijn optioneel mogelijk. Na 4 nachten in het bijzondere Groenland, vlieg je terug naar Keflavik, haal je je huurauto weer op, en vervolg je de reis langs de westkust terug naar Akureyri. Vanuit Akureyri vlieg je rechtstreeks terug naar Rotterdam.

Verzorging
Je verblijft: 

 • 3 nachten in Fosshotel Mývatn op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Herað - Berjaya Iceland Hotels op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Fosshotel Glacier Lagoon op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hotel Katla op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Hótel Lækur op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Courtyard Reykjavik Keflavik Airport op basis van logies & ontbijt
 • 4 nachten in Hotel Hvide Falk, Groenland op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Fosshotel Reykholt op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in Akureyri - Berjaya Iceland Hotels op basis van logies & ontbijt


Extra's bij je reis

Highlights

 • Middernachtzon in IJsland en Groenland
 • De natuurwonderen van Mývatn
 • Vlucht over de ijskap en ijsbergen van IJsland naar Groenland
 • Imposante zuidkust met lavastranden, gletsjers en lavavelden
 • Wandeling met lokale gids in Sermermiut, UNESCO
 • IJsmeer Jökulsárlón
 • De onbeschrijflijk mooie ijsbergen
 • Ontelbaar veel walvissen in de Icefjord
Deze reis van dag tot dag
Tarieven en vertrekdata
 • Fly & drive
 • 15 dagen
 • Logies en ontbijt
 • Juni - augustus
 • Incl. rechtstreekse vluchten, autohuur en parkeren op luchthaven Keflavik
marrit-ijsland-zomerperiode

Marrit Galema

Pure Noorden specialist Voigt Travel

Op de kaart

Verblijf in Fosshotel Mývatn

Verblijf in Herað - Berjaya Iceland Hotels

Verblijf in Fosshotel Glacier Lagoon

Verblijf in Hotel Katla

Verblijf in Courtyard Reykjavik Keflavik Airport

Verblijf in Hotel Hvide Falk

Verblijf in Hótel Lækur

Verblijf in Fosshotel Reykholt

Verblijf in Akureyri - Berjaya Iceland Hotels

Een ervaring om nooit te vergeten

Rondom IJsland en West-Groenland fly & drive

Bekijk snel het overzicht van de IJsland rondreis die je van dag tot dag gaat beleven. Het moment van de excursie(s) wordt voor vertrek bekend gemaakt. Verder ben je in IJsland vrij om zelf je dagen in te delen.

Deze reis van dag tot dag
Sluit dag tot dag

Dag 1 Welkom in IJsland!

Vanuit Rotterdam-The Hague Airport vlieg je rechtstreeks naar de noordelijke stad Akureyri. Na het o...

Vanuit Rotterdam-The Hague Airport vlieg je rechtstreeks naar de noordelijke stad Akureyri. Na het ophalen van de bagage staat de huurauto voor je klaar en gaat de reis nu echt beginnen. Op je gemak rijd je naar de eerste plek voor de overnachting. Stop onderweg bij de waterval Goðafoss en maak hier een mooie rondwandeling. De komende 3 nachten verblijf je in een hotel met uitzicht op het Mývatn meer. Beter kan je de reis niet starten.
Overnachting in Fosshotel Mývatn.
Rijafstand luchthaven Akureyri - Mývatn: ca. 80 km | ca. 1,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 2 Ontdek de omgeving rondom Mývatn

Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt is het tijd om de omgeving verder te ontdekken. Rondo...

Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt is het tijd om de omgeving verder te ontdekken. Rondom Mývatn is genoeg te zien en te doen. Bezoek de lavavelden van Dimmuborgir en de borrelende modderpoelen van Hverir. Geniet van een lunch met lokale producten bij Vogafjós Farm en maak daarna een wandeling naar één van de vele kraters. Een goede afsluiter van deze heerlijke dag is een bezoek aan de Mývatn Nature Baths.
Overnachting in Fosshotel Mývatn.
Toon minder

Toon meer

Dag 3 Diamond Circle

Na 2 nachten in IJsland voel je je al helemaal thuis. Na een stevig ontbijt is het een aanrader om d...

Na 2 nachten in IJsland voel je je al helemaal thuis. Na een stevig ontbijt is het een aanrader om de Diamond Circle te rijden. Met deze prachtige route ben je een dag bezig. Start met een bezoek aan de krachtigste waterval van IJsland, de Dettifoss. Naast deze waterval zijn er nog 2 watervallen die je kan bezoeken. Na de watervallen reis je verder in noordelijke richting naar Ásbyrgi canyon, een prachtige omgeving voor een goede wandeling. Na de wandeling berg je de wandelschoenen op en ga je naar de vissersplaats Húsavík. Dit is de walviswhalhalla van IJsland. Boek een boottocht en ga opzoek naar de walvissen. Sluit de dag af met een vissoep in het dorp, voordat je terugrijdt naar Mývatn.
Overnachting in Fosshotel Mývatn.
Toon minder

Toon meer

Dag 4 Op naar het oosten

Na 3 nachten bij Mývatn is het tijd om door te reizen richting het oosten. Je ziet het landsc...

Na 3 nachten bij Mývatn is het tijd om door te reizen richting het oosten. Je ziet het landschap langzaam om je heen veranderen en wie weet kom je onderweg al een rendier tegen. De rendieren zijn alleen maar in het oosten van IJsland te vinden. In het hotel waar je vannacht gaat slapen staat het rendier ook centraal. 
Overnachting in Icelandair Hotel Herað.
Rijafstand Mývatn - Egilsstaðir: ca. 170 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 5 Gletsjermeren

Een prachtige route langs de kust staat vandaag op de planning. Langzaamaan komt de grootste ijsvlak...

Een prachtige route langs de kust staat vandaag op de planning. Langzaamaan komt de grootste ijsvlakte van IJsland in beeld. Maak onderweg een stop bij het indrukwekkende Jökulsárlón. Dit is een meer met grote ijsschotsen die van de gletsjer afbreken. Deze blokken ijs drijven af naar de zee en komen vaak ook op het zwarte strand te liggen. Prachtige foto’s kan je daar maken.
Overncahting in Fosshotel Glacier Lagoon.
Rijafstand Egilsstaðir - Öræfi: ca. 360 km | ca. 5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 6 Langs gletsjers en zwarte stranden

Na het ontbijt is het tijd om weer door te reizen naar de volgende bestemming. Start de dag met een ...

Na het ontbijt is het tijd om weer door te reizen naar de volgende bestemming. Start de dag met een mooie wandeling in het nationaal park Skaftafell. Met een kleine klim omhoog krijg je uitzicht op de waterval Svartifoss. De waterval valt naar beneden tussen de basaltblokken door. Na de heerlijke wandeling rijd je door richting Vík. Voor de kust in zee bij Vík ligt Reynisdrangar, dit zijn zwarte basaltzuilen van zo’n 66 meter hoog. Heerlijk om hier uit te waaien.
Overnachting in Hotel Katla.
Rijafstand Öræfi - Vík: ca. 165 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 7 Dagje Golden Circle?

Vandaag staat er meerdere hoogtepunten op het programma. Op weg richting de Golden Circle passeer je...

Vandaag staat er meerdere hoogtepunten op het programma. Op weg richting de Golden Circle passeer je eerst de watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss, voordat je aankomt bij de bekende Golden Circle. Tijdens een bezoek aan de Golden Circle zie je onder andere de geiser die elke 8 minuten water spuit en de waterval Gullfoss. Heb je zin in een wandeling? Maak dan ook een stop bij nationaal park Þingvellir.
Overnachting in Hótel Lækur.
Rijafstand Vík - Hella: ca. 100 km | ca. 1,5 uur (exclusief rondreis Golden Circle)
Toon minder

Toon meer

Dag 8 Naar Keflavik

Na een heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om niet te laat richting Keflavik te rijden. Het is leuk o...

Na een heerlijk ontbijtbuffet is het tijd om niet te laat richting Keflavik te rijden. Het is leuk om onderweg te stoppen in een hoofdstad Reukjavik voor een stadswandeling en een lekkere lunch of diner. Wandel je door de hoofdstraat en maak je kennis met kleine boutique winkeltjes, veelal met IJslands design. Vanaf de beroemde Hallgrimskirkja heb je een prachtig uitzicht over de stad en maak een fijne wandeling langs het water. Kies uit één van de vele restaurants in het centrum en hef het glas op deze onvergetelijke IJsland-Groenland reis. Na het stadsbezoek rijd je verder naar Keflavik, voor een overnachting dichtbij de luchthaven. 
Overnachting in Courtyard Reykjavik Keflavik Airport.
Rijafstand Hella - Keflavik: ca. 135 km | ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 9 Van Reykjavík naar Ilulissat & Sermermiut excursie

Na een vroeg ontbijt word je halverwege de ochtend op de luchthaven Keflavik verwacht voor de vlucht...

Na een vroeg ontbijt word je halverwege de ochtend op de luchthaven Keflavik verwacht voor de vlucht naar Groenland. Op de luchthaven kunt u uw huurauto veilig parkeren voor de aankomende dagen. Met een klein vliegtuig van Icelandair vlieg je binnen 3 uur naar Ilulissat. Zorg dat je de camera in de aanslag hebt zodra je Ilulissat nadert. Je vliegt namelijk over de reusachtige ijsbergen heen die wegdrijven van de gletsjer. Het hotel haalt je op van de luchthaven, en na inchecken neem je intrek in je privé appartement aan het water. Later in de middag word je bij de receptie opgewacht door de lokale gids voor de Sermermiut excursie. Sermermiut is de eerste Inuit nederzetting bij Ilulissat, waar je zelfs nog de contouren van de eerste Inuit turfhuizen zult aantreffen. Maar bovenal is dit jouw eerste kennismaking met het beste uitzicht op de onbeschrijflijk mooie ijsbergen.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.
Duur Sermermiut excursie: ca. 2 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 10 Jouw dag op Groenland

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over ...

In het hotel staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. Deze dag is aan jou. Beschik je over een goed fysiek gestel, dan is de gele wandelroute naar Sermermiut een aanrader. Je klimt over een aantal rotsen en je wordt getrakteerd op een fabelachtig mooi uitzicht op de ijsbergen. De kans dat je bultruggen ziet zwemmen is zeer groot. Heb je vooraf een excursie geboekt? Een absolute aanrader is de boottocht naar de Icefjord. Je vertrekt in de middag of later in de avond, maar nog vergezeld door de middernachtzon in juni en juli of de schemering in augustus.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.
Toon minder

Toon meer

Dag 11 Kajakken of naar Eqi?

Het is weer heerlijk wakker worden in je appartement. Misschien word je wakker door het geluid van d...

Het is weer heerlijk wakker worden in je appartement. Misschien word je wakker door het geluid van de bootjes van vissers of zeehondenjagers die langsvaren. Elke dag in Ilulissat is fascinerend. Beseffende dat er geen wegen zijn buiten de nederzettingen of stadjes op Groenland. De geïsoleerde gemeenschap heet je welkom in het museum om jou meer te vertellen over het jaarrond bestaan in Groenland, hoe de Inuit zich hebben moeten aanpassen aan de westerse invloeden en klimaatverandering. Misschien dat er ook vandaag weer een vooraf geboekte excursie gepland staat. Ga je voor een kajakavontuur tussen de ijsbergen en walvissen? Of kies je voor een volle dagtocht naar de reusachtige afkalvende Eqi gletsjer ten noorden van Ilulissat? Geen zin om te koken vanavond, schuif dan aan voor het Greenlandic Buffet, vol smakelijke lokale gerechten.
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.
Toon minder

Toon meer

Dag 12 Laatste volle dag op Groenland

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarn...

Je laatste volle dag op Groenland start wederom met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Daarna is de dag wederom aan jou, met een optionele excursie en/of wandeling in en nabij Ilulissat. De Greenland Dog maakt onderdeel uit van het straatbeeld. Sterker nog, Ilulissat is de ‘dogsled capital’ van de wereld. Meer dan 4000 honden assisteren de vissers ’s winters bij het jagen. De meeste honden zitten aangelijnd buiten Ilulissat. Ga je vanavond eten in het bijzondere restaurant Marmartut? In de avond zul je zeer waarschijnlijk moeite hebben om het balkon te verlaten en je bed op te zoeken. Je toast nog een laatste keer op Groenland!
Overnachting in Hotel Hvide Falk appartementen.
Toon minder

Toon meer

Dag 13 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heb je nog wat vrije tijd in Ilulissat. Rond het middaguur word je ...

Na het uitgebreide ontbijtbuffet heb je nog wat vrije tijd in Ilulissat. Rond het middaguur word je naar de kleine luchthaven gebracht voor de vlucht terug naar de luchthaven van Keflavik. Je haalt de huurauto weer op en rijdt verder naar je hotel in het historische Reykholt.
Overnachting in Fosshotel Reykholt. 
Rijafstand Keflavik- Reykholt : ca. 150 km | ca. 2,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 14 Op naar Akureyri

De laatste volle dag in IJsland. Tijd om nog eenmaal te genieten van het mooie landschap. Maak onder...

De laatste volle dag in IJsland. Tijd om nog eenmaal te genieten van het mooie landschap. Maak onderweg een stop in Hvammstangi om de Kidka wool factory en het zeehondencentrum te bezoeken. De laatste overnachting van deze onvergetelijke reis is in het centrum van Akureyri. Ga te voet op zoek naar een gezellig restaurant of bar om de reis in stijl af te sluiten.
Overnachting in Icelandair Hotel Akureyri.
Rijafstand Reykholt - Akureyri: ca. 320 km | ca. 4,5 uur
Toon minder

Toon meer

Dag 15 Terug naar huis

Helaas komt aan al het moois ook een einde. Vandaag staat de terugreis naar Nederland op het program...

Helaas komt aan al het moois ook een einde. Vandaag staat de terugreis naar Nederland op het programma. Lever na het ontbijt de auto in op de luchthaven en neem afscheid van de vriendelijke bewoners en de unieke sfeer van IJsland.
Rijafstand Akureyri - luchthaven Akureyri: ca. 5 km | ca. 10 minuten
Toon minder

Toon meer

BEKIJK
OVERZICHT
Dag 1 Welkom in IJsland!
Dag 2 Ontdek de omgeving rondom Mývatn
Dag 3 Diamond Circle
Dag 4 Op naar het oosten
Dag 5 Gletsjermeren
Dag 6 Langs gletsjers en zwarte stranden
Dag 7 Dagje Golden Circle?
Dag 8 Naar Keflavik
Dag 9 Van Reykjavík naar Ilulissat & Sermermiut excursie
Dag 10 Jouw dag op Groenland
Dag 11 Kajakken of naar Eqi?
Dag 12 Laatste volle dag op Groenland
Dag 13 Laatste ochtend in Ilulissat en terug naar Reykjavík
Dag 14 Op naar Akureyri
Dag 15 Terug naar huis
Sluit dag tot dag

Excursies

Maak de rondreis IJsland compleet met een aantal onvergetelijke excursies
In IJsland kun je van alles ondernemen en het kan niet anders of je wilt iets bijzonders gaan beleven! Voigt Travel heeft een aantal unieke activiteiten en excursies voor je geselecteerd.

excursies-reykholt-zomer

Excursies Reykholt

krauma-natural-geothermal-baths

Entree Krauma Natural Geothermal Baths & Restaurant

Ontspan in één van de vijf geothermische baden in het plaatsje Reykholt en ervaar de kern van de natuur. Het water in de baden is afkomstig van de krachtigste warmwaterbron in Europa: de Deildartunguhver en is ongeveer 100 graden. Met het koude water uit de gletsjer mengt dit zich tot een aangename temperatuur om in te badderen. Naast de baden kun je gebruik maken van de sauna’s en is er een ontspanningsruimte waar je heerlijk bij de open haard kunt zitten. In het restaurant worden lokale IJslandse specialiteiten bereidt, waarbij je uitkijkt op deze prachtige warmwaterbron.

 • Prijs: € 54 per persoon | € 31 per kind 13 t/m 15 jaar | € 11 per kind 0 t/m 12 jaar
 • Duur: Entree voor de gehele dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
excursies-myvatn-zomer

Excursies Mývatn

myvatn-nature-bath

Entree Mývatn Nature Baths

Laat je omringen door de rust en de natuur van Mývatn en dompel onder in één van de baden. De lagune heeft een temperatuur van 36-40 graden en door de hoeveelheid mineralen en zwavel is het zeer goed voor de huid. Geniet samen met de locals van een drankje. Voor de IJslanders is dit namelijk écht een dagje uit. Ervaar de geothermische stoom die opstijgt in de stoombaden en kom geheel tot rust.

 • Prijs: € 53,00 per persoon | € 29,50 per kind 13 t/m 15 jaar | € 7,00 per kind 0 t/m 12 jaar | € 37,50 per persoon 65+
 • Duur: 1 dag
 • NB: handdoek is inbegrepen, entree voor de gehele dag
ijsland-ontdek-ijsgrot-loftheller

Ontdek de ijsgrot Lofthellir

De ijsgrot Lofthellir heeft ongelofelijke ijsformaties. Sommige ijsformaties zijn zelfs al honderden jaren oud. Met de veiligheidsuitrusting aan, hike je door het lava landschap richting de ijsgrot. De route voert je langs ruige wegen en geologische hoogtepunten. Zo zie je de vulkaan Mt. Hverfjall en de kraterrij van Lúdentarborgir. Voordat je de grot betreedt vertelt de gids je alles over de geschiedenis en de wetenschap. De grot zat vroeger bijvoorbeeld vol met magma. Eenmaal binnen bewonder je de natuurlijke ijssculpturen. Je hoort de druppels van het plafond neerkomen op het ijs, hét ultieme grot geluid. Ga buiten je comfortzone en bekijk deze bijzondere ijsgrot van binnen. Niet geschikt voor jonge kinderen, mensen met claustrofobie of mensen met een slechte conditie. Tijdens de excursie kruip je een klein stuk, maar de vuistregel hierbij is: als je je goed voelt in een lift, dan zit je goed. Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 254 per persoon | € 204 per kind 8 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 4-5 uur
 • NB: Minimum leeftijd 8 | Inclusief gids, materiaal om de grot te verkennen (helm, hoofdlamp en laarzen met ijzeren studs) | Mogelijk van 25 mei - 1 oktober
ijsland-avontuurlijke-tocht-superjeep-askja-holuhraun

Avontuurlijke tocht met Super Jeep naar Askja & Holuhraun

De Super Jeep is de ideale manier om door IJsland te rijden, want het is comfortabel en veilig. Deze jeeprit naar de vulkaan Askja en de lavavelden van Holuhraun is een excursie op zich. Onderweg stop je waar je maar wilt terwijl de gids je alles vertelt over het landschap. Na een stuk rijden hike je naar het Askja meer. Waan je op een andere planeet en aanschouw de wildernis en de adembenemende zoetwaterbronnen. Kun je een geheim bewaren? Het verhaal gaat de ronde dat er een draak in de kloof woont! Bekijk de video van de excursie.

 • Prijs: € 401 per persoon | € 321,50 per kind 6 t/m 15 jaar
 • Duur: ca. 12-13 uur
 • NB: Minimum leeftijd 6 | Inclusief gids | Mogelijk van 12 juni - 15 oktober
excursies-vatnajokull-zomer

Excursies Vatnajökull

ijsland-sneeuwscootersafari-gletsjer-vatnajokull

Sneeuwscootersafari op de gletsjer Vatnajökull

Opgehaald door een gids met jeep rijd je richting de gletsjers waar je vervolgens op de sneeuwscooter stapt. Ervaar het avontuur op Europa’s grootste gletsjer: de Vatnajökull. Geniet tijdens de sneeuwscootertocht van dit adembenemende uitzicht. Je ontvangt voor deze sneeuwscootertocht ter plekke een overall, laarzen, helm, handschoenen en muts.

 • Prijs: € 174,00 per persoon | € 87,00 per kind t/m 11 jaar |1-persoonstoeslag € 60,00
 • Duur: ca. 3 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Inclusief gletsjer- en veiligheidsuitrusting
ijsland-kajakken-jokulsarlon-gletsjer-lagune

Kajakken in de Jökulsárlón gletsjer lagune

Peddel door één van de mooiste natuurverschijnselen van IJsland: de Jökulsárlón gletsjer lagune. Tijdens deze bijzondere ervaring heb je uitzicht op de ijskap en een enorme ijskoepel die er bovenuit steekt. Je peddelt tussen de drijvende ijsbergen en aanschouwt de dieren in hun natuurlijke habitat. Een kajak, drysuit, peddel, veiligheidsvest en schoenen zijn tijdens deze excursie inbegrepen. Deze excursie is vind plaats tot en met 30/09.

 • Prijs: € 93,50 per persoon in een 2- persoonskajak
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, gedeelde kajak behalve bij een oneven aantal, 1 - persoonskajak vanaf 17 jaar. Mogelijk vanaf 15 mei tot 30 september.
ijsland-gletsjer-kajak-avontuur-vatnajokull

Gletsjer kajak avontuur in Vatnajökull National Park

Gletsjer kajakken is dé manier om de prachtige natuur van het Vatnajökull Nationaal Park te ontdekken. Ga buiten de gebaande paden tijdens een korte wandeling over de gletsjer en geniet van het panoramische uitzicht op de bergen en gletsjers. De weerspiegeling in het water van de Heinaberg lagune maakt deze excursie een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze excursie zijn een Kajak, peddel, drysuit, veiligheidsvest, schoenen, handschoenen en de transfers (15 min) naar de lagune inbegrepen. Deze excursie is vind plaats tot en met 30/09.

 • Prijs: € 133,50 per persoon in een 2- persoonskajak
 • Duur: ca. 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
 • NB: Geschikt vanaf 14 jaar, gedeelde kajak met twee personen behalve bij een oneven aantal, 1 - persoonskajak vanaf 17 jaar. Mogelijk vanaf 15 mei tot 30 september.
jokulsarlon-gletsjer-boottocht

Beleef de IJslandse gletsjers van dichtbij

Stap aan boord van de snelle Zodiac boot en vaar zo langs de IJslandse Jökulsárlón gletsjer. Ervaar het wonderbaarlijke ijs en helderblauwe water van dicht bij. Een unieke tocht die met grotere boten niet mogelijk is. De perfecte tocht voor de échte onderzoeker!

 • Prijs: € 100,00 per persoon | € 50,00 per kind 10 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 1 uur
 • NB: voor de zodiac boottocht moeten kinderen minstens 130 cm lang zijn
jokulsarlon-amfibie-boottocht

De IJslandse gletsjers bewonderen per boot

Op deze Amphibian boot krijg je de kans het 1000 jaar oude ijs te bewonderen. De Engelstalige gids zal je vol enthousiasme vertellen over de geologie van het meer en de gletsjers. En met een beetje geluk spot je ook nog eens een aantal zeehonden die zich in het gletsjer meer vermaken.

 • Prijs: € 45,00 per persoon | € 22,00 per kind 6 t/m 12 jaar
 • Duur: ca. 30 - 40 minuten
egilsstadir-zomer-excursies

Excursies Egilsstaðir

egilsstadir-entree-vok-baths

Entree Vök Baths

Verwen jezelf met een bezoek aan Vök Baths. Vanuit de drijvende geothermische baden geniet je van het uitzicht over het Urriðavatn meer en ga je volledig op in de omgeving. Het warme water in Vök komt uit de hete bronnen die diep onder het meer gelegen zijn. Het bronwater is zo schoon dat je het zelfs kunt drinken! Een drankje van dit bronwater met lokale kruiden is bij de entree inbegrepen.

 • Prijs: € 56,50 per persoon | € 32,00 per kind 6 t/m 16 jaar | € 43,00 per persoon 65+ | € 9,50 per kind onder de 6 jaar
 • Duur: ca. 1,5 uur
 • NB: handdoek is inbegrepen
myrdalsjokull-excursies-zomer

Excursies Mýrdalsjökull

ijsland-atv-quad-bike-safari

ATV Quad bike safari

Samen rijd je met een ervaren gids richting het zwarte strand met de ATV. Onderweg doorkruis je kleine riviertjes en geniet je van het bijzondere IJslandse landschap. Aangekomen bij het zwarte strand rijd je langs de kustlijn en kijk je uit over het geweldige en unieke landschap dat gevormd is door de Katla Vulkaan die nu onder de ijskap van Mýrdalsjökull ligt.

 • Prijs: € 119 per persoon | € 87,60 per kind 8 t/m 16 jaar | 1-persoonstoeslag ATV Quad € 49,10
 • Duur: ca. 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd bestuurder 17 jaar + geldig rijbewijs | Minimum leeftijd passagier 8 jaar
ijsland-atv-safari-zwarte-stranden-vliegtuigwrak

ATV safari naar zwarte stranden en vliegtuigwrak

Je maakt per ATV samen met de gids koers naar de zwarte lava stranden die afstammen van de Katla vulkaan. Vanaf het strand heb je een geweldig uitzicht over de Mýrdalsjökull gletsjer. Op het strand kom je op het meest zuidelijkste puntje van IJsland, het schiereiland Dyrhólaey. Vanuit hier rijd je door naar het vliegtuigwrak en via de Jökulsá rivier naar de top van de berg.

 • Prijs: € 154 per persoon | € 112,10 per kind 8 t/m 16 jaar | 1-persoonstoeslag ATV Quad € 49,20
 • Duur: ca. 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
 • NB: Minimum leeftijd bestuurder 17 jaar + geldig rijbewijs | Minimum leeftijd passagier 8 jaar
excursies-reykjavik-zomer

Excursies Reykjavík

sky-lagoon-reykjavik

Bezoek aan Sky Lagoon

Voel je als herboren na een bezoek aan de warme geothermische wateren van het Sky Lagoon in Reykjavík. Sky Lagoon is geïnspireerd op de IJslandse cultuur en natuur en dit zie je overal om je heen terug. Ervaar de traditionele IJslandse manier van leven en ontspan terwijl je geniet van het oneindige uitzicht over de Noord Atlantische Oceaan. Bij de entree is het zogenoemde 7-staps ritueel inbegrepen. Neem een duik in het warme bad, daarna in het ijskoude gletsjer bad. Stap de sauna in en loop daarna door de koude mist ruimte. Scrub je lichaam, komt tot rust in een ruimte met warme stoom en sluit af met een douche.

 • Prijs: € 94 per persoon | € 47 per kind 12 t/m 14 jaar (14 juni t/m 1 september) €80,50 per persoon | € 40 per kind 12 t/m 14 jaar (1 mei t/m 13 juni en 2 september t/m 31 oktober)
 • Duur: Dag entree
 • NB: Inclusief dag entree, handdoek & 7-staps ritueel. Minimale leeftijd van 12 jaar oud.
excursies-ilulissat-zomer

Excursies Ilulissat

middernacht%20boottocht%20naar%20de%20ijsfjorden%20-%20thumb

Middernacht boottocht naar de ijsfjorden

Geniet onder het prachtig veranderende avondlicht van de spectaculaire landschappen tijdens deze boottocht. Per boot vaar je door de ijsfjorden en met een beetje geluk kom je ook nog eens een walvis tegen. Houd je warm met een kop koffie of thee terwijl je de gigantische ijsbergen bewonderd.

 • Prijs: € 87,50 per persoon | € 43,80 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, transfer hotel-haven
dagtocht%20naar%20de%20ijsfjorden%20per%20boot%20-%20thumb

Dagtocht naar de ijsfjorden per boot

Beleef deze UNESCO wereld erfgoed locatie op de ideale manier, namelijk per boot! Tijdens deze tocht zul je onder de indruk raken van de gigantische ijsbergen om je heen. De ervaren gidsen aan boord zullen je alles vertellen over het gebied en het belang ervan. Een tocht die je lang bij zal blijven.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
een%20bezoek%20aan%20oqaatsut%20-%20thumb

Een bezoek aan Oqaatsut

De dag begint met een korte boottocht van Ilulissat naar Oqaatsut. Tijdens deze tocht vaar je langs de gigantische ijsbergen van de regio. Nadat je arriveert in Oqaatsut zal de gids een tour geven door de nederzetting, hier kom je alles te weten over het leven in deze kleine gemeenschap en de historie ervan. Geniet hierna van een heerlijke lunch van lokale ingrediënten. Kies ervoor om daarna nog een wandeling te maken in de omgeving of blijf je nog verwonderen over de onvergetelijke uitzichten onder het genot van een kop koffie of thee voordat de boot weer terug zal keren naar Ilulissat.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, lunch, transfer hotel-haven
avontuurlijke%20dag%20in%20oqaatsut%20-%20thumb

Avontuurlijke dag in Oqaatsut

Na een prachtige boottocht langs de ijsbergen arriveer je in Oqaatsut. De gids neemt je mee voor een uitgebreide instructie om vervolgens je weg te vervolgen richting de kajaks. Al peddelend baan je je weg door de baai van Oqaatsut. Tijdens de stop zul je een kleine wandeling maken naar het meer en de waterval. Dit waanzinnige uitzichtpunt zul je niet snel vergeten. Eenmaal terug aan land kun je genieten van een lokale lunch. Voor je terugkeert naar Ilulissat kun je nog even de omgeving verkennen of simpelweg genieten van de prachtige uitzichten vanuit het restaurant.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
greenland_ilulissat_oqaatsut_h8_guesthouse_exterior_001_at_0

Avond naar Oqaatsut

Na een adembenemende boottocht langs de drijvende ijsbergen arriveer je in Oqaatsut. Hier wordt je verwelkomd door de gids voor een tour door de nederzetting. Je wordt meegenomen in de historie en het alledaags leven van de locals. Eindig met een 3 gangen diner van lokale ingrediënten in Restaurant H8 Explorer. Sluit deze perfecte avond af met de boottocht terug naar Ilulissat onder het mooie avondlicht.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 7 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, dinner, transfer hotel-haven
spectaculaire%20hike%20langs%20het%20ijsfjord%20-%20thumb

Spectaculaire hike langs het ijsfjord

Geniet van de fantastische uitzichten tijdens deze Blue Trail hike. Samen met een ervaren gids ontdek je de kust van het ijsfjord gelegen in het UNESCO wereld erfgoed gebied. Tijdens de hike zal de gids je meer vertellen over de impact van het ijs en de geschiedenis en cultuur van de regio. De perfecte hike voor natuurliefhebbers!

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 4 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
ilulissat-dagtocht-naar-eqi-gletsjer

Dagtocht naar Eqi gletsjer

Slechts enkele plaatsen in Groenland zijn zo indrukwekkend als de Eqi gletsjer die eindigt in de fjord 80 kilometer ten noorden van Ilulissat. Het is mogelijk om per boot heel dichtbij de gletsjer te komen en enorme stukken ‘afkalvend’ ijs te zien afbreken. Je vaart in een geschikte boot naar Eqi. De route gaat noordwaarts langs Bredebugt, de nederzetting van Oqaatsut en het grote fjordsysteem Pakitsoq, waar vaak walvissen en zeehonden worden gezien. Verder door de Ataa Straat, die wordt omringd door steile bergen met vogels en watervallen. De tegen ijs verstevigde boten liggen ongeveer twee uur voor de gletsjer en wachten op het ijs om te kalven, terwijl een heerlijke lunch wordt geserveerd.

Let op: De lengte van de boottocht van en naar de gletsjer kan tussen de twee en vijf uur duren. Het hangt af van de boot die die dag wordt gebruikt. De stop voor de gletsjer duurt ongeveer twee uur.

 • Prijs: € 282, 50 per persoon | € 147,30 per kind 2 t/m 11 jaar
 • Duur: ca. 10 uur
 • Inbegrepen: boottocht, koude lunch, ca. 2 uur bij de gletsjer, 2 uur vaartijd enkele reis, transfer hotel-haven
ilulissat-walvissafari-disko-baai

Walvissafari in de Disko Baai

In de Groenlandse wateren zien we ongeveer 15 walvissoorten. In de zomer zie je de bultrug, dwergvinvis en de vinvis en in de winter de belugawalvis, narwal en Groenlandse walvis. Je spot ze bij de stad, in de ijsfjord of noordwaarts bij Arveprinsens Ejland. De schipper heeft voortdurend radiocontact met de vissers en jagers van de stad, dus we vinden ze bijna altijd.

Leuk feitje: De bultrug is ondanks zijn maximale lengte van 18 meter en 30 ton gewicht de acrobaat onder de grote walvissen. Hij is gemakkelijk te herkennen aan de bultvin en de witte staart wanneer hij onder duikt. Rond de Disko Baai zijn er goede mogelijkheden om bultrugwalvissen te zien tijdens hun jacht op vis, inktvis en krill.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 3 uur
 • Inbegrepen: boottocht, begeleiding door gids, transfer hotel-haven
ilulissat-stadswandeling

Stadswandeling Ilulissat

Ga met ons mee op een rondleiding door de stad, waar we naar de culturele en historische hoogtepunten van Ilulissat wandelen en verschillende schilderachtige fotostops maken terwijl we verdergaan. We beginnen bij het historische Hotel Hvide Falk en passeren onderweg de Zions kerk, de lokale vismarkt, de musea *, de haven en verschillende geweldige uitzichtpunten. Je leert meer over de oorsprong van Ilulissat, hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, hoe belangrijk visserij voor Ilulissat is en nog veel meer. Elke tour is echter anders en de ervaren gidsen proberen elke tour aan te passen op de interesses en vragen van de gasten.
* Let op, je zal de musea niet betreden tijdens deze tour.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 2 uur
ilulissat-morning-kayakking-groenland

Morning kayaking in Groenland

Op het kalme water in oorverdovende stilte en op eigen kracht tussen de ijsbergen door peddelen, maakt dit een buitengewone manier om het Unesco-werelderfgoed te ontdekken. De ochtend edities zijn speciaal omdat je op dit moment van de dag vaak de enige op het water bent. De middagzon doet de ijsberg opglanzen en op bewolkte dagen worden de ijsbergen prachtig blauw.

Al meer dan 4000 jaar gebruiken de Inuits de "qajaat" (traditionele kajaks) voor reizen en jagen in Groenland en vooral in het gebied van Ilulissat. De gecertificeerde kajakgids vertelt je alles over de originele kajak, gemaakt van zeehondenhuid en hout. We gebruiken dubbele kajaks die stabieler zijn in het water dan eenpersoons-kajaks. Tijdens de tour maakt de gids foto's van je, terwijl je peddelt in dit ongelooflijke landschap. De foto's zijn inbegrepen in de prijs en kunnen kort na de tour worden gedownload.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 3 uur (waarvan ca. 2 uur op het water)
 • Inbegrepen: instructie, uitrusting, begeleiding door gecertificeerde gids, foto’s. NB: Geschikt vanaf 12 jaar
ilulissat-evening-kayakking-groenland

Evening kayaking in Groenland

Dezelfde excursie als de Morning Kayaking, maar dan in de avond uren. De avondeditie is bijzonder vanwege de speciale lichtinval. We peddelen vaak onder de ongelooflijke middernachtzon of tijdens de kleurrijke zonsondergang. De lucht wordt rood, paars en oranje, terwijl de ijsbergen de prachtige kleuren van de avondzon weerspiegelen.

 • Prijs: n.t.b.
 • Duur: ca. 3 uur (waarvan ca. 2 uur op het water)
 • Inbegrepen: instructie, uitrusting, begeleiding door gecertificeerde gids, foto’s. NB: Geschikt vanaf 12 jaar

Reviews Onze reviews met 2, 3, 4 en 5 sterren

4,7
2615 reviews

Praktisch
Meer informatie over reizen met Voigt Travel

Ook deze reizen kunnen je interesseren

 • Droomreis
  9 dagen, v.a. € 3.195 p.p.

  Groenland & Reykjavík avontuur

  groenland-reykjavik-avontuur-thumb